מיניות אצל ילדים

kernush

New member
מיניות אצל ילדים

שלום רב, בני בן הארבע משחק הרבה פעמים עם חבריו במשחקי רופא וחולה בהם הם מורידים מכנסיים, נוגעים בטוסיקים אחד של השני, נגיעות באיברי המין וכו’. בנוסף, בני משתמש במילות גנאי לתיאור האיברים כמו "תחת", "זין" "חרא" וכו’. מילים אלו הוא אינו שומע בבית ומשיחה עם הגננת הבנתי שהיא משתמשת במילים תקניות (טוסיק, פין וכו’). זה נראה כאילו הוא נהנה לומר את המילים האלו ואף נוהג לצחוק כל אימת שהן עולות על דל שפתיו. כל פעם שהוא אומר מילים אלו אני מתקנת אותו בסגנון:אצלנו בבית אומרים טוסיק או אצלנו בבית אומרים פין. אשמח לשמוע את דעתכן בשתי הסוגיות תודה, קרין

irisgh

New member
המילים הללו מצחיקות גם אצלנו

אמנם הוא אוהב להשתמש ב 'פיפי קקי איכס מגעיל', עדיין, בהנאה מופגנת, אבל לאחרונה הוסיף 'תחת' שמלווה בצחוק גדול. על מילים יותר קיצוניות, אני אומרת שזה 'לא יפה', ושאנחנו לא מדברים ככה. גם ככה מפלס ה'קקי' 'פיפי' 'תחת' הוא די גבוה בשבילי. יותר מזה אני לא מוכנה לסבול.

irisgh

New member
בולבול, טוסיק

פות לבנות. אבל אין לי שום בת, כך שזה בה רק כהסבר. [יומאחד הוא עשה אמבטיה עם בת דודתו, הסתכל עליה בתדהמה ואמר 'תוציאי את הבולבול שלך'
. היא ענתה שאין לה, והוא נעץ מבט ושאל - למה יש לך רק חור? ]

apk

New member
אז אם ככה ...

בולבול היא מילת גנאי בדיוק באותה מידה כמו זין, וטוסיק מילת גנאי בדיוק כמו תחת, ואילו המילה פות היא מדעית מידי ולא מתאימה לשפת יום יום. אז את משמתמשת במילות גנאי לא פחות מהילדים

תּמר

New member
אני לא מסכימה

יש הבדל בין שמות ילדותיים-עממיים (בולבול, טוסיק) למילים שנעשה בהם שימוש כמילות גנאי, קללות, ותיאורים מיניים המוניים (זין, תחת) מלבד זאת, אם השימוש במילים אלו נעשה בחוג המשפחה לתאור האיברים ולא הפעולות - סביר להניח שעבור המשפחה הזאת אין במילים הללו קונוטציות שליליות.

apk

New member
כפי שאמרתי

בגלל אמי גם אני חשבתי ככה עד כמעט גיל 30. היום אני ממש לא מבינה מה רע ב"תחת" וב"זין". אני רק יודעת שילד שאומרים לו שאלו מילים שליליות, יתקשה מאוד בנעוריו להסתדר חברתית, ועוד יותר בחיים הבוגרים

Kalla

New member
נו, באמת!

יכולתו החברתית של הילד תלויה בהרבה מאוד גורמים, הכוללים את אופיו, את סביבתו, את חינוכו בבית ובמסגרות השונות, את החברה שבה הוא נמצא ועוד, ולא רק מה היה היחס של הוריו למספר מילים ספציפיות. זה לא שאני לא מסכימה לדעתך כלפי משמעות המילים, אך להסיק מזה מסקנות כל כך מרחיקות לכת נראה לי מופרך למדי.

apk

New member
אני מדברת מנסיוני האישי

ראשית, בראשית נעורי פשוט התרחקתי מילדים שהשתמשו במילים הללו, רק בגלל שלפי אמי אלו מילים רעות וכך גם הילדים שמשתמשים בהן. אח"כ כשהתחברתי עם בני נוער רגילים, כל פעם כשהם דברו משהו בחופשיות לי היה קשה לפתוח את הפה. כי אם הייתי מדברת בשפתם הייתי מרגישה גועל נפש נורא, ואם רציתי לדבר בשפתי חששתי שיצחקו עלי

Kalla

New member
אבל זו את.

