מיואש

מאוכזב78

New member
מיואש

החיים האלה פשוט מעייפים, למרות הרצון לחשוב חיובי, למרות התקווה שאולי בכל זאת זה ישתפר, פשוט התייאשתי כבר. הבדידות, חוסר היכולת להוציא את עצמי מהמצב אליו הגעתי, אלה ועוד אחרים, הביאו אותי לייאוש אמיתי. החברים, נעלמו עם השנים, רק אחת נשארה, ופותחת בקרוב פרק חדש בחייה, מן הסתם חלקי יקטן. עבודה, כבר לא מעניינת כבעבר, אפילו די רוטינית, אחריות שמשכה אותי לכיוון לא לי. מנסה למלא חלל שהושאר, לתת לאחרים הרגשה שהכל כרגיל, לעשות מעבר לתפקיד שלי, שלפחות הכל יתנהל כרגיל, אבל גם אז הטענות מגיעות, לא עוזר אני לא בסדר, כן עוזר אני גם לא בסדר. התקווה שהיתה, נעלמה. המשפחה, התפרקה, אחות בחו"ל, אח נשוי, הורים שהזדקנו. לא מספיק זה, צריכים להוסיף קשיים. אני כבר לא ילד, צריך לחשוב על לחסוך, אבל כל פעם פתאום חייבים את עזרתי, למה? כי יש. חוסך, וזה פשוט נמחק, זה תמיד זמני, זה תמיד יוחזר בקרוב, ואף פעם לא קורה. אח שצריך רק לסגור את החודש, כי הוא סטודנט, מקבל ממני שיהיה לו קצת שקט, מנצל את ההזדמנות ומיד מתחייב על הוצאה גדולה פי כמה ממה שקיבל. עזרה לחתונה שחייבים לקבל, אבל להחזיר? מה פתאום...צריך לטוס לחופשה ארוכה, אפשר להחזיר בתשלומים ולהתלונן שזה מה שמקשה על החיסכון. אבא, שמוציא בלי חשבון, מתנהג כאילו יש לו, וצריך מהר ודחוף הלוואה בלי התראה, ישר בטלפון מסניף הבנק. כבר אין לי כח, זה נשמע כאילו הכסף הוא זה שמפריע, אבל זה רק הקש האחרון, נגמר לי הכח, התייאשתי מעצמי כבר, תקוע ועייף, חסר כוחות לחלוטין, והכי חשוב חסר תמיכה, אין לי אפילו את מי לשתף, אדם אחד שיקשיב לי, אדם אחד שיהיה איכפת לו מספיק בשביל לתת כתף חמה. סוף השבוע מתחיל מעכשיו, ובמקום שזה יעשה לי טוב, פשוט כואב לי יותר.

הייתה לי תקופה בשנה ג' שפתאום ממש הרגשתי

של הכסף פשוט בורח לי מהיידים- אם לדירה, אם ללימודים ופשוט הרגשתי חוסר שליטה. הלכתי לבנק לברר מה המצב הכלכלי שלי מכל הבחינות ופשוט עשיתי תוכנית כלכלית שעובדת ממש טוב. למשל הקציתי לעצמי סכום לכל דבר- עד 150 שקל לנייד, 200 שקל בחודש לקניות, 200 שקל לאוכל בחוץ... והנה עכשיו למשל הלימודים מפסיקים לרדת אז הרשיתי לעצמי להוסיף חוג פיתוח קול ובהמשך גם לימודי נהיגה. ואין, אין יותר הלוואות-יש בנק בשביל הלוואות, לא אותך-ותבהיר זאת לסובבים אותך. בכל מקרה,אנחנו פה בשבילך

מאוכזב78

New member
תודה אבל

תודה אבל לא זאת היתה הכוונה, הכסף הוא רק חלקיק בהרגשת היאוש והתסכול, זה רק התוספת הקטנה שהביאה לשבר. אני לא צריך תכנית כלכלית, אין לי חובות, ויש לי כסף שהצלחתי לחסוך, היה יכול להיות יותר אבל יש מה שיש, אין לי גם בעיה לעזור, למשפחה לחברים וכו', רק שזה בא ככה בהנחתה, זה מעמיד במצב מאוד לא נעים.

