מיואשת

skibs

New member
מיואשת

שלום לכולכם!
רציתי לשתף אתכם במה שעובר עליי, ואני מקווה שאף אחד לא ישפוט אותי.
יש לנו תאומים, בן ובת, בני שנתיים וחודשיים. מהרגע שנולדו היה לנו מאוד קשה איתם. זה התחיל מבכי ללא הפסקה מהרגע שנולדו, גזים רבים, מחלות בלתי פוסקות עד לא מזמן, קושי בהסתגלות למעברים ולמקומות חדשים, ובאופן כללי לשניהם יש טמפרמנט תזזיתי, אופי חזק ועקשנות. אני יודעת שזה נשמע מגמתי, כי כך אני חווה את זה, אבל זה משהו שאנחנו שומעים מהסבים והסבתות, מהמטפלות בגן ומחברים קרובים שאומרים לנו את האמת.

המריבות ביניהם בלתי פוסקות, שניהם יודעים לבקש רק ביללות ובבכי. היינו בהדרכת הורים, הפנמנו את כל הטיפים, היינו גם בכמה פגישות אצל פסיכולוגית התפתחותית שמומחית לתאומים, וכולם אמרו לנו שאנחנו מתנהלים בצורה טובה ונכונה, ופשוט צריכים סבלנות עד שמרד גיל השנתיים ישכך מעט.

בינתיים אנחנו עומדים בפני שוקת שבורה. סופי השבוע והחגים הם הסיוט שלנו. אנחנו משתדלים גם לעשות הפרדה לכמה שעות פה ושם, כדי לתת לכל אחד את המקום שלו בלי האחר. אבל ביחד - זו קטסטרופה. הם רבים על כל דבר. הבת יותר חזקה מהבן והיא ממש מציקה לו. אנחנו באמת צוות טוב ומגבים אחד את השנייה. אנחנו מסכימים על אופן החינוך ומתנהלים כיחידה אחת. הם לא עושים מולנו "קואליציה", אבל כנראה שהם סיגלו לעצמם צורת התנהגות שמושכת יותר תשומת לב, כמו לבקש משהו בצורת יללות ולא בדיבור. אנחנו נותנים פידבק חיובי כשהם מבקשים יפה, וכשהם מבקשים בבכי, אנחנו פשוט לא נותנים.

אנחנו לא מצליחים לדבר בטלפון כשאנחנו בבית. תמיד יש מצב שמישהו מהם בוכה או שהם רבים. הבת שלי מאוד עקשנית ונלחמת על כל דבר. כשהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה, או שלא מבינים אותה באותה שנייה, היא נכנסת לסשן של צרחות וקשה מאוד להוציא אותה ממנו. אנחנו משתדלים להציע חיבוק תומך כשהיא במצבים האלה ולאחר מכן מסבירים לה שאמא ואבא אוהבים אותה, אבל לא מוכנים להתנהגות הזו. היא נכנסת לאטרף ומטריפה גם אותנו. היא מאוד רצינית וקשה למשוך אותה לצחוקים ושירים. היא כמעט ולא מחייכת ואנחנו מנסים להבין למה. בגן המטפלת אומרת שהיא משחקת יפה ומאוד אינטליגנטית, אבל גם קשה וכועסת הרבה. יכול להיות שהיא כועסת כי אחיה יותר נעים, חייכן ועדין. אבל אנחנו באמת נותנים לזה אקסטרה תשומת לב ונותנים לה הרבה פידבקים חיוביים. נראה שזה לא עולה יפה.

כמובן שהם מחקים אחד את השני, אז הכל כפול. כל ה"לא" פשוט כפול. כשאחד מוריד חולצה או מכנסיים, גם השני מוריד. כשאחד זורק משהו גם השני זורק וחוזר חלילה. אני יודעת שאני לא מחדשת כלום, אבל זה שוחק...

לצאת מהבית גם זו משימה לא פשוטה. לרוב אנחנו מוצאים את עצמנו חוזרים מוקדם מהמתוכנן כיוון שהם לא מפסיקים לריב (מה שבדרך כלל מוריד להם את מצב הרוח והם מבקשים לחזור הביתה). אנחנו מיואשים, מתוסכלים וממש עצובים. אנחנו מסתכלים על משפחות מסביב - מטיילים, נהנים, רגועים. אנחנו מרגישים כל הזמן ב"היכון", כל הזמן בסטרס. נהנים למשך חמש דקות ואחר כך מתמודדים עם בכי וצרחות בחצי שעה הקרובה, ואז שוב רגיעה ושוב צרחות. זה מרגיש כאילו זה לא ייפסק לעולם.

