מידע קורס מורי דרך

eliane

New member
מידע קורס מורי דרך

קורס מורי דרך מוסמכים אפשרות לקורס מקוצר של מדריכי טיולים לחו"ל תכנית תלת-סמסטריאלית (502 שעות הוראה) בפיקוח וברישוי משרד התיירות מטרות התכנית * להכשיר מורי דרך לתיירים הבאים לישראל ולקבוצות של ישראלים, המטיילים בארץ. * להקנות למורה הדרך ידע בהכרת ארץ ישראל בתחומי הארכיאולוגיה, היסטוריה, דתות, חי צומח, גיאוגרפיה, אומנות, ארכיטקטורה, אקטואליה בנושאי חברה, מדינה, כלכלה ומשטר בישראל. * הקניית מיומנויות מקצועיות להדרכת קבוצות בהתאם לקהלי היעד השונים. למי מיועדת התכנית? למעוניינים לעסוק בהדרכת ישראלים או תיירים בארץ. לאוהבי טיולים המבקשים להעשיר את הידע שלהם בנושאי ארץ ישראל. לבוגרי לימודים בנושאי א"י, ארכיאולוגיה, היסטוריה, מקרא, גיאוגרפיה, גיאולוגיה. יתרון לדוברי שפות נדרשות לתיירות כגון: אנגלית, גרמנית, צרפתית, ספרדית, רוסית, סינית, יפנית וקוריאנית. ניקוד אקדמי בוגרי הקורס יוכלו ליהנות מהכרה עד 40 נקודות זכות לתואר ראשון באוניברסיטת חיפה בחוגים: גיאוגרפיה, לימודי א"י, היסטוריה כללית וארכיאולוגיה בכפוף לתנאי הקבלה של האוניברסיטה וכנגד מילוי חובות אקדמיות שייקבעו ע"י החוג. לבוגרי התכנית יוצע מסלול ישיר להשלמת התואר הראשון בחוגים לגיאוגרפיה וארכיאולוגיה באוניברסיטת חיפה. תנאי הקבלה יתקבלו מועמדים בעלי: תעודת בגרות*, ידיעת השפה העברית, יתרון לדוברי שפות נוספות | אזרח ישראל או תושב ישראל (בעל אשרה של תושב קבוע או תושב ארעי) | בעלי יכולת הבעה נאותה בעל פה, עמידה בהצלחה בשלבי המיון | בהתאם לדרישות משרד התיירות. המועמדים יידרשו להציג אישור רפואי המאשר את השתתפותם בסיורים. * מועמדים מעל גיל 30, חסרי תעודת בגרות, יצרפו למסמכי ההרשמה אישור על סיום 12 שנות לימוד או ציון מבחן פסיכומטרי מעל 550. היקף התכנית ומסגרת הלימודים תכנית הלימודים תכלול לפחות 502 שעות ו-68 ימי סיור לימודיים להכרת הארץ. ימי הסיור אינם רצופים ומתקיימים ביום קבוע בכל שבוע של הלימודים. מתקיימים גם סיורים בני יומיים, שלושה וארבעה. מקום וימי לימוד תל-אביב: בימי ג' בשעות 17:30 – 20:45 בימי ו' בשעות 08:00 – 14:00 יום סיור: יום א' או מסלול לימודי ערב: ביום א' בשעות 17:30 – 20:45 ביום ד' בשעות 17:30 – 20:45 יום סיור: יום ב' ירושלים: ביום ג' בשעות 17:30 – 20:45 ביום ה' בשעות 17:30 – 20:45 או מסלול יום שישי: בימי ו' בשעות 08:30 – 14:30 ביום ג' בשעות 17:30 – 20:45 יום סיור: יום ב' חיפה - לב המפרץ: בימי א' בשעות 17:00 – 20:00 בימי ו' בשעות 08:00 – 14:00 יום סיור: יום ב' בין נושאי הלימוד* * הדרכה ביבליוגרפית | הכנה לסיורים לפי אזורים ונושאים. * גיאוגרפיה ואקלים: מפות לשימוש מורה הדרך | גיאוגרפיה של ארץ ישראל/אקלים של ארץ ישראל. * גיאולוגיה וגיאומורפולוגיה: