מימן+חמצן=מים?

nanashi

New member
מימן+חמצן=מים? ../images/Emo115.gif

ערב טוב לכולם, יש לי מספר שאלות אליכם: *איך הגיוני שאחד החומרים הדליקים ביותר שיש [אם לא הכי דליק], בחיבור עם חמצן [אחד החומרים שדרוש להדלקת אש] מרכיבים ביחד חומר כמו מים? * כל חומר על כדור הארץ מורב מאטומי. מה שהופך חומר למוצק יותר או פחות הוא כמות הניוטרונים [או פרוטונים... ההבנה שלי בנושאים האלה אפסית]. לכן, אם לדוגמא צריך כמות מסויימת מהחומרים הנ"ל כדי שחומר יהיה מוצק ויקרא "ברזל", איך יתכן שיש בעולם מגווןחומרים כל כך גדול וכל הדברים הם לא ואריאציה של ברזל במצי צבירה שונים [כמו... סירופ פטל שטעמו משתנה בהתאם לכמות המים אבל הוא תמיד נשאר סירופ פטל]. השאלות נשאלו ע"י ידיד דתי שמנסה להוכיח לי כבר מספר חודשים שהמדע המודרני שגוי ושהכל זה בעצם תכנון של אלוהים...

אתייחס קודם להערתך האחרונה:

דווקא אחד החוקרים/מרצים בבמחלקה שבאוני' שלי הוא
אדוק[חזר בתשובה בזמנו], ולאור התפקידים שהוא ממלא[יו"ר של האגודה הזו והזו...] ובכלל לאור זה שהייתי נוכח ב[רוב]הרצאותיו, אני יכול להגיד שעם עניין הדת, הוא גם מדען. הוא לא רואה סתירה ביניהם. ז"א, הוא יודע שהכל מ"נפלאות הבריאה", אבל מבין עם זאת שה' ידע "קצת מדע",ז"א "סידר" בזמנו[לפני...יותר מדי זמן
] את העולם לפי האמיתות המוחלטות אותן אנו מכנים כיום בשם הכללי "מדע". בכ"א, איך זה הגיוני?.. את יכולה לשאול זאת על *כל* תגובה כימית אפשרית. למשל-"איך יכול להיות שאם נערבב מלח בישול[נתרן כלורי] עם מים, פתאום הנתרן הכלורי המוצק ייעלם??" . אבל מי שמבין קצת כימיה יודע שאין פה קסמים,הכל מבוסס על עקרונות מסויימים, למשל חוקי שימור האנרגיה והמסה. אני מצטער שאני צריך להגיד לך עכשיו מה שאגיד,אבל.. לכי לספרים/מקורות מידע מתאימים לגבי מידע על מצבי צבירה של חומרים וההסבר להם. כדי להבין בדיוק את כל ההסברים צריך להיכנס לעומקם באמת ומצטער, אין לי את הזמן/יכולת כרגע לפרט הכל... מה שכן, באופן כללי צריך להבין שכמעט את כל התכונות הפיזיקליות[משקל סגולי{צפיפות},מצב צבירה בטמפ' החדר,מסיסות בממס כזה או אחר וכו'] ניתן להבין על בסיס הסברים ברמה המולקולרית של החומר. הרי כל התכונות הללו נובעות בעצם מכוחות הפועלים בין חלקיקי החומרים, למשל בין מולקולות החומר. ככל שהם חזקים יותר, החומר "מוצק יותר",בגדול.

deathcaster

New member
תגובה

סטיב השיב לך בצורה ממצה. רק אעיר הערה/הארה "השאלות נשאלו ע"י ידיד דתי שמנסה להוכיח לי כבר מספר חודשים שהמדע המודרני שגוי ושהכל זה בעצם תכנון של אלוהים... " תגיד לחבר שלך שהוא צודק, והמוח שלו למעשה עשוי מברזל חלול
ואם הוא רוצה לחזור בשאלה, שיבוא לפורום אתאיזם, וינסה להוכיח מישהו שם, הוא יחזור בשאלה במהרה.

שחר156

New member
תשובה

טוב... חתיכת ידיד יש לך. כל אלה הם שאלות של אדם שפשוט לא יודע כימיה. אני אנסה לענות בשאלה לכוכבית הראשונה- "איך ייתכן, שגז הכלור הרעיל והמתכת נתרן יכולים ליצור חומר לא רעיל ולא מסוכן?" גז הכלור, Cl2 הוא גז רעיל מאוד (השתמשו בו כנשק במלחמת העולם הראשונה) ומשתמשים בו לחיטוי בריכות. המתכת נתרן, Na היא מתכת פעילה מאוד וכאשר היא נוגעת במים- היא בוערת. לעומת זאת, התרכובת שלהם- מלח בישול, NaCl (נתרן כלורי) היא חומר שמצוי בשפע בכל חור וחור. אנחנו מכניסים כמויות עצומות שלו לגוף שלנו ולא מתים מהכלור או נצרבים למוות מהנתרן. איך? התשובה פשוט מאוד- כאשר שני חומרים מגיבים, התכונות הכימיות שלהם (כמו רעילות או יכולת להגיב עם חומר אחר) משתנות לחלוטין- ומתקבל חומר חדש, עם תכונות חדשות. לגבי השאלה השניה שלך- זה גיבוב שטויות. מה שהופך חומר למוצק היא הטמפרטורה שהוא נמצא בה. גם צביר של 120 אטומים, בטמפרטורה המתאימה, יכול להיות מוצק, נוזל או גז. כמות הפרוטונים בתוך אטום של חומר קובעת את זהותו- מספר הפרוטונים הוא כמו מספר הזהות של האטום. תוספת/גריעה של פרוטונים מהגרעין משולה לשינוי מספר בתעודת זהות- מתקבל אטום אחר, עם תכונות אחרות לחלוטין. מגוון החומרים הגדול שקיים הוא תוצאה של חיבור של אטומים- יכול להיות בשרשרת, יכול להיות בצורה מרחבית ויכול להיות זוג של אטומים, כמו מולקולת הכלור או החמצן. בעצם, המגוון הזה דומה לצירופים של ספרות במספר (לא מדויק, אבל מספיק בשביל להעביר את המסר)- כמו שאתה יכול לקחת מספרים תלת-ספרתיים וליצור מספר עם 6 ספרות- ככה אתה יכול לקחת מולקולה של חומר, לגרום לה להגיב עם מולקולה של חומר אחר- ולקבל חומר שלישי, ששונה בצורה מהותית מהשניים שיצרו אותו. ההצעה שלי- תאמין במה שנוח לך ובמה שנראה לך הגיוני (ולא בהגיון או לאיומים של מישהו אחר). המדע המודרני נבנה בצורה של נתונים והמסקנות שנובעות מהם, אז יכולה להיות מסקנה שגויה (כמו שמרכז העולם נמצא על קצה האצבע שלי) או מסקנה נכונה ("אם נחמם חומר לטמפרטורה מספיק גבוהה- נקבל גז"), אבל אני גולש לדיון אחר...

למעלה