מיכתב מהמנדט

broadaxe

New member
אנחנו לא מדברים על אותם ספרים

"טכניקה/תכניקה" ולא "מכניקה". המהדורה הראשונה היא משנת תרפ"ו והשניה משנת תש"ב. יש לי גם מהדורה משנות השישים אבל היא כבר בנוייה אחרת ואין בה את החן הארכאי ואת אותם איורים. אני משתמש גם ב"מילון למונחי מסגרות ונפחות", אלה חלקים משלימים לאוסף ועוזרים לי גם בזיהוי עבמי"ם בשוק.

לגנוב אותם מבית הספר?

בר מזל שכמותך! אצלנו לא חילקו ספרים, ונאלצנו לקנות. אני קניתי משומש, ואף השתמשתי בו כשהייתי בתיכון באמריקה ולמדתי מהמהדורה האמריקאית (לצערי, זו היתה כיתת מחוננים, והם למדו מהמהדורה האוניברסיטאית, המיועדת לתלמידי קולג', ולא ממהדורת הקולג', המיועדת לתלמידי תיכון). קיצורו של סיפור - האמריקאים התעלפו, כמובן, כשהם ראו את העותק הקטן והמהוה שלי, שנפתח מהצד הלא נכון... מה אכפת לי? העיקר שהכל היה בעברית. ואתה יודע איך קראו באנגלית ל"איש פלאי" (זה שהציל את ההוא שנפל בנפילה חופשית מהבניין בפרק על נפילה חופשית)? Superman. כמה פשוט. אולי הוא עוד קיים (אצל הורי, אלא איפה?).

תמיר1991

New member
אש"י - את גם מחוננת?

מזל שאני לא לבד פה... אני חושב שזה עובר בגנים הבולאיים. תמיר.

נויקה

New member
זה בסדר

ואני גם מאלה שלא סיימה בכלל בית ספר, אחרי עשר שנים של טחינת שכל (סליחה), היה לי די והותר ונטשתי את בית הספר העלוב שלי. את הבגרות שלי כבר השגתי בדרכים נחמדות ושקטות יותר ממסדורונות רעשניים ומלוכלכים. האם החוכמה האמיתית היא לא להיות ענו קמעא? נעה

בּני

New member
גם אני הייתי ילד פלא...

עד שיום אחד הלך הפלא ונשאר רק הילד

לא, אני לא מחונן, אני גאון.

וההוכחה - תשאל את אמא שלי, והיא תגיד לך. נדמה לי שזו גם ההוכחה במקרה שלך, לא?
תמיר, מה זה בדיוק "מחונן"? ילד שענה על יותר שאלון באיזה מבחן? ילד שיודע יותר דברים? ילד שהזכרון שלו יותר טוב? ילד שיכולת הריכוז שלו יותר גבוהה? ילד עם ציונים יותר גבוהים בבית הספר? או אולי ילד עם יכולות לתקשר יותר טוב עם אחרים, או יכולות להסתדר בכל מצב, או חכמת רחוב וחכמת חיים, מעורבות עם הגיון בריא?
אני מכיר באופן אישי כמה אנשים שמנת המשכל שלהם מרקיעה שחקים, הם יכולים לבצע דברים מופלאים באמת כל אחד בתחומו, ולעולם לא היו עוברים את מבחני המחוננים של משרד החינוך, למשל. מה זה אומר עליהם? שהם לא מחוננים?
את איינשטיין זרקו מבית הספר, בגלל ציוניו הנמוכים. הוא בוודאי לא היה מתקבל לבית הספר שלך, שמתיימר להיות "בית ספר למחוננים". אתה יודע כמה מחלוקות מקצועיות, חינוכיות ופסיכולוגיות, יש סביב כל המבחנים האלו? אני מציע לך להתעמק קצת בנושא הזה לפני שאתה יוצא בהודעות פומביות על היותך מחונן... אם תדע יותר על משמעות המונח, אולי לא תרוץ לספר את זה לכולם...

דרמסלה

New member
../images/Emo132.gif 60 שניות על ...

אינטליגנציה שיכלית
ואינטליגנציה רגשית
: (אימצתי את האייקונים שאריק בחר ...) עד לפני כשנתיים נחשב מבחן ה- .I.Q (אשר חובר ע"י הפסיכולוג החברתי אלפרד בינה בשנת 1904) לשיטה מקובלת ו"מהימנה" ביותר לצרכי מיון שונים. בשני העשורים האחרונים החלו להצטבר יותר ויותר עדויות ובקיעים בדבר יכולתו של הכלי לנבא באופן מהימן הצלחה ומימוש פוטנציאל אישי. דהיינו, אנשים עם רמות .I.Q גבוהות לא בהכרח הצליחו בלימודים גבוהים, השתלבו באופן אפקטיבי במעגל העבודה, הגיעו להישגים מרשימים בסביבה תחרותית, מימשו פוטנציאל מקצועי במסלולי קריירה, או מימשו פוטנציאל במישור הזוגי והחברתי. משלהי שנות השמונים ועד היום מתקיים מחקר נמרץ ושיח אקדמי, כמו גם מעשי, סביב אינטליגנציות חדשות, כגון: אינטליגנציה של התנועה (רקדנים), אינטליגנציה של המרחב (הנדסאים, גרפיקאים), ומעל הכל האינטליגנציה, הנפוצה בכל מעגלי החיים - האינטליגנציה הרגשית (להלן:
). ה-
הינה תחום ידע נרחב העוסק בתפיסות קוגניטיביות (האופן בו האדם מארגן את ידע העולם שלו), אוריינות רגשית (היכולת לדבר ולהבין את שפת הרגשות) ומיומניות רגשיות התנהגותיות נרכשות. לפני כשנה אימץ צה"ל את מבחני ה-
ככלי מיוני לכל דבר וענין. בעשותו כך מצטרף הגוף המכובד הזה לשורה הולכת ומתארכת של גופים וארגונים השמים דגש על מיומנויות רכות (
), תוך מגמה גוברת להכליל מיומנויות רגשיות בסל המיומנויות הנדרשות מעובדים בדרגים שונים בארגון, החל מנציגי לקוחות וכלה בדרגי ההנהלה השונים. (מתוך סדנה ב-
של חברת אאוריקה)

