מיואשת...

מיואשת...

שלום לכולם ונעים לי מאד להכיר ולדעת שיש פורום כ"כ מבורך וחשוב. אז ראשית ישר כח על האכפתיות ועל הנכונות לעזור לזולת. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לכתוב את דבריי משום שאני לא שוקלת א המוות חלילה. האמת שלא פעם שאלתי את עצמי ואת אלוהים בשביל מה נולדתי בכלל אבל חלילה לא אשלח יד בנפשי לא עכשיו. כשהייתי צעירה יותר (בגיל ההתבגרות זה עלה לא מעט פעמים אבל מעולם לא העזתי). אני בת עשרים ושמונה, נשואה + שניים ולא טוב לי. האמת, תמיד לא היה לי טוב. היו תקופות שהיה לי טוב יותר אני מודה אבל לרוב אני פשוט לא מאושרת. ואני לא יודעת מדוע זה כ"כ קיצוני אצלי. בתור ילדה ומתבגרת הייתי די דכאונית. אחת כזו שלוקחת הכל ללב, מתמרדת ולוקחת הכל קשה. כי האמת, היה לי קשה. למרות זאת, הייתי די מקובלת והיו לי חברים לרוב. הנקודה שרציתי לדבר עליה היא שהסיבה שאני לא מאושרת כי כמעט כל הדברים שאני רוצה בחיי לא מתממשים. ההתמודדיות בחיי הן קשות. ואם אני בוחרת בדרך מסויימת אז היא בד"כ רצופה מכשולים רבים וקשיים לרוב. היום אני שוב לא מוצאת את עצמי. אני לא עובדת ובבית עם שני המלאכים הקטנים שלי. גרה אצל ההורים שלי מחוסר ברירה כי המצב הכלכלי שלי ושל בעלי בכי רע כבר שנים. עברתי בארבע שנים 9 (!) פעמים דירה.אני לא יכולה להכניס את ילדיי לגן כי אין לי את האמצעים כרגע והם כבר בני שנתיים. אני יודעת שאני כותבת כאן על קצה המזלג אבל אני רוצה להאריך יותר מידי. אשמח לשמוע תגובות והכוונה לשאלות שאשמח לענות ויותר אשמח אם מישהו או מישהי מכן יוכלו לתת לי עצות וטיפים שיגרמו לי להיות מאושרת יותר ולא במעט. תודה מראש.

magenta73

New member
הפורום הזה

הוא לא לאנשים שרוצים או חושבים על להתאבד, זה דבר ראשון, הוא אכן על התמודדויות של החיים... ולא מחשבה על מוות. לא חושבת שזאת התמודדות... בנוסף, או יותר נכון, מכיוון שכך, אני לא חושבת שיש כאן אנשי מקצוע, אבל לפחות ממה שהבנתי יש כאן מתלמדים להיות אנשי מקצוע... :)... בניהם אני... >>>זה רק בשביל להבהיר. עכשיו, את טוענת שתמיד הרגשת לא טוב ושתמיד היית דכאונית, כלומר, את תמיד רואה את הדברים הרעים, לא את הטובים, וזו ראיה פאסימית, דכאונית, שיכולה להפתר, לרוב ע"י טיפול. וספציפית ע"י טיפול קוגנטיבי. אני חושבת שאת לא נתת מספיק מידע בשביל לעזור לך ספציפית, אבל ממה שאני מבינה בין השורות, את נותנת יותר מידי חשיבות לדברים חיצוניים ממך. את נותנת להם גם הרבה יותר כוח וממעיטה מהכוח שלך ומעצמך. החחים לא קלים לאף אחד, אבל יש בנו את הכוח לעשות ולשנות. גם אם ההר נראה גבוה, אפשר לחצות אותו בבייבי-סטפס, לא את הכל נראה קורה מהיום למחר. לא את כל התוצאות נראה ישר מול פנינו... אם את רוצה להיות יותר ספציפית, בכיף... קשה ככה לעזור לך...

reedgreenwhait

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo12.gif

ההבהרה הזו לא רק בשבילה, מה? את בעצם אומרת לאנשים עם נטיות התאבדות קישטה...

magenta73

New member
לא זה לא מה שאמרתי

ממש לא. ובכל מקרה, אם כבר אמרתי משהו בנושא הזה, = אמרתי את דעתי האישית... שזה לא פורום שיכול לייעץ בסוגיות האלה, כי זה לא פורום של אנשי מקצוע. זה כל מה שאמרתי. אל תסלף את דברי. תודה.

