מיניות בדת.....

my little world

New member
מיניות בדת.....

היי לכולם... נעלמתי קצת... בא לי לשתף במשהו... כידוע לחלקכם התחלתי ללמוד השנה. יחד עם הלימודים לקחתי מילגות שונות ומשונות וביניהם מילגה של הרצאות דתיות. (למי שלא מכיר, זה 4 שעות בשבוע של הרצאות על נושא כלשהו שקשור לדת. אל דאגה, זה רחוק משטיפת מוח, זה על נושאים פילוסופיים ומעוררי מחשבה ואפילו מדעיים שכולם מנקודת מבט יהודית דתית). אני אדגיש שההרצאות הן ממש לא שטיפת מוח ודווקא מאירים דברים לפעמים באור מאוד שונה ותובנות מאוד מעניינות. אני באמת מרגישה שהתפתחתי בזכותן... בכל מקרה..... להפתעתי הרבה, הרבה מההרצאות היו דווקא בנושא המיניות! ואיך הדת רואה את המעשה הכביכול חייתי הזה. אז זהו... מן הסתם הדת תומכת "פרו ורבו" וכאלה... אבל... יותר מזה!! אקט של יחסי מין בין גבר ואישה נחשב לדבר הכי קדוש ורוחני! עד כדי כך שבבית המקדש הייתה תמונה של גבר ואישה ש... אההממ... עושים את זה. ההרגשה של משיכה מינית היא נחשבת הדבר הכי קרוב לכמיהת הנשמה אל אלוהים. אין לכם מושג כמה הרצאות היו בנושא הזה. לאחר שהעבירו לנו סדנא של הרצאות על מיניות כדבר כל כך מדהים ויפה, ניגשתי למרצה ושאלתי אותה מה קורה אם יש אדם שאין לו את המשיכה הזאת, אם הוא לא מעוניין באקט החשוב הזה. העיניים שלה נפקחו ונהיו ענקיות. בהתחלה לא הבינה. אחרי זה אמרה שאדם כזה חייב בטיפול ובעזרה. חכו שניה לפני שאתם מביעים רגשות זעם על המרצה הזקנה. הדרך שהם הציגו את זה, את המיניות, כשהם דיברו על זה, העייניים שלהם נצצו, הם היו כל כך נלהבים לדבר על הקשר הזה שנמשל לקרבה הכי גדולה שאדם יכול להגיע אליה עם אלוהים. ואני... פשוט ישבתי שם מרותקת... עם דמעות בעיניים. חזרתי אחרי ההרצאות האלה מדוכאת ובוכה. זו הקירבה הכי גדולה בעולם. אפילו לפי הדת הכל כך צנועה שלנו. וזה משהו שאולי לעולם לא אוכל לחוות. רק רציתי לשתף בעצב שלי.

Larik

New member
לא מופתע

למדתי בקורס נתיב בצבא (קורס יהדות שמכין לקראת גיור לאנשים שלא נולדו בארץ, ואנשים שלא משתייכים לציבור היהודי). אחד מהדברים שהסבירו לנו, זה שבעל חייב לדאוג לאשתו במהלך הנישואים 1. שאר - שיהיה אוכל בבית 2. כסות - בית ובגדים 3. אונה - סקס. כי אם בעל לא מספק את הדברים הללו, אז אשתו רשאית להתגרש ממנו. כידוע בעיני הציבור הדתי, הנישואים הם משהו קדוש, ולמרות זאת קיימים שלושת הצרכים הבסיסים הללו שמגדירים נישואים תקינים. זאת אומרת שסקס בעיניהם שווה ערך לצורך בסיסי כמו בגדים וקורת גג, שאי אפשר לחיות בלעדיו. אז מה את מצפה? שהם יהיו מודעים לא-מיניות?

my little world

New member
לא, אתה לא מבין....

זה לא שווה ערך לצרכים הבסיסיים כמו לבוש ואוכל... זה הרבה יותר בעינייהם... זה המהות של הקשר בין גבר לאישה. זה כאילו ההרגשה הכי חזקה שניתנה מלמעלה שבזכותה אפשר להרגיש את המשהו הכי לא גישמי, אהבה לאלוהים. אגב כל ספר שיר השירים מדבר על זה. מתואר של לפרטים קשר בין גבר לאישה ממש כמו ספר פורנו. כשהכוונה היא לקשר בין עם ישראל לאלוהים. כבר עברתי את שלב המופתעת.... עכשיו זה יותר הרגשה של עצב שלא אוכל לחוות את זה אולי לעולם. אני מרגישה שהדיעה שלי כל כך מעוותת בכל הקשור לזה. אני מרגישה שיחסי מין זה הדבר הכי גשמי וחייתי שיכול להיות. שום דבר רוחני בזה. וזה כאילו אני מפספסת משהו ענק...

ברומבית

New member
בסופו של דבר זה הרגשה אישית ../images/Emo115.gif

אני מניחה שיש כאלה שמרגישים שהמין מחבר אותם הכי חזק לבן/בת הזוג, או לאלוהים, אבל אני לא חושבת שרוב המיניים שמאמינים באלוהים באמת מרגישים ככה. אולי הם חושבים שחשוב לעשות את זה כדי לחזק את הקשר ביניהם או בין כל אחד מהם לאלוהים, אבל כשהם עושים את זה כל אחד מרגיש אחרת

my little world

New member
אם מישהו מיני יקשיב לאחת ההרצאות האלה

אני מבטיחה לך שהוא מאוד יתחבר למה שהם אומרים. הם אומרים את זה בעומק אינסופי, זה פשוט מרתק. זה כאילו נותן למיניות עוד מיימד....

