מילחמה בפתח!

comics

New member
מילחמה בפתח!

או קיי....הגעתי לשלב במישחק שבו אנחנו (הדמויות) עומדות כחילים במילחמה כימעט אבודה לגמרי. מישהו מכיר טקטיקות מילחמה טובות? אני יוסיף ציור של העיר...(לא שהוא ממש מדויק...) עם תוכלו לעזור לי זה יהיה נהדר!

PUMI for ever

New member
...

ערוות - אורוות. והטקטיקה: 1. וודאו שאין אחריכם מעקב 2. הכנסו לתעלה הקרובה למקום המצאותכם 3. ברחו כל עוד חיכם איתם 4. עלו על גבעה בקרבת מקום 5. פתחו בקבוק שיכר וצפו בהנאה וברצינות, אין שום דבר מיוחד בעיר המבוצרת הזאת, לא משהו לפחות שיוכל להעניק לכם יתרון משמעותי. לכן כל מה שנשאר לעשות זה לנסות ולחסום פריצה לעיר, ולקשת בצבא השני. קרה והעיר נפרצה, נסו לשמור על הפתח, כך שלא תהייה נהירה של אויבים לעיר.

snift

New member
יש הרבה טקטיקות מלחמה

אבל הן תלויות בעיקר במצב הלוחמים של שני הצדדים ובתנאי השטח. סכמה של העיר זה דבר נחמד אבל עדיין חסרים נתונים רבים כגון: התואי מחוץ לעיר, סדר גודל של הכוחות שלכם / של האוייב, איזה סוגי לוחמים יש לכל אחד מן הצדדים, האם יש לכם מספיק ציוד כדי לעשות מצור ועוד הרבה דברים אחרים.

רמץ

New member
אורט ווינגייט היה אומר...

את הלחימה יש לעשות בשטח האוייב. אה, ודרקונים... צריך דרקונים.

Nihau

New member
טוב יש לי כמה רעיונות...

אם יש לכם מספיק זמן להתכונן ויש יער בקרבת מקום אז הצעתי היא להכין הרבה מוטות מחודדים ולתקוע אותם בזווית חדה בתוך חפיר שתחפרו מסביב לחומות החיצוניות. מהחוות המקומיות תבקשו שיביאו לכם אבנים שהוצאו מהשדות החקלאיים בשלב הכנתן לחריש. כמה חבלים וסדין אחד או שניים וקצת יכולת הנדסית תסדר לכם יופי של קליע אבנים על האוייב, מאולתר אבל יותר טוב מכלום ותמיד טוב כתוספת למכונות מלחמה שדורשות יותר ציוד ויותר מקום ויותר זמן טעינה. את הקוצים שתמצאו ביער הקרוב יש לסדר מסביב למוטות שבתוך החפיר ובמקרה הכי גרוע תוכלו להצית אותם מתחת לרגליים של האויב המתקרב. אם למישהו מכם יש ידע בצמחים שיאסוף צמחי רעל ויכין מהם משחה למרוח על המוטות המחודדים ונוזל לשפוך על הקוצים, קצת רעל יעזור לכם הרבה מאוד. אם יש לכם קוסם בחבורה יש הרבה קסמים קטנים ומרגיזים שיעשון לאויבכם את המוות, נחיל דבורים בתוך שריון מתכת זה ממש אכזרי. והוא גם יוכל להצית כל מיני חפצים, להשמיע קריאות קרב מבלבלות מאחורי קווי האוייב ועוד. גם בלי שיש לכם יכולת לעשות כדור אש... ואז האפשרויות עוד יותר מגניבות. אם יש לכם שמן בכמות מספקת כדי לשפוך על האויב שמן רותח בוער, מה טוב, אם אין בקשו מכל החיילים להשתין לכלים נפרדים ותרתיחו את זה- חומצי ומוריד מורל לאויב בעודו מעלה מורל לצד שלכם. גם לשפוך גחלים לוחשות ואדומות לא יזיק לכם כלל. יש לכם חומה-נצלו אותה עד תום, טווחו בכל האמצאים האפשריים. יתרון הגובה לצידכם. שימו ילדים קטנים, נשים חלשות וזקנים בעמדות הבאות: זריקת אבנים, טעינת נשקים, טיפול בפצועים. הכנת ערכות עזרה ראשונה, מערכת מודיעין מסועפת. נטרלו את מנגנון פתיחת השער הראשי, אתם לא הולכים לפתוח להם את הדלת בכל מקרה, לא יזיק אם יהיה להם קשה יותר. בצרו את הדלת בחפיר פנימי עשוי מוטות מחודדים ותערימו כמה עגלות ושאר רהיטים על הדלת גם כן. מחסום טוב. הכינו את חדר האימונים המבוצר יחסית עבור למצור אם יפרצו את השערים הראשיים בכל זאת. תרגלו את כל יושבי העיר בירידה לתעלות וסמנו את המעברים בנרות היושבים בתוך כוסות להגנה מפני כיבוי או דלקה. בדקו שוב ושוב שהתעלות הללו פתוחות ונקיות למעבר, שכולם יודעים איך להגיע אל המקומות המוסכמים התת קרקעיים לפי הקבוצה שלהם ושיש בהם מזון, נשק וביגוד בכמות מספקת למצור. בכל קבוצה שיורדת למסתור בתעלות חייב להיות מומחה מלכודות אחד שימלכד את הדרך אחריו. קחו את כל היערנים של החוות המקומיות וכל הציידים ותהפכו אותם לחיל הנדסה- תסתירו את המלכודות לתפיסת דובים, זאבים וכו בשטח ובדרך העולה אל השער שלכם, כמה רגליים שבורות אצל האויב רק יעזרו לכם. אם יש לכם זמן כמה מלכודות בורות+ חניתות מכוסים בשמיכות שעליהן מפוזר עפר באותו שטח מלא מלכודות רק יועילו לכם לצמצם את האוייב לפני שיגיע לשער. אם תוכלו גייסו את התושבים המקומיים ותהפכו אותם ליחידת טרור + גרילה- שיירו חיצים ויורידו את הצבא המתקרב אחד אחד ממסתור, עד שהם יגיעו אליכם הם יהיו במורל אפסי ואז כל הדברים שלכם יפלו עליהם כמו אבנים משמיים והם רק ירצו לברוח חזרה הבייתה. בעיקר אחרי שתשפכו עליהם שתן פרות וגללים בוערים... יש עד הרבה דברים שאפשר לעשות, רק תפעילו את הדמיון.

