מייג'ין קאי

floppy disk

New member
מייג'ין קאי

שלום, במהלך החיפושים שלי אחר מכון חדש הגעתי למייג'ין קאי במכון איתן בהדרכתו של שלומי כץ. האם מישהו מכיר את השיטה/המאמן ויכול לספר לי קצת עליהם?

marx04

New member
פרטים על מייג'ין קאי

שלום לך, מצ"ב פרטים אודות מייג'ין קאי באתר "אוקטגון". תמצא שם גם פרטים אודות שלומי כץ. בברכה, אורי.

ש מים

New member
אמירות מקוממות ולא מדוייקות

מתוך אתר השיטה: "בניגוד לשיטות לחימה אחרות המיג'ין דו הינו אמנות לחימה שלמה"... יומרני לאללה (עם הרבה עוואנטה בישבן). יכול להיות שהשיטה היא אכן "שיטה שלמה", אבל ישנן עוד הרבה מאוד שיטות כאלו (שיכולות להחשב "שיטות מושלמות"), בינן כאלו הרבה הרבה יותר וותיקות משיטה זו.

floppy disk

New member
הרשה לי לתקן אותך

לא כתוב "לשיטות הלחימה האחרות" אלא "לשיטות לחימה אחרות", מכאן נובע שהכותבים התכוונו לחלק מן השיטות האחרות שהן אינן שלמות, ויש הרבה כאלו. לא בוצעה שום הכללה גסה לגבי אומנויות אחרות. יכול להיות שזה יומרני לקרוא לאומנות שלך 'אומנות שלמה', אבל הכוונה לא היתה לשים את מייג'ין מעל כל אומנות לחימה אחרת. פלאיה של ה"א הידיעה.

ש מים

New member
קרא שוב את מה שכתבתי

מנפלאות הבנת הנקרא...

ש מים

New member
אגב, אם היו מורידים את 4 המילים

הראשונות, לא היתה לי בעיה עם תוכן משפט זה (למרות שמצאתי באתר עוד הרבה ניסוחים שניתן להבינם כיומרניים ומתנשאים, דבר לדעתי אין לו מקום בא.ל הבטוחה בעצמה וביכולתה).

floppy disk

New member
קראתי שוב ואני עדיין חושב שאתה זה

שלא הבין. אתה מוזמן להוכיח לי אחרת.

ננדין

New member
הכל תלוי במטרה שלך...

אם אתה מחפש אומנות לחימה פרקטית שמכוונת ליעילות רחוב אז אני ממליץ בחום על השיטה!!! אם אתה מחפש משהו יותר רוחני אז תבזבז את זמנך שם... אגב, את שלומי כץ אני לא ממש מכיר אישית אבל ממה ששמעתי עליו (מאנשים מביני עניין בתחום) הוא אמור להיות מורה מעולה... הכי טוב זה שתלך לשם בעצמך ותחווה במו עינייך... רון

floppy disk

New member
הייתי שם ו..

הייתי שם והשיטה נשמעה לי מעולה. המדריך נראה מקצוען גם הוא, למרות שהוא התנהג אלינו (אני ועוד חדש אחד) קצת באדישות מוזרה... אבל אני לא רוצה ללכת לשם רק כי התלהבתי, ובגלל זה אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספות... אני יודע שקטע רוחני אני לא אמצא שם כמו שהיה לי בשוטוקאן, אבל כרגע אני מחפש הרבה פחות קאטות ושקט נפשי והרבה יותר פרקטיות ואגרסיביות.

floppy disk

New member
בהחלט

אני לפחות מרגיש הרבה פעמים במהלך קאטות, קיהון אינטנסיבי, או ישיבת סייזה פשוטה, תחושת רוגע ושלווה, כאילו אין שום דבר בעולם חוץ מהקראטה. בתור בן אדם עצבני יחסית, אימון קראטה תמיד מצליח להרגיע אותי ולנתק אותי מהבלאגנים שבחוץ. כמובן שיש גם את כל עיצוב הרוח והנפש שאני (ועוד הרבה אנשים שאני מכיר) מקבל מהקראטה. אני מגדיר את זה כ"קטע" רוחני, אולי מישהו אחר יגדיר את זה אחרת.

מייגין קאי - דר' גיא מור

דר' גיא מור מיסד וראש שיטת מייגין קאי הינו דר' בתחום הספורט . את הגישה והתרגולות המיושמות בשיטה התאים בד"כ גיא לידע שצבר בתחום הספורט בכלל והידע אותו צבר בתחום אומנויות הלחימה בפרט. במקביל להיותו מיסד השיטה מכהן דר' מור כיו"ר ארגון הפנקרטיון האירופאי וכסגן ליו"ר הארגון העולמי בפנקרטיון . מעבר להכרותי עם גיא ועם תלמידיו ומעבר לעובדה שאני יכול לציין את התרשמותי הכנה מיכולותיהם המקצועיות בתחום , אולי כדאי שהוא יספר ויתן פרטים מעמיקים יותר על השיטה "זה הבייבי שלו הרי" . אשמח לידע אותו בעניין . חג שמח חיים

floppy disk

New member
ואני אשמח

לקבל פרטים נוספים בנושא. אני הייתי שמח גם לשמוע על הישגים של תלמידים ודברים שיוכלו להוכיח שזה יעיל במידה מה. אגב, מהודעות קודמות קיבלתי את הרושם שאתה הוא חיים כהן מאמן הקראטה מראשון לציון, האם הבנתי נכון?

מייגין קאי - הישגי תלמידים ?

מעבר לעובדה שחלקם של חניכי מייגין קאי (של דר' גיא מור ) כיהנו בתפקידי רמ"ד קרב מגע בחלק מהגופים כולל שלומי עצמו (המאמן בראשון לציון כמדומני ) החניכים בהחלט מראים יכולות טכניות וקרביות מרשימים . אבל שוב אני סבור כי זה יהיה יותר מנחמד אם גיא עצמו יענה ומבטיח לשוחח עימו ולידע אותו . לענין השם , אני חיים כהן מירושלים חג שמח

floppy disk

New member
אוקיי, תודה רבה

אני אשמח אם תשוחח איתו ותפרסם פה/תשלח לי את תגובתו. אגב, אם כבר אתה מדבר איתו, הייתי ממליץ לו שירחיב את ההסברים באתר שלו ויקנה דומיין שיהיה קל יותר למצוא... האתר שלו הרבה מאחורי אתרי אומנויות לחימה אחרים בארץ.

MidNight Flame

New member
רמ"ד קרב מגע? :-O

על מה אתה מדבר? שחר קלארפלד מכהן בתפקיד כבר שנים על גבי שנים (בהנחה שאתה אכן מתכוון לצבא), מתי היה חניך של מייג'ין קאי בתפקיד?

floppy disk

New member
מענה אפשרי

הוא בן 31 בערך, אז זה היה לפחות לפני כמה שנים טובות. וחוץ מזה, כתוב באתר שלהם "לשעבר ראש מדור קרב מגע בלוט"ר."

למעלה