מילה טובה

דיבבלעס

New member
רציתי לכתוב משהו על אחד הפורומים פה ואז

נזכרתי ש"אסור"...
באסה...

אתה יכול לכתוב

בלי להזכיר את שם הפורום ואת המנהל/ת שלו. מה הבעיה? אנחנו בוואיינט תמיד היינו מזכירים את הפורום של האח הגדול והיינו כותבים "בפורום הכתום" גם בנוגע לכוכב נולד וגם בנוגע לאח הגדול וכולם ידעו שמדובר בתפוז. לא צריך להיתמם כל כך. יש מספיק דרכים לכתוב על פורום מסויים מבלי לאזכר באופן גלוי את השם כדי שלא יהיה מצב למשל שמנהל/ת פורום מסויים גולש כאן וקורא דברי בלע על הפורום שלו או דברי איוולת. זה לא נעים. גם אני לא רוצה לקרוא דברים רעים עליי. כאלה אנחנו.

דיבבלעס

New member
אז לא יודע כמה זה יהיה רלוונטי

כי סוג הפורום קשור,
אבל אכתוב שפשוט באחד הפורומים התחילו לסנן תגובות ולהפעיל מערכת שבה קודם שולחים הודעה ואז היא צריכה להיות מאושרת ע"י הנהלת הפורום,
זה מעצבן וזה קיים בעוד פורום אחד...
נסתפק בזה בינתיים..

כן, זה נקרא ניטור

עושים את זה בפורומים שיש בהם יותר מדי טרולים שמפריעים להתנהלות של הפורום.

דיבבלעס

New member
בפורומים שונים

ההגדרה של "טרול" משתנה,
בפורום כלשהו (כן, ההוא) כל מי שלא מתיישר לפי האידיאולוגיה השולטת שם נמחק ועם מתמיד בדעתו גם נחסם.
ה"טרול" יכול לגרום לחידוד השיח, ל
, לעניין וגם לניסיון להביא את גישת הפורום לאחר,
כמובן שיש גם טרולים שכל מטרתם לפגוע ולתקוף אחרים, בשביל זה יש מחיקה וחסימה...
אבל כמובן אפשר להתווכח על זה כמו על כל נושא אחר.
ואגב, זה שבפורטל כלשהו ידעו משהו לא אומר כלום...

טוב ברור

כל פורום יש לו את המדיניות שלו. מה שאולי אצלך נקרא לפלפל, אולי אצל אחרים זה נקרא גסות רוח או לסכסך או סתם להציק. לכן מנהל הפורום מחליט איזה אופי יהיה לפורום שלו ובהתאם לכך הוא מתנהל. קטונתי מלהעביר ביקורת על מנהלים אחרים. אני כולה קיבלתי על עצמי את התפקיד לפני זמן לא רב בכלל ומי אני שאגיד למישהו איך להתנהל? לכן אני גם לא אוהבת את הביקורת הנזרקת כאן על מנהלי פורומים אחרים ועוד עם ציון שמות.
שכל אחד יעשה בפורום שלו מה שהוא רוצה. יש כאלה שלא מוכנים שבפורום שלהם ידברו על האח הגדול או על כוכב נולד או על שום ריאליטי אחר אלא אם הוא נוגע ישירות לנושא הפורום. יש גם כאלה וזה לגיטימי. אצלנו באמת אפשר לדבר על הכל. החל מפוסטים אישיים וכלה בפוליטיקה וחברה. אני אוהבת שיהיו נושאים שונים פתוחים בעת ובעונה אחת אבל לא יותר מדי התפזרויות שכל דקה מישהו פותח הודעה על הא ועל דא. ככה פחות או יותר שיהיו אשכולות מסודרים. אני חושבת שככה זה יותר טוב, לא?

Anna begins cc

New member
מילה טובה

יש לי רגישות מאד גבוהה למילים וזה ככה מאז שהייתי ילדה קטנה.
אני שמה לב לבחירת המילים של אנשים, לניסוחים שלהם, לאופן בו הם מבטאים את המילה,
ואני גם קוראת את הסאב-טקסט של הדברים האלה (ולפעמים בצורה לא מוצלחת בעליל, אני מודה..)

ויש לי רגישות למילים מסוימות.
אפשר לקחת שתי מילים שמשמעותן דומה,
האחת תהיה נעימה לי, והשנייה תרגיז.
האחת תחמיא לי מאד, והשניה תבאס.