comics

New member
או קיי כניראה שנלך על שמן....

על סקילה באבנים והשער כבר מחוזק ומוכן! הבעיה בתעלות היא שהתעלות הם לבריחה מין העיר זאת אומרת שיש יציאה מן העיר הזאת זאת אומרת שאם יש יציאה יש כניסה....ולכן התעלות סגורות ונעולות...

גם לי יש טקטיקות!

ככה: קשתים: קשתים יכולים להועיל מאוד אם הם במקום הנכון. אם עומד לפניכם צבא ענקי וסמיך, ניתן אף לשים את הקשתים בתוך החומות ובכל זאת יש סיכויי פגיעה לא רעים. במידה והאויב לא סמיך מידי ניתן, כמו תמיד, להעמיד אותם על החומות. במידה והאויב שועט לכיוון המבצר, ניתן להתקין בחומות חריכי ירי, המאפשרים ירייה ישירה על האויב. רעל, אש, וכל דבר שניתן להוסיף לחיצים רק יתרום בגביית קורבנות נוספים (מצד האויב). קוסמים: לי יש טקטיקה מיוחדת מאוד עם קוסמים. מעמידים את המתקדמים מספיק על החומות, ומצווים עליהם שברגע שהאויב בטווח, לתת מטחים של סופות טילים קסומים. במידה ואפשר, אחרי שלא ניתן מצד הקוסמים לבצע יותר טילים קסומים, כדאי לירות כדורי אש. כל קוסם שמיצה את יכולתו, יורד מהחומה, ומפנה מקום לקוסם אחר (כי ישנו מצב שאין מספיק מקום על החומה) וחוזר חלילה. לוחמי פנים-אל-פנים: אם האויב מתקיף פיזית את החומות, ניתן להעלות את הלוחמים המאומנים מספיק על החומות, ולצוות עליהם פשוט לקפוץ על האויב ולשחוט אותו ללא רחמים. יש לי גם רעיון בשבילך בקשר לתעלות בריחה. במידה ויש הר או גבעה מספיק גבוהים לא רחוק מהמבצר, ניתן לנתב לראשם את התעלות, ולהנחית על האוייב מכה מפתיעה וחזקה שלא היו מוכנים לה. טרובדורים: פשוט מאוד להעלות את רוחם של החיילים. ניתן גם לנגן מנגינות בעלות יכולות קסומה כנגד האויב או למען חייליך. פאלאדינים: ניתן להרכיב אותם כפרשים על סוסים ולשעוט לעבר האויב עם כידון\חרב מונפת. לפאלאדינים יש גם יכולות ריפוי מצויינות, אז מומלץ להשאיר מספר מסויים של פאלאדינים בתוך המבצר. כוהנים: שיתפללו לאלים בלי הפסקה בזמן הקרב ולפניו. הם גם יכולים להשתלב עם הפאלאדינים בריפוי. החזקים שביניהם יכולים לבצע את הקסם "שער", וזמן מיני חיות ויצורים לטבוח באוייב. עוד: חביות נפץ - פשוט למלא חביות בחומר נפץ, לשים פתיל, ולגלגל\לזרוק\לירות בקטפולטה על האוייב. יעיל מאוד גם במילוי חומצה או אבק שריפה. "חליקות" - לקחת הרבה (אבל הרבה) שמן, לקה, וכל