מילים וביטויים

תום גור

New member
מילים וביטויים

מישהו זוכר אחד מן הבאים: 1. שאלה עם: "נסכתי" ו- "השפעתי" משהו כמו _____ על יוסי מתנות? 2. שאלת השלמה ששתים מהתשובות היו "דעתו זחוחה" ו"דעתו נחה" ? אם אני לא טועה, זה משפט שמדבר על מישהו שהתקבע על החלטה כלשהי

Kayben

New member
אני זוכר

סימנתי, "נחה דעתו", דעתו זחוחה זה השתחצנות בערך. אני לא זוכר את המתנות של יוסי. או את המילים הראשונות שציינת.

כן לדעתי זה

השפעתי מתנות כי לנסוך (לשפוך) זה יותר בקטע מטאפורי, וזה פחות מתאים היה בשאלה עם "דעתו נחה" גם שם לאל או משהו כזה? וגם "כלה .... משהו"? ביטוי לא הכי מוכר?

SHARON 103

New member
אני לא בטוח לגבע הפועל השפעתי

מה זה בדיוק השפעתי מתנות?? אמנם נסכתי מתנות גם לא הכי מתאים כמו כפפה ליד אבל יש בזה משהו ציורי ובגלל זה יש מצב שזה נכון... בחיים שלי לא נתקלתי במילה "השפעתי".....

SHARON 103

New member
../images/Emo41.gifבדקתי עכשיו במילון של גבע ....

כתוב ככה: לנסוך: 1. ליצוק נוזל בפולחן דת 2. להשרות תחושה מסויימת. ולגבי 2 הם נתנו דוגמאות: "נסך בו אושר"= גרם לו אושר " נסך בו תרדמה" = גרם לו להירדם. אז אפשר איכשהו לומר "נסכתי בו מתנות" יעני נתיי לו מתנות ..... המילה השפעתי לא מופיעה לי במילון בכלל..... מה אתה אומר?

חיזוק מאבן שושן

"השפעה : 1. האצלה, השראה 2. פעולה רוחנית על הזולת שיש בה כדי להטותו לרצון הפועל... 3. הפעלה, הבאת תוצאות 4. הבאת שפע, השפעת רב טובה "

eran345

New member
לנסוך זה גם להאציל

כלומר להעניק,לתת, למסור, להעביר,להרעיף זה נראה לי יותר מתאים

במילון של לחמן

יש פועל "לשפוע" ושם כתוב שזה מהמילה שפע לקחו את הפועל, שמו אותו בבניין הפעיל וזה מתאים יותר מלנסוך! לנסוך מתאים באופן מטאפורי... למה שיכתבו מילה "פשוטה" כביכול כמו להשפיע (במובן שכולנו רגילים) יכלו לכתוב במקומה גם "לכתוב"

RYaniv

New member
זה באמת משנה ?

יש דברים יותר חשובים לדון בהם, כמו "לא, יש לכם טעות! חסרה לי הספרה האחרונה של הת.ז. בטופס!!!"

תשובות שלי

לגבי השאלה הראשונה, אני דווקא די בטוח שהתשובה היא משהו עם דעתו כלה ונחרצה (החליט). לגבי השאלה השניה סימנתי לנסוך, אבל עכשיו אני בטוח שטעיתי - וזה להשפיע. מה הסיכוי שזה פרק פיילוט?

SHARON 103

New member
אני סימנתי כמוך

גם עם הכלה ונחרצה היא מעמו....וגם לנסוך.... אני חושב דווקא שהתשובה היא לנסוך כי היא שקולה לנתינה של דבר מסויים וכו'.... אבל לך תדע.... ולגבי האפשרות שזה פיילוט אני לא ממש זוכר באיזה פרק זה היה ...אתה זוכר איזה קטע של הבנתי הנקרא היה באותו פרק?

לא זוכר איפה זה היה

אבל אני די סגור על זה שטעינו עם הלנסוך... לנסוך מופיע גם במילון של אבן שושן וגם במילון של גבע כיציקת נוזל, והשרייה של הרגשה מסוימת. זה לא קשור ללתת מתנות פיזית. לעומת זאת, השפיע יותר מתאים. אם אפשר לומר על מישהו שהוא שפע מתנות (היו לו הרבה מתנות), כנראה שאפשר גם לומר שהשפיעו עליו מתנות. לא נעים, אבל זה מה יש. נקווה שזה פיילוט.

גלית372

New member
אם אני לא טועה...

זה היה בפרק הראשון עם שני טקסטים...ולכן לא פיילוט...אני זוכרת שהתלבטתי המון לגבי זה כבר מממש בהתחלה...

למעלה