מיניות בדת.....

שים לב שיש שתי הודעות נעוצות

אחת לגבי מפגש פורום מיד ~אחרי~ פסח בחמישי בערב או שישי בוקר (עדיין לא הוחלט ואני גם לא רואה שיותר מידי כתבו שמתאים להם לבוא.. והשניה לגבי טיול בשבת הזו. הטיול בשבת הזו, הוא לא בדיוק מפגש פורום. אני הולכת לטיול עם הבנות שלי בכרמל. בעבר כשניסיתי לארגן טיול עם לינה והכל בפורום זה לא ממש הלך (אנשים לא ממש שיתפו פעולה למרות שהביעו רצון ברגע האמת כמעט כולם נעלמו..). לאור זה החלטתי פשוט לאפשר למי שרוצה להצטרף לטיול שאני עושה בכל מקרה. רק צריך לקחת בחשבון שהוא יהיה עם בנות שלי, אז יש נושאים שהם מחוץ לשיחה כל עוד נמצאים ברדיוס שלהן
אתה מוזמן גם

Nimrodster

New member
הבנתי.

אז מפגש ב-28-29 הוא בעייתי מכיוון שאלו השיעורים האחרונים בסמסטר וחשוב לי להיות בהם. טיול בכרמל עשוי להיות נחמד למדי, ואני די טוב עם ילדים, אבל נראה ככל שנתקרב לרגע האמת

Nimrodster

New member
זה לא נגמר עד שהגברת השמנה שרה.

נראה כמה יאשרו. אם רבים יאשרו ובסוף לא אוכל להגיע, אז לא נגרם נזק כי תהיי מוקפת בחברים שינחמו אותך באכזבתך. אם אף אחד לא יבוא, אז לא אגיע להרוס את הטיול שלך עם הבנות.

חחחחחח - בדיוק כדי לא לארגן סתם ולהתאכזב

לא ארגנתי טיול לפורום. אני מטיילת עם הבנות שלי בכל מקרה ואשמח על כל אחד שיצטרף. גם אם זה יהיה רק מישהו אחד. גם אם זה יהיה רק אתה
אז אין צורך שתהיה תלוי בהגעתם של אחרים (אלה אם כן אתה תלוי בתחבורה שלהם)

Nimrodster

New member
אם יהיו עוד אנשים שילונו אצלך

ותהיה מסיבת פיג'מות על כל הכרוך בכך (אמת או חובה, שבע דקות בגן עדן, חבילה עוברת, ביסלי ובמבה, פיצה, סרטים אל תוך הלילה), אז כמובן שאגיע בערב שישי. אם לא, אז אני תלוי בתחבורה

יש לי הרגשה שיהיו לפחות כמה שיגיעו לישון

לגבי מה שיקרה בלילה - אני לא אחראית. אני יכולה להבטיח רק דבר אחד: סקס לא יהיה שם

Berethor

New member
יהיה יהיה ../images/Emo6.gif

כזאת התקהלות של גברים ונשים ללא סקס,זה הגיוני בכלל?

זה בסדר - אתה לא היחיד

אפילו רוב הדתיים לא יודעים את זה. והכי מצחיק בכל הספור הזה - זו העובדה הפשוטה שלומדים את זה לבגרות בתושב"ע. כך שכל גבר ואישה שלמדו בחינוך הדתי (לפחות הלאומי, לא יודעת מה קורה בציבור החרדי) אמור לדעת את זה. אבל שטיפת מוח זה כנראה משהו כ"כ חזק, שאפילו שינון לבגרות לא יכול למחוק ובסופו של דבר כולם חיים בתחושה/ידיעה שפוט אסור לשכב לפני הנישואים.

Berethor

New member
ואז רק אחרי הנישואים

הם עלולים לגלות שהם לא מתאימים לחלוטין מהבחינה הזאת..

~וזה~ חדש לך?

זה כבר חלק ברור וידוע אצל זוגות דתיים וזו בעיה גדולה בעיקר עבור א-מיניים דתיים שלא מודעים לזה בכלל. זה בגדול מה שקרה לי אישית.

Berethor

New member
מה הקשר לגיישות?

גיישות לא היו קשרות לדברים מיניים, עד המאה 17-או 18 כאשר המערביים השחיתו את המוסד, במקור הן היו בדרניות בדרכים לא מיניות.

