מיואשת

מיכלי43

New member
מיואשת

זקוקה לייעוץ ותמיכה של אחרים. כתבתי בעבר בפורום בנושא זה. אבל עכשיו אני ממש מיואשת. אני נמצאת בזוגיות 3 שנים. מאוד אוהבת את החבר שלי וממש טוב לי איתו אני יודעת בוודאות שאני רואה את עצמי מעבירה ככה איתו את כל החיים שלי. הבעיות בקשר צצו רק אחרי שאני התחלתי להיות לחוצה לילדים. עד אז הכל היה מושלם. לא רבנו הסכמנו בהכל. למרות שכן עשינו תאום ציפיות והסכמנו על העתיד. מהרגע לפני שנה שהנושא של הילדים עלה בצורה רצינית ולא רק כמשהו תאורטי, הכל השתנה. החבר שלי התחיל "לחפש" אותי. להתעצבן עלי על דברים קטנים שלא הפריעו לו לפני כן. לאגור עלי תסכולים ולהתפרץ. ההתפרצויות כל פעם נגמרו בבכי שלי ואז הבטחות שלו שהכל יהיה בסדר. אבל אז כשחזרנו אחרי תקופה מסויימת שקבענו לדבר על נושא הילדים, הוא הצהיר שזה בלתי אפשרי כרגע, הרי אנחנו כל הזמן רבים. בגדול בשנה וחצי האחרונה הוא הבטיח לי לפחות 4 מועדים שונים ללהתחיל לעבוד על הבאת ילד וגם את החתונה בקיץ (שהוא פתאום נזכר שהוא רוצה להתחתן בשביל הילדים ולפני זה לא היה חשוב לו). וכל פעם חזר בו. כל פעם שאני מנסה להפרד ממנו, הוא טוען שהוא ממש אוהב אותי וכן רואה אותי כאישה בעתיד אבל אחרי שנתגבר על הקשיים. בלי שהוא מוכן להתחייב לפרק זמן מסויים. לפני חודש כשהייתי כבר ממש שבורה מהמצב (אני פשוט הפסקתי לתפקד בעבודה ובחיי היום-יום) ביקשתי שנלך לטיפול זוגי, והוא הסכים. התחלנו טיפול זוגי שכלל מספר מפגשים משותפים ומפגש עם כל אחד בנפרד. הבעיה שבמהלך הטיפול, החבר שלי תיאר את הקשר שלנו כמשהו מאוד מתסכל..., שהוא נמצא בדיכאון מהקשר כבר לפחות שנה ..., שהוא סובל... שאני איזה בן אדם צעקני ושולט בבית (אני בן אדם מאוד חיי ואסרטיבי אבל אני כן בתפקיד "הנשי" בבית). כתוצאה מכל הדברים שנאמרו שם אני ממש נכנסתי למצב קשה של חוסר אונים, חוסר שליטה בעתיד, הרגשה של פשוט לא בא לי על כל זה. אם אני כזו מפלצת אז למה להמשיך? בנוסף נוצרה לי הרגשה חזקה מאוד שהחבר שלי ממש נהנה מלהיות ולהציג את עצמו כקורבן, כמסכן כחלש. זה מתנגד אצלי עם הדימוי שלי עליו (ובכלל באופן ככלי השפיעה מאוד לרעה לגבי התפיסה שלי עליו) נקודה נוספת היא שהחבר שלי כאילו לא מעוניין בלמצוא פיתרון אלא ממש נהנה מהמסכנות. כל הנסיונות של המטפל ושלי להציעה שיטות להתמודדות ולפתרון נתקלים בגישה של "ככה אני... אני רגיש... אני נפגע בקלות...גם אמא שלי ככה... ככה חונכתי..." מהפגישה האחרונה יצאנו בלי שום התקדמות והמפגש הבא נקבע רק לעוד שבועיים בגישה שאולי אז תהיה איזושהי התקדמות ואני אנסה לעבוד על הטיפים שניתנו. אבל בין השורות צץ רמז של הפרידה (עליה דיברתי בשיחת הכרות פרטנית והמטפל אז עוד היה מאוד אופטימי). אני פשוט שבורה. מה הייתם עושים במקומי? אני ממש אוהבת אותו. אני לא בטוחה שהוא אוהב אותי. אני פשוט מתפרקת. מצטערת שיצא כזה ארוך. תודה למי שהצליח לקרוא עד הסוף. פרט תכני ששכחתי: אנחנו בני 30.

