מיון זרע מול icsi

מיון זרע מול icsi

היי בננות,

ראשית אני מודעת לתמיכה במיון זרע ובתוצאותיו המדהימות.
אך בכל זאת חשוב לי לדעת מבנות שנקלטו להריון עם בעיות זרע (בייחוד מורפולוגיה).
האם מישהי נקלטה עם מורפולוגיה 0 ללא מיון? אם כן איך זה התפתח? האם ההריון הסתיים בידיים מלאות?
האם המיון עזר לכן בעיקר בהיקלטות או בהריון תקין?

בלונד23

New member
הי

אני אישית לא נקלטתי ללא מיון; עם מיון ברטוב הסתיים בידיים מלאות; עם מיונים במעבדה אחרת הסתיים בכימיים.
זה לא מלמד כלום, זה רק המקרה שלי, אבל כמובן אני ממליצה על ברטוב.
אבל הכותרת שלך מוטעית - בכל מקרה עושים איקסי, עם או בלי מיון. המיון לא שולל את הצורך באיקסי.
&nbsp

במקרה של מורפולגיה 0 אם יש לך את האפשרות הכלכלית לא הייתי

מתלבטת פעמים...
אצלנו 5 החזרות עוברים שונות, ללא מיון, נגמרו ב 4 שליליים וכימי אחד. הייתי בטוחה שיש לי בעיה שגורמת לעוברים לא להשתרש...
עם מיון זרע- איכות וכמות ההפריות והעוברים גדולה יותר, ובינתיים בשתי ההחזרות שעשיתי נקלטתי, אחד כימי והפלה אחת, אך הנטייה היא להאמין שהבעיה היא בי ולא בעוברים חלילה. מחכה לשמוע מהרופא מה מתוכנן להמשך, קלקסן או סטרואידים...

עניין נוסף.. עם מרפולוגיה 0, לעיתים רחוקות במיון לא מוצאים כלל זרע תקין...זה מאוד נדיר אבל קורה.. ממליצה לעשות לפני השאיבה הקפאה של זרע. לחזור ולהקפיא עד שהזרע שמוקפא נראה תקין מספיק.. אנחנו עשינו זאת באסותא ללא תוספת תשלום (וא"כ לא השתמשנו בזרע המוקפא בגלל שתודה לאל כן מצאו זרע במיון). כמובן שזרע מוקפא זה פחות טוב מזרע טרי, ובפרט במצב שיש בעיה בזרע זה עוד יותר קריטי.. אבל עדיף שיהיה ליתר ביטחון...

לגבי ברטוב או המעבדה השניה- אני הייתי אמורה לעשות בשניה (מאחר וסמוכה לאסותא ראשון) אך בסופו של דבר הם היו בחופשת חג במועד השאיבה, אז עשיתי בברטוב. הייתי מאוד מאוד מרוצה, הם מקסימים, ואחוז ההפריות והעוברים לדעתי מראה שעשו עבודה טובה.

שיהיה המון הצלחה

אני נקלטתי עם מורפולוגיה 0 ללא מיון

הפריה ראשונה בביצית אחת ויחידה בשלה. עובר יחיד דרגה 2. הסתיים בהפלה בשבוע 13.
יש מצב שזה עניין של המורפולוגיה ויש מצב שזה נובע מאיזושהי טרנסלוקציה (אנחנו בודקים קריוטיפ עכשיו בעקבות ההפלה).

בכל מקרה אמרו לי לחכות אם אקלט ללא מיון ואם לא, לעשות ברטוב. בסופו של דבר נקלטתי אז לא עשיתי אבל הפעם בלי נדר נעשה. ומקווה שמזה ימצאו זרע מושלם שיהיה בסופו של דבר עובר ותינוק (וילד ומתבגר ומבוגר) מושלמים.

