מיועד לכולם

eitan007

New member
מיועד לכולם

עוד שבוע יש לי את הבגרות האחרונה (ספרות), ולאחר מכן יש לי חודשיים, בערך, עד לקבלת האישור (או הדחייה) מהצבא. בהנחה שאני מתקבל, אני מתחיל ללמוד באמצע אוקטובר. הבעיה שלי מסתכמת בכך שאני לא יודע מה לעשות במהלך הפרק הזמן האמור. האם אתם ממליצים לי לנסוע לחו"ל במסגרת מה שקרוי "הטיול לפני הגיוס", או שמא שומה עלי למצוא עבודה? הבעיה העיקרית היא שאני פשוט לא יודע איך, לעזאזל מוצאים עבודה במצב שהמשק שרוי בו כיום. עד היום עבדתי בקיץ רק בדואר (פרוטקציה) והשנה הם לא יקבלו אותי כי עברתי את ה-18. אני מאוד אשמח אם עתודאים שהיו במצבי לפני שנה-שנתיים יתחלקו מנסיונם וייעצו לי מה עדיף לעשות בקיץ האחרון לפני תחילת הלימודים או הגיוס. עוד, אם מישהו ייתן לי כמה עצות, בנושא מציאת עבודה, מה טוב ! ואם לנסוע, אז לאן? ואם לנסוע לבד או עם חבר/ים. ואנשים (ויש כאן שפע כאלה) שנמצאים פחות או יותר במצבי, אנא התחלקו בתוכניותכם לקיץ.

אל תעבוד, תבלה

יש לך (ולי) בערך חודשיים של חופש, לפני 4 שנים של קריעת תחת, אתה באמת רוצה לעבוד?! שים זין, תמצוץ מההורים פעם אחרונה כסף (או שתרוקן חיסכון) ותעשה מה שבראש שלך אני אישית בנתיים נוסע לכינרת (ישר אחרי הבגרות בספרות) ויוון בתיכנונים

rockbit

New member
כן, גם אני מתכוון למצוא עבודה..

הקטע שאתה צודק, ועם השוק היום אני לא מאמין שאני אמצא עבודה "שווה", והכוונה היא עבודה שלפחות איכשהו מתאימה ליכולת השכלית שלי (ואני לא משויץ פה או משהו כזה...אני פשוט לא רוצה לעבוד בעבודה שחורה...). מה שאני מתכוון לעשות זה לפנות לחברת כח אדם וכבר נראה...

MajorTom

New member
הפרדוקס הוא...

שלא משנה מה תעשה: תבלה כל לילה או תשתעמם בעבודה מונוטונית.... אחרי שבוע אחד באוניברסיטה, תרגיש שלא הערכת מספיק את הזמן שהיה לך!

עומר ד

New member
עצה

אני מתכוון לשלב בין השניים - תעבוד חלק מהזמן, לדעתי גם בעבודה שחורה, ויהיה לך מספיק זמן לטייל. בכסף שתחסוך תשמור אותו לעשות איזה משהו נחמד בעתיד או תוציא אותו בחופשה. בתכל´ס זה נראה לי שטות מוחלטת מה שכולם אומרים "לא יהיה לך זמן אח"כ" יהיו לך חופשות בין הסמסטרים, ובסוף שנה, ויהיה לך מספיק זמן.. 3-4 שנים, תוכל לבלות הרבה וגם בחופשות. אני מסתכל על הזמן שנותר כהזדמנות אחרונה להגשים משהו חד-פעמי בחיים, והולך למסע תרמילאים באירלנד, ולפיכך אני ממליץ לך על אי האזמרגד.

שלו א

New member
בנוגע לטיול לפני צבא /לימודים

הייתי רוצה לפני התחלת הלימודים באוניברסיטה (בתקווה גדולה שאתקבל) להתחיל לעשות את כל שביל ישראל במשך 40 יום.... מישהו רוצה?

evilbanana

New member
זה לא קצת מטופש בקיץ?

מקסימום ים אל ים.. לא מומלץ לעשות שבילים בדרום בקיץ.. מניסיון..

evilbanana

New member
זה לא קצת מטופש בקיץ?

מקסימום ים אל ים.. לא מומלץ לעשות שבילים בהרי אילת בקיץ..

