מיון זרע מול icsi

בלונדי

ראשית תודה על התייחסותך:)
מה הכוונה שלא כל בעיות המורפולוגיה גורמות להפלה?

Petite Chou

New member
אני מניחה ש

א' - זה לא "רק סטטיסטיקה", סטטיסטיקה היא הדרך לתקף מחקרים מדעיים ולבדוק קשר בין תצפיות...
&nbsp
ב'- התצפית היא בודאי שלא כל מי שהרה מזרע עם אחוז מורפולוגיה נמוך מפילה.
&nbsp
ג'- אני מניחה שהקשר בין מורפולוגיה לא-תקינה לבין הפלות חזק תלוי בסיבה למורפולוגיה הגרועה - האם מדובר בבעיה גנטית מולדת, חשיפה לחומרים מסוכנים, חסימה כלשהי או פגיעה בתוך הגוף בתהליך ייצור התאים....
&nbsp
למשל, אצל בעלי, אין לנו שום דרך לבדוק את זה, אבל לתחושתנו ולתחושת הרופאים בעיית המורפולוגיה אצלו לא מעידה על גנטיקה גרועה אלא על איזושהי פגיעה בהגעת החמצן לתאי הזרע או בפגיעה של מערכת החיסון עצמה בתאי הזרע - וזאת בגלל שהוא חולה באיזשהו מחלה נדירה שגם אותה לא מספיק יודעים להסביר.

בלונד23

New member
יש הרבה סוגים של בעיות מורפולוגיה

יש לי איזה דוח מברטוב ששם כתוב במילים שאני לא מבינה ומפורט מה כל סוגי הבעיות. כשעשינו אבחון אצלו הוא סימן ברשימה בדיוק מהם הליקויים שנמצאו.
למשל "חורים" בדנ"א (וקואולות) בראש הזרע זה דבר חמור שכן גורם להפלות כי זה חוסר גנטי איפה שיש "חור". אגב, ד"ר ברקוביץ עשה תצפית על כמה נשים שהיו להן עוברים שנוצרו מזרע כזה ו-80% מתוכן הפילו. המחקר הזה פורסם באיזשהו מגזין רפואי.
ברטוב הסביר לי שלכל ליקוי יש השלכות אחרות - יש המון צורות של ליקויים (למשל בזנב, מבנה פחוס, לא זזים וכו').
&nbsp
&nbsp

טוליתי

New member
מיון לא מבטיח עוברים תקינים כרומוזומלית.

בוררים את העוברים ה"יפים", הם נראים יפים אך לא עוברים בדיקה שמאשרת שאין מוטציות שעלולות להביא לבעיות פנוטיפ.
במילים אחרות, תנוח עלייך דעתך. רוב הסיכויים שהכול בסדר
.

וזה אומר שבמיון אמור להיות יותר טוב?

אני באמת רוצה להימנע מאי נעימויות של הפלות בעתיד. במידה והקריוטיפ של שנינו תקין כמובן.
ואיך זה עובד אם אנחנו עושים את ההפריה במדיקל סנטר?
כבר ביררתי עם ברטוב שהם עובדים עם המדיקל סנטר וד"ר באום (שבכלל לא שלל מיון, להיפך.. אמר שכדאי).

אממ מנסה לענות

רוב הבנות פה עם בעיות הזרע הרו לדעתי עם מיון. אך זה באמת משתנה למרות המכנה המשותף של המורפולוגיה 0 לחלק מעט הפריות לחלק יותר, חלק מצליחים לגדל בלסטו וחלק לא ולכן אני לא יודעת האם המיון עוזר לכולן מה שבטוח שזה לא יזיק.
שאלה לי אלייך, האם דר בראום גם סבור שההפלה היא בגלל המורפולוגיה?

כרגע לא יודעים

עשיתי היום קריוטיפ.
אבל הוא בכלל לא שלל את העובדה שבגלל המורפולוגיה הייתה הפלה ומאד תומך במיון.

בלונד23

New member
במיון או שימצאו תקין או שלא ימצאו

אי אפשר לדעת
ניתן להכין מנת תורם בצד לכל מקרה

תורם??

קודם כל אנחנו אנשים חרדים כך שתורם זו פרוצדורה מאד מסובכת עבורנו.
לבעלי יש 8 מיליון זרעים. ברטוב מצאו זרעים בודדים גם אצל אזוספרמים... למה שאצלנו לא ימצאו?

