איך אני יודעת? אני אדם סקרן
וכמישהי שגדלה בבית דתי והיה חשוב לי להבין ה-כ-ל! שאלתי המון שאלות והיה לי נגישות להמון תשובות. למה ככה ולמה זה ואיך זה יכול להיות... אני עד היום זוכרת את התגובות של ההורים שלי כשהייתי בת 5 והעליתי לראשונה קושיות על קיומו של אלוהים ועל התפילה שאמרנו כל יום בגן. אמא שלי השתוללה וקראה לי כופרת. אבא שלי הוציא את אמא שלי מהחדר הושיב אותי על המיטה ואמר לי בשקט שיש דברים שאנחנו פשוט לא יכולים להבין. זו אגב, היתה תגובה מצויינת. היא הרגיעה אותי לעת עתה ולימה אתי שיעור חשוב בקבלה של דברים שאני לא מבינה עד הסוף. כי נרצה או לא, צריך להיות אלוהים כדי באמת להבין הכל
בקיצור, שאלתי וחקרתי כל הזמן ובמיוחד בתיכון. הכי עניין אותי להבין איך ההלכה התפתחה לאורך השנים. למדתי גם את ההלכה האשכנזית וגם את הספרדית (תמנית בעיקר - רמב"ם) וריתק אותי ההשוואה בניהם והתפיסות השונות. היו לי המון שיחות אישיות עם מנהלת התיכון שלנו שהוא סוג של גאון (מאלה שכל התעודה שלהם בלי יוצא מהכלל עשיריות חוץ מ-9 בפיזיקה
) בן-אדם עם זיכרון פונומינלי. כשאמרתי לו יום אחד שפיתחתי סלידה מההלכה האשכנזית שהיא חסרת רגש והגיון ועוסקת בטפל ושההלכה הספרדית נראת לי הרבה יותר הגיונית וחיה את רוח ההלכה, הוא הסכים איתו למרות שהיה בעצמו רב אשכנזי. לצערי, כאן בארץ, האשכנזים השתלטו על מוסד הדת והדת שרוב החילונים מכירים היא דת אשכנזית מנוכרת וחסרת קשר למקור. מלאה בעיוותים וגזרות לא אנושיות. לא צריך הרבה כדי לראות שאין קשר למקור. רוצה לשמוע את המקור? בזמן שאשכנזים מרעיבים את עצמם למוות בפסח וחיים על תפוחי אדמה וביצים קשות בלבד והמצות שלהם זה דיקטים בלתי אכילים, את מוזמנת ללכת לבית תמני אסלי ולראות איך פסח נראה במקור. כמה שפע של אוכל ואיך ~באמת~ מצות נראו פעם. יודעת מה? למה ללכת כל כך רחוק? למה לסבך אותך עם הלכות? תסתכלי על הלבוש החרדי ותגידי לי שככה הלכו אבותינו ושלזה התכוונה התורה.... לכל הדברים שאת רואה יש בסיס, השאלה היא אם זוכרים מה היה הרעיון או שנצמדים רק לטכניקה. ואני אתן לך דוגמא פשוטה: "שיער באישה ערווה" - מכירה את המשפט הזה? מאחר ושיער האישה הוא דבר מושך מינית, נשים מצוות לאסוף אותו ומאוחר יותר הגיע גם כיסוי הראש. בזמן שבכיסוי הראש אפשר למצוא הגיון וקשר למהות, תסבירי לי את, איך פיאה משיער טבעי בגוון של השיער המקורי שלך - משיגה את זה? ואני לא שואלת סתם. פגשתי פעם מישהי אחרי חתונה שניסיתי להבין איך בדיוק יש לה כיסוי ראש. הסתבר שהיא הלכה לפני החתונה למספרה מיוחדת והזמינה פיאה משיער טבעי בגוון של השיער שלה ועם אותה התסרוקת. לא רק שהיא שמה על הראש פיאה שנראת בדיוק כמו השיער המקורי שלה ואין סיכוי שמישהו יראה שזה פיאה, כדי להיות בטוחה שאף אחד לא ידע, היא לקחה קובוצה קטנה של שיער מקדימה ומשכה אותה על הפיאה. כך שעכשיו את גם רואה כאילו אלו השיערות שלה, כי את רואה 'שורשים'. ולמה זה בסדר? כי בהלכה האשכנזית נצמדים לטכני. והטכני אומר שהשיער שלה חייב להיות מכוסה - לא משנה במה
אז לקחו את מצוות פרו והרבו ואת העובדה שלקיים יחסי אישות נחשב למצווה ולדבר רוחני. רק שכחו למה.. אז מה נשאר אם לא להלל את האקט עצמו?