דבר שומני ומחליק אחר, לערבב הכל ביחד ולשפוך במסלול האויב. לא רק שחלק מחיילי האויב יחליקו ויפלו, אלא במידה והמבצר גבוה מפני הקרקע, ניתן להחליק דברים גדולים, כבדים, חדים ושאר סכנות על השמן לכיוון האויב. שמח ומבדח, טוב לחתונות. רימונים ורימוני מריחואנה - בשביל ליצור רימון פשוט לוקחים כד קטן, חומר נפץ ופתיל, מחברים הכל ביחד, ויוצא רימון. אפשר גם לערבב מעט אק שריפה עם מריחואנה, וכך יווצר מצב שחיילי האויב מסוממים באמצע שדה הקרב. טיפשי מצידי לחשוב על דבר כזה הא? אבל זה עובד! זהו, מקווה שעזרתי!

Nihau

New member
ועוד רעיון חמוד אחד...

קושרים מוטות מחודדים לצורת X, רגל אחת של הX מחדדים היטב ואת השניה מכבידים עם אבנים. את המבנה הזה מעמיסים על החומה כך שכל אילה המטפסים על סולמות כדי לעבור מעל החומה יהנו מההפתעה שבקצה, שלא נדבר על יכולת ההגנה הטובה יותר על כל יושבי החומות מאחורי הביצורים הללו ועל כך שתמיד אפשר להפיל את המבנה הזה על החיילים שלמטה...

קוראים לזה - לסגת בכל המהירות!

המצביא השאיר מחליף והלך לשירותים לפני שבועיים? המלך בן ה-20 פנה לעורך דין לענייני ירושה? אחוז החיילים הלא-כשירים נפשית לשירות עלה פלאים? המחסנאי ספר רק חמש חרבות, מתוכן ארבע חלודות? אם כך, יש לי פתרון אחד ידידי - נסיגה מהירה וחסרת בושה! כל דמות שחייה חשובים לה מעקרונותיה (או ארצה מולדתה, או משפחתה, או מה שלא יהיה הסיבה להילחם) פשוט תשתמט. נדמה לי ששוחד טוב יכול להוציא לדמותך פרופיל 21 בקלות (או כל מקבילה אחרת, אם מדובר בעולם לא מודרני). אבל אם אתה בכל זאת ח-י-י-ב להילחם (עקרונות, מוסר, נאמנות, נקמה, נק"נ, אתם יודעים)... השתמש בטקטיקות מלוכלכות. מרגלים ומתנקשים, חיל מודיעין מפותח. פלג את הצבא לפלג מרכזי ומספר פלוגות קטנות שינועו בנפרד ויהיו מוסוות כאזרחים. החשאיות קריטית, אז לכן חסל כל מי שחושף את הראיות. היכנסו לבירת האויב כפליטים מסכנים ואומללים, וכשצבאכם יבוא לצור, הפילו את העיר מבפנים. סוס טרויאני.

naring

New member
אפשר לעשות בחלק העליון של החומה

חורים שימשכו לתעלות ארוכות שיצאו מהצד של החומה לכיוון צבא האויב. משם אפשר לגלגל מלמעלה אבנים בצורת כדור, שמן רותח וכו'. אני מקווה שאני מספיק מובן...

ethidium

New member
לא זוכר אם יש את הקסמים ב 3rd ED.