בלונד23

New member
אשריכם! יש כל מיני מצבים

לעתים יש בודדים והם כולם לא תקינים ואז יש אופציה כזו.
או שעושים טזא לאזוספרמים ולא מוצאים כלום.
כל אחד ומצבו.
&nbsp

בלונד, כשאת אומרת זרע לא תקין מורפולגית, את מתכוונת ל

לזרע דרגה 3-4 ??
או מה הכוונה בזרע לא תקין ?
כי במיון של ברטוב וגם mfc הם מדרגים את הזרע מ 1 עד 4 ...אז אם זה לא דרגה 1, אין סיכוי , לדבריו, להריון שיסתיים בלידה?
אשמח אם תפרטי מעט יותר....
תודה !!

רויאל בלו מתוקה

קודם כל מאחלת לך שתהרי במהרה ושזה יסתיים בידיים מלאות!
דבר שני, האם היה סימן שההריון לא תקין?
העליות בטא היו גבוהות והוכפלו? הדופק היה טוב? זה קרה פתאום?

הכל היה מהמם

בשבוע 11+3 היינו אצל ד"ר באום ושמענו דופק טוב וחזק. ד"ר באום שיבח את העובר ואמר שקרה לנו נס חנוכה שמביצית אחת שהופרתה בטיפול הראשון העובר נקלט.
בשבוע 13 כבר לא היה חי.

הבטאות עלו יפה.
110
224
458
2062
3555 ואז הפסקתי לבדוק.

לא היה סימן מלבד החרדות שלי מהמורפולוגיה האפסית. כי ידעתי שזה עלול לקרות.

2אושר2

New member
אנחנו עם מורפולוגיה 0 ואני רק בתחילת הדרך

חצי נחמה לראות פה שותפות לדבר.. מקווה שתהיה רק הצלחה וכמובן אחכים בהמשך ...
בתקווה רק לטוב

מיכל336

New member
אני אישית מאוכזבת ממיון זרע

מורפולוגיה 1%.
מיון הניב 2 הריונות כימיים.
ללא מיון עם icsi באסותא נקלטתי להריון תקין, ואחריו בהחזרת מוקפא נקלטתי עד שבוע 8 שנאלצתי לעבור גרידה מאחר ולא היה דופק, אבל עדיין זה יותר מתקדם מכימי... לא נראה לי שבשאיבה הבאה אעשה מיון.

טלה 84

New member
אנחנו ללא מיון

ראשית אציין שלא קראתי פה את שאר התגובות, אני פשוט מרגישה שאני חייבת להגיב.
אנחנו עם בעיית מורפולוגיה 0 וגם שאר המדדים לא משהו.
אני חמסה חמסה חמסה בלי לפתוח לעין רעה בהריון שבוע 16, תקין לחלוטין. עברנו סקירה ראשונה תקינה. אני עדיין מפחדת לדבר על זה מפחד שמשהו יקרה...
עברנו בסה"כ שתי שאיבות, בכל שאיבה 2 החזרות של בלסטוציסטים. ז"א שבהחזרה הרביעית בסה"כ הצלחנו- שזה לגמרי במסגרת הסטטיסטיקה.
אני חושבת שלגמרי אין חוקים בנושא הטיפולים, ומה שטוב לאחת לא בטוח יהיה טוב לשניה כך שמאוד קשה לעזור.
אנחנו החלטנו שאם לא נצליח את ההחזרה הרביעית אז נלך למיון, להבדיל ממך אני סופר חשדנית לגביו כי קראתי מחקרים שלא הראו לו יתרון בכלל, וגם לא חסרות פה בנות שעברו אותו ועדיין לא הצליח. לשמחתי אנחנו לא הגענו לזה.
כמו כן אני חושבת שחשוב לזכור שיש המון זוגות בארץ עם בעית מורפולוגיה 0 הפופולרית, שלא נמצאים כאן בפורומים, וההנחה שלי היא שהם מצליחים בטיפולים גם ללא מיון זרע.
בקיצור- לדעתי אין פה נכון ולא נכון, רק נסיונות. שווה אולי לעבור טיפול או שניים ללא מיון ולראות מה איכות העוברים, ולפי זה להמשיך ביחד עם התיעצות עם הרופא.
&nbsp
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה ודרך קלה ומהירה :)

עם המלצה של ברקוביץ למיון...

אחרי כמה כישלונות ב IVF+ICSI החליט ברקוביץ שזה תמוה מאוד בעיניו למה לא מחזיק שלח למיון, וכאן אמרנו STOP עשינו בדיקת זרע היתה מעולה איקקלומין יחסים רגילים לא IUI לא IVF היום השלישיה בני 3.

למעלה