מייג'ין קאי

MidNight Flame

New member
עדיין לא הגיוני

שחר רמ"ד קמ"ג של הצבא שנים ארוכות, ואין רמ"ד נפרד ללוט"ר.

זוכה בפרס

הנושא המעניין ביותר שעלה בפורום מאז היווסדו. בנוסף, זה גם הכי חשוב.

MidNight Flame

New member
חעחע אוהד!

במקום זה תהיה עסוק בלברר על מנח פרק כף היד באגרוף מגל!

יש הרבה קמ"ג בביה"ס ללוט"ר

סביר מאוד להניח שיש להם בביה"ס רמ"ד לנושא (כלומר לא מדובר שבצה"ל "הגדול" יש שני רמ"דים לקמ"ג, אחד "כללי" ואחד ייעודי ללוט"ר, אלא שבביה"ס ללוט"ר יש רמ"ד לנושא). זו לפחות ההנחה שלי, וזה גם מה שכתוב באתר שלהם: "רמ"ד קרב מגע בלוט"ר.

../images/Emo4.gif אני לא מבין למה זה יותר נוח לך

להגדיר את התפקיד ככה ולא כמו שהוא מוגדר. גם הרמטכ"ל הוא סוג של מפקד ראשי, ובכל זאת משתמשים בתואר רמטכ"ל כשמדברים עליו או פונים אליו.

MidNight Flame

New member
זו לא הסיבה רן,

רמ"ד יש רק אחד. אין שני רמ"דים לאותו התחום במערך הכושר.

ננדין

New member
כולכם טועים! (כן, לראשונה גם רן...)

הוא היה רמ"ד קרב מגע לא בצבא והמבין יבין...

../images/Emo46.gifאני אף פעם לא טועה../images/Emo70.gif

למרות שלפעמים אני קצת לא מדייק בפרטים פה ושם
את מה שכתבתי כתבתי תחת הנחות שלי ולא על סמך ידע, אני פשוט לא מכיר את האיש. תודה על ההבהרה, רן.

אני חושב שאתה טועה ננדין ובכ"ז

רמ"ד מוגדר כמי שמכהן בתחום/בסיס/פיקוד וכו'... כאחראי על נושא מסויים . הבחור המדובר היה רמ"ד קרב מגע בלוט"ר ועד כמה שזכור לי הדבר מוגדר כך גם כיום. גם ביחידות בהם ישנם מדריכים פנימיים מוגדרים התפקידים כ - רמ"ד כושר גופני ביחידה רמ"ד קרב מגע ביחידה וכו'... לצה"ל ישנו רמ"ד (צה"לי לצורך הדיוק )קרב מגע אחד באמת , אבל כל יחידה המחשיבה עצמה "מצטיידת" ברמ"ד קרב מגע משלה כמו ביתר התפקידים . אבל כפי שכתב כאן אחד החברים , באמת "הדיון הכי .... " אז זה בהחלט לא הכי חשוב . הבחור מדריך /מאמן מעולה וזה מה שהכי חשוב . המינוח ? תקראו לו איך שרק יתחשק לכם .

../images/Emo45.gifבדיוק מה שהתכוונתי

הכוונה היא לנושא הרמ"ד היחידתי אל מול זה הצה"לי הכללי. בלי קשר לשאלה אם שלומי שירת בביה"ס ללוט"ר של צה"ל או לא (כי את זה אני לא יודע), לדעתי ביה"ס ללוט"ר של צה"ל הוא מספיק גדול ונושא הקרב מגע בו מספיק מרכזי כדי שמי שמרכז את הנושא בו יכונה רמ"ד.

ננדין

New member
טוב, טעיתי...כנראה שהתבללבתי...

או שפשוט אני לא יודע כלכך הרבה כמו שאני חושב...

בוקר טוב ישנם מקומות נוספים בהם

מוגדר התפקיד רמ"ד , למשל בלוט"ר או במקומות אחרים בהם ישנם מדריכים ולהם "רמ"ד ......

Dr Guy Mor

New member
מייג'ין קאי

מייג'ין = מאסטר/אומן לחימה, קאי=התאחדות, המונח מיג'ין דו משמעו דרכו של אומן הלחימה מתייחסת לשיטה. המיג'ין דו הינה אמנות לחימה העוסקת בכל טווחי הלחימה, היא נכללת בקטגוריית ה-FREE STYLE והינה בעלת גישה פרקטית לתחום. כל נושא האימונים המנטאלים נכנס לתוכנית האימונים רק לאחר קבלת החגורה השחורה שכן קודם כל אנו מעוניינים שחניכי השיטה ידעו להילחם. חניכי השיטה זכו במגוון תארים כולל אליפויות אירופה ומספר רב של אלופי ישראל בתחומי לחימה שונים. שלומי כץ מדריך השיטה בראשל"ץ הינו בעל חגורה שחורה דאן 4 בעל עבר מקצועי עשיר ויכולות פנומנאליות, לדעתי זו זכות להתאמן אצלו. בברכה, ד"ר גיא מור

floppy disk

New member
תודה רבה לך על תשובתך

אני מודה לך מאוד על עזרתך, אם זו לא טרחה עבורך, התוכל לפרט בנוגע לאימונים המנטלים שבאים לאחר החגורה שחורה? התוכל לפרט בנוגע לפרקי הזמן בין חגורה לחגורה?

MidNight Flame

New member
שאלה אחת ברשותך,

שמעתי טענות חוזרות מחניכים שהתאמנו במייג'ין קאי בראשון (אני מניח שאצל שלומי כץ) לגבי פציעות די חמורות מאימונים, אשמח לקבל את תגובתך בנושא. מייק.

cronic1

New member
מהכרות שלומי בחור מצוין

הוא בן 33 ולא 31 כמו שציין פלופידיסק,שלומי מקצועי מאוד .

למעלה