אתן דוגמא:
אם אומרים לי "את מקסימה" או "את נהדרת", זה מחמיא לי מאד,
אם אומרים לי "את על הכיפאק" זה מבאס אותי.
אני אפילו לא יכולה להסביר למה.

אם אומרים לי "את מגזימה" או "את טועה" זה בסדר גמור וזה יגרום לי לעצור ולחשוב,
אם אומרים לי "את חצופה" זה מתסיס אותי בשניות, ויכול גם לגרום לי לבכות.

אלו מילים או משפטים עושים לכם הכי נעים, מה אתם הכי אוהבים שאומרים לכם? מה המחמאה הכי כיפית לקבל?
אלו מילים מרגיזות או מתסיסות אתכם? מה הכי מעליב אתכם?
איזו מילה או משפט שנחשבים למשהו נחמד יכול לעשות לכם לא נעים? (כמו דוגמת ה"על הכיפאק" שלי..)
ולמתקדמים בלבד (כלומר אנשים שנותנים יותר מדי תשומת לב למילים, כמוני):
מה המילה שהכי מרגיז אתכם כשאנשים טועים בהגייתה?..

(אצלי זה אנשים שאומרים "כריזמה" עם כ' רפה.)

http://www.youtube.com/watch?v=m7LF7XTQInc

מאחר והנושא מתקשר היטב למה שהרגשתי

בשעה האחרונה, אז אני יכולה להגיד רק שאת הטונים של המילה הכתובה אני מרגישה בין השורות. אפשר להגיד ששרוני כתבה שונה מנאוסיקאיי ובכל זאת לא רק שלא נפגעתי ממנה אלא אפילו הסכמתי איתה והסברתי שנית את דבריי. לעומתה נאוסיקאיי כתבה כאילו את אותו הדבר אבל בטונים מאוד פוגעים. אני לא יודעת היכן לשים את האצבע ועל איזו מילה להצביע, אבל את מה שמרגישים בין השורות אי אפשר להסביר. יש אנשים שהם אנשים של המילה הכתובה. הם ידקדקו על כל פסיק ועל כל נקודה וישימו לב לכל מילה בדיוק כפי שאמרת אותה וידונו עליה שעות ויתווכחו עליה שעות. אני לא מסוגלת לזה. אני אמנם כותבת אבל דבריי נישאים ברוח. אני לא זוכרת אותם דקה אחרי שכתבתי. אני גם לא מדקדקת על כל מילה ומילה שמישהו כותב אלא קוראת את רוח הדברים וזה מספיק לי. אני לא בלשנית.
ולסיום המילה שהכי הכי יכולה להוציא מהכלים זה כאשר אומרים שתיים במקום שניים.
כאשר אומרים שתיהם במקום שניהם לגבי זכרים. זאת כמעט השגיאה הנפוצה ביותר. כנ"ל האומרים עט כחולה במקום עט כחול. אבל יכול להיות שהאקדמיה כבר שינתה הרבה חוקים, ככה שאני כבר לא יודעת.

לפלר151

New member
יש לי רגישות

שמישהי מסוימת קוראת לי קסם ולא יכולה להוריד את החיוך מהפנים שלה בזמן שהיא מדברת איתי...

אני...אני

הכי אני שונא את המילים "עצור בצד!"...סתאאאם.

וברצינות.
הכי אוהב ומרגש לשמוע מאשה שאני אוהב את המילים "אני אוהבת אותך".
והמחמאה הכי כייפית שקיבלתי היא "אתה צדיק נסתר". אני לא דתי אבל ביררתי מה המשמעות לאנשים שומרי מסורת (כמו זאת שאמרה לי) והתרגשתי

הכי מעליב אותי שמתנשאים עלי ומחליטים מה אני בעצם חושב. כלומר, לא משנה מה אני אומר, יש אנשים שתופסים טרמפ על אי הבנה ואומרים לי למה התכוונתי. הרי אני יודע למה התכוונתי (אבל זה לא חשוב)
איזה משפט מחמיא שאני לא אוהב, אני שונא את המילה "כוסית" למרות שהיא מחמאה (או במקרה שלי "כוסון"...)

השאלה למתקדמים: יש המון, מיציבושי למשל... שמתבלבלים בין לשכור ולהשכיר ...ויש עוד...

Anna begins cc

New member

הצחקת אותי ממש עם ה"מיציבושי".
בכלל, בישראל יש לנו נטייה לשבש לחלוטין שמות של מכוניות.
רנו סיניק שהפכה להיות סנייק, קִיה שהפכה להיות קאיה, וכמובן-
כשהייתה לי את הדייהטסו שלי, בהתחלה עוד ניסיתי לומר לאנשים שיש לי אפלוז (כלומר "תשואות", השם המקורי של הרכב) אבל עד שלא אמרתי "אפל האוז" אף אחד לא הבין אותי..