קסמים די לא מוערכים לקוסמים וכוהנים העושים את המוות לאויב (תרתי משמע) קוסם בדרגה גבוהה - dig יוצר בבת אחת חפיר (אפילו לא עמוק- מטר בערך) וארוך עוצר יפה מאוד צבא המסתער במהירות (עדיף כנגד פרשים- אין כמו תעלה שמופיע מתחת לרגליכם בעוד שמאחוריה מופיעה תלולית בכדי לרסק את הרגליים של הסוס ואת הפרש שמעליו) ניתן ורצוי להוסיף למתכון גם create waterשל כהן בעוצמה גבוהה בכדי לגאול את הדואבים מיסוריהם (מים ובוץ לא הולכים יפה עם שריון כבד והכרה בספק :) ) קסם נוסף נחמד מה 2nd ED היה create wall (iron/stone- קיר שיוצר בזוית ולא מקובע לאדמה יכול לעשות פלאים לגובה של החברה ליד :) .... ואם אני אזכר בעוד כמה דברים.....

snift

New member
יפה מאוד, זה מה שנקרא שימוש

יצירתי בקסם. יש מספר קסמים שבמבט ראשון הם נראים לא שמישים כל אך עם קצת יצירתיות ושילובים שונים ומשונים אפשר לעשות איתם פלאות. לא לשכוח את הלחש המדהים "גירוז", מעוצמה ראשונה, שיכול לעזור יפה יפה לאותם פרשים ליפול לחפיר החדש. אני זוכר שיש לחש שבפעם הראשונה שראיתי אותו הוא היה נראה מאוד לא ברור. הלחש לוקח מנהרה רגילה וגורם לה להיראות קצרה או ארוכה ב- 50% מגודלה המקורי. הלחש הוא מעוצמה די גבוהה ועוד יש צורך לזמן קודם יסודן אדמה כדי שישתלב בלחש. על פניו נראה כמו לחש דבילי, כי יש אשליות שעושות את אותו תעלול בהרבה פחות "עלות". אבל התברר ששימוש נבון בלחש הזה (לגרום למנהרה להיראות ארוכה ממה שהיא באמת) וקיר כח בקצה המנהרה, עבדו יופי כדי לעצור דרקון שצלל לתוך המנהרה וחשב שיש לו עוד 200 מטרים לפחות עד שהוא צריך להתחיל לבלום ...

ethidium

New member
קראתי לפני שנים רבות...

טריק חמוד. audiable glamour משולב עם wall of fog ולא לשכוח dancing light בכדיי לגרום לרודפים אחריך לא להבחין במצוק ( הם שומעים את הקולות מאחורי הערפל ורואים אורות שמדמים לפידים -זה יעיל רק בלילה) ומשם הדרך קצרה (או ארוכה - תלוי בגובה .....
)

ethidium

New member
שכחתי את הבסיסיים

fear ודומיו הם בהחלט נדבך חשוב להרוס מתקפה הנעזרת בבהמות. פרשים המסתערים יכולים להיות נבוכים מהעובדה שהסוסים שלהם רצים בכוון ההפוך אל תוך הרמחים של אלה מאחוריהם. בהמות הגוררות siege towers או כל כלי כבד יכולות להפוך אותם בזמן שכל אחת שועטת לכוון אחר. וכמובן wall of fire X 2 אחד מלפני הכח ואחד מאחוריו ( ואז להוסיף fear או/ו עוד wall of fire
)

Nihau

New member
נדמה לי שזה היה ב"קוסם מארץ ים"

בעיה היא שאם לנו יש כוחות קסם אז גם לאויב יש קוסמי קרב מקצועיים...

ethidium

New member
ועכשיו בלי קסמים

אם יש לך זמן עד הקרב (הפגישה באה עליך לטובה או לרעה- תלוי איך אתה רואה את המוות) גש לספרייה הקרובה לביתך והשאל נא את ספרו עב הכרס של סן-טזו. אם תשרוד את השעמום הלוגיסטי אולי תלמד משהו. מקסימום אני יכול להבטיח שלא תסבול מנדודי שינה.

Nihau

New member
אורסולה לה גוין

טרילוגית ארץ-ים: הקוסם מארץ ים הקברים של אטואן החוף הרחוק ביותר מומלץ בחום

למעלה