מיואשת

ענתנוי

New member
בין טיפול לעיצוב

ABA מעצב התנהגות - לא מלמד כלום, ואין פלא שהוא למד, כי ה"טיפולים" שהוא קיבל לא רלבנטיים לבעיה שלו.

הפער בין המצב הקיים למציאות הוא כל כך גדול שאני לא מסוגלת אפילו להתחיל להסביר מה צריך לעשות כדי לאפשר לו לחיות בשלום עם עצמו ועם סביבתו.

אם את מוכנה "ללכת רחוק" את יכולה לפנות אלי במסר אישי.

אריה127

New member
משהו קטן

לבי עליכם ואתכם.

קשה לי לתת 'עצות' שלא התבקשו ואולי לא נצרכות.
אבל כאשר טיפול לא עובד צריך אולי לחזור ליסודות של הטיפול
הנסיון שלנו הראה שטיפול עובד באופן "הוליסטי" -
לכן מעולם לא ניסינו למנוע התנהגות חריגה. גילינו שכאשר רמת התקשורת עלתה ההתנהגות השתפרה.
ברור שדברים הקשורים לכישורי חיים (בסיסיים) הם יותר דחופים מצד ההורים, יחד עם זאת במיוחד שיש תקיעות, כדאי אולי להניח לזה, ולהגביר את רמת התקשורת הכללית.
והדבר השני, מהנסיון שלנו, ופה למדנו המון מdir. גרינשפאן כותב שבעיית הכללה נוצרת כאשר הלימוד לא מופנם ומגיע כמשהו טכני. נתקלנו יותר מדי פעמים במנחי התנהגות (מוסמכים....) ובתרפיסטים בעלי נסיון רב שזה הכיוון שלהם. הלימוד (התקשורתי) צריך להיות חוויתי. למשוך את הילד סנטימטר אחר סנטימטר לעולם בני האדם.

תהיו חזקים.
מתפלל להצלחת נתנאל.

נו, אם אפילו אתה אומר את זה...

מהבוקר אני מנסה לחשוב איך לנסח מה שאני חושבת על הסיפור שהוצג כאן בלי שזה ייצא יותר מדי "קשה לקריאה", ובלי שייצא לי מניפסט נגד ABA, כרגיל...
אז הנה, ניסחת את זה טוב ממני.

אריה127

New member
לא הבנתי, איך ראית בדברי אמירה נגד aba...

לשם הבהרה, מעולם לא עבדנו אחרת מכפי שתיארתי.
ואם לדייק: בחודשים הראשונים עבדנו בdir
בשנתיים אח"כ עבדנו aba משולב dir (כפי שכתבתי למעלה סוג של aba רגשי)
בחצי השנה האחרונה אנו בעיקר עובדים בשיטה שלנו, על מיומנויות חברתיות.
הקפדנו מאוד על כיף ושמחה.
לצערי, אני מודע לכך שיש מנחות התנהגות ותרפיסטיות שתופסות את תפקידם כרס"ר התנהגות.
זו לא הייתה הדרך שלנו, וכל אחת שהתנהגה כך אם לאחר שיחת הבהרה לא שינתה גישה, עפה מהתוכנית.
מבחן הכניסה לתרפיסטיות היה פשוט מאוד - לשחק עם הילד חצי שעה. משחק חופשי, ללא תוכניות. דרך כך, רצינו לראות את הגישה שלה לילד.
אני יותר מובן עכשיו?

אני יודעת מה דעתך, מתכוונת במקרה הספציפי הזה

פשוט, שברתי את הראש איך להגיד שבלי קשר לשאלה מה הדעה הכללית על ABA, במקרה הספציפי של פותחת השרשור נראה לי מאוד שמה שעושים עם הילד הוא לא הצלחה גדולה בלשון המעטה, ובהחלט יתכן שגורם לנזק, בדיוק מהסיבות שציינת. ולכן הייתי ממליצה בחום להחליף גישה.

(זה שלדעתי זו גם דוגמא נהדרת למה שגרוע ב-ABA באופן כללי - זה כבר מניפסט, ואמנע ממנו הפעם)

אריה127

New member
הלוואי והייתי יכול לעזור!

אני לא מכיר את הילד.
לא ברור לי שהaba הזיק, אני ממש לא מבין (ולא רוצה להבין) ב aba נוקשה. ולכן אני לא מוכן להביע דעה לגבי נזק שנגרם.
כשיטה טיפולית מומלצת, אני, בכל אופן, נגד. כשלמדנו את הנושא הרגשנו ש aba ו dir מייצגות כל אחד חלק מהדרך טיפולית נכונה ולכן שילבנו את שניהם.

חשיבה מחדש נכונה בכל פעם שיש תקיעות. הדבר נכון לחיים בכלל ולילדים עם ASD בפרט.
ויתור זו גישה מאוד מאוד עצובה... במיוחד ביחס לילדים...

שאני אבין כי לא הבנתי

"למשוך את הילד סנטימטר אחר סנטימטר לעולם בני האדם. " הלזה אתה קורא לימוד חוויתי?
למשוך את הילד זו חוויה? ואני מבינה שלא התכוונת למשוך במובן הפיזי אלא במובן הלימוד ההתנהגותי זו חוויה?
ואם הילד לא ירצה להימשך דרך החוויה שאותם מטפלים מושכים אותו? מה אז יקרה?

אריה127

New member
לא לגמרי הבנתי מה לא הבנת...

מטון הדברים נשמע שיש איזו הסתייגות ממה שכתבתי, ולא לגמרי ברור לי מהי.

כשאת רואה טלוויזיה - את נמשכת לראות את ההמשך..
כשאת אוכלת משהו טעים - את נמשכת להמשיל לאכול...
כשנעים לך - את מעוניינת להמשיך את אותו דבר נעים..
אותו הדבר בתקשורת - אם התקשורת נעימה את מעוניינת להמשיך אותה...

ואם הילד לא נמשך - למה כוונתך? שאין דבר תקשורתי שנעים לו? ילד שרוצה להשאר לבדו וכל התערבות, אבל כל התערבות שהיא, גורמת לילד לחוסר נעימות? בצער גדול אני אומר, שלשאלה זו אין לי תשובה.

Ziggy Stardust7

New member
תהיי חזקה

אולי כדאי שתתני עוד פרטים לגבי הילד, כמו בן כמה הוא, באיזה גיל הוא אובחן, האם יש לו חברים וכו'.
האם הוא ניסה ללכת לקבוצה חברתית?
אם כן, הוא נהנה שם? אולי כדאי לשקול מעבר לקבוצה אחרת, שתתאים לו יותר.
ואם לא, את יכולה לחפש באינטרנט או דרך מכרים שלך מידע על קבוצות חברתיות.האמיני לי שלא חסרות קבוצות שבנך יוכל להתפתח בהם.

לגבי אנשי מקצוע, יכול להיות שהוא לא היה מטופל אצל אנשים שבאמת יכלו לעזור לו.אני מתכוון שאם ניסיתם רק טיפול פסיכולוגי,
אולי הגיע הזמן לנסות טיפול מסוג אחר, כמו ריפוי בעיסוק למשל.

האמיני בעצמך ותראי שיהיה טוב בסופו של דבר :)

למעלה