הבהרה

אף אחד לא מגרש אף אחד. בעיני, אף פורום לא יכול להכיל טיפול בהודעות אובדניות. כשישנם רגשות אובדניים, חייבים ללכת לטיפול. שום פורום לא יספיק להתמודד עם בעיה כזו. שאלות לגבי התאבדות יכולות לעלות בפורום, בעיקר משום שאני חושבת שמאחוריהן מסתתרות הבעיות האמיתיות, ועם זה אפשר להתמודד ולהתחיל לגעת. הודעות ובהן תכנים המפרטים כיצד להתאבד - תימחקנה. לזה אין מקום בפורום.

ניאו30

New member
../images/Emo5.gif הודעה חסרת רגישות ../images/Emo31.gif

זהו.לא אומר על זה יותר למרות שיש לי.

ניאו30

New member
אוקיי,מכמה סיבות

*כמות השיפוטיות,על גבול ההתנשאות,שיש בהודעה שלך לגביי אנשים בעלי נטיות אובדניות.אולי זה נאמר ממקום של חוסר-ידע,אולי מחוסר נסיון שלך עצמך,אני לא יודע,אבל בכל מקרה חשוב,לדעתי,שתקחי את זה לתשומת ליבך. *מחשבה על המוות היא חלק ממה שקרוי "חיים".זה דבר בלתי נמנע שיקרה לכולנוהכוונה למוות פיסי),וחוסר דיבור עליו הוא הוא חוסר ההתמודדות האמיתי,ולא ההפך. *מצד אחד את "מנתחת" אותה באכזריות כמה היא "לא זה" וכמה היא צריכה להשתנות וכדומה,ובאותה נשימה את אומרת שהיא לא נתנה מספיק מידע.רגישות פירושה להסתכל על זה לא רק מהנקודת מבט שלך,שלא מכירה ויודעת עליה דבר, ולכן ראויה להיות קצת יותר זהירה ושקולה במילים. *הפורום הזה פתוח לכולם! ככה אני לפחות מבין את זה.אין פה תנאי קבלה, אין פה שווים יותר ושויים פחות."מאחורי התמודדיות בחיים",כפי שאני מבין אותו,מכיל גם התמודדות עם חיים חסרי משמעות,וכמו שכתבתי בהודעה הנפרדת, לדעתי אלו הודעות שאף יותר מתאימות לרוח הפורום מרבות אחרות. *ובלי קשר לנאמר קודם,לא ברור בכלל מאיפה הסקת את מה שכתבת,כשהיא בפירוש כתבה:"...משום שאני לא שוקלת א(=את) המוות חלילה!",ואחר כך להבה כתבה שהודעות שיכללו הוראות כיצד להתאבד ימחקו...והשאלה-מאיפה הגעת(ן) לזה בכלל? *אבל גם אם כן,ובדיוק בגלל שאנחנו לא אנשי מקצוע אלא אנשים בראש ובראשונה,בייחוד כאלו שהיו או שנמצאים במצבים דומים,אז התגובה הראשונית שלנו צריכה להיות קירוב ולא ריחוק,ואני לא יתחיל לספר למה,ומה עובר בראשו של מישהו שיש לו נטיות-מחשבות אובדניות,ובלי קשר לכותבת ההודעה הספציפית שזה בכלל לא נאמר על ידיה.לא כל דכאון וקושי מוביל למחשבות כאלו. אני יכול להמשיך,אבל נדמה לי שהרעיון הכללי שרציתי להגיד נאמר כבר. לי אישית,ההודעה שלך מאוד צרמה,אולי בגלל שאני הייתי באותו ה"מקום", אולי בגלל סיבה אחרת.בכל מקרה,זאת דעתי בעניין.

magenta73

New member
סליחה?

