מיואשת...

מיואשת... ../images/Emo10.gif

שלום לכולם, אני בת 25. אני נמצאת בזוגיות כבר חצי שנה עם בחור מקסים ביותר. אחרי אין ספור של מערכות יחסים כושלות עם בחורים שעשו לי רע (אחד בגד בי, אחד השתמש בסמים ואחד פשוט שיגע לי את השכל שהוא לא יודע היכן הוא עומד) מצאתי את הנוכחי. איתו הכל קל, הוא יודע איפה הוא עומד במע' היחסים הזאת, דואג, אוהב ומתייחס אליי כמו שאף אחד אחר לא התייחס. הוא באמת ובתמים אוהב. כנ"ל גם אני. אתם בטח שואלים איפה הבעיה, נכון?! אז ככה.. הבעיה היא אצל ההורים שלי. מכיוון שלבחור עדיין אין רישיון (הוא גם בן 25 והבטיח שיעבוד על זה!!!) ורק באוקטובר הקרוב הוא מתחיל ללמוד (ואמא שלי טוענת שהתואר שלו הוא בעייתי כי יש בזה יותר מדי אנשים).. ההורים חושבים שהוא לא מספיק טוב בשבילי (ככה זה שנולדים להורים שההשכלה זה הדבר הכי חשוב להם....). כמו כן, כחודש לאחר שהתחלנו לצאת הוא פוטר מעבודותו (והיה לו תפקיד ניהולי מצויין) ורק לאחר חודשיים הצליח למצוא עבודה אז ההורים שלי קצת עיקמו את האף על הקטע של הפיטורים ועל הקטע שלקח לו חודשיים למצוא עבודה.... לעומתו, אני בת 25, עם רכב צמוד ומתחילה שנה אחרונה לסיום התואר, עובדת במקום מסודר ומרוויחה לא רע בכלל, ככה שההורים שלי חושבים שאני צריכה למצוא מישהו כזה. יש לציין שאני לא רואה שום הבדל בינו לביני. כיף לי איתו, הוא מקסים ובאמת באמת שהכל טוב בנינו. פשוט הקטע עם ההורים שלי מעצבן אותי! הם לא מפרגנים לי על הבחירה ותמיד זורקים לי הערות של "הוא ילדותי" ושאני צריכה להיפרד ממנו ולמצוא לי מישהו טוב יותר.. בנתיים אני לא מתייחסת להערות שלהם, אבל הם תמיד גורמים לי להרגשה מבאסת ולא לרצות לספר להם שום דבר שקשור אליו. ממש קשה לי!!!! אני לא רוצה להיפרד ממנו! אבל אני לא יודעת מה לעשות! אני מרגישה שההורים ממש משתלטים לי הטריטוריה הזאת שהיא צריכה להיות רק שלי!! יש למישהו רעיון מה עושים!?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה עושים? מרד גיל ההתבגרות

נהוג לעשות את זה בגיל 14-16. מאחר ואני מניח שלא עשית את זה בזמן, הנה עכשיו ההזדמנות. נכון שמרד התבגרות מאוחר הוא יותר קשה, אבל מה הברירה שלך? להשאר הילדה הקטנה שלהם... רוצה? נשמע לך טוב? אם כן תשארי שם. אם לא, אז הנה הוראות למרד גיל ההתבגרות: - לצרוח עליהם שלא יתערבו לך בחיים - לטרוק דלתות ולשבור כוסות - לעשות להם דווקא - ללעוס מסטיק כשהם מדברים ולזפזל בטלוויזיה. יש עוד אמצעים, אבל זה מה שדמיוני המוגבל הספיק להעלות כרגע. ואם נראה לך שצחקתי עליך - אז לא. אני דווקא רציני לגמרי. את בגיל 25 במשרה מצוינת עם אוטו צמוד ותואר מצוין? זה נשמע כמו בת 35. חזרי מהר לגילך הטבעי, פן תקומי יום אחד ותגלי שאת זקנה בת 30 שעשתה כל מה שהוריה רוצים, רק שכחה לחיות את החיים. מריוס

רפסודיה

New member
אלו רק ההורים שלך או שזה גם קול אצלך?

