מיהו "הבן של רודי"?

חלושעס

New member
בלי להבין יותר מדי בגיאומורפולוגיה

אבל עם הבנה בתהליכים סטוכסטיים, אני נוטה מאוד להסכים איתך.

חלושעס

New member
ועוד מספר תיקונים:

לגבי וויצ'יץ' - לא בדקו אותו בדיוק מאותה סיבה שלא בדקו את אלופי הארץ באופני כביש. בארץ, משום מה, לא בודקים. וגם אם לא היה מדובר בארץ זבת, קצת קשה לעשות סטטיסטיקה על בסיס מקרה אחד. לגבי נדאל והנין - מהיכן אתה יודע שהם לא נבדקו? אני לא הייתי כזה בטוח. בעבר יב"ע טען שלא בודקים כדורגלנים. לפחות לפי תוצאות המחקר - מתברר שבודקים אותם ועוד איך.

aabramovich

New member
בודקים, בטח בודקים כדורגלנים

כמה פעמים בדקו את לאנס ארמסטרונג ולא מצאו (לא אומר לא מסומם)? כמה פעמים בדקו את מראדונה? את אבא של ברוקלין? את אוחנה? אלו לפחות שלושה שמות "סבירים".

חלושעס

New member
הרמת לי להנחתה

לפי המאמר, הכדורגל הוא מקום שלישי בכמות ההפללות, אבל לא בין שלושת הראשונים באחוזים. מכיוון שבכדורגל היו 343 הפללות המהוות לכל היותר 3.41% מבין הדגימות (=מקום שלישי) עולה שדגמו את הכדורגלנים 10059 פעמים (=343/0.0341), ואני מתאר לעצמי שהמספר האמיתי קרוב יותר ל-20000 דגימות. מכיוון שבעבר בועז (אייתתי נכון?) מחק את הפוסט שלי לאחר שכתבתי שאוחנה מושך באף, הפעם לא אכתוב שאוחנה מושך באף.

Mont Ventoux

New member
כדורגל - אופניים

באופניים היו 12751 דגימות. אחוז החיוביים 3.78 בכדורגל היו 23478 דגימות. אחוז החיוביים 1.46 (לקוח מסייקלינג4אול. אגב, מעניין שאפשטיין החסיר את יתר נתוני הכדורגל). להבנתי, עיקר המוקש הוא זה: רוכבי אופניים מקצועיים יש - כמה? - 2000 בכל הליגות ביחד? ושחקני כדורגל? אין לי את נתוני המספרים, אבל להבנתי אין שום פרופורציה בין המס' העולמי של רוכבי אופניים מקצועיים לבין המס' העולמי של שחקני כדורגל מקצועיים, בעוד שבקרב שחקני הכדורגל ערכו פחות מפי שתיים דגימות. להערכתי, אם היו מכניסים את הנתונים האלה במשוואה, זה היה נראה אחרת.

חלושעס

New member
ייתכן, וייתכן שלא

אין יותר מדי פרטים על הדגימות, באילו ליגות הן נלקחו, באילו ארצות וכו' וכו' אבל מצד שני, 20000 דגימות זה מספר מספיק גדול (בהנחה שאין הטיה משמעותית) ע"מ לבסס את המספר 1.46 לעומת 3.78. בהקשר הזה, אין הבדל משמעותי בין 20000 דגימות ל-100000 (מאה אלף) דגימות.

doron tal

New member
האם אין משמעות לאיכות הבדיקות?

האם בכל הענפים לוקחים דגימות דם, או שאולי רק דגימות שתן? האם הדגימות נלקחו מספורטאי שידע מראש מתי הבדיקה? (במקרה שהוא לא שכח להגיע ר.פ). האם הדגימות נלקחו גם בזמן תקופת האימונים? אם בחלק מן הענפים הדגימות נלקחות מהפודיומיסטים, אזי ממי לוקחים את הדגימות בענפי הכדור הקבוצתיים? לדעתי כל זמן שפרמטרים אלו לא זהים בין כל ענפי הספורט אז משווים תפוזים עם תפוחים (במקרה של בקהם בננות). ולכן לסטטיסטיקה של אחוז ההרשעות אין הרבה משמעות.