יסודות בגיאולוגיה ובגיאומורפולוגיה | צורות נוף עיקריות והתהוותן. * בוטניקה ופאוניסטיקה: הצומח והחי בארץ ישראל. * דתות ומיעוטים: יהדות, נצרות, אסלאם, מיעוטים בישראל. * ארכיאולוגיה: מבוא לארכיאולוגיה ופרה-היסטוריה | ארכיאולוגיה מקראית, ארכיאולוגיה קלאסית | ארכיאולוגיה מוסלמית קדומה. * אמנות וארכיטקטורה: מבוא לאמנות ולארכיטקטורה | אמנות וארכיטקטורה נוצרית ומוסלמית | ארכיטקטורה בא''י החל מהמאה ה-19. * היסטוריה של א''י לתקופותיה: תקופת המקרא | תקופת בית שני | התקופה הרומית והתקופה הביזנטית | התקופה הערבית הקדומה | התקופה הצלבנית והאיובית | התקופה הממלוכית והתקופה העות'מנית | העת החדשה עד זמננו (2006 – 1799) * מדינת ישראל ואקטואליה: משטר מדינת ישראל, דת ומדינה | חברה, עליה קליטה, התיישבות | כלכלה, תעשיה, מסחר, חקלאות, מים | תולדות הסכסוך הערבי-ישראלי ותהליך השלום | מתודיקה של הדרכה | טיפולוגיה של התיירות הנכנסת לישראל והתיירות הישראלית | השואה והיבטיה. * כלים ועזרים להדרכה: התנסות בהדרכה, ניהול וארגון סיור | מתודיקה של הדרכה לפי קהלי יעד ונושאים | סדנאות בהנהגה ובהפעלת קבוצה | נימוסים והליכות | בטחון ובטיחות | מורה הדרך והקשר עם גורמי התיירות | קורס עזרה ראשונה | הדרכה בחיפוש ביבליוגרפיה באינטרנט. * 68 ימי סיור: סיורים אזוריים וסיורים לפי נושאים. * ייתכנו שינויים בהתאם להנחיות משרד התיירות. תעודה לעומדים בדרישות התכנית, השתתפות באופן סדיר בלימודים ובסיורים לרבות עמידה בבחינות, הגשת תרגילים ועבודות, תוענק תעודת "מורי דרך מוסמכים - מדריכי תיירים" מטעם ביה''ס הארצי לתיירות בישראל בניהול אוניברסיטת חיפה. רישוי משרד התיירות רשיון מורה דרך ארצי מטעם משרד התיירות יינתן למי שמילא אחר התנאים הבאים: * בוגר ביה''ס לתיירות * קיבל תעודת העדר רישום פלילי ממשטרת ישראל. * עמד בהצלחה בבחינות הסיום הממשלתיות (בכתב ובע"פ). * תלמיד שמלאו לו 21 שנה. שכר הלימוד לקורס מורי דרך שכר הלימוד לשנה"ל תשס"ו הוא 16,400 ש"ח. ניתן לשלם באמצעות המחאות או בכרטיס אשראי (עד 15 תשלומים ללא ריבית). שכר הלימוד כולל את המרכיבים הבאים: 68 ימי סיור | חומר עזר | דמי כניסה לאתרים | לינה ארוחת בוקר וערב בסיורים בני יותר מיום אחד. דמי ההרשמה בסך 350 ש"ח אינם כלולים בשכר הלימוד. מיוחד למורי דרך: קורס מקוצר למדריכי טיולים בחו''ל: משך הקורס למורי דרך, יקוצר ל- 120 שעות הוראה (במקום 260 שעות) שמהוות השלמה לקבלת תעודת גמר בקורס "מדריכי קבוצות לחו''ל". בסיום הלימודים תוענק תעודת "מדריכי קבוצות לחו"ל" ו"תג מדריך" מטעם בית הספר הארצי לתיירות בישראל בניהול אוניברסיטת חיפה. שכר הלימוד שכר הלימוד לשנה"ל תשס"ז הוא 2,650 ש''ח (במקום 4,290 ש"ח). ניתן לשלם באמצעות המחאות או בכרטיס אשראי (עד 4 תשלומים ללא ריבית). דמי ההרשמה בסך

