מילואים

mothership83

New member
מילואים

היי. אני משרת במילואים בפועל ולאחרונה הודיעו לי שפירקו את גדוד המילואים שלי.אני עכשיו חוזר למערכת לשיבוץ מחדש.
חשבתי שזה אולי הזדמנות למצוא משהו במילואים שקשור לתחום בו אני עובד.
אני מתכנתת אמבדד, Linux kernel באוריינטציית low level.
יש מישהו שמשרת במילואים ביחידה טכנולוגית ויכול להעביר לי מספר של קצינת קישור שתוכל למשוך אותי ?
 

ipv6

Member
מעולם לא שמעתי על דבר כזה

אני יכול להגיד לך שאנשים שהיו 6-7-8 שנים ביחידה טכנולוגית, מאבדים רלוונטיות אחרי שנתיים שלוש.
אז למה להביא בן אדם שלא היה יום אחד ביחידה, לא בטוח שיש לו את הסיווג [1] והוא מראש מגיע לתקופה מוגבלת. אתה רואה את עצמך משתלב בחברת היי טק אקראית ותורם לה, עם שבוע אחד בשנה? בצורה שתהיה ריווחית לחברה הזאת?

הסידור היחיד שאני מכיר שקרוב לזה הוא אנשי מילואים של היחידה שמעבירים קורסים כלליים, נניח C\C++\פיית'ון.
 

mothership83

New member
אני לא יודע אם זה ככה היום

אבל אבא שלי בזמנו עשה מילואים ביחידה טכנולוגית.
הוא היה מגיע ל2-3 שבועות בשנה והיה מפתח או מתכנן פיצ'ר ספציפי.
 

ipv6

Member
אני מכיר "קצת" את העולם הזה

ובלי נסיבות מיוחדות אני לא רואה את זה לא מבחינה בירוקרטית ולא מבחינת התרומה שלך בפועל.
אני מכיר מקרה של בחור שהיה בולט מאד ביחידה "חזקה" ובעת השחרור שלו גילו שה"מקצוע שרשום" שלו לא מאפשר לו לעשות מילואים במדור אלא הוא יעשה בחיל אחר, היה מאמץ גדול מאד, בהתערבות של אל"מים, לסדר את זה ואני לא בטוח אם הצליחו.

אני לא מאמין שבשביל שמהו שאף אחד לא מכיר, יטרחו להכנס לזה. יש אנשי מילואים שמביאים למרות שכבר לא רלוונטיים אבל הם לפחות היו ביחידה, יש להם רקע וקל להביא אותם. בשביל שיקרה מה שאתה רוצה צריך שמשהו שיש לו מספיק כח ואנרגיה להתעסק עם זה, ירצה אותך..
 

zaske

New member
לא שמת לב להטרלות המאסיביות שלי לחלקים שאני מספר על המילואים

כל מיני ידה ידה ששירתתי עשר פעמים בערך בלי צו בשל "דחיפות העניין".
הייתי מה שנקרא תוכניתן שחור. שירתתי בין 1995 ל1999. מילואים עשיתי עד 2006 בערך ואז פירקו את היחידה.
פעם אחרונה שקראו לי היתה ב2004 (כלומר - "עשיתי" === הייתי רשום במערכת או איך שלא תקרא לזה).
למעט תרגיל אחד שבו גיליתי שחייל גנב קוד שלי מהאזרחות בשביל מערכת צבאית (אבל בקטנה, למי אכפת ), כלומר תרגיל שהייתי בשטח ביתר הפעמים הייתי ביחידה ופיתחתי.
כן, המערכות היו לא אלה שעבדתי עליהן אבל תמיד היה משהו קטן לתת לעשות.
 

zaske

New member
הסיכוי שזה יקרה שווה לסיכוי שיהיה לי בית של 6 חדרי שינה

על החוף במלבורן.

תזכור - עניי עירך קודמים. קודם צריך לדאוג לאלה ששירתו ביחידות הנ"ל, סביר להניח שאתה לא מביא תרומה משמעותית, אלא אם תספר לי שאתה נניח איזה עילוי על או משהו כזה (קומה מתחתיי בצבא שירת במילואים אדם שכולכם מכירים, והוא באמת באמת באמת עילוי, רובכם למדתם לפחות משהו אחד שקשור לאדם הזה במהלך התואר).
 

user32

Well-known member
מנהל
היה מקרה שביקשו בSAP מילואמניקים שמוכנים לעבור

זה היה כשצה"ל קנה תוכנה שפותחה בSAP ישראל וביקשו מילואימניקים שרוצים לעבור ליחידה הטכנולוגית ולעזור ליישם ולפתח את התוכנה. לא יודע אם מישהו נענה לקריאה. אני העדפתי להשאר בגדוד חי"ר שלי, מספיק אני כותב קוד כל היום ולא בא לי להמשיך את זה גם בצבא.
 
למעלה