מיהו יהודי?

alon14

New member
מיהו יהודי?

האם אתן מאמינות שיהודי הוא יהודי ע"פ דתו, ע"פ לאומיותו, ע"פ שייכותו האתנית, או מה? _________________________ **ההודעה נכתבה בלשון נקבה אך מיועדת לשני המינים גם יחד**ץ

alon14

New member
השאלה שלי היתה...

...כיצד אתן מגדירות "יהודי"? ______________________ וכרגיל, ההודעה נכתבת בלשון נקבה מטעמי פוליטיקלי קורקט גרידא.

The_Mighty_Perr

New member
בהחלט יש

בס"ד העניין הוא שהדת היהודית אומרת שהיא דת חובה. כלומר, יהודי שהמיר את דתו ועשה עבירות חייב עליהן. אדם שנולד לאם יהודיה הוא ´יהודי´, ולכן הוא חייב בקיום מצוות הדת היהודית. בברכה...

alon14

New member
אתה טועה

אתה הגדרת יהודי כהגדרה אתנית-למחצה. עכשיו, תוכיח לי שההגדרה האתנית-למחצה שלך (אתנית כי היא עוברת מהורה לילד; למחצה כי היא עוברת רק מאם לילד ולא מאב לילד) היא גם הגדרה דתית. התנ"ך, המשנה, הגמרא, וכו´, אינם מהווים הוכחה כמובן כיוון שהם טקסטים משוחדים.

Dorfl

New member
שאלה

מקרה היפטתי - אישה נולדה לאם יהודיה, הפסיקה להאמין ביהדות, נישאה לגוי, הולידה ילדה ולא העניקה לה שום חינוך דתי. הילדה נישאת גם היא לגוי ועושה את אותו הדבר וכו´. בסופו של דבר, גם בעוד 100 דורות, הצאצאים של אותה האישה הם יהודים? (רק אלו שהם צאצאים של צאצאיות של האישה, כמובן)

alon14

New member
זה קצת מזכיר לי את ספר המורמונים...

יש בו חלק על נסיך שבעקבות מאבקי כוח נכלא על ידי אחיו. עכשיו, הנסיך המדובר הוליד בן יחיד שכל חייו היה בכלא, שהוליד בן יחיד שגם הוא כל חייו היה בכלא, וכו´, עד היום.

יש לך קשר לאיתי הראבן? :)

יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה או שהתגייר (ע"פ הדת). מבחינתי כל מי שמרגיש שייך ליהדות ראוי להיקרא "יהודי"...

גרעאפס

New member
מממ..

לא יודע למה הוא הפסיק. אני כן יודע למה אמרתי כל הכבוד לו: זו התרסה מאד עייפה וטורדנית. מתי תגמר הפוליטיקלי-קורקטיות, או מתי?

Dorfl

New member
"מתי שתעלם מהעולם, יהודון."

זו הייתה דוגמה קצרצרה לחוסר בפוליטיקלי-קורקטיות. אתה עדיין בטוח שאתה רוצה שנפסיק עם הפוליטיקלי-קורקטיות?

preacher

New member
בתור חופשי התשובה היחידה שלי היא

"זה לא מעניין אותי". אני מפריד בין כמה הגדרות: ההגדרה העצמית של אדם ההגדרה הדתית ההגדרה של המדינה ההגדרה העצמית של אדם היא עניינו, ואני לא יכול להתערב בה. אדם רוצה להגדיר את עצמו יהודי? שיהיה לו לבריאות. אישית, אני פשוט לא מגדיר את עצמי - אני לא רואה בזה טעם. על השאלה "אז מה עושה אותך יהודי" אני עונה ב"אני לא עוסק בזה וזה לא מעניין אותי". את ההגדרה הדתית כולנו מכירים. שוב, זה לא מעניין אותי אלא במקום שזה נכנס לשיקולים של המדינה, אבל אם ילחצו אותי אל הקיר אז מבחינה דתית אני רואה את הרפורמים כיהודים אך את היהודים המשיחיים למיניהם כלא-יהודים. ההגדרה של המדינה ליהדות היא היא הדבר החשוב לנו, כי זה מה שמשפיע על החוקים השונים שנוגעים ליהודים - חוק השבות בעיקר. אז צריך לזכור את המטרות של המדינה: לספק בית לאומי ליהודים, ולספק מקום מפלט ליהודים שנרדפים על היותם יהודים. לגבי המטרה הראשונה, אני לא אדם מאוד לאומני ואני לא מאמין גדול בצורך לקבץ את כל נדחי הגלות - במצב של היום אין ממש לאום יהודי כמו שאולי היה לפני, נאמר, מאתיים שנה, כשיהודי היה רק יהודי דתי. נשארה המטרה השניה: מקום מפלט. כאן זה פשוט - כל מי שנרדף על שם יהדותו מגיע לו לעלות לארץ. דתי, לא דתי, עם קשר להיסטוריה, אם יהודיה, אב יהודי, מה שלא יהיה. אני מודע לזה שאני כאילו נותן לאנטישמים להגדיר בשבילי את היהדות, אבל ממש לא אכפת לי.

Vendetta

New member
תגובתי לאלון

יהדות היא הרבה יותר מדת - היא תרבות, היא לאום, היא זהות, היא מסורת, היא היסטוריה ושייכות. יהדות אומנם התחילה מן הדת, אך במרוצת השנים ובהיסטורייתנו הארוכה כעם נחשל היא התפתחה להרבה יותר מזאת. אני אישית רואה בעצמי גם יהודי וגם אתאיסט לכל דבר. אני לא חושב שאם אני אתאיסט אני מנוע מלהיות יהודי. לא צריך להאמין באלוהים כדי שתהיה לך תרבות ומסורת. יש דברים רבים מספור במסורת היהודית שאני אוהב ויש לי סנטימנטים רגשיים אליהם. אני אוהב ומוקיר את הכותל המערבי לא בגלל שהוא היה משכן אלוהים, אלא בגלל שהוא שריד היסטורי מהעבר של עמי. לכן לעניות דתי יהדות היא גם דת, גם לאום, גם שייכות אתנית, ובנוסף לכך גם תרבות ומסורת שהם חלק ממך.

alon14

New member
השאלה היתה:

אתה אומר "יהודי". מה פירוש המילה כפי שאתה מתכוון אליה?

Vendetta

New member
את הגדרתי ליהדות קיבלת,

יהודי הוא אחד ממייצגיה, מאמיניה (לאו דווקא במובן הדתי), שומריה. יהודי הוא כל אדם המזדהה עם היהדות, עם המסורת, התרבות, המורשת - ורואה עצמו חלק מהן. יהודי הוא כל אדם הרואה בעצמו יהודי וגם לוקח על עצמו את החובות הכלולות בכך. זו לפחות דעתי והגדרתי ליהודי.

למעלה