* כל שאמרתי הוא כתגובה למה שהיא כתבה שהיא לא חושבת על התאבדות, אני הסקתי מכך שהיא חשבה שמדובר בפורום שמדבר על התאבדויות וכן הלאה, וראיתי לנכון להגיד שלא בכך מדובר. * לדעתי האישית התמודדויות בחיים לא קשורות להתאבדות. החיים לא תמיד קלים ואנחנו מתמודדים איתם כל הזמן. וזה כל מה שאמרתי. אתה המשכת להסיק מכך שאני שיפוטית וכן הלאה. ושאין לי נסיון בזה. אתה לא מכיר אותי, לא יודע מה עברתי וכן הלאה, אז אנא ממך... מי כאן שיפוטי? מי כאן מתנשא?... * לכל פורום יש חוקים. ובתור מי שהיא גם מנהלת פורומים אחרים בתפוז אני יודעת את החוקים הכלליים יותר. חלק מהחוקים מדברים על מי שכותב על רצון להתאבד וכן הלאה. אני לרגע לא אמרתי שהפורום הזה לא פתוח לכולם, לא יודעת מאיפה הגעת למסקנה הזאת. אני, מה שכן, אישית מחקתי כמה הודעות שדיברו על התאבדות, לא באוםן עקיף, כמובן... וגם העברתי אותם הלאה. כי זה הנוהל הנכון בעיני. * אני ציינתי שהיא לא נתנה מספיק מידע. מה שכן הצלחתי להבין ממה שכתבה זה שהיא כנראה בדיכאון. הדרך לצאת מדכאון היא ע"י טיפול קוגנטיבי ושינוי בתפיזת הראיה. חלק מהבעיות של אנשים דיכאוניים זה שהם נותנים יותר מידי כוח לדברים חיצוניים ושוכחים מהכוח שיש להם עצמם. כל זה כתבתי מידע על הבעיה הנפשית הזאת. וברור לי שזה על קצה המזלג. ושצריך ללכת לאט לאט... מה שכן, הדרך הראשונית היא להבדיל בין דברים ולא לראות את את החיים כאבן אחת גדולה שמאיימת עליך, אלה להפריד... וללכת לאט לאט ובזהירות, זה כל מה שכתבתי לה. * אולי בגלל שאתה בא מהמקום הזה, אתה ראית את זה כהתנגשות או כירידה. זה ממש לא נכתב כך. עכשיו, תנסה אולי לקרוא את מה שכתבתי בדרך אחרת, בלי המגננות שלך, אולי תראה משהו אחר... חוץ מזה, אין לי מה להגיד.

ניאו30

New member
אין לי רצון להתחיל עם זה שוב

את רואה את זה ככה,אני רואה את זה אחרת.זה בסדר,וזה בסדר

magenta73

New member
הכל בסדר

חוץ מזה שאני חסרת רגישות, כלומר... אני לא אוהבת שאומרים לי משהו כזה, ואז, אחרי שאני מסבירה, אומרים "זה בסדר וזה בסדר". אני מרגישה שזה נסיון לסתימת פיות... וזה לא בסדר... מותר לך לא להסכים איתי. לא אומרת שלא. מה שכן, ואולי בגלל שזו מילה כתובה והיא תשאר שם... אולי אני כן מצפה לקצת יותר מ"בסדר".. אבל נעזוב את זה.

BellA עלמה

New member
איך שאני רואה את זה

לכל אחד מאיתנו בשלב כזה או אחר יש משברים שבהם הוא שואל את עצמו מה הטעם בכלל. לכל אחד אבל העיניין הוא איך מתמודדים עם זה. פורום לדעתי הוא לא המקום המתאים להתמודד עם אובדנות (כל פורום וירטואלי) אלה טיפול הוא המקום. הסיבה היא 1 פורום זה מקום וירטואלי 2 אין כאן אנשי מקצוע אפשר לדבר למשל ברמה פילוסופית על קדושת החיים, משמעות החיים או כל דבר אחר כל עוד זה נשאר ברמה פילוסופי. שזה מתחיל להיות יותר מורכב מזה זה מצריך התערבות מקצועית.

behappy

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה..

קודם כל, כמה שאלות: - האם אין איזושהי עזרה סוציאלית לגבי גני ילדים? אני לא ממש מעורה בתחום. אולי שווה לברר? - לגבי המגורים בבית ההורים: איך את מסתדרת עם זה? יש לכם לפחות מעט פרטיות? אם תמצאי עבודה, הוריך יוכלו לשמור על הילדים? - האם מגיעים לך דמי אבטלה? או איזושהי עזרה מלשכת התעסוקה במציאת או רכישת מקצוע? השאלות שאני שואלת מגיעות ממקום מאוד לא מעורה בעניינים האלה, אז אני מתנצלת אם הן סתם מכבידות. ההתמודדויות שאת מתארת באמת קשות מאוד. אבל זה לא אומר שאי אפשר להתגבר עליהן. אם יש לך אפשרות לפנות לטיפול דרך קופ"ח או לפחות לעובדת הסוציאלית של הקופ"ח (לעניות דעתי בכל קופת חולים יש אחת כזו)- ה יכול לעזור תמיד. תנסי לעשות שינויים קטנים. לחפש עבודה אפילו במשרה חלקית. ולהאמין שאולי קשה, אבל יש לך גם מזל: שהוריך יכולים ומסכימים שתגורו אצלם, שיש לך שני ילדים שהם בטח מקסימים וגורמים לך גם לאושר, שיש לך ולבעלך אחד את השני. תיאחזי בדברים האלה, הם כל כך חשובים. ועוד

