מילים לוהטות!

1234191

New member
מילים לוהטות!

חבר'ה נראה לי שזה חתיכת רעיון לשרשור חשוב. בניגוד ל-70% מהחבר'ה פה, יש אנשים שגם עושים קורס לפני שהם ניגשים :) כשאני עשיתי קורס לפני חצי שנה המורה נתן לנו רשימת מילים חמות אבל הדגיש גם כמה מילים ספציפיות (5 אם אני לא טועה), ו-2 מתוכם אשכרה היו במבחן (ואחת מהן אפילו לא הייתה במילון). למשל, "כיהתה" זה נזפה - וזה לא מופיע במילון של קידום (גם לא עכשיו) וזו שאלה שהייתה גם במועד אוקטובור וגם במועד קודם. הרעיון הוא שכל מי ששמע על מילים חמות (וחמות עוד יותר), או חשובות ושאינן מופיעות במילון..... אז שיפרגן :)

demultiplexer

New member
ועוד כמה

הפירושים בתגובה הבאה מסודרים בהתאמה למילים : אבה אדרבא ברם הבלי עולם החשה סכן הקדיח כיהה כייר לא כל שכן חרף כן לאט להסות לסבר את האוזן לפני ולפנים צלח לתומו מחבצה מטולל מסעד מקשה מרבץ נואל נכוח עול עמד על תילו פתחון פה פכים קטנים פכפוך פכר פכר ידיו פלה פרף צינה קולמוס קיטון קיתון קנה שביתה קשר כתרים רכב שכב שידוד מערכות שיחר לטרף תכונה תמולגים פרפראות

demultiplexer

New member
פירושים

הסכים יתירה מכך אכן, אמנם דברים ללא ערך שתק הסכים השחיט, פגם גער, נזף, עשה ליותר כהה לש ועיצב צורות שונות מחומר בודאי ובודאי, אדרבא על אף בסיס,מסד,תשתית דיבר לאט להשתיק לתת הסבר ברור ופשוט מקום הקדוש ביותר, קודש הקודשים הצליח בלי כוונה מיוחדת, בתמימות כלי להכנת חמאה מכוסה בטל קורה, משענת, תמיכה שדה קישואים או אבטיחים, דבר מתכתי העושי חתיכה אחת שכבת קרקע טיפשי, אוילי ישר, טוב, נכון כלי רתמה לבקר נשאר על קנו, החזיק מעמד, לא נהרס כושר הדיבור, הזדמנות להגיד משהו דברים חסרי חשיבות נביעה, פעפוע שבר,הרס,עקר שילב אצבעות בחוזקה חיפש כינים ושרצים בבדים, חיטט וניקר בדבר לא נעים חיבר בקרס, כפתר סירה קטנה כלי כתיבה בדיו, עט או נוצה חדר כד התיישב במקום הילל, שיבח אבני ריחיים תיקון קיצוני ארב לטרף אסטרונומיה שכר שאומן מקבל תמורת השמעת יצירתו קינוח

בז שנות

New member
הייתי עושה חיים קלים אם היית ממספר

בכל אופן תודה.. אבה המילה הראשונה זה גם רצה. לא?

demultiplexer

New member
זה אקלקטי

מכל מיני מקומות שנתקלתי במילים שאין במילונים שיש לי.

Oasis1

New member
תמיהה על למידת המילים

איך מצפים ב"מרכז" שנלמד מילים אם אין שום רשימה מסודרת של מה שצריך?הם מתבססים על ההנחה הסמויה (השפעה של תרגילי היגיון) - שגם אנשים שלא לומדים בקורס מקבלים ספרים ממישהו בהם יש מילון פסיכומטרי של אחד המכונים. אבל מסתבר שלכל מכון הקריטריונים שלו להכנס מילים למילון, ולמעשה יש סיכוי סביר שפתאום איזו מילה שלא תהיה במילון הספציפי שאתה לומד תופיע אחר כך במבחן. נראה לי דפוק קצת.

בז שנות

New member
בכללי

במרכז מצפים ממך לדעת את כל המילים שנכללים בשפה העברית וכל מכון בוחר איזה מילים להכניס למילון שלהם

RedGrass1

New member
תודה

אבל זה לא מילים חמום, צריך שמישהו שלומד כרגע בקרוס יפרס את המילים החמות של המכון למועד הספציפי הזה וזה יעזור פה לכולם.

למעלה