מייג'ין קאי

MidNight Flame

New member
אולי אבל זה לא מה ששאלתי,

שמעתי על פציעות חמורות ואני רוצה לדעת אם יש בסיס למה ששמעתי.

cronic1

New member
אין לי מושג לגבי פציעות

שלומי למד איתי וכבחור הוא על הכיפאק . תשאל את גיא מור לגבי פציעות במכון האם הכצעקת? חוץ מזה אין מכון שלא נפצעים בו לצערי(חבל חבל) אצלנו לפני שבוע במבחן חגורה בחור איבד 4 שיניים קדמיות מבעיטה לפנים כאשר לא הגן עם מגן שיניים. פציעות משפיעות על כולנו קשה,ולגבי השיטה שבה שלומי מאמן אני בטוח שראש השיטה ד"ר מור מודע לכך ויוכל לספק תשובות.

ננדין

New member
זה דבר ממש מיותר!

לאבד 4 שניים קידמיות מבעיטה? בעיני זה ממש מיותר וגובל בחוסר אחריות! במיוחד שהדבר יכול היה להימנע ע"י חבישת מגן שיניים...

cronic1

New member
אתה צודק חוסר אחריות

גם של מאמן שלא בדק שכולם מוגנים,גם של שני המתחרים. זה שבעט יכל לבעוט יותר חלש לאזור הפנים או לסמן בבעיטה וזה שחטף דביל שלא שם מגן שיניים. בתור אחד חדש במכון שהגיע מרקע של מואי תאי לא האמנתי שכך אפשר לסיים מבחן חגורה רציתי באותו רגע ללכת ולעזוב הכל. מילא אף שבור אך לאבד כמה שיניים בקרב טכני עבור חגורה צהובה,מיותר ביותר אני מקווה שזאת הפעם האחרונה שתהיה פציעה קשה כזאת. כמה שאגרוף תאילנדי ספורט קשה מעולם לא ראיתי פציעות של איבוד שיניים,מקסימום פנס בעין,דימומים קטנים מהשפה ופריקת כתף. הכי מעצבן שיש כאלה שבעקרון לא לובשים מגנים בראנדורי כאילו לעבוד על רטוב כמה שיותר אמיתי בעוד שאתה מוגן כך שמאזן הכוחות ופוטנציאל הפציעה משתנה. הוא בועט בך חשוף ללא מגן זה כואב מאוד,אתה בועט בו מרוכך ומרופד. אחריות של מאמן שכולם יהיו מוגנים ולצמצם כמה שיותר פציעות. סטיתי מהשרשור הקיים. ביי

ננדין

New member
אחריות של המאמן דבר ראשון!

דווקא היחיד שלא אשם פה זה הבועט, אלה אם כן הוא היה בדרגה הרבה יותר גבוה מאשר עמיתו לקרב והוא ידע שאין לו מגן... אני אישית לא מוכן לעשות קרב עם מגע מלא לפנים (גם של בעיטות) מול מישהו ללא מגן, אני גם מאוד מפחד לעלות לקרב כזה ללא מגן בעצמי... זה שלא חבש את המגן והמאמן הם האשמים לדעתי האישית וחבל! כי זה לא פציעה קלה וזאת פציעה שבהחלט אפשר להימנע ממנה...

cronic1

New member
היה כאן חוסר איזון

מבחן חגורה לצהובה של חניך ששוקל 70 ק"ג מול מתאמן ותיק חגורה כחולה ששוקל 95 קילו. בכל מקרה פציעה מיותרת שאין לי ספק שהמאמן ילמד ממנה רבות.

כמו בכביש, האחריות על הנפגע

יכול להיות שאתה נוהג הכי בסדר מבחינת החוק, אבל אלה שמסביבך נוהגים רע, וכתוצאה מכך אתה נפגע. כשאתה נפגע, זה לא חשוב מי אשם, כי אתה זה שנפגעת (זה בפרט רלוונטי לנהגי דו גלגליים). ככה גם במכון: עדיף תמיד לעשות קרבות עם מגינים, גם אם המאמן לא אומר או מחייב לשים.

cronic1

New member
האחריות על כל הצדדים.

כשאני מתאמן עם חבר אני מצפה שהוא יפעל בהגיון וישמור עליי כמו שאני שומר עליו. אני לא אבעט למשהו בראש בידיעה שהוא ללא מגן שיניים ובמיוחד בקרב ראווה עבור חגורה צהובה. בנוסף אני אהיה מאוד שקט בזמן קרב כשמאמני צופה מהצד ויודע מתי להפסיק קרב ומתי יש נקודה שממנה תבוא פציעה או התחממות יתר. האחריות לא רק על צד אחד. תשמע לאבד שיניים קידמיות זה סוף העולם-הכי מצחיק שאותו בחור חזק להתאמן לאחר שבוע עם שיניים תותבות. אמיץ ,מתמיד ועקשן. ערב טוב

ברור, הכוונה במילה "אחריות" היתה ש-

בסוף לא משנה מי אשם, זה שנפגע נפגע וצריך להתמודד עם הפציעה לאחר מכן באופן אישי. לכן כדאי תמיד להתאמן בצורה "מוֹנעת", כלומר בין השאר לעבוד עם מגינים כשעושים תירגול חופשי וקרבות. עדיף להיות חכם ובריא מאשר צודק ופצוע. ברור שמי שפצע אשם (כדרגה בכירה יותר הוא היה צריך להתאים את עוצמת העבודה לרמת בן הזוג), וכך גם המדריך שחלה עליו אחריות כוללת על הנעשה באימון (שלא ביקר את הקרב באופן כזה שמנע את הפציעה). רן.

cronic1

New member
חזק= חזר

אוקי רן יש הסכמה העקר שלא יהיו פציעות מיותרות

למעלה