מי שהשתייך למכונת המלחמה הגרמנית ב1938-45.מיהו נאצי?
ומי שרואה "רק" ביהודים שגרים בצד המזרחי של הקו הירוק תתי אדם ותתי-אנוש ופועל בהתאם הוא נאצי או לא? אגב לדעתי כן.מי שהשתייך למכונת המלחמה הגרמנית ב1938-45.
מי שרואה ביהודים תתי אדם, תתי-אנוש, ופועל בהתאם.
לטעמי ועל-פי הכללים שבעצמי הצבתי למעלה, התשובה חיובית.ומי שרואה "רק" ביהודים שגרים בצד המזרחי של הקו הירוק תתי אדם ותתי-אנוש ופועל בהתאם הוא נאצי או לא? אגב לדעתי כן.
למזלינו לא היו עוד מקרים שצה"ל הפקיר את האזרחים ואי אפשר לבחון סטטיסטית אם מחבלים רגילים היו נתקלים ב"שביתה" או "חופשה" של צה"ל הם לא היו מתנהגים כמו הנוחבות. למחבלים הרגילים פשוט לא הייתה הזדמנות לנהוג כמו הנוחבות גם משום שהוא גם לא תקפו כמו צבא אלא כמבצע של חוליה או בודדים אבל בעיקר כי ברוך השם לא היו עוד מקרים של אזרחים שהופקרו על ידי הצבא שלהם, אגב לא רק בישראל, גם בעולם לא היו מקרים כאלה כמו המקרה שבו נתקלו קיבוצי הנגב בשמחת תורה תשפ"ד.לטעמי ועל-פי הכללים שבעצמי הצבתי למעלה, התשובה חיובית.
בכללי אני מסתייג מהשימוש במונח הזה. בכלל, אני לא חסיד של הצורך להשתמש במונחים קיימים כדי לתאר מצבים חדשים. הנאצים היו בזמנו. הם כבר לא איתנו (זולת הניאו-נאצים שממש מנסים לעורר מחדש את הרייך השלישי או להקים את הרביעי, אך אלה שמוכרים יותר בחו"ל מאשר בארץ). להגדיר מישהו כמחבל פלסטיני, מספיק לי בהחלט כדי לראות בו ג'וק שיש לדרוך עליו ולמחוץ אותו עד ששומעים את גבו נשבר. אני לא נזקק לכנותו נאצי לשם כך והגדרתו ככזה, לא מעלה ולא מורידה בעיני.
בתקופתנו, כן 'הסכמתי' להשתמש במונח הזה כלפי אותן נוחבות שפעלו בשמיני עצרת התשפ"ד, כדי להבדיל בינם למחבלים 'רגילים'. בעוד אלה האחרונים רוצים בס"ה להרוג כמה שיותר יהודים או ישראלים, הרי שהנוחבות של המגה פיגוע ההוא לימדו אותנו במעשיהם שהם רואים ביהודים תתי-אנוש ו'לא בני אדם', בדומה להשקפת העולם של הנאצים לפני קרוב ל100 שנה. אבל מכאן ועד לשימוש במונח הזה כלפי כל מחבל או כל אנטישמי, יש מבחינתי מרחק רב. לא רק שזאת פשוט לא הגדרה יותר מדי רלוונטית עבורם, לא רק שזה מוזיל במידה מסוימת את אירועי השואה הארורה של אז, אני פשוט לא מרגיש את הצורך הזה בשימוש במונח הזה.
לסיכום, נלענ"ד שמי שמגדיר יהודים, גם אם זה 'רק' יהודים מסוימים, כתתי אנוש וככאלה שאינם בני אדם, בהחלט ראוי להגדרה כנאצי. אז אני אמנם לא מכיר כאלה שזאת השקפת עולמם אבל ככל שיש, תשובתי כתשובתך.
אכן. בהחלט יכול להיות שמי שהגדרתי למעלה כ'מחבל רגיל' יתברר ביום מן הימים כאחד שחושב בדיוק כמו הנוחבות של המגה פיגוע. אבל בגדול אני מבדיל בין אלו לאלו, מהטעמים שציינתי למעלה. כמובן שאין להבין מזה, כפי שגם כתבתי, שאני מקל ראש ולו ברגע ב'גרועיותם' של המחבלים 'הרגילים'. אלה ואלה דינם מוות והרחבתי למעלה. פשוט אם אני כבר נדרש להחליט למי אני מצמיד את המונח נאצי, זאת תהיה הקבוצה שציינתי מהטעמים שציינתי, ולא כל שונא ישראל באשר הוא כזה. גם לא אם נורא חשוב לי לתת נופך רציני מאוד שהעולם יכול להבין לחומרת כוונותיהם של המחבלים.למזלינו לא היו עוד מקרים שצה"ל הפקיר את האזרחים ואי אפשר לבחון סטטיסטית אם מחבלים רגילים היו נתקלים ב"שביתה" או "חופשה" של צה"ל הם לא היו מתנהגים כמו הנוחבות. למחבלים הרגילים פשוט לא הייתה הזדמנות לנהוג כמו הנוחבות גם משום שהוא גם לא תקפו כמו צבא אלא כמבצע של חוליה או בודדים אבל בעיקר כי ברוך השם לא היו עוד מקרים של אזרחים שהופקרו על ידי הצבא שלהם, אגב לא רק בישראל, גם בעולם לא היו מקרים כאלה כמו המקרה שבו נתקלו קיבוצי הנגב בשמחת תורה תשפ"ד.