אני לא יודעת איך אפשר להמשיך ככה, אני מאוד מדוכאת. ממש משתדלת להפגין מולם נחישות וכוח עמידה, עקביות ומצד שני גם חיוכים ושמחה, אבל השמחה שלי מזמן נעלמה.

אני מצטערת על הרגע שנכנסתי להריון. בעבר לא ידעתי אם מתאים לי לגדל ילדים ולא הייתי בטוחה שארצה להביא לעולם ילדים. עם הזמן התבגרתי והייתי בטוחה שיש בי את הכוחות ואת הסבלנות, אבל אני מגלה שאין לי. אני מרגישה בכלא, מרגישה עייפה, זקנה ושחוקה. מרגישה שהחיים נלקחו ממני, שהעצמאות והחופש נגמרו. פשוט רע לי.

תודה שהקשבתם.
 
אין לי כל כך עיצה מועילה -

אבל קבלי חיבוק גדול - נשמע מאד קשה - ואני בטוחה שעוד הרבה יגידו לך, שהתחושות שלך מאד מוכרות וטבעיות - וכולנו היינו שם ברמה כזו או אחרת...ושרק נדמה לך שאצל אחרים זה יותר קל, נראה לי שרוב הדברים שתיארת מאד אופייניים לגיל - ולרוב, זה גם משתפר כשהם גדלים - התאומים שלי אמנם בגיל של שלך אבל מהגדול אני יכולה לומר שרק בגיל 4 התחלתי 'לראות את האור' - הדבר היחיד, שהייתי מנסה להתעלם לגמרי מסשנים של צרחות, כל עוד שהילדה לא נמצאת בסכנה - אמנם יקח זמן אבל כשהיא תראה שאין לה קהל, הצרחות ילכו ויפחתו. ואין גם מקום להסברים ממושכים בגיל הזה...
 

skibs

New member
תודה :)

אני בטוחה שמתישהו "אראה את האור", אבל ביום-יום, ובעיקר בחופשים ארוכים, קשה לי לשכנע את עצמי :)
תודה על העידוד! ולגבי הצרחות - אני חושבת שאת צודקת. זו כנראה הדרך היחידה לגרום להן לדעוך..
 
מאד מאד מבינה


הפסקתי לכתוב את התגובה קודם באמצע כי...קרציפלצת קטן בן שנתיים טיפס עליי, דרש חיבוק, ומשך לי את הידיים שאפסיק לכתוב...אם להיות כנה לגמרי - רק בשנה האחרונה התחלתי להעריך את החופשות (ביחס לגדול הכוונה, שהוא אגב בן 9, הקטנים כרגע לא הולכים לגן אז זה לא משנה חופש או לא) - וגם זה, בעיקר כי הוא תקוע רוב היום עם המסך התורן ושחררתי לגמרי את הנקודה הזו - וכי לקטנים אין גן ממילא - החופשים הם קשים, וקשים לכל ההורים - ומי שתגיד לך שהיא לא תופסת את עצמה סופרת את הדקות לסוף היום שהילדים ילכו לישון, קרוב לוודאי משקרת לך - אני מוצאת את עצמי לפעמים יושבת ליד המחשב ב-12 בלילה, מתה מעייפות ואני יודעת שאני אצטערת בבוקר שלא הלכתי לישון קודם, אבל זו השעה היחידה שהבית שקטטטטט -
אם זורם לך יותר כשאת אם אחד מהם, תתפצלו - אל תלקי את עצמך על זה. תרשו לעצמכם להיות אחד-על-אחד במקום להתחבט כל הזמן בביחד, ויש סיכוי, שזה גם יהפוך את הזמן שלהם יחד למוצלח יותר בסופו של דבר
 