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

ניסיתי לענות לך כבר אתמול וזה התפקשש לי. אני חושבת שאם את מתארת מצב מתמשך של דיכאון, כדאי שתפני לייעוץ פסיכולוגי ותראי מאיפה נובעת הבעיה וכמו כן, תתחילי לקבל "כלי עבודה" חדשים מול החיים. גם אני מאד מאד רגישה ולוקחת ללב, וגם לי יש נטיות דכאוניות (והייתי מטופלת בתרופות נגד דיכאון) והייתי צריכה ללמוד איך באמת להתמודד עם דברים, כדי שלא ליפול לדיכאון. כל הזמן אני ניצבת מול בחירה - בחירה בפגיעה והיעלבות ועצב, מול החלטה שלא להיפגע ולהמשיך הלאה. את כותבת שאת נשואה. איפה בעלך בסיפור? הוא מודע למה שעובר עלייך?

ניאו30

New member
../images/Emo29.gif"השעה החשוכה ביותר היא

השעה שלפני עלות השחר"
-זה משפט שמלווה אותי כיום,בהקשר הזה. רואה את זה כל הזמן,גם בפורומים(כולל זה),ולעיתים גם בחיים עצמם,ובטח שזה היה אצלי-איבוד משמעות,"מה הטעם לחיות?","במילא מתים בסוף" וכדומה. בעיניי,לא רק שזה לא "אי התמודדות" אלא שזו אחת ההתמודדויות הכי אותנטיות ואמיתיות שקיימות,ולא רק זה אלא שאני חושב שרק כשאדם רואה לנגד עיניו את חוסר המשמעות של החיים לפני כן,הוא יכול לגלות את המשמעות האמיתית,את הטוהר והיופי שיש בעולם ובחיים. כמובן שזה אפשרי לכל אדם,אבל העוצמות הן שונות-אדם שרואה שלילי יעריך יותר את החיובי,אדם שרואה כל הזמן את ה"לא" יוכל להבליט טוב יותר את ה"כן" כשהוא יגיע,והעיקר אדם שרואה את המוות לנגד עיניו כל הזמן,יראה את החיים בעוצמה הרבה יותר גדולה ומשמעותית,עם הגעת השינוי. ומה זה השינוי הזה?הוא קודם כל שינוי פנימי,מאוד אישי ואצל כל אדם הוא מאוד שונה ואינדבדואלי.לכן,לא ניתן לשפוט אדם שחושב ככה או אחרת לגביי החיים,בוודאי לא להגיד לו שכאן זה לא המקום בשבילו(ביחוד שנכתב במפורש "משום שאני לא שוקלת א המוות חלילה!"),אבל גם לא להגיד לו שחייבים לעשות משהו אחד ולא אחר.מה שעושים מתוך "חייבים" לא בא ממקום פנימי ואמיתי,לדעתי.אם כבר אז "אפשר",אולי "רצוי"(אבל מאיפה אפשר לדעת בוודאות),אולי משהו אחר. ובקשר לדעתי בעניין ההודעה הראשונית,שזה בעצם העניין.שאלת כיצד ניתן לעזור,להקל,ואני חושב שטיפול היא רק אופציה אחת,לא בהכרח הטובה ביותר, אבל יתכן שכן.אצלי,למשל,היא לא היתה האופציה הטובה ביותר,אבל העניין כאן הוא לגלות את זה בעצמנו.אז אני יכול לספר לך בקצרה ביותר על הגישה שלי לעניין הסבל והכאב(כי המון שנים הרגשתי כמוך),שמתבטא במשפט שאני מאוד מאמין בו-הדרך הטובה ביותר לעזור לעצמי היא לעזור לאחרים. ההתעסקות הפנימית בסבל האישי רק מעצימה אותו,ומה שאולי יכול לעזור הוא לתת לו משמעות,כלומר להביא את עצמך לנקודה בה תגידי לעצמך שהיית צריכה לעבור את כל מה שעברת כדי להגיע לנקודה הנוכחית שלך חייך, איזו נקודה שלא תהיה.לדעתי(ומנסיוני),הדרך לנתינת משמעות לסבל היא לתעל את הסבל הפנימי-אישי שלך למען סבלם של אנשים אחרים.ע"י כך נוצרת משמעות לסבל,וזה גורם לו להתחלש,ולעיתים אף להתהפך,כפי שקרה לי(או בדרך לקרות לי,כי זה לא כזה מוחלט). נקודה נוספת-יש מחשבה שאולי חשוב מאוד להבין אותה וזה ההתקבעות על הסבל והקושי. תשימי לב במילים שבחרת להשתמש בהם,ותנסי לבחון כיצד הם משפיעים על הבחירות שלך.זה לא משהו פשוט להבין,אבל חשוב שתביני בעצמך ולא בגלל שמישהו אחר אמר לך איך צריך להבין את זה.אחת התובנות החשובות שלי היא "גליות"(מהמילה גל,בים) החיים, ההבנה שאנחנו יכולים להשתנות ולשנות בכל רגע נתון,ושמה שהיה לא חייב להיות בהכרח מה שיהיה.יש משפט מאוד חכם שמסכם את זה באמרה שאני מאוד אוהב: "רק כאשר אנחנו שוכחים את כל אשר למדנו אנחנו מתחילים לדעת"(הנרי דיויד תורו) שיהיה