סיגלי21

New member
מיואשת יקרה

יש לי כמה דברים להגיד לך חלקם כללים מאוד וחלקם אישיים יותר אז ככה שתדעי שבכל טיפול זוגי - לפחות בפגישות הראשונות המטרה היא שכל צד יציג את מה שכואב לו בצורה הכי סוביקטיבית שיש בדרך כלל אחד או אפילו שני הצדדים יוצא מהפגישות עם תחושות זהות לשלך הרעיון הוא שבשביל לפתור דברים צריך לנקות את השטח וזאת הסיבה שלהרבה זוגות קשה לעבור את השלב הזה ולהתמיד בטיפול זוגי . אני מאמינה שכשלצד אחד לא טוב בזוגיות אין מצב שלצד השני טוב כלומר יש בזוגיות משהו מאד הדדי ולכן קשה לי לקבל את ההצהרה שלך שלך מאוד טוב בזוגיות ואילו הוא טוען שלו מאוד רע . כשהוא מדבר על "התגברות על הקשיים " הוא מציע דרך ? או רעיון ? כי אם זה משהו מאד ארטילאי זו בעיה כי לדעתי זה נראה עניין של פחד ממיסוד הקשר וחיפוש תרוצים או פשטו נח לו איפא שהוא נמצא ולא בא לו לשנות דברים . במקרה הראשון אפשר לשנות דברים על ידי טיפול אישי וגם זה רק אם תהיה נכונות מצדו במקרה השני כדאי לך מאוד לחשוב על הקשר הזה שוב ואם זה מה שאת רוצה נקודה נוספת למחשבה " כאשר במשך שנה וחצי כדור השלג מתגלגל ביניכם הוא הולך וגודל והכעסים שנצברים לא תמיד אפשר להניח אותם בצד ברור שאחרי זמן רב כזה את תראי אותו באור אחר ברור שבמצב כזה נחספים הצדדים הלא יפים שבאדם ולי נשמע שזה לא האדם שהייתי רוצה לבנות איתו חיים הוא מתמסכן ועלוב ופטטי בספר מאדם בובארי יש משפט שאומר על תתקרב לאלים שלך כי הם יאבדו מזהרם אותו דבר במקרה שלך האל שלך הפך למשהו שרחוק מאוד ממה שראית בו אם היו ילדים ורכוש אז אולי הייתי אומרת לך תנסי תתאמצי הרבה תלוי פה על כף המאזנים אבל את צעירה ונשמעת לי אינטליגנטית אז תמשיכי החאה מגיע לך גבר ולא תינוק בכיין שמתחבא מאחורי אמירות חסרות פשר סליחה עם הכאבתי מקווה שנתתי לך חומר למחשבה סיגלי