רואה 6 6

New member
את מקסימה ,הייתי מחבקת אותך גם אם הסיפור היה שמח


סתם , כי הכנות שלך והמסירות שלך הם עובדה ופשוט ברור שכך זה בחיים,את אדם אכפתי וערכי.
לגבי הדברים שפרשת, אגיד באופן כללי שאני מרגישה שמסרתם את ההחלטה על דרך חייכם וחינוך הילדים לכל מיני קולות מבחוץ ואת שואלת את עצמך עכשיו, מי כל האנשים האלה ששום דבר שהציעו לא עובד?!
אז הנה אני עכשיו ,וכל מי שיגיב גם ,אנשים מבחוץ ואני חושבת איך לעשות את זה ככה שעיקר החשיבה יישאר לכם, כי מה אני כבר יודעת וככה,יסלחו לי הפסיכולוגים, גם הם לא יודעים ממש על החיים עם אותו ילד שלא מגדלים אותו.
אני מאוד מאמינה שאסור לשים תאריך סיום לפעולה חינוכית למרות שקשה מאוד לסבול את התהליך לפעמים ככה שאם את תוהה,"מתי זה ייגמר", אז זה ייגמר כשזה יבשיל לכך ןאז את תראי את זה כקסם שמתחולל.פוף!!
.שלא תיהינה טעויות, הרי הגעש שלך לא יהפכו שיות שקטות אבל מאבקים שונים פשוט יפסיקו. ממש. דבר שני, היכן שנראה לך שאמרו לך בולשיט אל תיישמי כפשוטו. מה שאת לא מאמינה בו אין סיבה שיאמינו לו הילדים. לפעמים עדיף מסע עצמי בחשיכה מאשר נקיטת עמדה שלא שלך. דבר אחרון, ענישה וסנקציות אף פעם לא היו מילות גנאי בעיניי,שאלה של מידתיות ושיקול,מצד שני, הקשוחים הקטנים שלך כנראה רוצים שגם תיהיי יצירתית איתם
. זה באמת,באמת ישתפר.
 

skibs

New member
את מקסימה


אני לא מרגישה מקסימה כלל וכלל... אני אכולת רגשות אשם על כך שלפעמים אני רק מחכה שילכו לישון. זה קורה בעיקר בסופי שבוע ובחופשים.
לצערי לא ניחנתי במידת סבלנות רבה, ולכן אני ממש עובדת על עצמי יום-יום כדי להוציא מעצמי את המקסימום שאוכל לתת להם, בהתחשב בנסיבות ובטבע שלי.
כשאני עם אחד מהם בנפרד זה כל כך זורם, קל ונעים, ורק אז אני מבינה את ההנאה שבהורות. חבל לי שזה כך, זה מרגיש לי פספוס ואני בטוחה שגם להם. הייתי רוצה שכל אחד מהם יקבל את תשומת הלב שמגיעה לו, ויחסוך מהם מאבקים תמידיים, אבל זה מה יצא :)

אני מסכימה איתך לגבי סנקציות וענישה. כך חינכו אותנו ויצאנו די בסדר. ולגבי כל העצות - גם אני חושבת שעד שהם לא חיים עם הילדים המדוברים, הם לא באמת יודעים מה עובד ומה לא. הרי זה לא מדע מדויק, ולא תמיד עצות כמו "הסבירי לו למה אסור בלה בלה בלה" יכולות לעבוד. אני מנסה להסתמך על האינטואיציה שלי, אבל לפעמים אני מרגישה אמא כל כך גרועה שיותר קל לי לפנות לספרים ולמומחים.