האם רק ההורים שלך חושבים שהוא לא מספיק טוב בשבילך או שיש את הקול הזה גם אצלך? כי הוא לא משכיל כמוך, לא מסודר כמוך, אין לו רישיון ולך יש רכב צמוד? אולי את עצמך מרגישה מספיק טוב איתו כרגע ועדיין יש בך איזה פחד שמשהו מהקול הזה נמצא גם בתוכך כך שאת אמביוולנטית לגבי עתיד הקשר שלכם? אל תחששי מלשאול את עצמך כל מיני שאלות שכולן בתוך ה"טריטוריה" שלך וכך תוכלי לבחור- למשל האם מפריע לך להיות בקשר מחייב עם גבר שאין לו רישיון? האם לך מפריע שהוא רק עכשיו מתחיל ללמוד בעוד את כבר מסיימת, ושגם העתיד המקצועי שלו לא ברור גם אם יסיים את התואר? מה המשמעות בעינייך של זה שהוא מצא עבודה חדשה אחרי חודשיים שהיה מובטל (על רקע שוק העבודה של היום...)?

אז ככה...

לגבי הרישיון - אז ברור שאיפשהו בתוך תוכי הייתי מעדיפה שכן יהיה לו רישיון, אבל הוא הבטיח שהוא יעבוד על זה. ככה שזה אישיו קטן. לגבי הלימודים - לא, ממש לא מפריע לי שאני מסיימת והוא רק מתחיל. אם זה היה תלוי בי אז אולי הייתי מתחילה את התואר בשנה - שנתיים מאוחר יותר. אבל ככה יצא. לגבי העתיד המקצועי - גם העתיד המקצועי שלי לא ברור, כי מי אמר שברגע שאסיים את התואר כבר תיהיה לי עבודה בתחום? כרגע אני לא עובדת בתחום של התואר, אני עובדת בתחום אחר כי זה מסתדר לי עם הלימודים והמשכורת שלי די טובה. ומבחינתי זה לא משנה לי שהוא מצא עבודה חדשה רק אחרי חודשיים. הוא ניסה, הלך לראיונות, חיפש.. זה שהמצב במשק היה על הפנים זאת לא אשמתו. העיקר שעכשיו הוא עובד, קם בבוקר, מרוויח את המשכורת שלו. לאט לאט הוא מסתדר, עבודה, לימודים וגם על הרישיון הוא יעבוד. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי - איתו הכל בסדר! הבעיה שלי היא ההורים שלי שמשגעים אותי!!! מצד אחד שהוא בא אלינו, הם הכי נחמדים בעולם ומדברים איתו ומצד שני אני יודעת שהם לא באמת אוהבים אותו והיו מעדיפים שהייתי עם מישהו אחר....

נונה17

New member
מה עושים? מסננים את רעשי הרקע

ונותנים להורים שלך את המקום שהם אמורים לתפוס אצל בחורה בת 25. הם יכולים להטיף לך ולהציק לך עד מחר אבל הם צריכים להבין שזו הבחירה שלך כאדם בוגר, את בחרת בו בגלל המון תכונות נהדרות ומקסימות שלו וזה מה שאת רוצה. הם יכולים לא לאהוב את זה אבל הם חייבים לכבד את זה. אם הם לא, אולי עדיין לא עשית מהם את הניתוק הבריא שאדם בוגר צריך לעשות מההורים שלו. ואז כנראה הבעייה היא גם אצלך.

seeyou

New member
"אחרי אין ספור של מערכות יחסים כושלות"../images/Emo4.gif

מצאתי את הנוכחי
אני כבר לא מאמין בנס בימינו רק אספר לך בקצרה על מיקרה של בחורה שנפלה בפח של נוכל גבר מקסים,עדין,שרמנתיכמעט מסיים לתואר אפילו עם רכב ובית למרות החששות של ההורים שלה היא מיהרה להתחתן ואפילו נכנסה להריון כבר יותר מ 5 שנים הבחור "לומד" לתואר וחי על הגב של הבחורה-עוסק לעתים בעבודות מזדמנות(שמירה) ה"משפחה" שלו היתה מושלמת בהתנהגות שלה כלפי הבחורה והיה קשה לצפות את האמת היום היא לא יודעת איך להתפתר ממנו מקרה שלך לא ממש דומה אבל תפתחי טוב את העיניים תעשי קצת בדיקה עליו ולא להאשים את ההורים בדרך כלל ה"מבוגרים" מרגישים דברים שההורמונים שלך לא. בהצלחה יוסי

אחרי שקצת הלחצת אותי...

זה לא המקרה.. הבחור הזה הוא בחור טוב, עדיין גר אצל ההורים, מתכנן ללמוד ועובד. כמובן שאין לי שום אפשרות לדעת ב-100% מה יהיה בסוף... אבל זה לא הנושא.. פשוט במקרה שלי ההורים שלי חושבים שבגלל שאין לו רישיון ובגלל שעדיין לא התחיל ללמוד אז הוא לא ממש בשבילי. שטחי, אני יודעת!

כן, בוודאי. אבל לא הבנתי איך זה קשור??