פגע תסביר לי

למה מי שגמר בהצלחה קורס מורי דרך ארצי ועבר את בחינות הרצח של משרד התיירות, על שלל נגזרותיהם בכתב ובע"פ, בהכנה ובהפתעה, משלם דמי רישוי שנתיים, חייב בהשתלמויות עתיות, העדר רישום פלילי, ורשאי להדריך לפעמים גם בכמה שפות זרות (לאחר ששילם ונבחן) צריך גם פאקאקטע תו תקן? רק כדי להקיא מצואת השוורים, הכסת"ח הלאומי שנקרא חוזר מנכ"ל וקורס בטחון ובטיחות? רבאק!

מפני שלמרבה הפלא

הרוב המוחלט של החומר הנלמד בקורס מורי דרך לא רלוונטי בכלל לטיולים של מערכת החינוך. הידע שמקבלים בקורס מורי דרך על זואולוגיה, בוטניקה וגאולוגיה שואף לאפס (על בוטניקה אמר את זה גם ד"ר יובל ספיר, ממומחי פורום שמירת טבע שלימד בוטניקה בקורס מורי דרך), אני לא עשיתי במסגרת הקורס אפילו לא מסלול אחד ברמת מטיבי לכת, וכמעט אף לא אחד מהמסלולים הפופולאריים בבתי ספר (אם עברת ראיון באגד תיור ונופש, טללים או דומיהם בוודאי מילאת טופס הכולל את מידת ההיכרות שלך עם כמה עשרות מסלולים כאלה). ובקשר לשאלה שלי אל המפרסמת- זה משהו שהנרשם צריך לדעת, האם צריך השלמה וכמה תעלה. שמעתי שבבית הספר הארצי לתיירות ההשלמה עולה 2000 ש"ח.

היא מפרסמת את ביה"ס הארצי לתיירות

זה פירסום של בית הספר הארצי לתיירות שאונ' חיפה קנתה ממשרד התיירות לפני כמה שנים.

פגע שוב אתה לא שם סימני שאלה?

