מיועד לכולם

Hawk17

New member
צודק עומר,וגם אני מתכוון כנראה....../images/Emo45.gif

לשלב בין השניים, לעבוד קצת ולנוח הרבה. לאגור הרבה אנרגיה בין 12 שנות לימוד ל-4 אחרות קשות יותר. דגש: חובה לטוס לחו"ל, ולנוח לגמרי בחודש האחרון לפני הלימודים בסמסטר הראשון.

יוסי99

New member
בשום פנים ואופן אל תעבוד - מניסיון

אני למדתי לבגרויות, ביום של מסיבת הסיום כבר הייתה לי עבודה, בערך 8 שעות ביום. מכרתי יחידות נופש. עבדתי בזה בערך 4 חודשים, לתוך תחילת שנת הלימודים. זאת הייתה טעות קטסטרופלית פשוט. מצד אחד הרווחתי הרבה כסף, וגם נהניתי ולמדתי המון. אבל התזמון היה חרא. אם תגיע שבור מהבגרויות+עבודה לא יהיה לך כוח ללימודים ובמהרה תהפוך להיות סטודנט זרקן, או שפשוט סטודנט עייף שאין לו כוח. לעומת זאת מי שבא רענן וטרי בא בכיף ללמוד, ואז הוא עומד בקצב הרבה יותר טוב ונמצא הרבה פחות בלחץ. אני לא הייתי בחופש משהו כמו שנתיים, וזה רק נהיה יותר גרוע, כי כך בחשבון שבקיץ שאחרי שנה א´, בין הטירונות למועדי א וב´ (למשל אצלי חלק זה לפני הטירונות וחלק הרבה אחרי) יוצא שיש לאנשים מסויימים שבוע חופש אחד, במקרה הטוב (זה המצב שלי). מה גם, שכמה כסף שלא תרוויח, מיליונר כבר לא תהיה, ועדיף כבר א) להשקיע את הזמן בלימודים או ב)למצוא אח"כ בצורה רגועה עבודה פארט-טיים, ולא לדפוק לעצמך את החופש בשביל כמה אלפי שקלים (ותאמין לי, אצלי זה הרבה אלפי שקלים).

danisan

New member
הכי חשוב - קח בסוף חופש

לא משנה אם אתה עובד, לא עובד, נוסע עם חברים לחו"ל או לא מאוד מומלץ שתיקח 3-4 שבועות חופש לפני תחילת הלימודים (חופש בבית!) ותרבוץ קצת. אין לך מושג כמה תתגעגע לזה. אוניברסיטה זה לא בי"ס שחוזרים כל יש ויש לך המון שעות חופשיות למה שתרצה. תנוח קצת, תמלא מצברים ותגיע מוכן ומלא מרץ ללימודים!

eitan007

New member
תגיד

אני הולך ללמוד מדמ"ח, אז אולי ב3-4 שבועות הללו כדאי להתחיל ללמוד חומר רקע במתימתיקה וכיוב´? כי שמעתי שהקורס הראשון הוא ממש מהיר ומאוד קשה לעקוב, אלא אם כן כבר למדת את זה מתישהו. ז"מ עדיף לא לגעת בשום דבר עד לתחילת הלימודים או להתחיל להתכונן באופן עצמאי חודש לפני ?

יו, איזה מורעל....

מסבירים לבחור שזה יכול להיות החופש האחרון שלו עד השחרור, והוא שואל אם כדאי שיתחיל ללמוד מתמטיקה... האמת - מגיע לך להיות עתודאי!!! הרווחת את התואר הזה בכבוד!

eitan007

New member
תגובה

לפחות אני לא מורעל על וגינות, ולדי ...