חוץ מזה.. שאם ההורים שלי היו חושדים שהוא מנסה לנצל אותי הם לא היו לי נותנים להיות איתו. הם לא היו נותנים לו לישון אצלנו בבית ולשבת איתם בסלון.

נונה17

New member
מה זה לא נותנים לך להיות איתו??

את בת 25, אבל נראה שאת מחוברת אליהם כמו ילדה.

fireforge

New member
תגיד לי אתה רציני בתגובה שלך ?

או שצחקת פה בגלל שהבחור מתחיל ללמוד בגיל 25 ואין לו רישיון אז היא צריכה לבדוק אותו כאילו הוא בא לחיות על הגב שלה? אז הבחור לא רצה ללמוד ישר אחרי הצבא אז מה? אני מכיר אנשים בני 30 שרק עכשיו מתחילים תואר מסיבות כאלה ואחרות אולי ההורשים שלו לא יכלו לשלם לו על האוניברסיטה ולקח לו זמן לחסוך את הכסף ? את האמת זה אחד הדברים הכי מטומטמים באמת ששמעתי בחיים שלי יכול להיות 100 סיבות שונות למה הוא לא התחיל ללמוד או לעשות רישיון וכדומה ... גם אני פוטרתי מהעבודה שלי לפני כמה שנים וחיפשתי במשך 6 חודשים עד שמצאתי יש תקופות כאלה אין מה לעשות אף היום לא בטוח בעבודה שלו יש לי חבר שעבד בהייטק יש לו תואר במדעי המחשב מאוד חכם הרוויח 14-15 אלף בחודש נקי + רכב והוא יושב בבית כבר 5 חודשים מחפש עבודה ללא הצלחה !

czar

New member
תשובה אחת עם שתי הנחות

- את חייבת דין וחשבון רק לעצמך, ההורים של האקסית שלי לא סבלו את הצורה שלי שהכרנו, הייתי פועל במפעל, ואז אחרי תקופה עברתי לתחום אחר ופרחתי ובניתי קריירה לתפארת, ומבלי כל קשר לזה, האמא שלה (ז"ל) אהבה אותי אהבת בן אחרי תקופה. את רוצה לשמוע בקול הורייך זה בסדר, אבל מהסיבות הנכונות, התואר שלו הוא תואר המוני, סליחה אבל קישקוש בלבוש. - אולי, רק אולי קטן יש עוד סיבות למה הורייך לא רוצים אותו, אולי מוצא, מצב כלכלי, צורה חיצוני, אופן הבעה....מה עוד עומד שם שמציק להורייך. לא הצלחתי לראות שיש לך הורים קטנוניים מידי אלא עם שתי רגליים יציבות (אולי מידי) על הקרקע, אולי הם רואים עוד כמה דברים שאת מתקשה והם רוצים בטובתך?...... שתי התשובות כאן לכאורה נכונות, גם הראשונה מנחה על קבלת החלטות עצמאית, והשניה מנחה אולי כן רק להקשיב ולהבין מה אומרים לך אחרים....התשובה אי שם באמצע.

ונגיד ואתה צודק...

ויש עוד סיבות שההורים שלי לא רוצים אותו. אבל הם לא אומרים!!! אפילו ששאלתי.. הם רק מעלים את הנושא שהוא עדיין "צעיר" (כי תמיד כל האקסים שלי התקרבו לגיל 30...), שזה לא מובן איך אין לו רישון ולא ברור למה רק עכשיו הוא מתחיל ללמוד... אני באמת לא יודעת מה עוד עליו לעשות כדי להתחבב עליהם. הוא באמת בחור נחמד, הוא מתנהג להורים שלי בצורה מכובדת והוא ממש מכבד אותי. מה שמפחיד אותי זה שבסופו של דבר הם יצליחו בשטיפת מוח שהם מנסים לעשות לי ולגרום לי להרהר במערכת יחסים שלנו!

czar

New member
הם כבר הצליחו לערער אותך אחרת לא היית כאן

נכון, קצת ווירדי שאין לו רשיון אבל יש לי חבר שרק עכשו בגיל 37 עשה רשיון והוא נומלי לחלוטין, לפחות כחבר. נכון הוא צעיר, אבל יש גם שני שלושים שהם ילדים מוחלטים, אז מה?! אל תנסי שיתחבב, תזרמי עם החיים ועם ההורים ובסוף, אם הוא ילד טוב הם ילמדו לאהוב גם אותו. נכון, עשית קצת שההורים שלך ידאגו לך אבל יש אזה שביל בין הרצון שלך לדאגה של ההורים, אם ההורים שלך נורמליים, ניתן להניח שהם לא ירצו לפגוע בך אבל שוב, מצאי את שביל האיזון בין הבגרות של ההורים לבין האינטואיציה שלך.