אכן, הרבה כאב

אתה מציג בדבריך. חברים ומשפחה שהתרחקו, עבודה שאבדה מטעמה, ניצולך כמקור לכסף. אם אתה מנסה לדמיין את עצמך בעוד, נאמר, 5 שנים מהיום, איך אתה רואה את עצמך - מה אתה עושה, איפה אתה נמצא, מהם הקשרים שלך? חשוב על הדמות הזו שאתה רואה בדימיונך ואתחל לחשוב - מה אתה צריך לעשות בכדי להגיע לשם? האם זה להתחיל ליצור קשרים חדשים במקום הישנים, או לחדש קשרים ישנים? האם לשפר את המצב בעבודה או להחליף עבודה? האם ללמוד להגיד "לא" לכל מי שמבקש ממך כסף? כיצד אתה יכול למצוא את ה"כתף החמה"? להתחיל לתכנן, לראות שיש מטרה, שיש מה לעשות - נותן כוחות לפעול, כי יש בשביל מה וזה כבר מוציא מהדכאון ויאוש. לעיתים, הרבה יותר קל לעשות זאת עם מישהו נוסף - מאמן, לדוגמה. לנושא הכסף למשפחה - האם הם ירעבו ללחם אם לא תתן להם כסף? האם אתה יכול להגיד "סליחה, אני צריך לחסוך, יש לי תוכניות."? לא פשוט להגיד "לא " למשפחה, אך לדעתי, זה לא רק לטובתך, זה גם לטובתם - ילמדו להסתדר עם מה שיש, זה שיעור חשוב בחיים. לא לנצח תוכל לתמוך בהם. יש בך כוחות - השתמש בהם וצאת לדרך.

מאוכזב78

New member
תודה

קודם כל תודה רבה על התגובה והיחס. להגיד לא, אני לא צריך ללמוד, הכסף, כמו שאמרתי היה רק הדבר האחרון ששבר אותי, אחרי הצטברות של כאב ובעיקר בדידות. ההורים שלי מאז שהייתי ילד נתנו לנו הכל, עקב שרשרת אירועים מקריסת עסק ועד מותו של קרוב, לא הצליחו לצאת מהחובות, הפסידו את כל רכושם, וחיים מהרגע להרגע. נכון, כואב לי שפתאום מהרגע להרגע, ישירות מפגישה בבנק אני מקבל טלפון ש"מבקש" ממני הלוואה, זה מעמיד אותי במצב מאוד לא נעים ובעצם בלי אפשרות להגיד לא. אבל הלוואי וזאת היתה הבעיה שלי. אין לי מושג איך ליצור לעצמי את הכח הנדרש כדי להסיט את החיים למסלול, כרגע, אני ממש לא שם. סופ"ש ארוך היה השבוע, איך אני אסכם אותו? בכלום. היה לי טלפון אחד, גם הוא, היה קשור לעבודה, זאת הכתף ה"חמה" שיש לי כרגע, את זה אני חייב לשפר.

ItsyPitsy

New member
מכירה סיפור דומה אישית

תפסיק להיות בנק של כסף ו\או תמיכה נפשית משפחה שא נותנת לא צריכה לקבל. אבא שלי היה עוזר לאחותו כל החיים כי היו מנתקים להם חשמל ומים וכו', בסוו של דבר לה ולילדות שלה היו בגדים יותר יפים ויקרים מלמשפחה שלי, ועשו ניתחים פלסטיים שאיתם היו מכסים המון חשבונות חשמל. אל תתן לפאפאי אייז להשפיע עליך תהיה החלטי בקשר לחיי חברה - לך לחוג מסגרת כלשהי נוספת שבה לא מכירים אותך אבל לפחות אחרי שבוע חופש של טיולי טבע שלגמרי ינקו לך את הראש - אגב לדכאון למדתי שרק הטבע עוזר לי. אלה העצות שנתתי גם לעצמי במצב דומה לשלך, גם אני בנאחס מסיבות של "תקיעות במקום" ואילוצים גם אני חייבת לשבור את הקיר הבלתי נראה הזה עכששיו בהצלחה לשנינו

