מים מהאויר

• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

2_be

New member
מים מהאויר

קראתי היום באחד החלקים של העיתון על מתקן מים חדש שלא דורש מקור מים חיצוני אלא משתמש בלחות של האויר לשם יצירת מים. ועכשיו באות השאלות שהתעורר אצלי- יש כ"כ הרבה לחות באויר כדי להפיק כמה גלונים של מים מידי יום? איך באמת פועל כזה דבר? עיבוי? ואם זה כ"כ פשוט, איך לא חשבו על זה קודם?

ailag

New member
הנה מה

שהעירו בפורום קומיקס על זה
אני לא מבינה מה החידוש. זה לא דבר בסיסי?

טל ר

New member
כמה מים יש באויר

צירפתי קישור, בו ניתן לחשב מהטמפרטורה והלחות (או הטמפרטורה ונקודת הטל) את הלחות המוחלטת באויר.

2_be

New member
יפה

נראה קישור מעניין חוץ מהעובדה שכרגע יש לי בעיה עקרונית עם שורות קוד
<בתקווה שבהמשך הלילה אני אגיע להבנה עם שורות הקוד במחשב שלי..>

טל ר

New member
אם יש משהו

שבו אני יכול לעזור על מנת לסייע לך להבין אותן - רק תגידי. סה"כ זה נראה לי די Self Explanatory, אבל קשה לומר איך זה נראה מנקודת מבט אחרת.

bhmi100

New member
הבעייות הן השקעת אנרגיה ולחות יחסית

וגם כמויות. - קודם כל זו שיטה טובה רק למקום עם לחות יחסית גבוהה. כי אז צריך לקרר קצת כדי לעבות מים. איזורים שבהם נדרש מים הם בדרך כלל עם לחות יחסית נמוכה . להוציא מדבריות ליד חופי ים. (אגב בדרום אמריקה משתמשים במים מעובים לחקלאות). השיקול היותר חשוב זה אנרגיה . כדי להפיק את המים צריך לקרר את האוויר עד נקודת הטל מהטמפרטורה שבה הוא כעת. לקבלת כמויות אדירות של מים צריך לבזבז המון אנרגיה כלומר לשרוף כמויות אדירות של דלק. (מה שלא משתלם כלכלית למדינות בעולם אולי חוץ ממדינות המפרץ הפרסי). תזכור שבמיזוג אוויר עושים את אותה הפעולה ומה שידוע לי לא מקבלים כל כך הרבה מים. אפשר להשקות כמה דשאים אם המים שנוצרים מהמזגנים אך לא לקבל מספיק מים כדי לפתור את בעיות המים במדינה.

אורן51234

New member
כמו שהזכרת

במדברויות ליד הים אין צרוך כמעט בהשקעת אנרגייה חיצונית שכן את הקירור ניתן להשיג ע"י הזרמת מים קרים מהים. ראיתי פעם בטלוויזיה חממה כשאת שחלק מהקירות שלה בנויים בצורת כוורת. דרך הקירות מוזרמים מי ים קרים וכך נלכדים ומתעבים האדים מהים.

2_be

New member
עכשיו כשאתה אומר את זה אני באמת

נזכרת שראיתי פעם משהו כזה בטלויזיה:)

צנצןדבש

New member
די מדהים!

ביום רביעי אני ביקרתי בתערוכת אגרו-משוב של תעשיות החקלאות, הגינון והמים וביקרתי בדוכן של החברה המדוברת. הסבירות לי שהמכונה לא דורשת חיבור לחשמל או למקור מים, התפוקה שלה היא 20 ליטר ביום, את החשמל היא מקבל מקולטנים סולאריים. לפי מה שהבנתי ממנה השימושים של הטכנולוגיה הם בנתיים בעיקר צבאיים, מהסיבה הפשוטה שעדיין אין הצדקה כלכלית להוציא כמה אלפי דולרים למכונת שתיה שמפיקה מים מאפס כאשר מחיר המים לשתיה הוא זניח.

למעלה