ניאו30

New member
ועוד משהו...

הרבה אנשים כיום חשים את אותם תחושות של חוסר טעם וחוסר במציאת משמעות. למה זה קורה?דעתי היא שזה משהו כלל-אנושי,שהחברה שלנו גוררת אותנו אליו בגלל הדגש על חומרניות-מטריאליסטיות. לכן,הדגש בעבודה הפנימית הוא על מציאת הייחודיות שלך בעולם,השונות מאחרים,ומהמקום הזה להתחבר אל החברה.לפתח חוסן פנימי שלא יאלץ אותך להגרר אחרי החומרניות של הכלל. החיפוש אחרי משמעות אישית היא חלק מאותו תהליך ממושך ובלתי נגמר,למעשה.

hayapollak

New member
לשירת הלל

היו תקופות שהיה לך טוב - את בוודאי יודעת להגיד לעצמך מהן הסיבות שהיה לך אז טוב את כעת נשואה ואם לשניים - קודם כל את לא לבד יש לך משפחה ואת צריכה להיות חזקה בעיקר עבור הילדים. בטוח שהילדים (אפילו שהם קטנים) מרגישים שאת עצובה ולא מאושרת וזה מקרין גם עליהם. את כותבת שכל הדברים שאת רוצה בחייך לא מתממשים, ההתמודדויות בחייך רצופות מכשולים וקשיים - השאלה היא באמת מה את רוצה שיקרה בחייך ומה את יכולה לעשות כדי להגשים את רצונותייך. אני מבינה שמצבכם הכלכלי קשה, היו תקופות שעבדת? מה את יודעת לעשות? הכי חשוב שתתחילי לחשוב עם עצמך מה את יכולה לעשות לשיפור המצב. למצוא עבודה למספר שעות ביום רק כדי לצאת מהבית, לפגוש אנשים אחרים ולא להיות כל הזמן רק עם עצמך, הילדים והבעיות? עצות וטיפים שיגרמו לך להיות מאושרת יותר - תחיי את חייך כרגע ותנסי מדי יום לעשות דברים שיקדמו אותך ויסייעו לך לצאת מהמצב בו את נמצאת.צעדים קטנים לשינוי יכולים להראות לך שאת מסוגלת לשנות דברים בחייך ואת יכולה להתמודד.

ita101

New member
אף פעם לא מאוחר בשביל שינוי

אני מבין שאת לא עובדת. האם זה במתכוון? היית רוצה לשנות את זה? בואי תדמייני ותרשמי לאיזה מצב היית רוצה להגיע עם משפחתך ואיפה את נמצאת כיום. בעצם את לא חייבת לעשות את זה בפורום. את יכולה לרשום לעצמך תוכנית המבוססת על "המצוי", "הרצוי" ואיך מגיעים מה"מצוי" ל"רצוי". תבדקי גם בפורום "השנה שלי" בתפוז יש שם טיפים.

למעלה