מילן קונדרה

מילן קונדרה

השבוע, ביקרתי בדוכני שבוע הספר, ובאחד מהדוכנים של הוצאה כלשהי (לא זוכרת איזה) ראיתי ספרים של מילן קונדרה, כל שמות הכותרים וגם מה שהיה כתוב בגב הספר נראו לי ממש מעניינים. הצרה היא שאני לא יודעת באיזה מהם להתחיל. הצעות??

דוסטו

New member
"הקלות הבלתי נסבלת של הקיום"

לעניות דעתי הקובעת (בעיניי) הספר הטוב ביותר שלו שתורגם לעברית.

ayala26

New member
../images/Emo45.gif מוסיפה

גם "מחול אחרון ופרידה" שניהם, מחול והקלות, הם שני הספרים שנקראו הכי הרבה פעמים על ידי. כל כמה זמן אני חוזרת אליהם. דרך אגב, לפני כמה ימים ראיתי תוכנית בטלויזיה על זוג שהבעל נפגע במלחמת העולם ולא יכל להביא ילדים והם פנו לתרומת זרע (וזה היה לפני כ-50 שנים). הילדים שנולדו לא ידעו עד שאביהם נפתר שהוא בכלל לא היה אביהם הביולוגי והתוכנית היתה שהם חוקרים מי אביהם האמיתי ובסוף מתברר שזה........... הרופא שביצע את הטיפול... והם גם מוצאים עוד אחים שקיבלו אותה תרומה.. זה הזכיר לי מיד את הדוקטור מ"מחול"

ferlio

New member
אוף, ואני כל כך לא הצלחתי להתחבר

אליו........ וניסיתי, ניסיתי, חרקתי שיניים ו.....גורנישט. לא הלך. אז עזבתי. מה שכן, אהבתי את הסרט. וידוע לי שלא מזמן, יצא לקונדרה ספר חדש. ראיתי אותו באנגלית, נקרא "IGNORANCE". דווקא נראה לי מעניין.

דוסטו

New member
פרפל 'ה, את יודעת אף פעם לא מאוחר

לנסות כל מיני דברים שלא עשית אף פעם. תנסי עוד פעם. אני אחזיק לך יד ואתן לך עידוד.

תודה על כל התגובות!

עכשיו כל שנותר לי הוא להשיג את הספר ממישהו... או לקנות אותו, אם אמצא אותו במחירי שבוע הספר...

Rivendell

New member
מה רע בלקחת בספרייה?

לטעמי זה הסינון בכי טוב. קודם לקרוא. אח"כ להחליט אם בכלל כדאי לקנות. לא חבל לזרוק 50 ש"ח על ספר שאולי לא יהיה רצוי בבית אח"כ?

רעיון לא רע

אבל קצת בעייתי. אני נמצאת בבית רק בסופ"שים, ככה שספריה לא ממש זמינה לי. למרות שאולי אפשר לסנג'ר מישהו לשם. אני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שספר גורם לי לרצות לקנות אותו רק בגלל השם שלו ומעלעול קצר. זה לא קורה הרבה. אני מקווה שהוא יעמוד בציפיות...

Rivendell

New member
אני מלאה רעיונות טובים ../images/Emo13.gif

ואני בטוחה שאת יכולה למצוא חברה או קרוב משפחה שיקפוץ בשבילך לספריה,לא? זה לא צריך להיות כזה סיפור. ולשם של ספר יש המון משמעות, מה קרה לך. זה אחד הדברים הכי חשובים בספר בעיני.

למעלה