חלושעס

New member
לכן הוספתי את ההסתייגות

"בהנחה שאין הטיה משמעותית" ואני יוצא מנקודת הנחה שאין סיבה משמעותית שמספורטאי בענף א' ייקחו שתן ומעמיתו בענף ב' ייקחו דם. וכך גם לגבי שאר הפרמטרים שהעלית. ולכן לסטטיסטיקה של אחוז ההרשעות יש הרבה משמעות.

Mont Ventoux

New member
"אל פאיס" משתולל

"אל פאיס" משתולל ושאר העיתונות מהדהדת. אני אצא מתוך נקודת הנחה של"אל פאיס" יש מקור חזק ואמין, ומה שהוא מפרסם אכן לקוח מתוך החקירה של הגווארדיה סיוויל. עכשיו השאלות: מה, אין סוביודיצה בספרד? אין גבול להדלפות? או שמא צריך לשאול מדוע יש מקור חזק בתוך החקירה הספרדית שמדליף את הפרטים? ואולי אקדים ואשאל, מתי יש אינטרס להדליף לעיתונות ולא לחכות לתהליך המשטרתי-משפטי? בשנה האחרונה היו לנו כמה הדלפות רועשות. הנה מספר הדלפות וסיבות אפשריות להדלפה: 1. ההדלפה מתוך המעבדה הצרפתית לעיתון ל'אקיפ אודות תוצאות בדיקת המבחנות של ארמסטרונג מטור 99'. למה? אפשרות: המידע הודלף משום שהוא לא היה שמיש לצורך תהליך משמעתי תקין, וההדלפה שלו כן יש בכוחה ליצור נזק תדמיתי ולעורר ויכוח ציבורי. 2. ההדלפה של דו"ח פריימן בטרם הוגש לאיגוד העולמי, ל-WADA וכו'. למה? אפשרות: המידע הודלף בגלל העדר אינסטנציה משמעתית שתכפיף את WADA לדינה. ההדלפה של הדו"ח (שלטעמי מוטה לאינטרסים של ה-UCI מחד ותוקף בחריפות את WADA מאידך) ועיתויו, יש בכוחה לעורר ויכוח ציבורי וללחוץ על ה-IOC לפעול בנושא, תוך שהיא תופסת את WADA "לא מוכנה" להתקפה. ועכשיו להדלפת פרטי חקירת "פרשת פוארטו" באל פאיס: מדוע ההדלפה ומדוע אין מחכים להליך המשטרתי-משפטי המקובל? אפשרויות: עיתוי ההדלפה, מן הסתם, תואם את תחילת הטור דה פראנס. אם הטור רוצה להמנע משערוריות במהלך הטור, או רוצה להקטין את האפשרות שיימצאו בטור רוכבים המשתמשים בסימום, אז יש כאן אינטרס לפרסום מוקדם של הפרטים כדי למנוע השתתפות של רוכבים/קבוצות חשודים/דות. המידע הודלף כיוון שאין חוק ספרדי האוסר על סימום ועל מתודות סימום בספורט, כלומר, ספק אם יש איזשהו בסיס לעבירה פלילית כלשהי. בנוסף לכך, ספק אם יש ראיות מספיקות להליכים משמעתיים במסגרת הספורט. במובן זה, כדאי להבחין בין ה"עובדות"/"ראיות"/"ממצאים" וכו' לבין הפרשנות שניתנת להם. אשמה צריך להוכיח. הדרך המקובלת לעשות זאת בספורט היא ע"י בדיקה חיובית. אבל, בהעדר בדיקה חיובית ובהעדר הליך פלילי הדברים יכולים להיות הרבה יותר נזילים. אם כן, ההדלפה המוקדמת לעיתונות יוצרת את הלחץ הציבורי וה"דין" הציבורי, שספק אם יש בכוחן של מוסדות הציבור (מוסדות הספורט ומוסדות המדינה) לספקו.