תקשיב: בקורס מורי הדרך האחרון, שגמר ביולי 2006 את בחינות הגמר, כלומר מחזור ס"ה של בית הספר המרכזי לתיירות - אוניברסיטת חיפה שלוחת ת"א היו יותר מאשר טיול אחד למיטיבי לכת, היו קמפוסים (נגב גליל עליון וגולן) שנגעו בדיוק במיתווי טיולי בתי הספר (מובן שאי אפשר את כולם), גיאולוגיה לימדו שניים: מוטי זיק, שאם אחריו אתה לא יודע גיאולוגיה קשה לך להראות את פרצופך בכיתה או בכל מקום אחר, והשני הגיאומורפולוג ללא לאות וללא הפסקה מנחם מרקוס שהוביל כמה וכמה סיורים ואתה יודע אצלו אין סיור בלי גיאולוגיה - והרבה ואים סיור בלי מיטיבי לכת. כנ"ל אצל האדון אלי רז שהעביר לקורס 2-3 סיורים באגן ים המלח ועין גדי. זואולוגיה נלמדה הן בכתה והן בגן החיות האוניברסיטאי ברמת אביב בצורה פרטנית ומפתיעה ואילו הגר לשנר לימדה בוטניקה ושיעורי השלמה בתורת הצומח של ארץ ישראל, כאשר חלק מן התלמידים חשבו שאין די בחומר שנלמד. יחד עם זאת, החומר שכרוך בגיאולוגיה ביולוגיה זואולוגיה וצפרות הוא עניין של התמחות, אין לקורס מורי הדרך טענה להפוך אותך לא לצפר ולא לביולוג אקולוג או בוטנאי מוסמך אבל גם לא להיסטוריון. נכון שיש דגש מיוחד על אתרי צליינות ותיירות "קלאסית" משום שמורה הדרך בהגדרתו אמור לעסוק גם בהדרכת תיירותזרה. ולכן פגע, קורס מורי הדרך אמור רק לתת לך כלים להתמודד בצורה מסודרת עם כמות בלתי אפשרית של חומר מגוון מאד ברמות פרטנות גבוהות יחסית. עובדה, יש מדריכים שיודעים לשלב בין הדברים, קצת מזה וקצת מזה - ובוודאי שמורה דרך אינו שופך על תלמידיו ברגע אחד את כל מה שהוא יודע. הצעירים קוראים לזה "מורה חופר" ודי מהר משתעממים. אם אתה מכיר את מייק לבנה איש איילת השחר ואת יוסי לב-ארי מדן הרי שפגשת את מורי הדרך רבי הידע, שיודעים לשלב היטב בין הדיסציפלינות, בין היסוריה תנ"ך וגיאוגרפיה לבין צפרות ארכיאולוגיה לבוטניקה ועוד ועוד. ויש עוד רבים אחרים כמובן. שמת לב גם אני מקווה שמבקרים רבים תוכל לראות שהמרצים והמדריכים הם מקצוענים בתחומם. הארכיאולוג איתו הייתי בבית שאן ידע המון על המקום אבל מעט מאד על הציפור שחירבנה לו על הראש. גם זה שהוביל אותי בקיסריה ביום סערה לא ידע לזהות את להקות הקורמורנים שטסו נמוך נמוך מעל המים במבנה אווירודינמי מרתק. אותו עניים יותר הסמל של הלגיון שבנה את אמת המים. כל אחד והסיפור שלו. לבוא ולומר, אם-כן, שקורס מורי הדרך אינו מכין אותך לטיולי בתי הספר זאת אמירה לא רצינית, אלא אם באת לקורס ללא שום ידע מוקדם, מעולם לא הדרכת בתנועת הנוער, בצבא, או בכל מקום אחר קודם לכן, ומתוך איזו כוונה שהקורס יאכיל אותך בכפית מכל וכל. קשה היא עבודתו של מורה הדרך, המון חומר המון ספרים המון לימודים והמון השתלמויות רשמיות ולא רשמיות, ואני לא יודע איך אתה אבל אני, עדיין, לומד לפני כל טיול מרענן את החומר, כולל בטיולים מרובי ימים, בלילות שבהם אני משתחרר מהקבוצה, עולה לחדר לאוהל או מה שלא יהיה ולומד את המסלול ואת ההדרכות והמתודות של היום הבא. ספרים? חוברות? מפות? מילונים אנציקלופדיות, ספרי תפילה? מגדירים? משחקי אוטובוס? משחקי חברה, קלסרים עם שרטוטים הדגמות ומתודות? כבר אין לי מקום בבית. אה כן פגע, קורס מורי הדרך גם לא מלמד אותך טיולי ג'יפים וטיולי אופניים וגם לא סנפלינג. איזה באסה נכון? בהצלחה.

הרשה לי לשים סימן קריאה אחד:

אם אחרי מוטי זיק אתה לא יודע גאולוגיה- אין פלא! עשיתי פעם רשימה של כל השטויות שלמדתי אצלו, אבל כרגע זכורה לי רק אחת: תקופת הקרטיקון נקראת על שם הגיאולוג הצרפתי אנרי קרטיקה. קורס מורי הדרך אינו מלמד אותי גם טיולי ג'יפים, אופניים וסנפלינג- והוא גם לא נותן לי רשיון להדריך אותם (לטיולי אופניים וג'יפים לא צריך רשיון מיוחד, אבל סוכן ביטוח שיבטח טיול אופניים שאני מוביל יהיה מטומטם). בקשר להתמחות אתה צודק- אבל איני רואה למה שמשרד החינוך יתן לך להדריך בתי ספר לפני שהתמחית. ובקשר למסלולים למיטיבי לכת- העובדה היא שאפשר לסיים קורס מורי דרך בלי לעשות מסלול אתגרי יותר מנחל אוג. "תו התקן" מאפשר לאחד כזה לצאת מחר בבוקר להדריך את מסלול צוק תמרור- עין בוקק או הדרג'ה, אם יעשה קודם סיור מכין. אתה תסמוך על מדריך שהלך פעם יחידה בחייו מסלול כמו שאני מתאר שיוביל שם את הילד שלך?