מאוכזב78

New member
בהצלחה

לא יודע איך אבא שלך שם סוף לעזרה, אם בכלל, אני (ואני בטוח שגם אבא שלך) שמח לעזור שאני יכול, אבל שזה מוצב כעובדה בלי יכולת להגיד לא, זה כבר מוגזם. זה לא פאפאי אייז, זה לא דמעות, זה פשוט מצב בלתי אפשרי. ההצעה של הטיול מעניינת אבל לצערי בלתי אפשרית, לפני תקופה קצרה לקחתי לעצמי שבועיים חופש, לבד, נסעתי, לא לטבע, לחופשה באירופה, ניסיתי לנקות את הראש, לא לדבר עם אף אחד, להתנתק מהיום יום, נכשלתי, זה הדבר היחיד שחשבתי עליו, אפילו לא הצלחתי להנות, המחשבות פשוט לא עזבו אותי. לא יודע איך, אבל אני מאוד מקווה שאני אצליח לשפר את המצב. תודה על התגובה ובהצלחה.

ItsyPitsy

New member
:)

תנסה להיות מרוקאי תחטוף תקריזה תגיד לאנשים בפנים מה אתה חושב החיים קצרים מידי בשביל להיות מזויפים וצבועים ו\או חלשי אופי ולא להגיד מה חושבים מסיבות של חולשה וכמו שאחרים שמים בפניך עובדה מוגמרת - גם אתה בנאדם גם אתה יכול לעשות בדיוק אותו הדבר אתה צריך את הטיולים לא כדי לא לחשוב על זה אלא כדי להתחבר לעצמך, בפנים לכל בנאדם יש את החומר גלם שממנו אפשר להפוך את עצמך לכל דבר שתחפוץ זה הכל בראש והרגלים שצריך לשבור גם אני עשיתי שינוימקצה לקצה בחיים שלי והכח נמצא רק בפנים אבא שלי תמיד אומר שבנאדם הוא הרופא הכי טוב של עצמו

מאוכזב78

New member
כמעט מה שקרה היום

אין לך מושג כמה מה שכתבת (לפחות ההתחלה) דומה למה שקרה הבוקר. הבוקר, היתה ישיבה, ומישהי שגם כך אני לא ממש מעריך החליטה להתערב לי בתפקיד, זה ממש לא קשור אל התפקיד שלה, אבל משום מה החליטה שכן. ניסיתי לשים לדחות אותה קצת, להגיד שנדבר על זה אח"כ, אבל היא המשיכה. גם אחרים ניסו להגיד לה שזה לא המקום, אבל היא החליטה שהיא נכנסת לזה בכל זאת. את המחסום אני איבדתי.פעם שלישית לא היתה, יותר לא שתקתי, עניתי לה בתוקפנות מול כולם, והמשכתי כדי לשים אותה במקום אחת ולתמיד, אז היא פתאום הסכימה לסגור את זה אחרי הישיבה, אחרי הישיבה לא הרפיתי, שמתי אותה במקומה גם ב1X1, היא טענה שהגזמתי, אני טענתי שהיא לא יודעת את המקום שלה, את האמת, הייתי צריך לעשות אתזה מזמן, אבל גם אליה ניסיתי להיות נחמד. בכל מקרה, תודה על התגובה וההצעות.

ItsyPitsy

New member
חח מעולה

כן אחרי שעוברים את תקופת השגעונות של מעבר מקיצוניות אחת לשניה מגיעים לשלווה שבאמצע ומתחילים לחיות חיים קצת יותר פשוטים בכל אופן בהצלחה מקווה שיסתדר לך הכל