yossi c

New member
לאיתן

אני רואה שאתה קצת "מודאג" משנה א´ במדעי-המחשב, אז בתור אחד שסיים שבוע שעבר שנה א´ במקצוע הזה הרשה לי להרגיע אותך בכמה דברים: 1) אמת שקצב הלימודים באוניברסיטה מהיר, ובפרט כמובן בקורסי המתמטיקה של שנה א´ (קרי "חשבון אינפי´ 2,1" , "אלגברה לינארית 2,1" וכו´). עם זאת, כמו כל הסטודנטים, גם אתה תלמד להתמודד עם הקצב, ואין שום צורך ב"אימונים מוקדמים" למינהם.. 2)בקשר לידע מוקדם, באוניברסיטה תקבל את כל הידע שתצטרך. במתמטיקה, פרט לידע מתמטי בסיסי שצריך להיות לך מ-5 יחידות, ואל תנסה לפני תחילת הלימודים לעשות חזרה ולהיזכר בו, אין צורך, תאמין לי שתיזכר בו כשיגיע הזמן.. במדעי-המחשב, בקורס הראשון, "מבוא למדעי-המחשב", מלמדים אותך הכל מ-0! נכון שהקאץ´ הוא במהירות שבה מועבר החומר, אך אני מניח שיש לך ידע בסיסי בתכנות מהתיכון (משפטי תנאי, לולאות, רקורסיות, מערכים, עצים וכו´..) ולכן בשבילך הקורס הזה יהיה פשוט חזרה על החומר (תלוי כמה היית טוב בתיכון) אולי טיפה יותר קשה. מהקורס הזה והלאה זה אתה בלבד (לומדים חומר שסביר להניח שלא למדת בתיכון אך הוא נשען על סמסטר א´ וכך זה ממשיך..) בקיצור ידידי, תהנה מהחופש כמה שאתה יכול עד אוקטובר.. ותשתדל לא לעבוד הרבה (אם בכלל) אלא נטו fun ! (העבודה שוחקת ואתה מגיע ללימודים לא "רענן ומוכן להתחלה חדשה" אלא באוירה של מין המשך. מנסיון. ) בהצלחה ותהנה.

eitan007

New member
מצטער, הדברים לא כך פשוטים.

הסיפור שלי הוא די יוצא דופן. בכיתה י´ עשיתי את השתי היחידות הראשונות של פסקל והוצאתי 99 סופי. אך בי"א לא המשכתי עם זה מאחר ולא נתנו לי לשלב שלושה מוגברים ביחד (לא הסתדר עם המערכת), ובחרתי לעשות 5 יח´ בפיזיקה וערבית ואת מחשבים זנחתי לאנחות. אני כמעט ולא זוכר דבר מכיתה י´ (הרמה הייתה די נמוכה וזה היה מזמן), ולכן לעשות את אותו קורס הכנה בשבילי יהיה כמו ללמוד את זה בפעם הראשונה, וזה באמת לא מומלץ, כפי שהבנתי. אז לשאלה שלך "כמה טוב הייתי תיכון" התשובה המתבקשת היא "לא הייתי בכלל". אני מניח שקצת איתגרתי אותך, מאחר והנחת כדבר מובן מאליו, שלמדתי תכנות בתיכון, ולכן אני יכול "לנוח" עד לתחילת הלימודים. אז השאלה שלי עדיין עומדת בעינה, האם להתחיל ללמוד את כל אותם דברים (לולאות, רקורסיות ושאר ירקות) מהרגע שהודיעו לי שהתקבלתי, או לחכות לתחילת הלימודים?

סקרן02

New member
ואני בכלל לא למדתי מחשבים לפני

האוניברסיטה,רק את הבסיס שמלמדים את כולם בכיתה י´(כמו גיאוגרפיה וכאלה..) וגם שם הברזתי מרוב השיעורים... תבין - במדעי המחשב לא מצפים ממך לשום ידע מוקדם , מלמדים אותך הכל - קיימים קורסי מבואות במיוחד בשביל זה.... תנוח , תעשה כיף , אל תחשוב על זה בכלל

yossi c

New member
עדיין..