טוב או רע למי?

לך כמורה דרך בוודאי שכן. אבל למה שמשרד החינוך יחלק אותו לכל מי שגמר קורס שמלמד אותו בעיקר להדריך תיירים בירושלים?

הלכתי לבדוק בתיקי הסיור שלי...

אומנם סיימתי קורס לפני 19 שנים ואין אני יודע אם זה מייצג אבל.... שנה וחצי קורס...74 (!!!) ימי סיור (כולל יהודה שומרון וחבל עזה...!) ובין מסלולי ההליכה שעשינו היו: רמת הגולן: - יער אודם והג'ובות - נחל ג'ילבן - נחל דליות לגמלא - נחל חזורי - נחל אל על ממפל שחור למפל לבן מקורות הירדן: - הבניאס מהמעיין עד כפר סאלד - החצבני מגשר הצינורות ועד לחניון מעיין - נחל עיון גליל עליון: - נחל קדש ממצודת כ"ח לצומת כ"ח - נחל פרוד - נחל מירון - נחל עמוד עליון - משביל הפסגה במירון לחורבת חממה גליל מערבי: - נחל שרך-בצת - נחל כזיב מחניון הזיתים למונפורט חזרה למטה ועליה לכיוון פארק גורן - מערת קשת למערת נמר - נחל יחיעם ממצודת יחיעם להילה גליל תחתון: - נחל ציפורי מכעביה לתחנות עליל - מיודפת להר עצמון - רכס תורען כרמל ורמת מנשה: - נחל כלח - נחל חרובים חורבת סומקה - מג'וערה לרמת השנים ונחל שופט - אמות המים לקיסריה מנחל תנינים לקיסריה עמקים: - מהר ברקן לעמק הנעלם מרכז הארץ: - מקורות הירקון אזור השפלה והרי ירושלים: - פארק קנדה עמק המעיינות - בעקבות הל"ה אל גבעת הקרב - תל מרישה ובית גוברין (לפני פתיחתו של הגן הלאומי) - סטף - חורבת סעדים לעין חינדק יהודה ומדבר יהודה: - נחל המעיינות ואדי ג'מע - ואדי קלט מעין קלט ליריחו - עינות צוקים - משאש מורבעת - מהר ישי לנחל דוד עליון להר מצפה עין גדי ונחל דוד תחתון. - נחל ערוגות תחתון - מצדה שביל הרץ - נחל זוהר - הר סדום שביל הסולמות - נחל פרצים - צוק תמרור נגב: - עין ירקעם - פרסת נקרות - נחל צין עין עבדת עין מור - בורות לוץ הרי אילת והערבה: - הקניון האדום - עין נטפים - הר שלמה נחל המפלים - הר יואש נחל גישרון - נחל צפחות הר צפחות - הר עמרם לעמק הנעלם - הר תמנע תגידו היום זה שונה??? ואגב, אין לי ולא יהיה לי תו תקן. הדרכתי בזמנו בתי ספר בכל המסלולים בלי תו תקן כי לא היה צריך והיום מתוך בחירה אני נמנע מזה. אני חושב פגע רע שאתה פלצצן ודברן גדול. עשית בחירה לעבוד עם אוכלוסיה מסויימת, אתה אוהב תחומים מסויימים בהם אתה מתמחה ומגלה בקיאות, אותה כנראה אתה לא ממש נמנע מלהציג בכל עת, אבל זה לא עושה לא אותך ולא את הבחירה שלך לטובים יותר מאחרים ומבחירות אחרות. אישית אני לא רואה את הדרכת הטיולים בבתי הספר כרמה הגבוהה ביותר של הדרכה. להיפך. הדרכת טיולי בית ספר היא הדרכה שעיקרה ידיעת נתיבים והסברים מאוד ספציפיים שחוזרים על עצמם בהמון מקומות (עם עזרים שמתאימים עם זכויות יוצרים וגם בלי, להרבה מקומות). אני לא חושב עם זאת שזו הדרכה נחותה יותר. זו פשוט פרקטיקה שמחייבת התמקצעות שונה מהדרכת תיירים ואו מבוגרים ואו גמלאים ואו כל אוכלוסיה אחרת. אני אישית רואה את הדרכת בתי הספר כהדרכה פחות מאתגרת אבל זו דעתי האישית ואני מודה לכל אחד כמוך שעושה זאת שאלמלא כן עוד אני הייתי צריך לעשות את העבודה הזו....
קורס מורי דרך נותן לך את כל הכלים להדריך כל סוגי אוכלוסיה אך כמו כל קורס בכל תחום עיסוק גם קורס מורי דרך אינו סוף פסוק בתהליך ההכשרה ותמיד יש לללמוד עוד ועוד לעשות בחירות ולהתמקצע במה שמעניין אותך. מדריך לא צריך לדעת הכל על הכל אבל הוא צריך לתת חוויה שלמה בטיול. לצורך זאת לא רק שאינו צריך להיות מומחה אפילו להפך. התמחות לעיתים פוגעת בחוויה הכללית. הדרכה היא מקצוע וככזו נדרשים לה כישורים שאינם בהכרח קשורים בידע או תחום התמחות. המדריכים הגדולים ביותר והמרתקים ביותר הם דווקא אלו שאינם "מתמחים". תחשוב על זה ובהצלחהבדרכך ובבחירה שעשית. לך איתה ואל תרגיש צורך בכל עת להטיף מוסר ולהשתחצן מול אלה שאינם נופלים ממך אבל פשוט בחרו בדרך אחרת, ליגיטימית לא פחות משלך!