תודה שקראת והגבת לי, אני תמיד שמחה ללמוד מניסיונם וחוכמתם של אחרים.
שרון
 

mishmish04

New member
יקל עליך אם אומר לך שאני לפעמים עם אותה ההרגשה

ושלי בני תשע?
רבים על שטויות ויש לי הרגשה שכל הזמן יש בבית צעקות.
בדיוק לפני שבוע נשפכתי טלפונית (אשכרה ביתי את עצמי לדעת) על אחת מחברות הפורום על כך שנמאס לי להיות עורכת דין-שופטת-משטרה-בית סוהר-חבר מושבעים בנוסף על היותי עוזרת בית-מחנכת-מבשלת-כובסת-שרותי הסעות ובאופן כללי - משרתת. והחבר'ה שלי בני עשר.
כלפי חוץ כולם אומרים כמה הם חמדמודים-מקסימים-יפים-נהדרים-חכמים-עוזרים וכו' ובבית - אין לזה כל כך זכר.
&nbsp
כן, גם לי יש רגעים שבא לי לצעוק אל ועל העולם: מי האידיוט ששלח אותי להיות אמא?! וזאת, למרות שאחרים חושבים שאני אמא מצויינת שמחנכת ומגדלת זוג ילדים לתפארת.
קוראים לזה שחיקה.
הורות הוא מקצוע שאיננו מתגמל כל הזמן.
נהפוכו, כמו שסבתא שלי היתה אומרת: החיים הם כמו שרשרת פנינים טובה: בין כל שתי פנינים יש קשר, והחוכמה היא לראות את הפנינים ולא רק את הקשרים. (תרגים: בשרשרות פנינים איכותיות עושים קשר אחיד בין הפנינים ככה שבמיקרה שהחוט יקרע - הפנינים לא יתפזרו ויאבדו).
מה שאת יכולה לעשות זה לצאת לחופשה קצרה, להשאיר את הילדים עם מטפלת (מישהיא מהגן או מטפלת מהשכונה שפנויה לסופשבוע ורוצה לעשות עוד קצת כסף. גם אם זה קשה - אני חושבת שאם תדברו עם יעלולה של הפורום (יש לי טלפון שלה, אם תירצי) היא בטוח תסכים לקחת תחת חסותה את הזוג המופלא שלכם כדי לאפשר לכם לנשום. את יכולה לסמוך עליה בעיניים עצומות, אצלה או אצלכם בבית. ) להתרחק מעט מהילדים, מהבית ומהשיגרה הרועשת והמייאשת (תתרחקו מהבית ! כי בבית את תמיד צריכה לעשות משהו ובבית יש המוווון דברים שצריך לעשות) ורק ככה תוכלי לראות את הדברים מרחוק, עם פרספקטיבה: איפה הייתם, מה עשיתם טוב ומה אפשר לשפר / לשנות בהתנהלות שלכם.
מכירה היטב את ההרגשה שלך. את לא לבד וטוב שאת מרגישה מספיק בנוח כדי לפרוק ולדבר על זה פה.
תחזיקי מעמד: הם בסוף גדלים ומתרחקים ואפשר לשבת בשקט.
&nbsp
 

skibs

New member
עכשיו הבנתי את עניין הקשרים בשרשרת הפנינים

ואת עניין החופשה אני חייבת לאמץ, כי הייתי בחופשה אחת בת 3 ימים מאז שנולדו, וזהו.
האמת שדי מפחיד אותי לחשוב שהמריבות האלו ימשיכו וימשיכו ויעברו טרנספורמציה עם הזמן, אבל לא באמת ייעלמו. זה מבאס אותי בשבילם יותר מאשר בשבילי.
גם בעלי תאום והוא סיפר לי שעד גיל ההתבגרות הם לא הפסיקו לריב ולהרביץ אחד לשני, ולהתחרות על כל דבר. הוא גם סיפר שלפעמים הם לא נסעו לחופשות בגלל היחסים ביניהם.

נקווה לטוב!
 
המריבות ימשיכו, אבל את תשתני...

ככל שהם גדלים גם את גדלה כאמא. הזמן שעובר הוא לטובת כולכם. את תלמדי אותם ואת הריבים שלהם, ותתחילי להתייחס לכך בצורה יעילה יותר. גם הם לומדים כל הזמן את הגבולות שלך.
זה נשמע שיש לך ילדים ערניים ואנרגטיים, זה רק טבעי שלא תצליחי לבלות איתם. אנחנו יצאנו עם הילדות שלנו לחופשה ראשונה כשהיו בנות שלוש. אבל היום זה פשוט כיף ואני בטוחה שבשנה הבאה זה יהיה אפילו עוד יותר כיף.
אז המון סבלנות ובהצלחה.
 
רגע......

את נשמעת רהוטה ואינטיליגנטית, זה לא מפליא שגידלת שני ילדים דעתניים, חזקים ונחושים ורגישים לסביבה ולשינויים בה. תכונות שלא תמיד קלות לנו כהורים בהתמודדות, אבל בהחלט ראויות להערכה אצל קטנטנים כאלה. ואולי זה גם מזכיר במשהו את הנחישות של אמא שלהם שעושה מעשה לגבי המשפחה שהיתה רוצה ולא רק מקטרת והיתה כבר אצל פסיכולוגית התפתחותית וגם בהדרכת הורים? לא מובן מאליו וראוי להערכה..

