מייצב מתח.

LordR

New member
מייצב מתח.

בזמן האחרון שמתי לב שנורות בבית שלי נשרפות במהירות. אני מאמין שזה נובע מקפיצות מתח מרובות ומהפסקות חשמל רגעיות. חברת החשמל לא רצינית.. הא! מישהו יודע משהו על מייצב מתח לבית, יש דבר כזה? כמה זה עולה? זה יעיל? זה דבר שעושים? תודה!

ChipsMan

New member
מייצב מתח..

הוא מעגל חשמלי שעובד על זרם ישר. אני לא מכיר מייצב מתח לזרם חילופין.

ChipsMan

New member
כמובן..

שאפשר לעשות מעגל מייצג לזרם חילופין באמצעות שני מעגלים מייצבים לזרם ישר. או במקרה של רשת תלת פאזית (כמו שחברת החשמל מספקת) צריך יותר מעגלים מייצבים לזרם ישר. אבל יש עם זה המון בעיות: 1) מעגלים מייצבים מבזבזים המון אנרגיה, ולא עובדים יפה עם זרמים גדולים 2) ברגע שהמתח גבוה יותר מהמתח שאליו המעגל מייצב האנרגיה העודפת מתבזבזת על המייצב והופכת לחום. ודבר אחרון - המייצב יכול לקבוע חסם עליון על גובה הגל בזרם חילופין, אבל הוא לא מגבית את המתח האפקטיבי ל-220 וולט.

LordR

New member
זה לא עוזר לי

זה לא עוזר לי לדעת מה זה.. השאלה שלי היא יותר אם משתמשים בדבר כזה..

ChipsMan

New member
לא נראה לי..

כמו שאמרתי, חיה כזאת היא מאד בזבזנית באנרגיה.

Oren Oren

New member
הבעייה בנורות..

חלק מנורות הזולות ידועות שהם נשרפות מהר ,עשו על זה איזשהוא מחקר צרכני על זה. (בכל אופן בחירת יצרן אחר יותר זול ממיצב לא?)

high oak

New member
קנה נורות פלורסניטיות

הן גם מאירות באור לבן וגם חוסכות באנרגיה

ChipsMan

New member
וגם פולטות אור אולטרא סגולי..

אני רק לא יודע באילו כמויות.

אורן51234

New member
סוגי נורות שונים

נורות להט עם גז טונגסטן עובדות הרבה יותר שעות מנורת להט רגילה. הגז "מאחה" את חוט הלהט שמתפרק בהדרגה בגלל החום. נורות ספוט צורכות גם הן פחות אנרגיה אך הן מאירות שטח קטן יותר. לכן אני מצטרף להמלצה על נורות פלוראסנט. הרבה יותר חסכוניות בחשמל. (כל זמן שהאור הלבן אינו מפריע לאווירת חדר).

למעלה