מיזם חונכות - התח"ל

asafshay1

New member
...

במה התמקדו הפגישות שלך עם הסטודנטים, וכמה סטודנטים היו לך?

eladyo2

New member
אז ככה...

אני חנכתי שלושה סטודנטים במבוא לפסיכולוגיה, באופן כללי מהות הפרוייקט לתת מענה לצרכי הסטודנט כסטודנט מתחיל(רק סטודנטים מתחילים יכולים להיות חניכים בפרוייקט זה, אולי השנה זה ישתנה אני הצעתי זאת). זה מתבטא: בפנייה לסגל האוניברסיטה בהבטים שונים, כיצד להכין ממ"ן, ארגון זמן, כיצד ללמוד נכון , תקשורת עם האוניברסיטה, ושאר הסטודנטים(למשל פורום תפוז). לפני כל ממן ניתוח שאלות, חזרה על חומר קשה ,במידה ונוצר קושי לנסות יחד לפתור אבל לא לתת את התשובה כמובן , רק הסטודנט פותר החונך רק מכוון . בעקרון הפרוייקט הזה רק בתחילתו, אני מניח(=בטוח)שהשנה יהיו שינויים שבקרוב נדע לפי ד"ר אלה צור(רכזת הפרוייקט). אני אישית סה"כ נהניתי . יש עוד שאלות?

asafshay1

New member
שאלה

אני שוקל אם להענות לאתגר בקורס מבוא למיקרוכלכלה. אני רק חושש שלא ישאר לי זמן לעצמי, אני הולך ללמוד 2 קורסים + שתי עבודות סמינריוניות בסמסטר הבא. עם כמה סטודנטים אני אוכל להסתדר לדעתך?

eladyo2

New member
זה מאוד אינדיווידואלי

בעקרון שנה קודמת זה היה שעה וחצי לכל סטודנט בשבוע(מפגש בשבוע), אבל זה לא מיושם , בד"כ נפגשים לפני ממ"ן , שוב כמו שאמרתי מקודם לא מעט איפיונים של הפרוייקט הולכים להשתנות השנה. זה תלוי אם אתה גם עובד ובאיזה היקף. אני גם ביצעתי חלק מהפגישות טלפונית, דרך המייל (משוב לממנים). תכלס זה לא אמור להפריע לשגרת החיים, לדעתי לא תצטרך להקדיש יותר משעתיים שלוש בשבוע (ויהיו שבועות שלא תצטרך יותר משעה )שוב אלא אם יהיו שינויים דרסטיים השנה. שאלה לי אלייך האם יש כבר תוכנית של הפרוייקט לשנה הקרובה כי לא ראיתי באתר של הפרוייקט תוכנית לשנה הבאה.

asafshay1

New member
------>

לא, עדיין לא קיבלתי מהם תוכנית חוץ ממייל והרשמה. אגב, מה השלב שאחרי ההרשמה לפרוייקט? איזה מיונים והדרכות הם עורכים לנרשמים?

נועה321

New member
כן, יש לי כמה שאלות,

בסמסטר שעבר קיבלתי הזמנה לפרוייקט הזה (בתור חונכת) אבל מכיוון שדרשו חניכה של 3 סטודנטים- זה היה נראה לי הרבה מידי תמורת מעט מידי, בהתחשב בעובדה שאני גם עובדת במשרה מלאה.... עכשיו קיבלתי שוב הזמנה, אלא שהפעם התנאי הוא חניכה של עד 4 סטודנטים, והתשלום הוא 29 ש"ח לשעה (והיתה גם איזושהיא הגבלה על מספר השעות).... אז יש קצת שינוי, ועכשיו אני שוקלת להיענות... אז רציתי לשאול: היכן קיימת את המפגשים? כתוב שם שאפשר גם מפגשים ווירטואלים...זה מסתדר? נראה לך שאפשר לבסס את כל/מרבית הפגישות עעל האינטרנט? האם יש תמיכה / ייעוץ של האו"פ לחונך, כיצד לחנוך? מה בדיוק אמורים לעשות בחניכה הזו? כמה זה באמת מחייב (הדדית- אותך ואת החניך)? האם אפשר לפרוש באמצע אם רואים שלא מסתדר? ובאופן כללי, לאחר שחנכת- מהי המלצתך, כדאי?

eladyo2

New member
כמה תשובות + תשובה לשי על המיונים

ניתן לבסס עד שליש מהפגישות באופן וירטואלי (כך לפחות היה שנה קודמת),יש תמיכה ויש מפגשים קבוצתיים(פעמיים בסמסטר) ויום מיון שבו עושים סימולציות חונך חניך ודנים יחד.(איו מה לדאוג כולם עוברים, המיון שנעשה הוא יותר לאתר בעייתיים וללמוד על הפרוייקט , המיון נעשה לפני על פי הציונים ועל פי ניסיון עבר כגון חונכות פר"ח שלא מזיקה) ישנה תמיכה מד"ר אלה צור רכזת המיזם, ועוד הדרכה של המרכז למיומניות למידה אם איני טועה. אמורים לעשות כל מה שציינתי בהודעה הקודמת. מחויבות זה ד"ר אלה צור כבר תסביר , המלצתי היא תלוי מה את רוצה להפיק מהפרוייקט. אבל באופן כללי אני נהניתי.

מי מקבל הצעה להצטרף למיזם החונכות כחונך?

אני שואלת מאחר וקיבלתי הצעה כזאת ותהיתי האם כולם מקבלים או רק מי שעומד בקריטריון מסויים...

eladyo2

New member
למיטב הבנתי

לא כולם, יש לעמוד בממוצע מסויים אני מניח 85 ומעלה, וציונים גבוהים בקורסים שיש לחנוך.

Fingertip

New member
אני חושב שזה גם לא בכל הקורסים...

מעולם לא קיבלתי הצעה כזו, והממוצע שלי, תודה לאל, לא רע. אהד.

eladyo2

New member
נכון.......

שנה שעברה היה מדובר רק בקורסים מבוא למיקרו כלכלה סטטיסטיקה א ומבוא לפסיכולוגיה ואולי עוד קורס לא זוכר.

למעלה