מיכלי43

New member
סיגלי, תודה רבה על התגובה שלך

אני מבינה שהמטרה הראשונית בטיפול זוגי זה שכל אחד יגיד את מה שמפריעה לו אבל קודם כל יש דרך להגיד כל דבר ושנית (וזה גם מה שהמטפל לא הבין - איך זה הגיוני) החבר שלי בחיים לא אמר לי בשום שיחה שהיתה לנו שהוא סובל בקשר, או שאני הדמות הגברית בבית (אני גם לא רוצה להיות), או שאני כל הזמן "צועקת" עליו ומסרסת אותו ע"י כך (היו שני מקרים שבמהלך ריב הוא ביקש שאני אנמיך את הקל וגם אז היתי מאוד רחוקה מלצעוק) ועוד דברים נוספים. וזה מביא אותי לשאול את עצמי האם באמת היה לנו קשר כל כך טוב כמו שחשבתי אם בעצם ניתן לסכם את העניין בחוסר תקשורת. ואין לי תשובה. וזה מביא אותי לסעיף השני שציינת. אני באמת יכולה להגיד שלי בקשר הזה היה מאוד מאוד טוב. מאוד ביתי. מאוד רגוע וברור. ולא הוא לא מציע שום פתרון. גם כשאני או המטפל ניסינו להציע דרכים (וברור שאף אחת מהן לא בדרך פלא אלא דרך עבודה של שנינו), הוא די פסל את הכל בתירוצים של או שזה לא מתאים לנו, או שהוא עדיין יפגע, או שהוא כבר ניסה. מה שכן הוא דאג להגיד שהוא רוצה לחיות איתי ולנסות לשקם. בינתיים מכל הטיפול הזה צף שיש לחבר שלי באמת פחד מהתחייבות וגם חוסר החלטתיות קצת קיצונית. המטפל חושב שאם לנער אותו ולתת פוש אולי יצא מזה משהו. בנוסף (וזה גם החבר שלי הודא), הוא נפגע מאוד בקלות בצורה קצת קיצונית כלומר הוא יכול להפגע ממני גם כשדי ברור מבחינת הגיון שאין שום סיבה להפגע, ואז הוא אוגר את התיסכולים. הבעיה שהחבר שלי מתייחס לזה כ"ככה אני... ועד עכשיו הסתדרתי ככה..." כלומר אני הזאת שצריכה להשתנות בשביל לחיות עם זה ואני לא ממש מבינה איך. והגענו למסכנה שכל הריבים היו בגלל רגישות יתר הזו שלו. לגבי הנקודה האחרונה, מאוד קשה לי עם התכונות שפתאום התגלו אבל עדיין אני יודעת שהחבר שלי הוא בן אדם מאוד מאוד טוב ואני יודעת למה אני אוהבת אותו ואפילו עם התכונות האלו אני יודעת שהיתי חייה איתו בקיף את כל החיים.

czar

New member
הצצתי קודם בכרטיס

וחשבתי שאני מבין אותך כי את בת 43 לכאורה ואת צודקת, אבל בסוף בסוף עדכנת שאת בת 30 ואני מבולבל..... למה את צריכה היום להיות לחוצה כבר על ילדים ולשבת ולדבר... מה את כל כך לחוצה? נכון שצריך להתחיל להתפקס אבל מכאן ועד דיונים מתי תתחיל המכונה לעבוד זה שגוי, ויוביל כמעט בטוח לפיצוץ היום או אחרי.

מיכלי43

New member
אני לא לחוצת ילדים בגלל הגיל

אני פשוט רוצה ילדים, אני מרגישה מוכנה לכך. זה מרגיש לי נכון להביא ילדים עכשיו. אני חשבתי (עד עכשיו) שמצאתי בן אדם הנכון להביא איתו ילדים. אני לא רוצה ילדים שנה אחרי שנה אלא בהפרש של כמה שנים ככה שאם אני רוצה יותר מ ילד או שנים זה כן שיקול של גיל. אין שום סיבה כלכלית לדחות את זה. להפך תהיה עם זה בעיה עוד שנה (החוזה שלי יגמר ולחפש עבודה בהריון בעיתי) מבחינת לחץ ממשפחה שלי - אני כבר מקרה אבוד. בטולה זקנה ומה לא. כולל לשלוח אותי לפסיכולוג שיסביר לי ששעון הביולוגי שלי מתקתק. זה אמא דעתה של אמא שלי ונכון שאני מנסה שזה לא ישפיע עלי אבל זה כן משפיע. לכל החברות שלי יש כבר ילדים (ממש לכולם) ולחלק יותר מאחד. יש סיבה רפואית. טיפול תרופתי שאני לוקחת ויכול לפגוע בעובר (לא נחקר) כרגע לא יקרה כלום אם אני אפסיק (זה טיפול מונע של חשש לבעיה בעיניים) את הטיפול לשנה שנתיים אבל המצב יכול להחמיר ואז זו תהיה בעיה. ויש בי פחד שאם החבר שלי באופן עקרוני לא רוצה ילדים אז אני יצטרך בגיל 30+ לחפש מישהו להקים איתו משפחה ואז כבר אני כן יהיה בבעיה. יש לי עוד הרבה להוסיף בנושא, אבל אני חושבת שהרעיון הועבר. :)