Nimrodster

New member
אוקיי

אבל פיירפליי מתרחשת במאה ה-25. המערביים כבר השחיתו את המוסד

בואי אני אסביר לך משהו

בתקווה שלא תהיי עצובה לחינם, כי באמת חבל. קודם כל חשוב שתביני שהקשר בין היהדות המקורית למה שאנשים קוראים היום יהדות הוא די מקרי.... הפרשנות של אנשים היום לטקסטים ולמנהגים התרחק כ"כ מהמקור שזה כבר מגוחך. עכשיו חשוב להבין דבר בסיסי בתפיסה היהודית (אגב, אפילו המילה יהודי - יש לך מושג מאיפה היא? זה בסה"כ 'שם חיבה' למי שמגיע משבט יהודה. זה אפילו לא כלל ישראל.... פשוט זה מה שנשאר אחרי הגלות) ע"פ התפיסה היהודית כל מה שקשור לחיים הוא טהור/נשגב וכו'. כל מה שקשור למוות הוא טמא. מכאן נגזרים הרבה מאוד דברים והלכות. למשל: מאחר ומים הם מקור חיים, ע"י מים מטהרים דברים. לכן נוטלים ידיים לפני האוכל. כדי לטהר אותם (שימי לב שלא מדובר על שטיפה ונקיון שאלו דברים שצריך לעשות בכל מקרה ~לפני~ הנטילה, אלה על האקט של הנטילה עצמו שיש לו כללים משלו כדי שתהיה למים השפעה מטהרת על הגוף) הטומאה של נשים בזמן הווסת הוא בגלל 'איבוד החיים'. היתה לך ביצית שיכלה להפוך לתינוק. שהיה בה פוטנציאל לחיים. הפוטנציאל הזה אבד ולכן את עכשיו טמאה עד שתטהרי את עצמך במים (טבילה במקווה). וכמו שנטילת הידיים, את צריכה קודם להיות 'נקיה' כלומר: רק אחרי שאין יותר סימני דם. כנ"ל לגבי גברים. אם גברים 'שופכים זרעם לריק', כלומר: מאבדים חיים, המעשה כמובן נחשב לחטא (לאישה אין שליטה על זה שיש לה מחזור, זה מהלך טבעי. גבר יכול להמנע מזה) ולכן הם צריכים לטבול במקווה כדי להטהר. זו הסיבה שאסור לאונן ואסור לקיים משכב זכר. או בקיצור כל אקט של גמירה שאין בו אפשרות ליצרית חיים. לכן אגב, יש כאלה שאוסרים על אמצעי מניעה. קונדום אסור לפי כולם. יש כאלה שמתירים אמצעי מניעה לנשים כמו גלולות והתקנים מתוך התפלפלות שהמצווה לפרו ורבו מוטלת על הגבר ולא על האישה. וכו' וכו' יש אין סוף דוגמאות. מה שחשוב לזכור זה שהכל נגזר מבסיס אחד: חיים שווה טוהר. מוות שווה טומאה. ומכאן אנחנו מגיעים לאקט של קיום יחסי אישות. אז מה יכול להיות יותר טהור ~מליצור~ חיים? לכן ביהדות קיום יחסי מין בין גבר לאישה נשואים נחשב לפסגה. נחשב לדבר רוחני. רק ש... הנקודה היא יצירת חיים!!! ולא שום תחושת משיכה ובלה בלה... זה כבר עיוות של אנשים היום. ואם את רוצה ליצור חיים - לא אמורה להיות לך בעיה לעשות זאת גם אם את א-מינית. אז אין לך מה להיות עצובה. ולגבי שיר השירים - טוב, זה כבר הודעה בפני עצמה....

my little world

New member
דווקא מעניין, ספרי ספרי :)

על שיר השירים.... אגב, איך את יודעת שזה עיוותים של היום? גם לי זה נראה ככה לפעמים אבל אין לי שום הוכחה לזה. כמו שלהם אין הוכחה שמספקת אותי שאלוהים קיים, ככה לי אין שום הוכחה אמיתי לזה שהוא לא, וגם לזה שכל מה שהם אומרים לא נכון. אגב, הם בשום הרצאה לא דיברו על "יצירת חיים" אלא דווקא על יחסי אישות כדבר רוחני מאוד גבוהה, ולא בגלל התוצאות שלו, אלא בגלל ההרגשה שהוא מלווה בה. בחיי אני מרגישה שזאת איזה כת מינית או משו חחח

