מימון

Philip Jr

New member
ואיך זו פרספקטיבה אחרת בדיוק?

קראתי את הפוסט שלך, ולא מצאתי שם שום מידע שסותר את העובדה ש:
&nbsp
1. לימודים הם לא דרך *בטוחה* להגירה, אפילו לא קרוב. זה ממש לא טריויאלי בימינו לעבור את כל המכשולים ההגירתיים כדי להישאר בארה"ב אחרי הלימודים, וגם אחרי דוקטורט יש תחרות בכל הענפים. חשוב שפותח השרשור ואחרים יבינו זאת, בארה"ב ומדינות אחרות גם כן, לימודים מתקדמים הם לא מסלול מובטח לקבלת ויזת עבודה או תושבות.
&nbsp
2. לימודים הם לא בהכרח דרך עדיפה להגירה. למשל כי דוקטורט לוקח 5-6-7 שנים. או שלהתקבל לדוקטורט זה מכשול מאד גבוה בפני עצמו, יותר גבוה מאפשרויות אחרות. או כי בדוקטורט מרוויחים פרוטות יחסית למשרה "אמיתית", ומפסידים שנים של שכר נורמלי, הפרשות לפנסיה ולקרנות שונות, ועוד ועוד.
&nbsp
לעומת זאת, אני דווקא כן רוצה לסתור דבר אחד שכתבת - לא צריך להיות קרוב לעמק הסיליקון בלימודים כדי להצליח להגר אחרי לימודים להייטק. א. כי לא כל המשרות שם.. ו - ב. כי גם אם למדת באוניברסיטה טובה, אתה יכול להתקבל למשרה מצוינת בעמק הסיליקון, ויש כאן כמה אנשים בפורום הזה ממש שעשו זאת.

corrigenda

New member
אין לי ויכוח איתך

אני חושב שזה רק עניין של דגשים שונים. אתה הדגשת מאוד את האורך היחסי של מסלול ההגירה דרך לימודים, אני אומר שיש אנשים שבוחרים בו כי זו דריסת רגל בארה"ב וכי חלק ניכר ממי שמסיימים את התואר משתלבים אח"כ בתעשייה. ארוך יותר אבל זו אופציה זמינה גם למי שאין לו ניסיון שיכול להשיג לו משרת רילוקיישן . ממש לא קריטי להיות קרוב לעמק הסיליקון כדי למצוא שם עבודה בסוף הלימודים, אבל זה בוודאי לא מזיק - למשל דרך סמינרים משותפים למחלקות המחקר של חברות וקבוצות מחקר שרלוונטיות לאותן חברות שהם חממה לקשרים (אני למשל משתתף בסמינר דו-שבועי שנערך במטה של דרופבוקס). זה בא לידי ביטוי גם בנשירה מהתואר באמצע הלימודים לטובת מעבר לתעשייה מה שאולי קורה פחות כשהתעשייה היא לא מעבר לכביש.

JustBeNice

New member
אולי יצאתי קצת לא בדסד

אבל המטרה היא גם דוקטורט... אחרת למה לי לחיות את הסגנון חיים האקדמאי הזה? אני חושב שכתבתי את זה ברגע מרירות על זה שאני לא עשיר והכל לא בא לי לבקלות, וגם חצי התלוצצתי

GeJuFan

New member
אני לא מסכימה

אני אוהבת אוכל, זו תשוקה שלי והיא שווה רק לאהבתי לבע״ח. אני אוהבת לבשל לאנשים אני נהנית לראות אנשים נהנים ממה שהכנתי.
לפני חמש שנים התשוקה באה לידי ביטוח ברצון להיות קונדיטורית עם עסק משלי- חמש שנים אחרי מתוכם שלוש וחצי שנים בלימודים אני עדיין אוהבת אוכל, התהליך עדיין מעניין אותי, הרצון להיות במטבח קצת פחת אבל לא מחוסר תשוקה אלא כי אני השתנתי ובדרך וגיליתי דברים חדשים על עצמי ועל אפשרויות עבודה בתחום הרחב הזה שנקרא אוכל שלא ידעתי על קיומן לפני תחילת הלימודים. אבל התשוקה לאוכל לא נעלמה אלא רק הבחירה מה לעשות עם התואר (האמת זה דווקא נהייה מסובך מרוב אפשרויות ותחומי עניין קל לאבד את הראש)
לעומת זאת אני מכירה מישהי שלמדה תחום ספציפי אבל לא ממש הייתה לה תשוקה לתחום הזה אלא רק עניין כללי והמון רצון טוב. היום שנים לא מעטות אחרי שסיימה את הלימודים היא בכלל לא עובדת בתחום שלמדה אלא במשרה אחרת שלא קשורה אליה בכלל, היא מאד נהנית מהעבודה שלה, היא גם מרוויחה לא רע בכלל.
&nbsp
הפואנטה: תשוקה זה, לדעתי, סופר חשוב כשבוחרים מקצוע. חשוב לאהוב את מה שהולכים ללמוד. חשוב שזה משהו שכיף לך לעשות ואתה נהנה ממנו. לא סתם ממליצים לא פעם לחשוב מהם התחביבים שלך ולנסות לפתח משם את הקריירה שלך.

JustBeNice

New member
תודה! שים לב לתגובה שלי מעלייך

JustBeNice

New member
עכשיו כשאני קורא את התגובה שלך שוב

אני רואה משהו שאומנם הוא לא חידוש אבל הוא בהחלט תזכורת לדגש חשוב מאוד:
האסקטרה הזה,שהוא לא רק הציון- הערך המוסף של למידת המקצוע.עושה רושם שהוא מאוד מאוד חשוב למוסדות בחו"ל ואם אתה
מתנהל נכון מספיק זה יעשה את הרושם הדרוש...
העיניין הוא שאם הסיכויים לקבלה כל כך נמוכים,זה נשמע כמעט בלתי אפשרי ללמוד בחו"ל.זה באמת כך?
גם אם מכוונים לאונ' ממוצעות?(שד"כ,אני לא יודע בדיוק מה מגדיר אונ' כממוצעת אולי חוץ מהדירוג שלה,אז אשמח להסבר על זה )

Philip Jr

New member
אם סיכוי של חמישה אחוז

נחשב "כמעט בלתי אפשרי", אז כן - זה כמעט בלתי אפשרי.. אני מניח שזה עניין של פרספקטיבה. יש לציין שעניין הסיכוי להתקבל גם יותר מורכב מסיכוי של אחוז כזה או אחר.
&nbsp
לגבי לאן מכוונים - אתה צריך לחשוב לאן משתלם לך לכוון. לצורך העניין, יש מוסדות מצוינים בארץ.. להשאיר את חייך מאחור כדי ללמוד בחו"ל במוסד בינוני שלא עומד ברמה של הטכניון / העברית / את"א לא נשמע לי נבון כל כך.. ולגבי הגדרות, אכן דירוג זה חלק מהעניין.. אבל לפחות בדוקטורט דירוג הרבה פחות חשוב ממרכיבים אחרים, כמו המנחה הפוטנציאלי, ואיכות המחלקה מבחינת החוקרים בה, המחקר שמתנהל בה, תקציבי מחקר, אמצעים שיש שם..

למעלה