אני משוכנע

שאלולא היה כל כך פופולארי בפורום זה להכפיש אותי מפני שבניגוד לכם איני סבור ש"תו התקן" אינו מזימה מרושעת ובלתי חוקית של משרד החינוך, לא היית טורח כל כך להדביק לי דברים שלא אמרתי. מעולם לא השתחצנתי מול אלה שלא עשו את הבחירה שלי שהיא להתחיל לעבוד בבתי ספר. אני טוען פשוט דבר אחד: קורס מורי דרך לא מכין אותך להתמחות המסויימת הזו, ולכן זכותו של משרד החינוך להמנע מלתת לך את הרשיון לעבוד עם בתי ספר עם לא התמחית בזה. עשית כמה מסלולים ךמטיבי לכת? נחמד מאד, אבל אפשר לקבל רשיון מורה דרך בלי זה.

pinzo01

New member
מוטי .למה אתה משקיע כל כך הרבה

אנרגיה צא וחשוב אדם שליווה טיולים כמאבטח עבר קורס מורי דרך הוא יודע יותר טוב מכולם מהם טיולים ,מה מטרתם! איך ההדרכה אמורה להיות ! הוא יודע הכלללל!!! ובאשר להעשרה ואותו נסיון שצברת במשך שנים ,הוא כבר קיבל בחצי שנה או פחות שהוא מורה דרך הוא כאמור יודע הכל ומי אתה שתטיף לו מה לומר ואיך לומר, ומהי הדרך הנכונה להיות מדריך יש לך עסק עם מומחה אחד ויחיד שרק הוא יתן ונתן ועוד נכונו לו ימים מדהימים עד כדי כך שהפורומים הללו משמשים לו מיקלט הן בשעות היום או הלילה מה עם עבודה בתחום? ע"פ השעות שהוא מבלה כאן או בשאר הפורומים אני משוכנע שגם חברות העוסקות בבתי ספר לא מעסיקות אותו בקיצור אחד שמחפש תצ'ומי בכל מקום ובכל פורום משום מה אפילו בפורום חיות בית קיבלו אותו" בברכה" אז מי אנו ? לסיום עזוב אותך ממנו אם פרנק לא יחסום אותו הוא יחזור על אותה שגיאה מYNET בזמנו

שמוליק אני חולק עליך...