הם עושים בדיוק את הג'וב ההתפתחותי המצופה מהם בגיל שנתיים וזה לגלות את העצמאות והאוטונומיה שלהם. מתינוק תלוי בסביבה הם הולכים ומתגבשים כאדם עצמאי שעומד בפני עצמו ולא רק זה, אלא מישהו שמסוגל להשפיע על הסביבה שלו- למשל לצעוק כשאבא ואמא בטלפון. בתאומות, ההיפרדות הזו היא לא רק מההורים, אלא גם מהתאום השני, מה שיכול אולי (ברמה הכי פשטנית) להסביר חלק מהריבים ביניהם. בגיל שנתיים יש הרבה פעמים פער בין היכולת של הילד לדעת מה הוא רוצה ובין היכולת שלו לבטא את הרצון הזה ומכאן התסכול והצרחות. זה כמו להיות רעב במדינה זרה ולרצות לבקש הנחיות למסעדה כשהמילה היחידה שאתה מכיר בשפה המקומית כדי לשאול על מסעדה טובה, היא נניח "מכנסיים". מתסכל!

כל המתח והלחץ מזה, נפגש עם ציפיות שהיו לך לגבי האמהות שלך, שחיקה, עצבות שאת חשה, תסכול מכך שדברים לא הולכים כפי שהיית רוצה ואולי גם לפעמים עולה קצת קושי להסתגל לחלקים מסויימים בתפקיד האמהי? נראה לי שאין אמא מרובה שלא תוכל להזדהות עם זה... המפגש הזה עם הילד שלך הוא גם תמיד בראש ובראשונה מפגש עם עצמך- כילדה, כבת להורים שלך, כמבוגרת וכן הלאה- וזה דבר טעון ולא קל שמציף מבחינה רגשית לעיתים. וזה מתעצם עוד יותר כשעושים השוואות עם משפחות אחרות שרואים לחמש דקות בפארק כשבמקרה פגשנו אותן ברגע של שקט כשיכול להיות שדקה לפני או אחרי גם שם היו חיכוכים. ומי יודע, אולי אותה משפחה שאת מסתכלת עליה בערגה מסתכלת עליך בחזרה וחושבת "וואו, כל הכבוד לה. כמה קשה להתמודד עם תאומים והיא עושה את זה". ..

בגלל בחירת המילים שלך שמעבירה בחיות כזו את המצוקה והכאב, אני ממש מציעה בחום לשקול שוב פניה לגורם מקצועי. שתהיה לך פינה חמה שהיא רק שלך שבה תוכלי פשוט לאוורר, לחלוק, לקבל תמיכה ופרופורציות ובעיקר לצאת מהייאוש ומההרגשה הכל כך רעה שאת מתארת למציאות אחרת טובה ומאוזנת יותר.

אם תרצי, אשמח לחשוב איתך בפרטי על מטפל/ת מתאימ/ה ונעימ/ה באזור מגורייך
 

lironmama2

New member
שולחת חיבוק


של טרם הגיעו לגיל הזה. מקווה שיסתדר לך במהרה!
&nbsp
 

רינת1200

New member
הקשבתי.

באתי לחבק


שלי בני שנה וארבעה חודשים. לפי תיאורייך - הם הרבה יותר "נוחים" משלך, לפחות עד כה, וזה למרות קשיים לא מעטים שהיו ושיש לנו איתם.
ועם זאת, אני מאוד מאוד מזדהה עם ההרגשה הכללית שלך.
הרבה פעמים תוהה בשביל מה הבאתי ילדים, או בשביל מה מביאים בכלל, מה זה נותן בסוף. גם אני מרגישה שחיקה אין קץ, שהאני שלי כבר לא קיים (בטח לא כמו קודם), זקנה, עייפה, מותשת ביותר.
מצליחה מדי פעם לדבר בטלפון בבית. מצליחה מדי פעם גם לצאת להתאוורר. אז מה? בשורה התחתונה זה כל כך קשה. בכל התחומים.

מאחלת לך - ולי - שבמהרה יגיעו ימים בהם נרווה נחת, והקושי הגדול יישאר זיכרון מן העבר...
 

רינת1200

New member
ועוד משהו

צרחות הן אחד הדברים הכי בלתי נסבלים בחיי מאז הלידה....

אני ממש לא מכילה את הדבר הזה.
 

mishmish04

New member
בכלל לא יכולה לסבול רעש.