תמיר1991

New member
חחח...

הקטע הוא שגם אם לא היה את המבחן הזה, מהיום שאני זוכר את עצמי אמרו לי "מי ילד חכם", "מי גאון של אמא" וכו'... משמעות המילה מחונן לדעתי זה עירוב נכון בין כל התכונות שהזכרת. חוץ מאינטילגנציה מוטורית, שדי חסרה לי, אז אני מצליח די בגדול. ואגב, יש פה מישהו שלמד לקרוא לפני כיתה א'? תמיר.

תמיר1991

New member
ומצטער אם אני משוויץ יותר מדי...

לא התכוונתי שזה יצא ככה... באמת שלא... תמיר.

תמיר, פקח עיניים:

היום בכל גני הילדים לומדים לקרוא לפני כיתה א'. קוראים לזה "מוכנות לבית הספר". ובנוסף, כמעט בכל המגזר הדתי הילדים לומדים לקרוא בגיל 4-5כדי לדעת לברך ולהתפלל, ולכן אין בזה שום דבר יוצא דופן, אלא להיפך: מי שלא קורא לפני כתה א' הוא יוצא דופן, ואגב גם זה כמובן לא אומר כלום על הילד. יש הורים שבמתכוון, מתוך תיאוריות חינוכיות שונות דוחים את לימודי הקריאה של הילדים (ע"ע בכל גני הילדים האנטרופוזופים). והכי חשוב: גם לילדים הכי הכי מפגרים, שלא מצליחים להבין כמה זה אחד ועוד אחד, ולא יודעים אם תל אביב היא הבירה של ישראל או ישראל היא הבירה של תל אביב, כשהם קטנים אומרים להם כל הזמן (בעיקר ההורים שלהם, כמובן, וסבתא נחמה ודודה רבקה והשכנה הזקנה בדלת ממול): "מי ילד חכם? מי גאון של אמא?" והכוונה בדרך כלל היא "איזה ילד אידיוט! תפוח אוכלים, לא זורקים, וכובע על הראש, לא בתוך הפה, וכמה פעמים צריך להסביר לך שמוצץ לא מאבדים בארגז החול?". ונכון אמרו כאן כבר, גם במילים אחרות, ואני מסכם: החלק הארי של החכמה הן הצניעות והענווה.

תמיר1991

New member
גם נכון..... בדיוק בגלל זה כתבתי

שלא התכוונתי להתגאות יתר על המידה... SORRY. תמיר.

ובתור אחת שדי מנוסה במשפט הזה -

אני רוצה לציין שהתשובה היא - יותם, כמובן. יותם הוא גאון של אמא (וגם של אבא ושל כל השכונה והארץ והעולם). זהו. בגילו הצעיר, הוא כבר לומד משפטים! (וזה יפה, בהתחשב בכך שיש לו אוצר מילים של איזה 15 מילים בקושי, ששני שליש מהן הן הברות בודדות, וגם אותן מבינים רק אמא, אבא והמטפלת). אבל אני רושמת אותן בפנקס, ומתגאה בו ביותר (אם כי, לזכותי יש לציין, שאני משוויצה רק באוזני הסבתות והדודות. אנשים אחרים - או שיש להם ילדים גאונים גם כן (אבל פחות מיותם), או שזה משעמם אותם בטירוף, ובצדק).

אני ממש לא מחוננת, וגם אף פעם לא

הייתי. פשוט, בבית הספר שבו למדתי בארה"ב היתה רק כיתה אחת של פיזיקה, והאנשים שהתקבלו אליה היו הכי גאונים בכל בית הספר. אני התקבלתי אליה, כי סיפרתי להם שכבר למדתי פיזיקה בארץ (וזה היה נכון, אבל זה היה פיזיקה של כיתה ט', חשמל בלבד ובעברית). היה לי קשה בטירוף רוב השנה, וזה שסירס זימנסקי היה באנגלית, לא עזר. מה שכן, גם אני נחשבתי גאונה, כי בכיתה הזו, שכולם בה היו בי"א או י"ב (ג'וניורס או סיניורס בעגת התיכונים והקולג'ים), אני הייתי היחידה שבכיתה י' ולכן זכיתי להערכה כללית (מה גם שידעתי לקרוא בשפה שכותבים אותה הפוך!) וחוץ מזה, בגילי כיום, אנשים כבר לא נחשבים מחוננים, כי מודדים אותם על פי קריטריונים אחרים לגמרי. באיזה ביצפר אתה לומד? בטח לא ליידי דייויס... (אתה יכול לענות לי במסר, כמובן).

למעלה