(ואני גם משתגעת כשאנשים אומרים פורשֶה, עם פ' רפה וסגול)

לגבי מה שכתבת על מכוניות...

נדמה לי שקיה שובשה על ידי הסוכן ובכוונה כדי לא להזדהות עם מילה אחרת...
הסגול של פורשה מוצדק (הפ' הרפוייה, לא) כי זה שם גרמני. באמריקאית קוראים לרכב "פורש". ובכלל, תעתיקים של שמות עוברים לפעמים הלוך ושוב בין אירופה ואמריקה. המילה "שברולט" היא צרפתית במקור וכמו הרבה מילים צרפתיות היא מבוטאת "שברוליי" וכך מבטאים את המילה באמריקאית (ארץ המוצא של הרכב). בארץ לקחו את התעתיק הגרמני ומבטאים את ה T.
המילה "מרצדס" שמסמלת יותר מכל את הרכב הגרמני היא בכלל ספרדית ("מרסדס"). אז איך זה שאנחנו אומרים "מרסדס סוזה" אבל "מרצדס 250"? כי הגרמנים לקחו את השם וכך הם מבטאים אותו. ה C מבוטאת כ "צ". ואנו החלטנו שהמילה הספרדית הנפלאה והרכה "מרסדס" תהפוך למילה גרמנית קשה כמו כרוב חמוץ...
אגב, מרסדס שעל שמה נקרא המותג היתה נערה יהודיה ושמה מרסדס ילינק....
הנה התמונה שלה.

לי בא

New member
שפה

הכי נעים לי כשהילדים שלי אומרים אמא אני אוהב/ת אותך.
מרגיז כשאומרים לי את לא מבינה כלום. יכולה להרוג מישהו על זה
נחמד שמבאס- את אחלה. מאז השיר את אחלה את חמודה לא יכולה לשמוע את המשפט הזה.
צורם לי כשטועים בספירה כמו עשר שקל או שתי בנים והכי צורם זה הם
יושנים במקום ישנים.

Anna begins cc

New member
מזדהה לגמרי עם

"את לא מבינה כלום".
איזה משפט שיכול להוציא מהדעת!!

שוש אור

New member
מילים מילים

יש לי בעיה עם אנשים שהעברית שלהם עילגת.
שלא יודעים להבדיל בין עם ל אם,
בין זכר לנקבה,
שמשתמשים המון במילים לועזיות ולפעמים בלי שום קשר למשפט שבו השתמשו בהן.

והכי לא אוהבת שפונים אלי במילים 'בובה', / 'מותק' / 'כפרה' [איכססססססססס]

קשקשה 9

New member
יופי של נושא

גם לי יש רגישות גבוהה למילים,בעצם ,אני נותנת למילים חשיבות רבה גם כדוברת וגם כמקשיבה
הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מתעכבת על מילה שאמרו לי כדי להבין בדיוק למה הכוונה ובאמת מסתבר שהכוונה היתה שונה
בזמן שיחה בנוסף לשמיעה אני גם חשה את הדובר וקולטת את הטונים ובטח את הסאב-טקסט.
בכתיבה הרבה יותר קשה לי להביא לביטוי את הרגש או הרעיון שאני רוצה להעביר ואף פעם לא מרוצה ממה שכתבתי ונשארת בתחושה שלא העברתי מספיק טוב את הנקודה שלי.במיוחד שיש כאן כותבים שתענוג לקרוא .
מצד אחד זה מתסכל ,את שולחת תגובה ונשארת עם תחושה ש......רגע.....אני יודעת בדיוק בדיוק מה אני חושבת ומרגישה אבל לא יודעת להעביר את זה ואז מגיע כותב אחר ומבטא בדיוק של 100% את הדברים.

זכר נקבה מספרים וכאלה אני שומעת כשטועים אבל הם פחות צורמים לי כי הרמתי ידיים.
הכי צורם לי זה שפה דלה 'מרגיש לי כמו חוסר בעומק רגשי .
גם הפעם אני מרגישה שזה לא זה

תודה לאל (ביטוי) על היצירה,שם אני הכי אני ,_זורמת קולחת מתפרצת צבעונית כואבת צועקת מוחה _אמנם זה כרוך במאבקים וחפירות לא קלים אבל גם מזה אני נהנית והתוצאה מזככת...................

למעלה