מלודי6

New member
אני קוראת את הההודעה הזאת שלך

ואת ההודעה הראשונה, ושואלת את עצמי – מה מתוך הדברים שאת כותבת הם ההשערות שלך של מה שהורייך חושבים? ומה מתוך הדברים שאת כותבת הם האמירות של הורייך? מצד אחד את כותבת "אבל הם לא אומרים!!! אפילו ששאלתי.. הם רק מעלים את הנושא שהוא עדיין "צעיר"" ומצד שני את מפרטת מה ההורים שלך לא אוהבים בו. אולי זה רק בראש שלך? ולא המילים של הורייך? למה את צריכה לברר מה הסיבות שהורייך לא רוצים אותו? למה את צריכה שהוא יעשה דברים שיתחבבו על הורייך? כל עוד הוא מכבד אותם, את לא צריכה שהוא יצא מגדרו בכדי שההורים שלך יחבבו אותו, הוא פשוט צריך להיות הוא, אם את אוהבת אותו וטוב לך איתו, זה צריך להספיק בשביל שהורייך יקבלו אותו. את לא צריכה לחפש את הסיבות של מה שיעשה לך טוב דרך הורייך, את צריכה לברר בינך לבין עצמך – מה/מי באמת עושה לך טוב? מה/מי באמת מתאים לך? מה/מי באמת גורם לך להרגיש מאושרת?

chenby

New member
כן

סותמים להם את הפה. אמא , את אל תצאי איתו אמא, את אל תהיי איתו אמא , את אל תבחרי בו. סתמי להם את הפה. התואר שלו לא מוצא חן להם? תשאלי אותה, אמא מה את מעדיפה? בחור שיש לו דוקטורט ומתייחס אליי באלימות או באדישות או עושה לי רע בביחד שלנו? או מישהו שאני אוהבת ומ תייחס אליי כמו מלכה וברור לי שהוא ידאג לי כל חיי? או אם מפריע לה שתביאי מישהו לא יהודי, או אם מפריע לה שתביאי בחורה.. פשוט סתמי להם את הפה ושיפסיקו להתנשא. בחור צעיר שמתחיל תואר וכבר היה בתפקיד ניהולי, מתייחס אלייך אחלה וטוב לך איתו.. (אגב, גם אם הוא היה סטלן שחזר עכשיו מהודו והוא מתייחס אלייך מדהים וטוב לך איתו, הייתי אומרת אותו דבר..) ועוד דבר- אל תשתפי אותם ואם הם שואלים תגידי להם שאת מוכנה לספר להם בתנאי שהם לא יביעו דעה , אחרת את סותמת בעצמך. ותחיי את חייך לא את החיים שלהם. (מטריף אותי דברים כאלה)

BlackUnicorn

New member
הבעיה שלך היא לא איתו היא עם עצמך

ועם שלב ההתבגרות שלך. את צריכה ללמוד לחשוב עצמאית. את רוצה למצוא בן זוג שירצה את הצרכים של ההורים שלך (ושום בן זוג לא יהיה מושלם אף פעם בשבילם), או בן זוג שירצה את הצרכים שלך??? בשלב ההתבגרות אנחנו מבינים שאנחנו חיים את החיים שלנו ולא של אף אחד אחר. את בת 25, הגיע הזמן לעבור את השלב הזה. מצחיק שאת חושבת שאת כל כך בוגרת או מצליחה יותר ממנו (או ככה ההורים משדרים לך), אבל מי מבטיח שזה נכון? יש כל כך הרבה יותר פרמטרים לזה. לרדת מהעץ ומהר.

ברור שאני רוצה בן זוג שירצה את הצרכים שלי...

ואני ממש לא חושבת שאני כל כך בוגרת או יותר מצליחה ממנו. מעולם לא חשבתי ככה! הבעיה שלי היא שההורים שלי מנסים להחדיר לי שהוא לא בשבילי ומפחיד אותי שזה מה שיגרום למשבר בזוגיות, שהם יצליחו!

BlackUnicorn

New member
הם יצליחו כל עוד את חושבת שלדעה שלהם

יש משמעות מעבר ל"דעה" כמו של כל אדם אחר. האם לדעה של חברים שלך גם יש השפעה כזו? אני מניחה שלא. תנסי להבין עם עצמך מדוע עוד לא עברת את השלב הזה של ההתנתקות מההורים. זה טוב ויפה להיות קרוב להורים (וגם אני בגילך ומאוד קרובה לאמא שלי), אבל אפשר לשמור גם על יחסים קרובים מחד וגם על עצמאות מאידך, זה לא סותר.

למעלה