מיכתב מהמנדט

האספן

New member
מיכתב מהמנדט

עוד מיכתב,מיכתב מיתקופת המנדט,האיכות גרועה והתמונה תצא קטנה ביגלל שיש הגבלה ל-250 ק"ב,אבל מקווה שיצא בסדר.. שוב,מה זה?ועם שווה משהו... ויש פה אספני מיכתבים?(מיכתבים רגילים לא כמו המיכתבים שיוצאים לאספנים...)

powo

New member
על אחת כמה וכמה

רק שתמצא את האיש הנכון

תמיר1991

New member
חן, לא צריכים לפתוח שרשור חדש לכל

דבר, ודי לחכימא ברמיזא. תמיר.

תמיר1991

New member
הערתי בגלל שכל הזמן הוא פותח

שרשורים חדשים. עובדה שעם גיא והילה הפסקתי כממזמן הם לא מציפים. ואגב, רן, תשתתף גם כן בחגיגה שלנו, הבולאים? תמיר.

coincollector

New member
אני אשתדל להגיע לתערוכה

אבל רוב הסיכויים שאני לא אוכל ביום ה' אלא ביום אחר. אצלי האילוצים הם לא מרחק (אני גר 10 דקות משם) אלא יומיים מילואים שנחתו עלי באמצע השבוע הבא, ועומס בעבודה. מישהו מתכוון להיות שם ביום ד' אחה"צ?

ronmerav

New member
כנראה לא אצליח להגיע ביום ה'

אלא ביום ד' בצהריים. אני מתכנן להסתובב בתערוכה 3-4 שעות, ולקראת 5 אחה"צ לאסוף את אשתי מהרכבת. מישהו מצטרף? אריק, אתה תהיה ביום ד' אחה"צ? עדיין וירוס במחשב, מזל שיש לי גישה לאינטרנט במשרד.

python 4

New member
ואסור לריב על גבי הפורום!

לִפנֶי הִתגַּלַּע הָרִיב - נטוֹשׁ ,כלומר: בטרם התחיל הריב - הפסק את השיחה. בהזמנות זו, אפשר להמליץ על אחד המילונים הטובים ביותר שקניתי - "לשון ראשון" של איתן אבניאון (שַׁי בטח מכיר) שהוא מילון ניבים ומכתמים על יסוד המקורות. מאז שקניתי אותו אני מוצא את עצמי מדפדף בו ומוצא כל מני ניבים מעניינים. ניסים בטח יאהב!

שַׁי

New member
גם "לשון ראשון" וגם "ניבון עברי"

מוכרים לי: שניהם נמצאים ברשותי, שניהם נהדרים, אך אין מה להשוות בין העושר והחדשנוּת של 'לשון ראשון' - עשרת-אלפים ניבים ומכתמים ולכל אחד מהם המקור המדוייק מן המקורות, לבין המצאי של 'ניבון עברי', שהוא אמנם בסיסי יותר, אך בכל-זאת שימושי.

broadaxe

New member
מי שלא ראה את "מילון למונחי תכניקה"

משנות העשרים ("תכניקה" עם ת' במקור!) של ועד הלשון העברית לא ידע שמחה מהי. שמעתם פעם על "זחון" או "מכפתיים"? מה עם "קרקש", "גייצת", "קדחדח"?

האספן

New member
ניבון עיברי

מצאתי ספר "ניבון עיברי" של ט.כהן,משנת תשי"ח זה שווה משהו(למי שאוסף..)?

זה כמו המילון המצחיק בסוף של

"סירס זימנסקי". המורה שלי לפיזיקה היה אומר "עגבת" במקום "עקבת" (ובוודאי שעדיף היה להגיד את המונח הלועזי, שסימונו Z ושפרח מזכרוני לחלוטין).

ronmerav

New member
אשמח מאוד

לקבל ספרים של סירס זימנסקי. לא היה לי שכל לגנוב אותם מבית הספר כשגמרנו ללמוד. ספרים נהדרים, לדעתי. לא משנה איזו מהדורה.

python 4

New member
יש לי שני מהדורות -

של 'מכניקה'. אחת שאני למדתי איתה בתיכון (חדשה יחסית. חדשה! ברור?) ואחד שאבא שלי למד איתה בתיכון (טוב, זו כבר ישנה). אבל למה אתה צריך את הזוועתונים האלה?

ronmerav

New member
אם היה מקצוע

שאהבתי בתיכון (חוץ מכימיה כמובן) - זה היה פיזיקה. למדתי במגמה מתמטית פיזיקלית והיה לנו מורה יוצא מן הכלל.

למעלה