משהו כניראה נידפק לי בסיסטמה . . .
תמיד הורי אמרו שאני מדברת בקול רם מדי,
והיום אני מעירה להם והם אומרים שאני לא מדברת בקול רם מספיק. . .
 

skibs

New member
מסכימה איתך

ויש אנשים שרגישים לרעשים יותר מאחרים. אני לא מסוגלת להירדם אם יש רעש, ובאופן כללי מקומות הומים וסיטואציות מרעישות מערערות אותי. כך גם הצרחות (בעיקר של הבת שלי). מרגישה את זה ממש בתוך הגוף....

אני לא יכולה לענות לך על השאלה למה אנשים בכלל מביאים ילדים, כי גם אני שואלת את עצמי, ואני גם שומעת מאנשים אחרים את אותם דברים שאת ואני אומרות. ההרגשה הכללית שלי היא שזה לא טבעי להיות "אחד על אחד" או "אחד על שניים", ובטוחה שפעם, כשחיו בקהילות ובחמולות, היה קל יותר - כשלילדים יש גם ילדים אחרים בסביבה (לא האחים שלהם, עליהם הם מתחרים על תשומת לב עם ההורים), ואז הכל נראה אחרת.

אני מקווה שבעוד כמה שנים נקבל תשובה, גם אם חלקית, על השאלה הזו.
 

שלישה6

New member
נשמע שיש לך כוחות, את פשוט אנושית

זה נורא קשה לגלות את ה, אבל באמת נשמע שאתן עושים הכל בסדר, ושיש לכם זוגיות חזקה שמאפשרת תמיכה הדדית. אני מודעת לכך שזה נשמע לא מספיק, אבל זה המון והייתי מתחזקת מזה בלבד.

לגבי קשיים בסופי שבוע- תקפידי לקחת אותם לפארקים בהם הם יכולים לתפוס מרחק אחד מהשנייה, שיש בהם גני שעשועים או מרחבים חרוץ ולרכב על בימבות. אם רבים לא חייבים לשבור את הכלים ולחזור, בייחוד אם הם אלה שמבקשים. לוקחים בתיק משחק שמאפשר להם להפחית תחרות- דפים ושתי חבילות צבעים, מדבקות זהות לשניהם- ושיעבירו כך את הזמן. לומר להם שלכם כיף (גם אם זה לא כך) ולהישאר. אפילו עוד עשר דקות, רק כדי שיפנימו שההתנהגות שלהם לא מכתיבה את סדר היום.

ואישית, הייתי מתייעצת עם גורם מקצועי אם להשאיר אותם יחד בגן. אולי פרידה לכמה שעות גם תעשה להם טוב?

זה באמת עובר, חלק נעשה יותר קל וחלק... פחות. אבל זה לא משנה את העובדה שנשמע שיש לך כוחות על וכל מה שאת צריכה זה פאידה קצרה מהם עם הבנזוג.
 
מיואשת יקרה!!! קודם כל חיבוק ענק!!!!

מאד אשמח לעזור!!
איפה אתם גרים???
אשמח לבוא באחת השבתות הקרובות לעשות קצת תצפית על ההתנהלות בבית..
אני מדגישה שאני לא אשת מקצוע עם תעודות
אבל מאחורי 40 שנים של נסיון תינוקות, ילדים, בוגרים, גם בטיפול פרטני, גם משפחתון
20 שנה וגם טיפול בתאומים בכל הגילאים ב7 שנים האחרונות
כולל תאומים משלי בני 23 ואומנם לא תאומים אבל גדלים לגמרי כתאומים
בני 6- ו 7 ויעידו על כך מנהלות הפורום שהם תאומים לכל דבר.
לכן.... אשמח לתרום מניסיוני וקודם כל לבוא הביתה ללא תמורה ולראות מה קורה,
לתת יעצה, חיזוק וחיבוק...
מעבר לזה אתם מוזמנים אלינו בשבתות.. יש אצלינו הרבה שבתות פתוחות וכיפיות
אז זה גם מנוחה לכם ועזרה שלי וכך הילדים יתרגלו אלי ומשפחתי ומזמינה אותכם
להשאיר אותם לסופש ארוך או שאבוא עם ילדי אליכם לסופש ארוך ואתם מוזמנים
ללכת להתאוורר ליומיים ולצבור כוחות..
את גם יכולה להתקשר אלי ולהתייעץ בטלפון בכל עניין, לשפוך, לשתף, להוציא
ובכל מה שאדע אשמח לעזור
מחכה לתשובה מהירה :))
 
למעלה