efriend

New member
שלום לך

קראתי את ההודעה שלך שלשום אבל לצערי רק היום הצלחתי להביא את עצמי להגיב. אני מבין אותך ומזדהה איתך בהרבה מהדברים שכתבת. גם לי קשה עם ההורים המזדקנים והחברים שמתחתנים, מביאים ילדים, והופכים להיות מאנשים להורים. גם לי זה גורם לתחושת בדידות. יש שני דברים שאני יכול לנסות להציע. בקשר לאיבוד ההנאה בעבודה - אני לא יודע כמה זמן אתה עובד באותו מקום, אבל אני מאמין שכל כמה שנים כדאי לעשות שינוי. זה טוב גם מבחינת התפתחות מקצועית וגם עוזר להרגיש איזו התרעננות. נכון שזה זמן לא טוב לחפש עבודה, אבל אתה יכול לשלוח את לחמך על פני המים ולחכות להצעה מעניינת, בלי לחץ. לגבי הכסף: אילו הכסף היה פחות נזיל, פחות היו יכולים לבוא אליך בבקשות כאלה. אולי אתה יכול לתת את הכסף שלך לניהול בבית השקעות (או לנהל אותו בעצמך בבית השקעות), ואז הגישה אליו תהיה פחות קלה - אולי זה קצת יעזור? או לעשות איזו תכנית חיסכון בהוראת קבע בבנק. לסיכום, אני חושב שמה שיותר מכל חסר לך (תקן אותי אם אני טועה) זו התחלות חדשות. אולי שווה לרכז מאמצים בכיוון הזה. עבודה היא כיוון אחד, תחביבים חדשים (או חידוש ישנים) שיביאו להכרויות עם אנשים חדשים הם אולי כיוון נוסף. את כל הדברים האלה אני מנסה להגיד גם לעצמי, ולפחות בענין העבודה דברים קצת זזים :) בהצלחה

זה קטע של נתינה ללא גבולות

תשמע מהקריאה של הקטע של המיואש נשמעת הקריאה הצילו אבל בכדי להציל אותך עליך לקיים כמה תנאים קודם כל ללמוד את המשצעות של המילה לא לאחרים ,גם נתינה צריך לה גבולות אתה לא יכול לתת בלי סוף ללא הדדיות שכל אחד במשפחה יתמודד עם הכנסות מול הוצאות שלו , לא על חשבונך * אם ראית את התוכנית משפחה חורגת , יש כמה כללים שצריך ללמוד * אם אחיך סטודנט שיבקש מלגה ויצא לעבוד , והרצונות שלו במסגרת ההכנסות שלו רוצה לצפר אותו זה בסדר , אבל אל תממן אותו , ככה תלמד אותו להתנהל כלכלית נכון * לגבי האבא לבדוק למה ההכנסות לא מתאימות לאורח החיים שלו לנהל איתו שיחת הבהרה ולהודיע לו שלא תוכל לכסות את החריגות שלו ואם הוא לא אחרי להוצאות שלו אל תקח חובות על עצמך שהבנק יצעק עליו , זה ירתיע אותו ולהתחיל לפתח את החיים הפרטים שלך - ללכת להרצאות חוגים וכל מסגרת בה נפגשים אנשים * לנסות ללמוד משהו שקשור להתפתחות אישית שקשורה לעידן החדש יש טכניקות שבהם לומדים לקבל את עצמך , לטפח את הדימוי העצמי שלך , כך שתוכל למצוא חברים חדשים יש בתפוז פורום העוסק בהעצמה אישית שם יעזרו לך בזה יש את הכלל ואהבת לחברך כמוך וזה אומר שאתה צריך לאהוב את עצמך קודם כדי לפרגן לאחרים לא לבטל את עצמך כדי שילמדו שלא הכל מובן מאליו , ויהיה כבוד הדדי , מה שיש אצלך זה נתינה בלי גבולות וביטול עצמי איך לטפל בעלאת הכבוד העצמי כתבתי לך וגם על הגבולות בנתינה ואני למדתי שיש גבולות בנתינה יש כלפיך נתינה חזרה , וככה לימדת אותם להתנהל כלכלית נכון אני עשיתי את זה עם אחי ולמדתי להגיד לא וזה עזר להם להתנהל כלכלית נכון יותר ועשה להם ולי טוב יותר , ובשביל הבדידות יש את התפוז ופה יש מלא חברים

