מיונז

Harrington

Well-known member
מנהל
אם לוקחים מיונז בעזרת כף פרווה, חד פעמי, ומעבירים לתערובות המבוקשת. לא יעיל יותר, מאשר להחזיק 2 קופסאות במקרר?
אם זה לתערובת אולי. אולם אם אוכלים את המיונז על מאכלים מוכנים בזמן הסעודה, במהירות ובקלות כף הפרווה נוגעת במאכלים -עם או בלי ששמים לב- ופוגעת בפרוויות של המיונז.
 

SupermanZW

Well-known member
אם לוקחים מיונז בעזרת כף פרווה, חד פעמי, ומעבירים לתערובות המבוקשת. לא יעיל יותר, מאשר להחזיק 2 קופסאות במקרר?
אם לוקחים מיונז בעזרת כף פרווה, הפרווה נכנסת למיונז. את אוהבת מיונז ממולא בפרווה? 😉
 

רוב הזמן נח

Well-known member
איכס
לא סובל את הריח ולא את הטעם, גורם לי לתחושת הקאה .
וגם לא מסכים לשטוף כלי שנגע בגועל הזה
כילד לא אהבתי מיונז. בעיקר בגלל הריח שלו. עכשיו אני משתמש מידי פעם. אבל פעם קודמת השתמשתי יותר מידי שזה כבר התחיל להגעיל אותי, אז הפסקתי להשתמש.
 

משתפרת1

Well-known member
מכינים לבד בבית?
קונים?
ואם קונים, איזה מיונז אהוב עליכם?
מכינה בעצמי.
בכל המיונזים הקנויים יש סוכר. למרבה הפלא במיונזים הקלים יש עוד יותר סוכר. יש לי איש מתוק, שלא יכול להשתמש בהם, לכן מכינה בבית ללא גרגר סוכר.
אז נכון שהמיונז הזה הוא שמן + כולסטרול, אבל בגלל שהוא כל כך עשיר אפשר לשים כמויות קטנות שעדיין נותנות את הטעם המבוקש.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
מכינה בעצמי.
בכל המיונזים הקנויים יש סוכר. למרבה הפלא במיונזים הקלים יש עוד יותר סוכר. יש לי איש מתוק, שלא יכול להשתמש בהם, לכן מכינה בבית ללא גרגר סוכר.
אז נכון שהמיונז הזה הוא שמן + כולסטרול, אבל בגלל שהוא כל כך עשיר אפשר לשים כמויות קטנות שעדיין נותנות את הטעם המבוקש.
איך את מצליחה לשמר את המיונז הביתי? כמו כן איך את מצליחה (בהנחה שאת מצליחה :)) להביאו לצבע כמו זה שנקנה בחנויות? אלו שני הדברים שאני נכשל בהם כל פעם שאני מנסה.
 

משתפרת1

Well-known member
איך את מצליחה לשמר את המיונז הביתי? כמו כן איך את מצליחה (בהנחה שאת מצליחה :)) להביאו לצבע כמו זה שנקנה בחנויות? אלו שני הדברים שאני נכשל בהם כל פעם שאני מנסה.
מכינה כמויות קטנות. אנחנו לא משתמשים בזה הרבה. כבר שבועיים אין בבית מיונז, לא היה נחוץ לנו. מכינה סמוך לשימוש העיקרי: למשל מחר אקלה חצילים לסלט, ואכין מנה מיונז שחלק גדול ממנו יכנס לסלט. השאר ייאכל בימים הבאים.
צבע? יוצא מין off white. גם בגלל החלמון וגם בגלל כפית החרדל שאני מכניסה. לא השוויתי מול קנוי.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
מכינה כמויות קטנות. אנחנו לא משתמשים בזה הרבה. כבר שבועיים אין בבית מיונז, לא היה נחוץ לנו. מכינה סמוך לשימוש העיקרי: למשל מחר אקלה חצילים לסלט, ואכין מנה מיונז שחלק גדול ממנו יכנס לסלט. השאר ייאכל בימים הבאים.
צבע? יוצא מין off white. גם בגלל החלמון וגם בגלל כפית החרדל שאני מכניסה. לא השוויתי מול קנוי.
כמות קטנה זה כנראה הפתרון, אבל אם אני כבר משקיע ומכין, אני מנסה בד"כ לעשות זאת בכמות שתספיק לזמן מה. אולם אז אני מסתבך עם חוסר אפשרות לשמור את זה (מניח שבקנוי יש חומרים משמרים) ליותר מיום או יומיים.

הצבע אוף-ווייט הוא טוב. הקנוי בדרך כלל נע בין לבן לאוף-ווייט. אך כשאני מכין לבד זה יוצא לי צהוב יותר. צבע לא נעים שגורם לכך שגם אם הטעם טוב, אנשים פחות נוטים לנסות את זה לכתחילה.
 
למעלה