מילת המחץ - Inacceptible Icons

מילת המחץ - Inacceptible Icons

או בקיצור, האות האנוכית שכל הזמן מתעקשת לדבר על עצמה ולהגיד, "I I I I I ועוד I".... וכמה מילים לחימום האווירה: Inacceptible - לא מקובל Intolerable - בלתי נסבל Inconstant, Inconsistent - לא יציב, הפכפך Insect - חרק Insecticons - החרקריקים (הרובוטריקים בצורת חרקים למי שזוכר) Inferno - גהינום (לפחות, זה החלק הבוער של גהינום) Infernal - שטני Inept - בלתי יעיל, חסר יכולת Indegestion - בעיות עיכול Inert - חומר לא פעיל והפייבוריט שלי: Inconcievable - לא יעלה על הדעת

Eldad S

New member
introvert - מופנם

(וההיפך - extrovert, מוחצן) intrepid = עשוי ללא חת incognito = בעילום שם innuendo = רמיזה והתייחסות קטנה למילותיו היפות והטובות, כתמיד, של רוג: Towering Inferno = המגדל הלוהט inconceivable (על פי הכלל המפורסם - i before e, except after c) indigestion = בעיות עיכול
הזכרת "חרק" - insect; זה מזכיר לי, על פי חיבתי לאטימולוגיה, את המלה היוונית למדע/חקר החרקים, "אנטומולוגיה", שגם היא מורכבת מ-in ומ-sect אנ = in טומו = sect כמו hysterotomy = surgical incision into the uterus

הממ תודה על התיקונים

כידוע, אפילו מנהל הפורום הטוב ביותר הוא רק בנא-.... אררר... זוֹגי ועל כן עושה טעויות...
אגב Intrepid, מרגיז אותי שאני לא זכרתי אותה... הנה כמה מילים נרדפות לIntrepid: Dauntless Steadfast Resoulute Audacius נכון מילים יפות?

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif מילים מצוינות!

גם bold ו-courageous (אישית, גם אני מאוד אוהב את המלה intrepid :) ושני תיקונים לשתיים האחרונות אצלך: resolute audacious אכן, אנחנו רק בני אדם (טוב, נו, וחלקנו, זוֹגי) ולא נורא אם יש טעויות קטנות. ועוד כמה, אם אני כבר כאן: inkling = שמץ indocile = בלתי ניתן להכנעה indolent = עצלן

טרודי

New member
indefatigable - בלתי ניתן להתשה

i אכן אות בעייתית. היא immoral, indecent, illegitimate and illegal. (ומי ידע להגיד לי מה ההבדלים בין כל אלה?)

טרודי

New member
ignoramus - בור, עם הארץ

incomplete - חלקי, לא שלם. inflammable - דליק. אבל בגלל ש-ignoramuses חשבו שה-in בהתחלה פירושו "לא" (כמו ב-incomplete), אז הומצאה המילה flammable שפירושה "דליק" גם כן. inflatable - מתנפח (כמו למשל גלגל-ים). דווקא כאן אף אחד לא התבלבל. inundate - להציף, לכסות במים invariably - תמיד, כל פעם indubitably - ללא ספק immaterial - לא חשוב ואחרון חביב, לארוחת הצהרים: io - ירח של צדק. נקרא גם "ירח הפיצה". בתיאבון.

Peace 0n Earth

New member
itinerent - נודד

intercept - ליירט immortal - אלמוות indifferent - לא משנה iota - שמץ, טיפטיפה icicle - גוש קרח

inquisition חקירה(וגם האינקויזיציה)

ועוד: incognito בעילום שם instrument מכשיר, כלי intermission הפסקה interlude זה גם כן הפסקה או סוג של מנגינה inspiration השראה insulate, isolate לבודד insurrection מרד irrigation השקיה invincible בלתי מנוצח insatiable לא יודע שובע interpretation פירוש, תרגום infrastucture תשתית ion יון

inquisition ו- inquiry- חקירה

ועוד: incognito בעילום שם instrument מכשיר, כלי intermission הפסקה interlude זה גם כן הפסקה או סוג של מנגינה inspiration השראה insulate, isolate לבודד insurrection מרד irrigation השקיה invincible בלתי מנוצח insatiable לא יודע שובע interpretation פירוש, תרגום infrastucture תשתית ion יון

והמילה שבגללה I מעולם לא הופיעה

בסשנז של מילת המחץ שכללו פרסים: Interloper - פורץ - מילה שאני הייתי שם ואז הייתי מחויב להעניק את הפרס לעצמי
ואותה הרוח יש גם Intruder שמשמעותו דומה...

למעלה