מילה טובה

תתפלאי אולי, או שלא:)

אבל גם אני מוצאת את עצמי מסתבכת ומסתבכת במילים ופתאום מגיע מישהו שאומר בדיוק את מה שרציתי להגיד ברבע מכמות המילים שאני השתמשתי
ואז כמובן שאני מודה לו ומבסוטה מכך וחושבת לי לעצמי, וואלה איך זה שאני לא יודעת לכתוב בקיצור ולעניין?
לפעמים זה באמת משגע אותי. אבל לפעמים אני חופרת אבל זה זורם ואני מרוצה ומאושרת וכמו שאת אומרת, התוצאה מזככת

תראי, אפילו זה יצא לי בחרוזים

אם את נהדרת ומקסימה אז ברור שאת על הכיפאק:)

אם אומרים לאדם שהוא חצוף,זה דווקא מלמד אותי עד כמה הדובר זועם על אותו "חצוף" בעיניו,יחד עם זאת קשה לי לדמיין שאמרו לך חצופה ולפעמים אני מאמינה שדווקא ההקשר למשפט,מאד חשוב ופעמים רבות המשמעות שונה לגמרי למה שבאמת כיוונו(נניח,הסלאנג "חבל על הזמן" מלמד על ההיפך הגמור מהמשמעות המילולית הבסיסית).את מציינת בתגובתך שלפעמים את לא מבינה נכון את "כוונת המשורר" ואת ההקשר,אז מעניין אותי האם את משתדלת בד'כ לברר מהי "כוונת המשורר" לפני שאת נפגעת מדבריו? קשה לי עם תקיעותה של המקלדת ולכן אמשיך בתגובה נוספת..

כשאני שומעת שאומרים על מישהי:זבל,זה מטריףתי

לא משנה כמה אדם יהיה נוראי בעיני האחר,קשה לי לשמוע שמכנים אותו/ה "זבל",אני מיד מתחרפנת כשאני שומעת סיגנון כזה(לא יודעת איך הייתי מגיבה אם היו אומרים כך עליי,אולי בהפוך על הפוך זה דווקא היה מצחיק אותי). פעם הייתי מתעצבנת כשהיו אומרים לי שאני תמימה(ובמיוחד מי שלא באמת הכיר אותי)הייתי מתעצבנת כי ידעתי מצבים בהם קלטתי מה קורה מתחת לפני השטח.כיום אני טוענת שבנשמתי אני תמימה,במודע!כלומר,העולם הפנימי שלי תמים במודע,גם כאשר אני יודעת שעולמנו מאד לא תמים.כשאנשים שלא מכירים אותי אומרים לי שאני טובה,אני לא רואה זו כמחמאה ואני צוחקת ונזכרת במשפט שכשאין הרבה מה לאמר על אדם,אומרים הוא טוב:)אם לדוגמא היו אומרים:טוב לב/בעל לב זהב,הייתי בהחלט רואה זו כמחמאה.כשאומרים לי:"אל תדאגי" "יהיה בסדר",זה בדיוק הרגע שאני אומרת לדובר שזה המשפט שגורם לי להתחיל לדאוג./ שתי גברים,יושנת,שתי מגזינים ועוד,די מטריפ'תי.עד כאן בינתיים,מרשה לעצמי להוסיף עוד בהמשך:) שבוע טוב לכולם

שרוני68

New member
אנה, וואו! איזה נושא מעניין.

אם מישהו מבוגר או מבוגרת ממני יגידו לי בזמן
ויכוח לגיטימי: "חמודל'ה", אני מתפוצצת. מה אתם רוצים
להגיד לי? זה שאתם מבוגרים יותר ממני, אז אוטומטית אתם צודקים?
מה זה "חמודל'ה"? זה נשמע כמו: שבי בצד, את לא מבינה שום דבר מהחיים שלך!

דבר שני: אני הייתי מתחרפנת תמיד כשהיו אומרים: שינתי (עם צירה מתחת לאות נ') במקום שיניתי, כיסתי (צירה מתחת ל-ס') במקום כיסיתי.
ניסתי, ציפתי ועוד ועוד.... הייתי מתפוצצת!!!
ומה מתברר? ואת זה ידעתי רק לאחרונה: הצורה הזו תקינה לגמרי, מהסיבה הפשוטה שכך מילים אלו רשומות במקורות (הן רשומות בשתי הצורות). אז...סליחה ממכריי שבמשך שנים תיקנתי אתכם. אתם
יכולים לחזור לצורה המקורית. יש אישור!

יהלום 86

New member
אז ככה,

1. אלו מילים או משפטים עושים לכם הכי נעים, מה אתם הכי אוהבים שאומרים לכם? מה המחמאה הכי כיפית לקבל? - שנונה, חכמה, הרגשות שלך לגיטימיים, נשית
2. אלו מילים מרגיזות או מתסיסות אתכם? מה הכי מעליב אתכם? - מלודרמטית, שמנה
3. איזו מילה או משפט שנחשבים למשהו נחמד יכול לעשות לכם לא נעים? (כמו דוגמת ה"על הכיפאק" שלי..) - את כזאת חזקה
4. ולמתקדמים בלבד (כלומר אנשים שנותנים יותר מדי תשומת לב למילים, כמוני):
מה המילה שהכי מרגיז אתכם כשאנשים טועים בהגייתה?.. - " אני יבוא/ילך/יאכל/יעשה ועוד"

זה ענק

אני כל כך שונאת את זה!!
אנחנו לא בוחרים ממה להיפגע. אתם בוחרים איפה לפגוע בנו. זוהי ההגנה האולטימטיבית לפוגעים הסדרתיים

חיוך

New member
הגעתי מהראשי וחייבת להגיב לזה

את כל כך צודקת.
תמיד היו אומרים 'את בוחרת ממה להיפגע'. יעני אם מישהו החליט לפגוע בך, תחליטי לא להיפגע. כאילו אני עשויה מברזל.
אחרי שנים קראתי באיזשהו מקום שזה לא נכון.
פוגעים בך ואת נפגעת (הרי זה לוקח בדיוק שנייה להיפגע, אין זמן להרהר האם את רוצה בזה או לא). עכשיו השאלה האמיתית היא מה את עושה עם העובדה שנפגעת?
ולזה יש הרבה אפשרויות תגובה.