אפילו אם אין לך ידע בסיסי בתכנות, אין לך מה לדאוג, ילמדו אותך הכל מ-0 בקורס "מבוא למדעי-המחשב" בסמסטר הראשון. כמובן תצטרך להשקיע יותר ממי שיש לו כבר רקע מהתיכון.. אבל עדיין עדיף לך לנוח כמו שצריך בחופשה שלפני תחילת הלימודים, ולשמור את "ההשקעה" לסמסטר א´, מאשר להשקיע עכשיו וגם בסמסטר א´ (שכן בסמסטר א´ תצטרך להשקיע בכל מקרה, לפחות בשאר הקורסים, אז עוד קצת השקעה על תכנות לא תשנה הרבה..). לכן כמו שאמרתי קודם, בחופשה הקרובה לך תבלה, שב בים, תטייל, תתחיל עם בחורות, תאמץ ג´וקים אפילו..
ותתחיל ללמוד בראש נקי באוקטובר, לא דקה לפני כן. Have fun!!!

eitan007

New member
עוד שאלה

אם מדברים על להתחיל עם בחורות, אז יש לי שאלה שנורא מעניינת אותי. האם רמת הקושי הממוצעת למצוא דייט בקמפוס כעתודאי, גבוהה מהסיכוי לצאת עם מישהי בתיכון. אנסה להבהיר את עצמי, האם רוב הסיכויים שהחיים הרומנטיים שלי ישתפרו לעומת יב´ או דווקא יתדרדרו בגלל הלחץ בלימודים בסמסטר א´? אני יודע שזה אינדיווידואלי לכל אדם אבל אני שואל באופן כללי. כלומר האם אתם יכולים לראות שיפור בחייכם הרומנטיים באונ´ לעומת התיכון ?

דארלינג, אני מורעל על שיניים!!!

כנראה בלבלת אותי עם עתודאים שהלכו לרפואה כדי להיות גינקולוגים... אני רפו"שניק, Damn it!!!

eitan007

New member
מבקש את סליחתך

משום מה חשבתי שאתה עומד להיות גניקולוג בכל מקרה, אני מאחל לך הצלחה. Break a tooth !

evilbanana

New member
ואולי.. ../images/Emo94.gif

אולי תעשה מה שאני (אולי) אעשה: אני הולכת לעבוד בקטיף בקיבוץ. אמנם קורע, אבל למה לעזאזל לקחת עבודה "שתתאים לרמתך השכלית" לפני האוניברסיטה!?!?!? תאמין לי- השכל שלך יסבול מספיק. בינתיים תיהנה, תצלול, תעשה סנפלינג, תטייל ותעשה מה שכיף לך. לא יהיו לך יותר מדי הזדמנויות לזה בלימודים.
מיצי FOREVER!

יוסי99

New member
טליה

רואים שלא יצא לך להחזיק ביד תלוש משכורת של 6-7 אלף ש"ח. לגבי כל השאר, של לבלות וכו, אני מסכים ב 100%.

evilbanana

New member
זה לא בדיוק נכון

אולי לא כשהייתי ערה... בחלומות- הרבה פעמים!

rockbit

New member
הכוונה שלי הייתה ש..

אם כבר עבודה אז עבודה מעניינת ומאתגרת, אני לא נגד לבלות ודווקא מאוד רוצה לנוח קצת אחרי כל הבגרויות...

eitan007

New member
נשמע טוב...

מקבלים על הקטיף תמורה כספית (מלבד הלינה והארוחות המשביעות) או שזה בהתנדבות גרידא ?

evilbanana

New member
אני לא בטוחה ../images/Emo94.gif

אבל הבנתי שמקבלים לפי כמה שקוטפים (ואני אפילו לא יודעת לגבי לינה, ארוחות משביעות זה כבר תלוי מה קוטפים..) אני אברר עוד פרטים ואחזור עם תשובה.
מיצי FOREVER!

Hawk17

New member
זאת הפעם הראשונה.....

שאני שומע על מישהו עובד בקטיף ואינו תאילנדי.

למעלה