מאוכזב78

New member
נתינה

תודה גם לך על היחס. את הנתינה בלי הדדיות אני מכיר, כן אני נותן המון, וזה ממש ממש לא קשור לכסף. כל דבר שחברים צריכים, אני שם, אבל הם? כמעט לעולם לא. לא צריך לבקש ממני עזרה, כי אני עושה אותה מראש, אבל שאני צריך, אין אפילו ממי לבקש. אחי היה סטודנט ועבד, והתנהל די עצמאית, לקראת סיום לימודיו הוא חרג וביקש הלוואה, עד כאן לגיטימי לגמרי, שמחתי לעזור, ונתתי לו מספיק כדי שיהיה שקט למספר חודשים. אבל...אני הייתי מצפה שישתמש בכסף כפי שהבטיח, לכיסוי החריגה ולהוצאות שוטפות עד לסיום הלימודים. הוא לעומת זאת מיד עם קבלת הכסף התחייב להוצאה גדולה פי כמה מההלוואה, מאז עבר זמן לא קצר, הוא כבר לא סטונדט, יצא לחופשות, קנה מותרות, אבל את ההלוואה מחזיר בתשלומים כשמתחשק לו. אני לא אגווע ברעב ללא הכסף, אבל הוא לא יקבל ממני הלוואה לעולם, ההתנהגות שלו פשוט חצופה. שוב הגבתי לגבי הכסף ללא כוונה, לגבי ההתפחות האישית, יכול להיות שאכן זה מה שאני צריך לעשות, זה לא שאני לא מעריך את עצמי, פשוט אני לא מצליח לגרום לאחרים להעריך אותי באופן דומה. שוב תודה.

תוכל לשפר את ההערכה העצמית

תלמד לקבל את עצמך ולהעריך את עצמך גבוהה יותר אל תמכור את עצמך כמובן מאליו , שהחברים יתאמצו קצת גם למענך יש היום סדנאות וגם פה בתפוז פורמים שעוסקים בהעצמה אישית משהו שמשפר מיידית את הקשר הבין אישי יש לי עצה אליך תכנס ותהיה פעיל בפ]ורמים בתפוז יש המון פורמים וככה תגדיל לך את האנשים שאתה מכיר תבין הפורמים בתפוז זה קבוצת תמיכה הכי טובה שאני מכירה ויש את הצטים ששם הקשר נוצר בשיחות ושם צריך טיפלה להזהר אבל זה קבוצת תמיכה בזמן אמת , יש שם המון בודדים כמוך אני משתמשת בהם שקשה לי , מתץחברתץ למוסיקה, מדברים בכללי, בפרטי, ולפעמ ים בפון שהתאשפזתי לפני שבוע וןהיה רגע של משבר הםן תמכו בי טלפונית בקיצור בפרדש של התפוז יש המון דברים שיוכלו להקל את חייך ולשבור את הבדידות ותמשיך לכתוב בפורום שלנו , גם מאיתנון תקבל חיבוק חם שצריך ואני פה תמיד, שאני לא אז סביר להניח שאני מאושפזת , יש קצת בעיות לבביות אצלי

מאוכזב78

New member
שוב תודה

תודה לך על התגובה והעזרה ננסה ליישם, למרות שאני לא ממש מצליח גם בצטים לצאת מהשאלות הבאנליות. בכל מקרה...מקווה שהמצב הבריאותי שלך רק ישתפר. שוב תודה

מאוכזב78

New member
תודה רבה לך

תודה רבה לך על היחס והתגובה, אכן אני נמצא במקום העבודה כבר תקופה ארוכה, שינוי אווירה אכן יכול לעזור, ניסיתי לעשות את זה בעבר וזה לא הלך, אבל אולי הגיע הרגע לנסות שוב. כמו שאמרתי (כנראה יותר מידי) הכסף היה רק מה שהנחית את המכה האחרונה ששברה אותי, אבל הוא ממש לא המכה החזקה ביותר. התחלות חדשות, הלוואי שהייתי יודע איך ומה, לפני כשנה ניסיתי גם את זה, הלכתי לקורס, שמתי לעצמי ולמקום העבודה עובדה, אני לא כאן אחה"צ פעמיים בשבוע, עזר? לא ממש. כמו שהגבתי לאחרים, תודה רבה גם לך, אני מקווה שאני אצליח למצוא משהו שישפר את המצב, כי את האמת, הכוחות לנסות כבר לא קיימים.

ruty45

New member
לצאת יותר

ואולי זו שמתחילה פרק חדש בחייה היתה חשובה לך... ולכן ההרגשה לדעתי אתה צריך פשוט לצאת בזמנך הפנוי ... בערבים , דרך אתרי הכרויות , תמיד בנוסף לעבודה נחוץ איזה "הובי" תעסוקה נוספת ..שממלה את היום , מועדון כלשהו ,תחום תענינות שנותנים הרגשת שייכות. ההפך מלהיות לבד...

למעלה