מיונים ועניינים

כוכבית8

New member
מיונים ועניינים

מישהו יודע פרטים על תפקיד עובדת חקר מודיעין? כל דבר יעזור

צחי:)

New member
חקר מודיעין

מממ בעיקרון תלוי באיזה חיל. בחה"א ובחיל הים אופי התפקיד הוא אותו דבר. בחיל המודיעין החק"מ זה שם כולל לתפקידים רבים, בין היתר סמב"צים. לגבי פרטים, מהות התפקיד זה להשיג מידע מודיעיני על האוייב בהתאם לאופי הפעילות של החיל בו את משרתת. על האמצעים לכך, ופרטים נוספים כדי שתמתיני לקורס... בהצלחה :)

כוכבית8

New member
הכוונה היא לחיל המודיעין

לפי דעתך, התפקיד מעניין? מה יתרונותיו, חסרונותיו? הכל יעזור

New member
../images/Emo12.gif אהה...

בחמ"ן עובד חקר מודיעין זה שם כללי למספר רב של מקצועות ששייכים לתחום. כלומר, זה לא כמו בחיל האוויר או הים בהם יש מקצוע מסויים שנקרא כך, מה שנתת לי זה לא תפקיד ספציפי... בעיקרון, מקצועות חקר המודיעין הם מקצועות מאוד מאוד איכותיים עם אנשים ברמה גבוההץ אם אני לא טועה, דרישות הקבלה הן קב"א 54 ומעלה. מאחר ואני לא יודע לאיזה תפקיד מסויים את מתכוונת, אני לא אוכל לעזור לך מעבר לכך :( . מה שכן, מודיעין זה חיל מצוין, ולא אומר לך את זה פלצן עם זיקה לחיל או גאוות יחידה מסויימת. אני בכלל מחה"א, אך במסגרת תפקידי אני כפוף לאגף המודיעין. הרבה בהצלחה! אשמח לנסות לענות לך על שאלות נוספות.

כוכבית8

New member
צחינ´קה כרגיל

אתה מעודד אותי ונותן תשובות מפורטות ויעילות. ד"א: אשמח לשאול אותך שאלות נוספות בפרטי, אבל איך אתה מכיר את החיל כל-כך טוב?

New member
תשובה פשוטה...

בפז"מ של חודש בלבד סיפחו אותי למדור קורסים בבקו"ם שאחראי לשיבוץ חיילים לא קרביים והתאמתם לקורסים. אמנם הסיפוח במדור היה סיוט, היחס היה גרוע והשעות היו לא אנושיות, אבל יצא לי ללמוד הרבה על כל מיני תפקידים כבדרך אגב... את מוזמנת לפנות אלי בשאלות...

avihayb

New member
סחטיקה אחותי..

את הולכת לאחד מהקורסים היותר איכותים במודיעין. צחי בהחלט סיכם את מהות התפקיד אך אני יכול להוסיף עוד: 1.סיכוי סביר שתשרתי בקריה 2.האנשים שתעבדי איתם(לפחות מאלו שאני מכיר) יהיו איכותים ונחמדים. זהו שיהיה בהצלחה!

כוכבית8

New member
תודה רבה אבל

אני הולכת למיונים ועדיין לא לקורס... התלבטתי אם לגשת או לא... בכל אופן לפי התגובות זה נשמע אחלה תפקיד תודה לכולם

ל א ר ה

New member
צחי אני גם יכולה לנצל אותך?

ידעתי שכן.. הייתי רוצה לשמוע ממך על איזה תפקיד לבנות היית ממליץ? מאחר וצעירה שכמותי הנמצאת כרגע במצב..של תסכול...שמא ישלחו אותה הרחק הרחק מהבית בכדיי להיות..פקידה