ברוכה הבאה חיוך

אני שמחה שהאשכול הזה הגיע לראשי, ואכן גם אני קראתי את זה. את בוחרת להיפגע זאת השטות הכי גדולה שיש. אנחנו לא רובוטים שלוחצים על כפתור הפגיעוּת כל פעם שבא לנו להיפגע ממשהו. רעבאק אם נפגענו סימן שפגעו בנו ולא משנה למה.

תישארי איתנו. אני צריכה חיוך

דיבבלעס

New member
ברור שהמשפט הזה הוא דבילי

ואני גם שונא אותו,
אני גם חושב שזה משפט של אנשיפ שלא מחוברים לעצמם,
כי אם אני נפגע אני יכול לעשות עם זה משהו ולהגיב או לפעול בצורה מסוימת, אם לא-אז יאללה שכל אחד יפגע בי ויתנהג בזלזול ולאן זה יגיע?
יש לנו מנגנונים בגוף ובמוח לא סתם.
אם אנחנו כועסים או נפגעים יש לכך סיבה...
מה שכן- בהחלט השאלה איך מגיבים, גם במחשבות ממש לא בטוח שאפשר לשלוט.
מה שכן, אפשר לעשות דברים מסוימים- למשל לעשות מדיטציה, לעשות בכללי דברים שאנחנו אוהבים ואז אולי הפגיעה תעבור מהר יותר,
אבל מפה ועד להגיד- זו בחירה שלך אם להיפגע או לא (כאשר זה באמת רגש רגעי) הדרך ארוכה מאוד...

יהלום 86

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין

יש בחירה בסופו של דבר על מה את עושה עם הפגיעה.
אבל על האם להיפגע או לא?
איך אני יכולה לבחור אם להיפגע ממשהו או לא?
זה רגש - וכידוע, על רגשות לא באמת ניתן לשלוט.

יונתנסקי

Well-known member
אנה, לגבי כאריזמה, לא רק שאת צריכה

לא לכעוס כשמבטאים אותה בכ' רפה.
את צריכה לדאוג שיבטאו אותה בח'.
ביוונית שמשם באה המילה היא נכתבת באות "חי" שצורתה צורת X.
בטח למדת פעם על תקבולת "כיאסטית" שנובעת מצורתה המיוחדת של האות היוונית X.
אז למה כאריסמה וכיאסטית, ולא חריסמה וחיאסטית? כנראה שהח' העברית לא התאימה לחיך היווני, כי אנחנו יודעים שפעם הגו את הח' קצת אחרת מאשר היום.
כ' רפה זה יותר מבסדר.
היתה לי שכנה שהיתה נוהגת לומר "לכּבס". זה היה מקמט לי את האוזן. הייתי אומרת לה "את אומרת לבּשל? לפּתות? אז למה לכּבס?"
מה שנאמר שיתר פיוריזם מוליך לפורימיזם.

כמו שכבר אמרתי

לשמוע בטלוויזיה את החבורה יושבת על ספסל ודורין אומרת וחוזרת שוב ושוב על
שתי דיירים, שתי אנשים, שתי גברים...
האם בשם המשחק אי אפשר להעיר להם על כך? היכן המורה לעברית? למה לא מעירה? או שגם היא נוהגת לדבר ככה?
זה מטריף אותי

קטניפ

New member
מילא משתתפי ריאלטי

שמעת פעם איך פרשני ספורט מדברים? כמה עילגות, כמה שגיאות
ראוי שיבחרו בהם לא רק על סמך כישורי הפרשנות (שגם הם במרבית המקרים רחוקים מלהיות מרשימים) אלא על סמך יכולת הביטוי

דיבבלעס

New member
זה מה שהפריע לך אצלה?

מעולם לא יצא לי לשמוע בחורה כ"כ לא חכמה (בעדינות) מדברת כל כך הרבה וכל כך הרבה שטויות וכל כך בטוחה בעצמה שמה שיוצא לה מהפה זה חכם ונבון ומה לא...
לא יודע איך בעלה מסוגל לסבול דבר כזה (ואולי עכשיו טוב לו ככה לבד...)

חחחחחחחח

זה הדבר היחיד שאני יכולה להגיד עליה והוא גם בטוח נכון מבלי להסתבך כאן בהוצאת לשון הרע כלפיה. גם ככה מחכים לי כאן בסיבוב

דיבבלעס

New member
בתור משפטן אני כמובן מודע לעניין הזה...

ולכן במה שכתבתי זה גם נלקח בחשבון...

מה??

אתה משפטן?
איזה יופי! עכשיו כל פעם לפני שאכתוב איזה משהו שיקפיץ עליי את משטרת המחשבות, אני אתייעץ איתך בפרטי

סתם מתוך סקרנות, במה אתה מתמחה?

למעלה