חלושעס

New member
שלוש הערות קצרצרות

1. נדמה לי שהסוביודיצה מתה מזמן. 2. ליאורה גלאט-ברקוביץ'. 3. אמנון אברמוביץ' ונאום האתרוגים.

Mont Ventoux

New member
מעניין אם ASO יעזו לדחות גם את

הבן של רודי, ומעניין אם ה-UCI ילכו הפעם עם ASO, או שיהיה פה עוד פיצוץ. זה לא סרט, זו סדרה בהמשכים. מתי נדע מי יגיע לטור? ממ.. מעניין אם אל פאיס ימשיכו תוך כדי הטור, או שהפרסומים יפסיקו עוד לפני. כך או כך יש מרקחה.

לוינו אין מזל בחיים

הוא עבר כדי להיות מוביל בטור, ובסוף המעבר סיבך אותו. למרות שיש סיכוי שאם שמו של אולריך עלה בפרשה, אז גם בטי מובייל וינו יכל להסתבך בפרשה. שאלה קצת סקרנית: תומאס דקר הוחלף ברגע האחרון בהרכב של ראבובנק, יכול להיות שהשם שלו גם נמצא ברשימה, וראבו הקדימו תרופה למכה? או שמדובר בשיקול מקצועי נטו, ולקבוצה גם ככה יש יותר מדי כוכבים בהרכב (מנצ'וב, אוסקריטו וראסמוסן)?

זהרון

New member
ראסמוסן כוכב ?

כוכב נופל! ונופל... ונופל... סתם. הייתי חייב. מקווה שהאנורקטי יצליח לשמור את עצמו על האופניים עם כמה שפחות פאדיחות של ראבובנק. אני נשבע שיש בלבי סימפטיה להולנדים הללו.

אף אחד מהכוכבים לא הולנדי

פריירה-ספרדי ראסמוסן-דני מנצ'וב-רוסי הכוכבים ההולנדים כמו: בוכארט (אלוף הולנד) ואריק דקר, יהיו חייבים לעבוד בשביל אחרים, ואולי יקבלו אפשרות לצאת לבריחה בחלק מהקטעים.

natibergman

New member
גם ההולנדים לא עמדו בפרץ

בעבר לראבובנק הייתה מדיניות של רק הולנדים. לאט לאט החל הסכר להיפרץ והילד החל להוציא את האצבע מהחור...בהתחלה רוכב או שניים מוכשרים והיום הם לא שונים מאף קבוצה בינלאומית אחרת. הכל הולך למען הגשמת המטרה.

זהרון

New member
חיי הנישואין לא עושים לך טוב

יותר מדי זמן בחיק משפחות קוק גורמים לדעתך להשתבש. א. לא ראיתי אותך משתנק מצחוק למקרא ההומור המשובח. קדימה. תשתנק. זה היה הורס מצחוק. אני אומר לך. ב. אני, בניגוד לאחרים, לא מדחיק את הנג"ש האחרון בשנה שעברה בו ראסמוסן ביצע סט מלא של פעלולי קרקע אולימפיים והוכיח מיומנות מעל האוכפים המקבילים. ג. ההולנדים הם ראבובנק. וכהולנדים הם סימפטיים. ד. אתה בטוח שאתה ואני אוהדים את אותה נבחרת איטליה? ה. קח כל הנאמר לעיל בעירבון מוגבל, אם הסיבה לעייפותך היא הכושר האירובי של זוגתך שתחיה ותשלותתת ודרישותיה ממך. ו. תזמין אותי לחתונה? אולי לניקי יש חברות רווקות? לא אכפת לי שלא ילבשו חולצות עם לוגואים ופסים ויענדו מדליות. הדרישות האירוביות שלי נמוכות הרבה יותר. תגיד, כשתביא את ניקי, להלן אשתך השולתתתתת, לשחרור בוקר קליל בראש ציפור, אתה תדאג שלירון תבריז, או שתיהנה מרגע נדיר בהסטוריית הרכבות הנשיות בארץ?

למעלה