שלו א

New member
אני לא מפחד ממזג אוויר

אני כבר מטייל הרבה שנים, ולא מפחד מללכת במזג-אוויר חם, כמו שבנגב ובהרי אילת - תוך זהירות סופר מירבית - מטיילים בשעות המוקדמות ובשעות הלילה (גם ככה רוב שביל ישראל בנגב הוא על כביש, בגלל שהוא לא יכול לעבור על שטחי אש של צה"ל... באסה....), וביום נמצאים במקומות מוצלים (יישובים וכד´) ומקפידים לשתות מלאן-תלאפים של ליטרי מים.

evilbanana

New member
ובכל זאת.. ../images/Emo94.gif

גם אני מטיילת שנים רבות (חוגי סיור וכו´) בבקשה- אל תעשה את זה, זה נורא נורא מסוכן! ואם כבר עוברים בכבישים ויישובים אז למה להתעקש דווקא על שביל ישראל? גם לי היה את הרעיון הזה בזמנו והוא נפל כי היה לי זמן לטייל רק בקיץ וגם כי היה נראה לי מיותר להתעקש על מסלולים משעממים רק כי זה "שביל ישראל". תחשוב על זה שוב, מניסיון שלי ושל הרבה אנשים- לא כדאי.
מיצי FOREVER!

Hawk17

New member
כמה מצחיק, גם אני חוגי סיור לשעבר..

מה זה פה? פורום חג"סניקים?

Hawk17

New member
אני רלוונטי!

ועראפאת לא......... סתם בקשר לעראפאת. דווקא זה באמת נראה לי מעניין לעשות את זה, והייתי רוצה....לפצות את עצמי על העובדה שחברי הקרובים הם בטן-גבים
ואני אוהב טראקים. עצה: תוציא רשיון לנשק אם אתה רוצה לעשות את זה.

יוסי99

New member
תגובה והמלצה לטיול

דבר ראשון, אני אומר לך מניסיון, שייתכן שיהיה לך זמן, וייתכן מאד שלא. במקרה שלי (ראה הודעה למטה), אין לי זמן ולא יהיה לי עד לאמצע\סוף שנה ב´ חופש של יותר משבוע. ואני לא עובד, וגם להרצאות אני בקושי מגיע. בלי קשר, אירלנד זה אחלה טיול (החלום שלי זה באמת לקחת חופש ולנסוע לשם). המלצה אחרת למי שאוהב את הסגנון הזה זה קורסיקה (אי בין צרפת לאיטליה). עשיתי שם שבועיים טיול תרמילאים בגיל 16, לפני שנתיים, היה פשוט סוף הדרך, אי אפשר לתאר. אם מישהו מעוניין בעוד קצת פרטים, שישאל.

יוסי99

New member
פירוט

כתה יב - בגרויות - עבודה - שנה א- 4 מבחנים מועד א - טירונות - 2 מבחנים מועד ב - כבר הגענו לתחילת אוקטובר, וזה לא כולל מועדי ג´ שעשויים להיות לי. שנה ב´ מתחילה בסביבות ה 20 לאוקטובר.

מה שאתה אומר בעצם זה

שאין חופש אמיתי (יותר משבוע) מתחילת הלימודים עד מתי? בהנחה שאני יצתרך מועדי ב´

יוסי99

New member
בהנחה ש

הטירונות שלך תשובץ בצורה דפוקה, ותהיה זקוק למועדי ב´\ג´, לא יהיה לך חופש ארוך עד סוף שנה ב´. זה כמובן לא כולל חופש פסח, אבל כידוע לסטודנטים יש תמיד מה לעשות בחופשות כאלה, הם לא בדיוק עוזבים הכל ונוסעים לדרום אמריקה. מצד שני, גם לסטודנט רגיל זקוק לכמה מועדי ב´ אי יותר מדי חופש. הכי טוב, ללמוד כמו בנאדם כל השנה (לא כמוני), ולגשת למועדי א´ במידת האפשר, ואז אם לא נשארים לך מועדי ב´ וג´, אין בעיה. את הטירונות הרי אפשר בגדול להזיז, פשוט היא יכולה ליפול למשל על מועדי ב´ במקום מועדי א´. אז אם למשל הספקת הכול במועד א´ בצורה טובה, יהיה לך חודש חופש גם בסוף שנה א´. מצד שני, אם כל שנה אתה נזקק למלא מועדי ב´, לא יהיה חופש בכלל עד סוף הלימודים.

עומר - לא יהיה לך זמן. נקודה.

וזה בתור אחד שלומד עכשיו - החופש שלי מתחיל בעוד שבוע, חודש שלם של חופש הולך על מבחנים, ועוד כחודש על מועדי ב´ (נקווה שלא אצטרך), ואז בתחילת ספטמבר הצבא לוקח אותי לחודש. וככה זה יהיה כל קיץ אם תלמד רפואה. ואלה שעושים טירונות 03, ולא 02 כמוני - אין להם אפילו את החודש האופציונלי הזה של מועדי ב - הטירונות שלהם מתחילה שבוע אחרי סוף מועדי א. שלא נדבר על זה, שבשנים הקליניות כמעט לא תראה חופש בלי שום קשר לצבא. ולכן - תבלה עכשיו, כל עוד יש לך זמן. סע לאנשהו, תראה עולם בחודשיים-שלושה שנותרו לך. אחרי זה לא תהיה לך הזדמנות לצאת מהארץ ליותר משבוע. ולדי

למעלה