Berethor

New member
יש לכך סיבה

הסיבה שזה רוחני בעניהם רוחני זה כי הם נהנים מזה. מין אקסטזה שכזאת שדרכה הם כביכול מתחברים לאל.

Xylophone

New member
זה מזכיר לי את הסדרה FIREFLY

יש פה כמה אנשים שראו... יש שם ענף ליווי (זנות) מאוד דתי. הדת והמסורת משתלבת שם באופן מוזר עם ה..אממ זנות
זה כמו דת אצלהם. הכול יפה וטהור ונקי ומלא אמונה ומסיבות תה. זה משו שצריך לראות!

Nimrodster

New member
פיירפליי! ../images/Emo13.gif

טוב, זה כי זה מושפע מהגיישות היפניות.

לא בטחה. הזנות ממוסדת בדת היהודית

עוד מימיה הראשונים. לזונה ע"פ ההלכה קוראים 'קדשה' משום שהיא מקדישה את גופה.... יש ספור בתנ"ך שרואים בו את השימוש בזה ויש על זה אפילו בדיחות.

Nimrodster

New member
יכול להיות שזה שילוב של הכל.

אבל באופן ספציפי, בגלל ההשפעה הסינית הבולטת על התרבות של הסדרה, אני חושב מדובר בעיקר בעקרון הגיישות - ההכשרה הקפדנית, ההבדלה בין "מארחת" לבין סתם זונה וכו'. זנות פולחנית זה עניין אחר. וכמובן יש את הבתולה שחיממה את דוד, אבל אני מניח שלזה קוראים סתם "שוגר דדי"...

קודם כל חשוב לי לציין שאני לא ראיתי את הסדרה

ואפילו לא שמעתי אליה. אז יכול להיות שמה שאתה אומר נכון - אין לי אפשרות לחוות על זה דיעה. רק ציינתי שלא חייבת להיות השפעה סינית, כי כבר ביהדות הזנות ממוסדת. וגם ביהדות יש הבדל גדול בין זונה (שזה מי שזנתה בבעלה... וזה חטא איום ונורא שדינו 'סקילה' שלא לדבר על כל הטקס שעושים לפני כן לאותה אישה... ראה אישה סוטה..) לבין 'קדשה'. קדשה פועלת ע"פ חוקי הדת. היא טובלת למשל במקווה כמו כל אישה אחרי הנידה והיא אסורה למשכב (כמו כל אישה) בזמן הנידה. (נידה = הימים בהם יש דימום ווסתי שהופך את האישה לטמאה ולכן מנודה מחוץ למחנה. לא קראתי את 'האוהל האדום' אבל הוא עוסק בדיוק בנושא הזה בצורה סיפורית) כשדברתי על ספורים בתנ"ך התכוונתי לאותו כהן (עלי?) שלא ייבם את אשת אחיו שמת ולכן היא שכבה בפתח בית (כאילו היא קדשה) ואז הוא שכב איתה. היא לקחה את תרמילו ומקלו באותו מעמד (כדי שתהיה לה הוכחה לעתיד) ואז כשהתברר שהיא בהריון, אותו כהן רצה להרוג אותה תחת דין סוטה (זונה - כי היא היתה צריכה להיות שלו ושכבה עם מישהו אחר) והיא הוציאה את תרמילו ומקלו כדי להוכיח לו שהוא זה ששכב איתה... אני צריכה לשמור לי עותק מהספור הזה כי יוצא לי להזכיר אותו הרבה.. כשיהיה לי זמן אני יעלה לכאן את המקור התנכ"י. אז לא יודעת למה התכוונת בזנות פולחנית, אבל ביהדות יש כמה דברים: 1. אישה נשואה. 2. פילגש (שזו מישהי כמו אישה נשואה רק בלי זכויות) 3. קדשה (שזו למעשה זונה כשרה. אישה רווקה ששוכבת עם גברים אקראיים בימים בהם היא 'נקיה') 4. זונה/סוטה - אישה ~נשואה~ ששכבה עם גבר אחר. מה שהרבה חילונים לא מודעים אליו, הוא לעובדה הפשוטה שרווקה 'מותרת לכל'. כלומר: רווקה יכולה לשכב עם מי שהיא רוצה כל עוד היא לא נידה. לכן אין שום משמעות לאישה רווקה שמנהלת מערכות יחסים מזדמנים או בשפה של ימינו סטוצ'ים. אין שום איסור לזה במקור. לימים כשמוסד הנישואים התחיל להתפורר וחבר'ה צעירים התחילו לקיים יחסי מין מחוץ למערכת הנישואים, גזרו הרבנים של אותם דורות על האיסור לרווקה לטבול במקווה. עכשיו כשרווקה לא טובלת במקווה אחרי המחזור, היא למעשה נשארת נידה תמיד. כלומר: טמאה ואסורה למשכב. משום מה הם חשבו ~שזה~ מה שימנע מצעירים לקיים יחסים... אם הזמן פשוט 'כולם יודעים' שאסור לקיים יחסים לפני החתונה, אבל אף אחד לא מספר לך למה...

Nimrodster

New member
האמת, נשמע מאד נחמד

ומתאים מבחינת לו"ז. בהחלט יכול להיות שאגיע, אני רק צריך לראות איך.

למעלה