New member
אז ככה...../images/Emo140.gif

מאחר ונידבת אותי לעזור לך, אין לי יותר מדי ברירות. בכל אופן, קראתי גם את ההודעה שלך מלמטה. ויש לי מילה אחת לומר: בולשיט. חמ"ן הוא מעניין, אבל גם לחה"א (חיל האויר) יש את היציאות שלו. יכולים להיות תפקידים מאוד משעממים בחמ"ן וגם בחה"א. ולגבי התנאים של חה"א, קחי בחשבון שתוכלי להנות מהתנאים האלה רק אם תשרתי רחוק מהבית. אם תהיי ג´ובניקית של חה"א בקריה, אז תחיי באותה רמה שחיה חברתך הג´ובניקית מחמ"ן שמשרתת בקריה. לגבי תפקידים.. תלוי מה מתאים לך... נתחיל עם תפקידי בנות מוצהרים, שיש גם בנים שמשרתים בהם, אך לא הרבה: ת"ש וחוו"יה. אני כבר לא מעודכן אם יש מיון קדם צבאי לגבי התפקידים הללו, אך אם יש לך אפשרות להגיע לאחד מהם, לכי על זה, תפקידים מאוד מספקים, מאוד מעניינים ובמקרה של חינוך, גם מאוד מהנים לפעמים. אם את לא בקטע של טיולים ועזרה לזולת, אז תשקלי תפקידים עם מהות מבצעית; כגון סמב"צית או פקמ"צית (אותו אופי תפקיד רק בחילות שונים), חוקרת מודיעין, או כמובן... מש"קית בטחון שדה (הסטייה האישית שלי...), לתפקידים האלה ניתן בעיקר להגיע בחה"א, בחיל הים ובחמ"ן. אם היית מיועדת להיות מכ"ית ואת חזק חזק בקטע של סמכות, תתייעצי פה עם הקהל הרב של השוטרים הצבאיים החביבים, אשר ישמחו לספר לך על מהות תפקידם. וזהו, אם מעוניינת בפירוט על עוד תפקידים בחה"א, אני חושב שאני יכול להעלות בפנייך עוד כמה אופציות שעלולות לעניין אותך... בכל שאלה נוספת, את מוזמנת לפנות אלי. רק תזדרזי כי הרגילה שלי נגמרת ביום שבת בערב

Saba9

New member
מש"קית בטחון שדה

בלי לפגוע בצחי, לא כדאי ללכת להיות מש"קית בטחון שדה: מדובר בתפקיד די נודניקי ולא מעניין (למרות שיש אנשים שמתן אישורי כניסה והצקות בסגנון "למה לא רשום סיווג על התיק" עושים להם את זה)...

New member
חחחח, בסדר, לא נפגעתי ../images/Emo122.gif

חלק גדול מהתפקיד שלנו הוא אכן נודניקי ומעצבן. אבל הנקודה היא שזה רק חלק... בתור בן אדם בתוך הבסיס אתה רואה רק את פאן העבודה המעצבן מאוד שלנו, שאני אף פעם לא הבנתי למה אנחנו עושים אותו, כי מש"ק בטחון שדה במטה בכלל לא יודע מה זה לתת אישורי כניסה... יש לנו עוד עבודה חוץ מזה; ביצוע תחקירים בטחוניים, ביצוע ביקורות, ביצוע הדרכות, ועוד דברים שאני לא יכול לפרט כאן שהם לאו דווקא משעממים.

Lior The Green

New member
לא לגמרי מסכים

אומנם אני לא בב"ש אבל אני די מכיר את התפקידים השונים שיש למש"קים שם וכמו בכל מקום יש ויש יש באמת לא מעט שעושים דברים פקידותיים למיניהם אבל יש עוד הרבה תפקידים שלא ממש מותר לספר עליהם באינטרנט זהו

leehee1

New member
חקר מודיעין

בטוח שלחקר מודיעין צריך קבא של 54 לפחות? מה יותר איכותי- תצ"א או חקר מודיעין אויר? ועוד משהו- שאלה שמעולם לא קיבלתי עליה תשובה עניינית- אני שואלת מתוך סקרנות בלבד, מורידין קב"א על הורים גרושים? דבר אחרון: את מי אני צריכה להכיר כדי לגלות את הקב"א שלי?

New member
לא בטוח אבל...

חקר מודיעין אוויר נראה לי צריך 53. לתצ"א מספיק גם נראה לי 53, אבל תלוי באיזה חיל (יש תצ"א גם לחה"א וגם לירוקים). לגבי קב"א, השמועות אומרות שכך המצב, אבל הכי טוב לשאול מישהי פה שהיא מאבחנת פסיכוטכנית, היא תדע לענות לך. ואת מי את צריכה להכיר? בטח שלא את בוגי... מספיק מישהו במיקום אסטרטגי ומאוד ספציפי בבקו"ם או בשלישות.

מ ס ט י ק

New member
אגב - חקר מודיעין זה אחלה של תפקיד

אסור לי לפרט יותר אבל זה אכן דבר מעניין! במסגרת הקורס תצ"א שלי למדתי להכיר גם את התפקיד של חקר מודיעין וזה שווה ביותר!

למעלה