מי שרואה בכל אחד אחר תת אדם בשל מוצאו .ומי שרואה "רק" ביהודים שגרים בצד המזרחי של הקו הירוק תתי אדם ותתי-אנוש ופועל בהתאם הוא נאצי או לא? אגב לדעתי כן.
מי שרואה בכל אחד אחר תת אדם בשל מוצאו .
מי שרואה בקבוצת ההשתייכות שלו קבוצה שמגיעה לה זכויות יתר שמקנות לו זכות להתיחס לאחרים כאל תתי אדם.
אדיוט שקרן.תיארת היטב את השמאלנים, הרואים בערבים תתי אדם.
השמאלנים שאף פעם לא דורשים מהערבים להתנהג כבני אדם.
ערבי רוצח, הוא עצבני. ערבי גונב ושודד, הוא עני,
ערבי מפר חוק שיטתי, הוא מרגיש מקופח...
השמאלנים הם הגזענים הגדולים ביותר בסביבה, חוץ מהערבים.
אדיוט שקרן.
אידיוט שקרןתיארת היטב את השמאלנים, הרואים בערבים תתי אדם.
השמאלנים שאף פעם לא דורשים מהערבים להתנהג כבני אדם.
ערבי רוצח, הוא עצבני. ערבי גונב ושודד, הוא עני,
ערבי מפר חוק שיטתי, הוא מרגיש מקופח...
השמאלנים הם הגזענים הגדולים ביותר בסביבה, חוץ מהערבים.
אז מדוע אתם חושבים שה"מתנחלים" לא יכולים לחיות תחת שלטון פלסטיני כמו שערבים חיים תחת שלטון ישראלי? אתם רואים רצח שכנים יהודים כהתנהגות טבעית של הערבית ולא מצפים לשום סובלנות ודו קיום עם הערבים.אדיוט שקרן.
עוד פעם אתה משקר.אז מדוע אתם חושבים שה"מתנחלים" לא יכולים לחיות תחת שלטון פלסטיני כמו שערבים חיים תחת שלטון ישראלי? אתם רואים רצח שכנים יהודים כהתנהגות טבעית של הערבית ולא מצפים לשום סובלנות ודו קיום עם הערבים.
אז לפיכך כל קבוצה של ילידים או "ילידים" בכל חלק של העולם שדורשת פינוי התנחלויות הם נאצים.מי שרואה בכל אחד אחר תת אדם בשל מוצאו .
מי שרואה בקבוצת ההשתייכות שלו קבוצה שמגיעה לה זכויות יתר שמקנות לו זכות להתיחס לאחרים כאל תתי אדם.
לא יודע מה נחשב אצלך התנחלויות בכל חלק בעולם.אז לפיכך כל קבוצה של ילידים או "ילידים" בכל חלק של העולם שדורשת פינוי התנחלויות הם נאצים.
מי שהשתייך למכונת המלחמה הגרמנית ב1938-45.
מי שרואה ביהודים תתי אדם, תתי-אנוש, ופועל בהתאם.
כלומר תשובתי על השאלה שבכותרת היא בדיוק כפי שציטטת נכון וכתבתי ב#2. לשאלתך, אפנה אותך לחוק הישראלי שלא בכדי קובע ענישה מחמירה לא רק לנאצים אלא גם לעוזריהם. והמבין יבין.כלומר...
לא היו נאצים אוקראינים, בוסנים, ליטאים, הולנדים...
זה מה שאתה טוען?
כלומר תשובתי על השאלה שבכותרת היא בדיוק כפי שציטטת נכון וכתבתי ב#2. לשאלתך, אפנה אותך לחוק הישראלי שלא בכדי קובע ענישה מחמירה לא רק לנאצים אלא גם לעוזריהם. והמבין יבין.
תלוי באיזה עניין. יש בהחלט עניינים בהם הם כן עושים זאת (כמו למשל בשאלה מהי "הסתה").חוקים לא קובעים הגדרות.
תלוי כאמור באיזה עניין, אבל אני לא מוצא עניין מיוחד בדיון בסוגיה המרתקת הזאת, עמך הסליחה.הגדרות נקבעות על פי הידע, על פי הניסיון.
אכן ודעתך בעניין ברורה וידועה מכתביך. דעתי היא כאמור מעלה.וההגדרה שהבאתי מנסה לתפוס את המושג נאצי בכל זמן ובכל מקום.
תלוי באיזה עניין. יש בהחלט עניינים בהם הם כן עושים זאת (כמו למשל בשאלה מהי "הסתה").
אבל כאן הפניתי אותך לחוק הנ"ל רק כדי להזכיר לך שגם הגרועים שבאויבינו לא בהכרח היו נאצים, אלא יתכן שהכינוי המתאים להם יותר הוא תחת הכותרת "ועוזריהם" שבכותרת החוק הנ"ל.
תלוי כאמור באיזה עניין, אבל אני לא מוצא עניין מיוחד בדיון בסוגיה המרתקת הזאת, עמך הסליחה.
אכן ודעתך בעניין ברורה וידועה מכתביך. דעתי היא כאמור מעלה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.