איך אני יודעת? אני אדם סקרן

וכמישהי שגדלה בבית דתי והיה חשוב לי להבין ה-כ-ל! שאלתי המון שאלות והיה לי נגישות להמון תשובות. למה ככה ולמה זה ואיך זה יכול להיות... אני עד היום זוכרת את התגובות של ההורים שלי כשהייתי בת 5 והעליתי לראשונה קושיות על קיומו של אלוהים ועל התפילה שאמרנו כל יום בגן. אמא שלי השתוללה וקראה לי כופרת. אבא שלי הוציא את אמא שלי מהחדר הושיב אותי על המיטה ואמר לי בשקט שיש דברים שאנחנו פשוט לא יכולים להבין. זו אגב, היתה תגובה מצויינת. היא הרגיעה אותי לעת עתה ולימה אתי שיעור חשוב בקבלה של דברים שאני לא מבינה עד הסוף. כי נרצה או לא, צריך להיות אלוהים כדי באמת להבין הכל
בקיצור, שאלתי וחקרתי כל הזמן ובמיוחד בתיכון. הכי עניין אותי להבין איך ההלכה התפתחה לאורך השנים. למדתי גם את ההלכה האשכנזית וגם את הספרדית (תמנית בעיקר - רמב"ם) וריתק אותי ההשוואה בניהם והתפיסות השונות. היו לי המון שיחות אישיות עם מנהלת התיכון שלנו שהוא סוג של גאון (מאלה שכל התעודה שלהם בלי יוצא מהכלל עשיריות חוץ מ-9 בפיזיקה
) בן-אדם עם זיכרון פונומינלי. כשאמרתי לו יום אחד שפיתחתי סלידה מההלכה האשכנזית שהיא חסרת רגש והגיון ועוסקת בטפל ושההלכה הספרדית נראת לי הרבה יותר הגיונית וחיה את רוח ההלכה, הוא הסכים איתו למרות שהיה בעצמו רב אשכנזי. לצערי, כאן בארץ, האשכנזים השתלטו על מוסד הדת והדת שרוב החילונים מכירים היא דת אשכנזית מנוכרת וחסרת קשר למקור. מלאה בעיוותים וגזרות לא אנושיות. לא צריך הרבה כדי לראות שאין קשר למקור. רוצה לשמוע את המקור? בזמן שאשכנזים מרעיבים את עצמם למוות בפסח וחיים על תפוחי אדמה וביצים קשות בלבד והמצות שלהם זה דיקטים בלתי אכילים, את מוזמנת ללכת לבית תמני אסלי ולראות איך פסח נראה במקור. כמה שפע של אוכל ואיך ~באמת~ מצות נראו פעם. יודעת מה? למה ללכת כל כך רחוק? למה לסבך אותך עם הלכות? תסתכלי על הלבוש החרדי ותגידי לי שככה הלכו אבותינו ושלזה התכוונה התורה.... לכל הדברים שאת רואה יש בסיס, השאלה היא אם זוכרים מה היה הרעיון או שנצמדים רק לטכניקה. ואני אתן לך דוגמא פשוטה: "שיער באישה ערווה" - מכירה את המשפט הזה? מאחר ושיער האישה הוא דבר מושך מינית, נשים מצוות לאסוף אותו ומאוחר יותר הגיע גם כיסוי הראש. בזמן שבכיסוי הראש אפשר למצוא הגיון וקשר למהות, תסבירי לי את, איך פיאה משיער טבעי בגוון של השיער המקורי שלך - משיגה את זה? ואני לא שואלת סתם. פגשתי פעם מישהי אחרי חתונה שניסיתי להבין איך בדיוק יש לה כיסוי ראש. הסתבר שהיא הלכה לפני החתונה למספרה מיוחדת והזמינה פיאה משיער טבעי בגוון של השיער שלה ועם אותה התסרוקת. לא רק שהיא שמה על הראש פיאה שנראת בדיוק כמו השיער המקורי שלה ואין סיכוי שמישהו יראה שזה פיאה, כדי להיות בטוחה שאף אחד לא ידע, היא לקחה קובוצה קטנה של שיער מקדימה ומשכה אותה על הפיאה. כך שעכשיו את גם רואה כאילו אלו השיערות שלה, כי את רואה 'שורשים'. ולמה זה בסדר? כי בהלכה האשכנזית נצמדים לטכני. והטכני אומר שהשיער שלה חייב להיות מכוסה - לא משנה במה
אז לקחו את מצוות פרו והרבו ואת העובדה שלקיים יחסי אישות נחשב למצווה ולדבר רוחני. רק שכחו למה.. אז מה נשאר אם לא להלל את האקט עצמו?

my little world

New member
לא ידעתי שאת מבית דתי!

קודם כל תודה על התשובה המושקעת :) זה ממש כיף לי שאת אומרת את כל זה, הייתי צריכה שמישהו שבאמת מבין בזה יגיד לי שאני צודקת. לא נראה לי שיצא לי לדבר עם דתיים לא אשכנזים... זה כולל גם את החרדים במשפחה שלי.... הרבה פעמים כשאני מקשיבה בהרצאות האלה אני פשוט תוהה בלי סוף "איך הם יודעים??", איך הם בטוחים כל כך שלזה התכוונו?? למשל הם נוטים כל הזמן להשוות מילים שונות בעלות שורש דומה ולהסביר את הקשר בינייהם. קשר שבחיים לא הייתי חושבת עליו כמו גלים וגילוי וגלות. יש בדת הרבה דברים יפים שמאוד הייתי רוצה לשמוע וללמוד מהם, אבל עם כל הבלאגן הלא מובן הזה ממש קשה להבין מה משם אמיתי ומה תרגום של מישהו שנחשב רב חכם... טוב חפרתי לכם בנושא הזה :)

למעלה