שילה1

New member
מיכל-את צריכה הילדים,כדי להיות כמו החברות,

וכדי לרצות את ההורים. את אכן בזוגיות 3 שנים שנוחה לך מאוד,אבל כנראה שלא לבן הזוג. והבעיות שלכם-כב ריעוץ עוד בטרם נישואין והחלטות חשובות?אור אדום ,גדול ומסנוור מעל הקשר הזה! ובקיצורףאם באמת חיך חשובים לך,והזמן משמעותי,ובקטע זה לא כל כך מבינה אותך,חיבת להודות,אם כך-הסיקי את המסקנות. שחררי אותו ואת עצמך,והתחילי לחפש מישהו שיהיה ראוי לך,ואת לו.אם באמת יש בך תוכן וקסם אישי,את תמצאי. ולסיום-מנסה להבין את הפחד שלך.מניחה כי הפחד הוא מעצם הפרידה. ואם כן-בכל פרידה יש פחד,עובדה.עוברים אותו בשלבים,והעיקר-כששלמים עם המהלכים. סבורה כי את מאוד לחוצה האולי גם לוחצת..הרפי,חשבי,ובעיקר-עשי!

מיכלי43

New member
אבל הבעיה היא בדיוק בלהפרד

כל פעם שאני מעלה את האפשרות להפרד, ואני לא אוהבת את זה אבל בחצי שנה אחרונה זה עלה כ 3 פעמים, ופעם אחד החבר שלי אפילו הלך להורים ליומיים, הוא עושה הכל בשביל שנחזור כולל להבטיח כל דבר בערך שאני אבקש באותו רגע, אם זה ילדים או להתחתן עוד כמה חודשים או לא יודעת מה. אני נותנת לזה צ'אנס. הוא אחרי יום- יומיים שבוע.. מבין מה הבטיח ומתחיל לחפש דרך לרדת מהעץ. אני נשארת עם ההרגשה של רימו אותי. אחד הסיבות שיזמתי את היעוץ הזה זה אולי אם לא לשקם אז להגיע למסקנה שאולי אנחנו לא מתאימים ולהפרד בלי הלחץ הזה. אני מאוד מאוד אוהבת אותו ולי באמת טוב בזוגיות הזו לכן להפרד ועוד כשהו לוחץ על לתת לזה צ'אנס זה כמעט בלתי אפשרי.

גארוטה

New member
החבר שלך אומר רק דבר

אחד, אבל נורא ברור ונורא חד משמעי "אני רוצה להיות איתך אבל - בדרך שלי, בקצב שלי ואיך שיתאים לי ..." כל זה בא לידי ביטוי בתירוצים שונים ומשונים למה לא עכשיו אלא אח"כ, בהבטחות שונות ומשונות וחזרה מהן, בלהגיד את מה שאת רוצה לשמוע כשאת מאיימת בפרידה אבל לא באמת להתכוון, בלהאשים את הקשר איתך כגורם לתיסכול ודיכאון ובהפיכתו לקורבן מסכן ובדחיית כל דרך לפתרון רק כי "אני רגיש..נפגע בקלות...ככה חונכחתי.. וכד' לא נראה לי שילדים זו משאת חייו, אם בכלל הוא רוצה אותם, הלחץ שלך לא מוסיף לעניין, להיפך רק דוחק אותו לקיר וגורם לו להתבצר עוד יותר בעמדתו עד שאת תתיאשי או עד שהוא יעיז לומר מה באמת הוא חושב על נישואים וילדים, כרגע הוא עוד פוחד.

shiraz027

New member
פשוט לקום וללכת

השעון מתקתק והוא לא נראה לי בכיוון חתונה כדאי לך לעזוב גם אם קשה טיפול לא יעזור אם הוא מרגיש מתוסכל מהקשר הוא יחפש בחוץ ואת זה את לא רוצה

למעלה