לא ניתן להגיד זאת באופן גורף על כולם.

apk

New member
על זה אין ויכוח

אבל ... אם זה קרה לאחד זה עלול גם בעתיד לקרות לפחות לעוד ילד אחד, ולא רצוי להסתכן

תּמר

New member
אני כנראה חיה בחברה שונה

אצלנו מילים אלו הן טאבו גם בגילי המתקדם
. ולא זכורים לי תסכולים חברתיים בגלל זה.

apk

New member
אכן יש גם חברות כאלו

ואם האדם חי מלידתו ועד מותו רק במסגרת החברה הזאת, וכשהוא נפגש עם אנשים מחברה אחרת אין לו סיבה לשוחח על הנושאים הללו, אז זה בהחלט תקין לאסור על הילד את השימוש במילים הללו. אבל זה לא נכון לילד שחי בחברה הרגילה

תּמר

New member
?? החברה שלי היא רגילה בהחלט

אבל נגיד שילד/בוגר שגדל בחברה "רגילה" ייקלע לחברה הלא-רגילה שלי, וידבר במילים רחוביות המקובלות בחברה ה"רגילה". ייתיחסו אליו בזילזול, והוא אפילו לא ידע למה - אלא אם כן יילמד בגיל צעיר, שיש מילים שהינן רחוביות ויש מילים שעדיפות בשיחה תרבותית.

apk

New member
כאן אני מסכימה איתך

אבל יש להבדיל בין מילים של רחוב אבל שעדיין אין בהן רע, רק שבחלק מהמקומות אינן מקובלות, לבין מילים רעות. המילים שצויינו כאן הן בהחלט מילים של רחוב, ובהחלט לא בכל בית ולא בכל חברה הן מקובלות, אבל הן עדיין לא יותר רעות ושליליות מכל מילה אחרת. ברגע שילד (גם כזה שמותר לו ומורגל במילים הללו) ילמד שיש כאלה שאינם מאושרים לשמוע את המילים הללו, יהיה לטו קל להשתלב גם בחברה כמו שלך

תּמר

New member
"מלים רעות"

כתבת על זה גם בהודעה קודמת. שימי לב, שהתגובה שאני (ואחרות) מגיבות למילים אלו, היא לא "אלו מילים רעות / אסורות" אלא "אצלנו לא מדברים כך" או "אלו מלים רחוביות שמתארות XX, ואצלנו לא אומרים אותן". לפחות אצלי, הדגש הוא על "אצלנו", כי יש אנשים שאומרים אותן (עובדה - הילד הביא את זה מאיפה שהוא), ולפעמים גם חברים קרובים או בני משפחה - ולכן אני לא אומרת שזה רע מוחלט. כל הילד יודע להתמודד עם העובדה שהמילים נאמרות, אבל אצלנו הן טאבו.

kernush

New member
מסכימה עם כל מילה של תמר

אחת הנקודות המרכזיות לדעתי היא לא לומר לילד שמדובר במילים אסורות/מלוכלכות אלא שמדובר במילים שלא מתאימות לשיחה יומיומית ושעדיף להשתמש במילים XYZ. אני בטוחה שכל אחת מכן ללא יוצא מהכלל הייתה מזדעקת אם ילדה היה מסתובב בחברה ואומר מילים כמו (תסלחו לי) כוס, זין,חרא. אז אוקיי, מבוגרים כן משתמשים במילים אלו אך להבדיל מילדים הם יודעים באיזה קונטקסט לשלב אותן ובעיקר מתי ואיפה לא לומר אותן. כלומר, למבוגרים יש את יכולת הסינון והבושה שאין לילדים. ולכן עד שילדי לא יבין את הקונוטציה של המילים האלו אני מתעקשת שהוא יגיד תוסיק (תודה לצימעס על ההארה) שבעיניי זו מילה נפלאה כי אין בה שום קונוטציה מינית והיא משדרת תמימות ויגיד פין ופות וכו'.

kernush

New member
לא הבנתי את הטיעון שלך

בולבול וטוסיק הן מילים עדינות/ילדותיות שבפירוש אין להן קונוטציה רעה. לתחת וזין יש קונוטציה של מילת גנאי.

irisgh

New member
מה שהופך את זה לשונה מהשימוש שלנו

הוא לא השימוש במילים. פיפי קקי טוסיק אנחנו משתמשים בבית. אפילו מסריח. אבל ישנם הקשרים מאוד קונקרטיים בהם זה נאמר על ידינו. יניבי יכול להגיד 'פיפי קקי' בכל משפט שני, ולצחוק שוב ושוב. הוא פשוט עסוק בנושא. אבל הוא גם יכול לכנות ילד (בשקט בשקט בד"כ, שהילד לא ישמע) בתור 'קקי מסריח', וזה כבר עלבון. אמיר התינוק בטוח שהמילה 'מסריח' מאוד מצחיקה. גם הוא יודע לצחוק בקול רם מיד כשאומרים קקי, פיפי, מסריח. ההבדל אם כן אינו במינוחים אלא בשימוש שנעשה בהם.

למעלה