לא לשים כמויות של מייק אפ. מייק אפ זאת שכבה נורא עדינה, בסיסית, רכה, וקלה(!)... או שתשתמשי במייק אפ "שקוף", או במייק אפ שנותן גוון עור שזוף. אבל יכול להיות שאת פשוט מאוד לבנה וגם בלי מייק אפ תצאי לבנה. תנסי לצלם בלי פלאש- זה יעזור
תתפלא אבל יש כאלה בנות כמו ידידה שלי שקונות מייקאפ ומתגלה שהוא לא מתאים להם מבחינת גוון או מבחינת התאמתן לסוג העור והן לא מחליפות או קונות חדש עד שזה נגמר. ידידה שלי קנתה 2 מייקאפים וכשראיתי הזדעזעתי כי הוא נותן לה גוון כתום בכל הפנים והיא לא מוכנה לקנות חדש עד שזה יגמר ולצערי היא ממשיכה להגעיל את האנשים ואותי עם גוון פניה הכתום. ולמרות שמייקאפ בבית הספר איפה שאני לומד זה עולה 40 שח והמייקאפ לפי דעתי מעולה, ניסיתי עליה את המייקאפ והוא בעל כיסוי טוב מאוד.
גם אני נתקל יום יום בבנות שלא הולכות עם מייקאפ בגוון העור שלהן.....מה שאני כן מציע זה להזכיר לבנות שמייקאפ מתאימים לפי גוון בית החזה בלבד....לא לפי צבע גב היד ובאטיח'...אם אתן לא סומכות על הדיילות לכו עם חברה מאפרת מקצועית (יש הרבה מאפרות בשוק היום) והיא תיעץ לכם לגבי גוון המייק אפ...בכל מקרה כאשר אתן בוחרות מייקאפ צאו איתו מחוץ לסופרפאם לאור היום ובדקו את המייקאפ באור שמש.... ודאו שהמייקאפ על בסיס מים נוזלי וקליל ועל גוון צהבהב......ורכשו סומק קליל יחד איתו........בהצלחה.......
משום שקוקה זה אומנם מכהה אך הוא אדמדם ...כן כן קוקה גם אדמדם לכן משתמשים בו להצללות אבל למייקאפ בהיר הוא לא מספיק.....ורוב הבנות לא יודעות ממש להשתמש בו כהלכה....וגם ביום יום בכלל לא מומלץ ללכת עם קוקה על כל הפנים אלא רק על עצמות הלחי....הכי מומלץ זה מייקאפ בגוון עורך......