בלונד23

New member
זה בדיוק, אבל בדיוק מה שברטוב הסביר לי

ישבתי איתו לשיחה אישית והוא אמר שעוברים שנוצרו מזרע לא תקין מורפולוגית (ללא מיון) נוטים ליפול בשבוע 12-13. למה ישבתי איתו? כי יש לי שני עוברים שנוצרו מזרע לא תקין, והתלבטתי אם להחזיר אותם.
המקרה שלך מראה שהוא יודע בדיוק על מה הוא מדבר. אני עוד שאלתי אותו: ואין מצב שתהיה הפלה מוקדמת יותר? הוא בפירוש אמר: לא, הם יחזיקו עד שבוע 13. ובאמת לא החזרתי אותם אלא עברתי עוד שאיבה.

אצלנו

המורפולוגיה 0 אך יש לנו אחוז הפריות גבוה. כמעט כל הביציות מופרות. הגענו לשלושה בלסטוציסטים. הבלסטוציסט ששרד הפשרה כמו שצריך נקלט.
כעבור 31 ימים בטא 1900 ראינו שק הריון וחלמון.
אני יותר ממקווה שלא אפול לסטטיסטיקה של ברטוב. רציתי לעשות את המיון אך לבסוף בגלל אי הבנה לא עשיתי.
מקווה שהעובדה שמדובר בבלסטו אולי מוכיחה שהזרע שנבחר לא היה בעייתי.
אני פשוט בחרדות.

napit

New member
באתי לעודד

מורפולגיה 2, שאר המדדים לא להיט.
הוחזרו 2 בלסטו שאחרי 8 חודשים הפכו אותי לאמא לתאומות.

בלונד23

New member
2 לעומת 0 זה שמיים וארץ

2 זה אומר שיש בנמצא לפחות כמה זרעים תקינים.
0 לא משאיר פתח אפילו לכמה תקינים.
וזה ההבדל.
בגלל זה במורפו' 2 אין צורך במיון בד"כ וב-0 יש.

napit

New member
לא מסכימה בהכרח

קודם כל - אני לא נגד מיון.
זה נכון שיש הבדל בין 2 ל-0. אבל מורפולוגיה 2 זה אומר שיכול מאוד להיות שהזרעים שהפרו הם גם עם בעיה מורפולוגית ולכן בכל בעיית מורפולוגיה אומרים שיש סיכוי גבוה יותר להפלות.
אגב, גם מורפולגיה 2 יכולה להיות 3, 1 או אפילו 0 בבדיקות שונות (ככה זה היה אצלנו).
המטרה של התגובה הייתה להראות שגם עם בעיית מורפולגיה, וללא מיון -כשנקלט ההריון- הוא יכול להסתיים בידיים מלאות.

בלונד23

New member
נשמע שאצלך זה ממש מצב אחר

קודם כל הגעת לבלסטו, מה שאני לא הגעתי ללא מיון. זה כבר אומר משהו טוב.

יש מלא נשים שנכנסות להריון ב IVF ויולדות תינוקות בריאים

גם ללא מיון, ואף לפני שהתחילו בכלל עם מיוני זרע..

מאחלת לך המשך תקין, ותינוק מתוק..

המון תודה על העידוד זה המון בשבילי

Petite Chou

New member
אחרי שקראתי את השרשור אני גם בהיסטריה

(שבוע 5 כרגע, אחרי החזרת בלסטוציסט קפוא, מורפולוגיה 0-1% ללא מיון)

אצלך המורפולוגיה לא 0 מוחלט

אצלנו בכל הבדיקות כן.
ברגע שיש לך מורפולוגיה 1% זה אומר שיש אלפי זרעים תקינים.

אני תמיד חשבתי שאני נס מורפולוגיה אפסית. מסתבר שלא

אבל לא להתייאש.

