מיואשת סופית!

Orel101

New member
מיואשת סופית!

שלום לכולם :(
אני בכיתה י"ב, ואמורה לגשת לבחינה הפסיכומטרית בפעם השנייה בע"ה, ביום שני - מועד פברואר. הפעם הראשונה שניגשתי הייתה בספטמבר, ולצערי הלך גרוע ביותר - במיוחד בכמותי (97).
החלטתי לא להתייאש ולגשת שוב במועד של פברואר (הסיכוי האחרון להתקבל לעתודה - אפשר לעשות פסיכומטרי עד אפריל), וידעתי שהחלק שיהיה לי הכי קשה בו הוא כמובן החלק הכמותי.
אז השקעתי בעיקר שם. פתרתי כמעט את כל השאלות בספרים של פסיכו, חוץ מהשאלות קצה שעל כולן לא ממש הספקתי לעבור, אבל אני מתכננת לעשות זאת בימים הקרובים.
היום עשיתי את הסימולציה הראשונה של המרכז הארצי - דצמבר 2013. הציונים באנגלית ובחלק המילולי היו טובים מאוד, אבל שוב בחלק הכמותי נפלתי. הציון היה 98. 98!!!
אחרי כל ההשקעה והלמידה...אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני לא צריכה ציון בשמיים, בסביבות ה620-640. אולי סימולציה אחת לא משקפת כלום? אני כבר מיואשת מהחלק הזה, פשוט מיואשת...
מה עושים עכשיו? לא ניגשים? ניגשים בכל זאת?
תודה רבה לכל העוזרים...

thelidncs

New member
היי לך

דבר ראשון חשוב לי להדגיש שאני מבין את הרגשות שלך במצב זה, ברור לי שזו סיטואציה לא נעימה.

תראי את צריכה לבדוק על כמה אחוזי הצלחה את בסימולציות ועל איפה זה ביחס לאחוזי ההצלחה של 620-640 (שלדעתי מדובר בפלוס מינוס 83%).

מבלי לגרוע מההשקעה שלך, ואני בטוח שהשקעת, לצערי ככל הנראה דרך הלימוד שלך פיספסה איזה משהו בתהליך הלימוד.
ברור לי שאני לא יכול לנבא מה יהיה הציון שלך והאם תוכלי לעשות שיפור משמעותי בשלושה ימי לימוד, אבל לצערי קשה לי לראות שזה קורה.

במידה ובאמת את סגורה על עצמך שאת רוצה ללכת לעתודה ולא לשום דבר אחר (שזו בכלל סאגה רצינית אחרת שלא אביע את דעתי עליה), והם מוכנים לקבל לכל היותר את תוצאות פסיכומטרי אפריל, ובהנחה (הלא מופרכת) שכלל הנראה לא תצליחי בשלושה ימים להעלות עשרות נקודות בפרק כמותי (אשר דורש תרגול, ישום של החומר, הבנה, תחקור הטעויות), אני הייתי ממליץ לך לא לגשת למועד פברואר ולגשת לאפריל במקומו.
כך יהיה לך יותר זמן לעבור תהליך חדש של למידה, שאני בטוח שעם שינוי פאזה יביא לתוצאות יותר חיוביות.

כמו כן חשוב לי להדגיש שהשאלות קצה ממש לא רלוונטיות אלייך בנקודה זו. אין שום סיבה להתעכב על שאלה 18-19 כאשר כבר בשאלה 7, שהיא הרבה יותר קלה, את עושה איזו טעות חישוב של פלוס מינוס או העברת אגף במשוואה. זה לא שווה את הזמן.

בהצלחה
ואנחנו כאן כמובן

Orel101

New member
היי thelidncs

קודם כל, תודה רבה על הסבלנות לקרוא את מה שכתבתי, ועל ההשקעה לכתוב תגובה :)
דבר שני, בסימולציה שעשיתי אתמול קיבלתי 620, גם עם הציון הנוראי של 98 בכמותי.
אני מתכננת לעשות בע"ה עוד 4 סימולציות עד יום שני, כך שאולי הסימולציה הזו תהיה דווקא יוצאת דופן.
אין לי ממש אפשרות לגשת למועד אפריל - תקופת הבגרויות והלחצים שמאפיינים את סוף השנה של י"ב. אני חושבת שאני פשוט אגש למועד הזה, ואקווה לטוב.
בנוגע לשאלות קצה - יש משהו מוזר. בנושא האלגברה, אני פותרת נכונה כמעט כל שאלת קצה, אבל בנושא בעיות מילוליות, אני ממש גרועה. כלומר, אם שאלה 6 - שאלה מאוד קלה יחסית לשאר - תהיה בעיה מילולית, סביר להניח שלא אצליח לפתור אותה - למרות המקום שלה בפרק.
זו תופעה נורמלית? או שרק אני המוזרה? ;)

תודה רבה מראש :)

thelidncs

New member
כן שמעתי על כמה אנשים במצב כזה

שיהיה לך המון בהצלחה בבחינה! מקווה שהשאלות יהיו לטובתך :)

זו תופעה שקרתה גם לי

רק עם גיאומטריה.. הרגשתי בדיוק כמוך.

אולי כדאי לך לנסות לדלג אוטומטית על בעיות מילוליות ולחזור אליהן רק בסוף?
אני חושב שכדאי מאוד שתנסי את זה בסימולציה או שתיים.

למעלה