petite

למרות החרדות שלי אני אנסה להרגיע קצת. בIVF ובייחוד באיקסי אין מה לעשות יש התערבות שהיא לא טבעית (הטבע הוא הטוב ביותר)
עצם העובדה שבחרו את תא הזרע שיפרה את הביצית כבר יכול לגרום לכל מיני בעיות. אני בטוחה שמיון זרע עוזר אבל בואי נחשוב רגע ביחד כמה רופאים בעלי שם מדהים עובדים ללא המיון? אז מה קורה אצלם? כל הבנות עם בעיית המורפולוגיה מפילות בלי סוף? זה לא סביר. האם כל מי שעושה מיון חסינה מהפלות? התשובה היא לא. אני באופן אישי שמעתי על כמה שהפילו למרות המיון ומה הטענה אז?
הייתי עם גיסתי השבוע בסקירה מוקדמת והרופא סיפר לה שבאה אליו בחורה שהשקיפות הייתה מהממת ובסקירה העובר מת- דרך אגב אותה בחורה ללא בעיות ידועות. אם זה היה קורה לאחת עם בעיית זרע מיד היו אומרים שזה בגלל זה.
אני מבינה את הבעייתיות של זרע לא תקין והרופא שלי אמר לי שאם לא היינו מגיעים לבלסטוציסטים הוא כן היה ממליץ אבל בגלל שהגענו לבלסטו (וגם את ובן זוגך) הזרע כבר בא לידי ביטוי בעובר כך שזו כבר תקווה וסימן טוב.
הלוואי שלא ניפול לסטטיסטיקה, הלוואי ונצליח אך בואי נזכור שלא משנה מה יהיה זה יכול היה לקרות עם או בלי מיון.
ושוב ברור לי שמיון עוזר ותורם.
בהצלחה!

Petite Chou

New member
לגבי המיון

למרות שיש כאן כמה תומכות חזקות של השיטה, היא בכל זאת שנויה במחלוקת ואני באופן אישי לא השתכנעתי שהיא תורמת מספיק. במיוחד לא במצבנו, כפי שאמרת, שיש הפריות ויש בלסטוציסטים.
&nbsp
לגבי המורפולוגיה, קראתי בשעות האחרונות שני מאמרים מרכזיים בתחום הזה - זאת לא בדיוק סקירת ספרות יסודית, אבל בגדול המסקנות הן שהמורפולוגיה הלא-תקינה לא מעלה את הסיכויים להפלה מעבר לנורמה (של הריונות שלא כתוצאה מטיפולים) - ויתכן שהסיבה לכך היא שגם במעבדות שלא עושות מיון, יש מידה של סלקטיביות בבחירת הזרעונים שאתם מפרים בicsi. המחקר הראה שדווקא הפריה "ספונטנית" במבחנה עם זרעים עם מורפולוגיה ירודה היא בעלת הסיכויים הגדולים יותר להביא להפלות.
&nbsp
בכל מקרה, לרגע זה נרגעתי, ובגדול אני חושבת שצריך להיות כאן יותר זהירות בהכללות ובמידע שמנדבות... יש מגמות ויש דעות, אבל לא מדובר כאן בניסויים מבוקרים עד הפרט האחרון, ובכל זאת יש קושי בהבנה של הרבה מהמנגנונים ע"י המדע, על אחת כמה וכמה על ידינו.

מאז המיון היו לנו 2 החזרות- אחת הסתיימה בהפלה והשני בכימי

אז מסכימה איתך שלצערי מיון זרע לא מונע הפלות.. בפרט שרוב מוחלט מההפלות לא נגרם בהכרח בשל מורפולוגיה נמוכה...

מה שכן.. לפני המיון היו 5 החזרות ורק אחת מהן בטא חיובית (הסתיים גם בכימי). התאוריה שלי היא שבגלל שה 7 עוברים מלפני המיון היו עם זרע לקוי הם לא השתרשו... מבינה שברטוב טוען אחרת..

בלונד23

New member
זה הכול רק סטטיסטיקה.

יש גם בנות שסתם נכנסות להריון בלי טיפולים ומפילות - האחוז הוא 15-20%.
ברור שיש בנות עם בעיה מורפולוגית שהרו והכול הסתיים בשלום. כאן בשרשור אמרנו שיש יותר סיכוי להפיל במצב כזה אבל כמובן שזה לא אומר שזה יקרה לך!!! גם אין לי את הנתונים באחוזים, כי לא חיפשתי. באתר של ברטוב יש כל מיני מאמרים על זה.
מוסבר שם שיש כל מיני בעיות מורפולוגיה ולא כולם גורמים להפלות.

למעלה