כרגיל הייתי אומר??? א. הבחור מורה דרך, גם אם הוא לא בדיוק "כוס התה" שלי או שלך, מגיע לו קרדיט. אני לא עוקב אחריו לא כאן ולא בשום מקום אחר ואין זה מענייני היכן הוא מבלה את ימיו ובטח לא את לילותיו. אני נותן לו קרדיט גם אם יש מי שחושב שאינו ראוי לכך. גם עברו כמאבטח לא רלוונטי, ואתה יודע מה, גם לא נסיונו דל השנים. ב. אני באופן עקרוני נגד חסימות וסתימת פיות למעט במקרים מאוד קיצוניים של פגיעה בשם הטוב ואו עבירה על החוק. העובדה שאדם בוחר להתבטא באופן מסויים, שלדעתי רק פוגע בו וביחס שחשים כלפיו (כפי שזה בא לידי ביטוי אצלך) אינה לכשעצמה סיבה לחסות לא את הגישה שלו לפורום ובטח לא את פיו. זכותו של כל אדם להביע את דעתו וגם אם זו בדרך שחצנית וחסרת כל בסיס. זהו מחירה של הדמוקרטיה ובוודאי של הדמוקרטיה הסייברית שאתה נתקל ותתקל בהמון דיעות והשתפחויות חסרות כל יסוד, בסיס, הגיון או תבונה. עדיין אלו דעות ליגיטימיות. שמוליק רק בריאות ואושר

pinzo01

New member
אופ'ס רק נכנסתי הבייתה והנה מוטי ..

מוטי אין חדש ,מדוע ?כי אני חולק עליך כך שאנו" פיתיים " חלק את הדברים לשניים 1. לא ראיתי מישהו בפורום הזה או אחר שמגיב רק באופן שלילי חצוף ומתנשא ואם הרשיון לכך הוא תעודת מורה דרך הרי זו ממש בדיחה, הגדרת עיסקו כמאבטח היא רלוונטית רק לגבי איסוף הידע הרב שלו ..... 2. לגבי חסימתו כאן בפורום זה לא נובע מסתימת פיות אלא מהטעם הפשוט שלאף אחד אין בעלות על ידע וחוכמת חיים וכו' אך רשעות לשמה ?....אז למה פה ולמה בדיזנגוף יא סחבי ....... הבי גזונט

הסיבה העיקרית

היא שכל נסיון להתדיין עם מי שבחר לו כינוי תוקפני, נדון לכישלון מראש. זו הסיבה שאני נמנע מלהיכנס איתו לדיון. לא תוקף אותו וזה לא כוס התה שלי, יש לי עוד כמה דברים חשובים לעשות בחיים. אבל הוא בהחלט מושך אש בהתנהגותו החריגה כשהוא מתנהג בשחצנות כלפי כל אחד ולא משנה מי הוא גם אם מדובר במורה-דרך עתיר ידע שעוסק בנושא מ-1960 . כמו שרשיון נהיגה לא הופך אותך לנהג, כך רשיון מורה דרך לא הופך אותך למורה דרך. זה בסך הכל רשיון להתחיל לעסוק בנושא וללמוד אותו אישית. מורה-דרך צריך להיות מי שטייל רבות בימי חייו והשיא הוא הלימודים והרשיון ומכאן רק ממשיך ולומד כל העת. הבעיה שבקורס איתי היו לפחות חצי כתה עולות חדשות שאין להן שום מושג בנושא והטיולים היחידים שלהן בארץ היו ימי הסיורים הלימודיים בקורס וכל מגמתן היה להדריך צליינים וסיבת הגעתן לקורס היא קוצר הראיה של מי שמסבסד את הלימודים של עולים חדשים ולא משנה במה. מורה-דרך אמיתי, לומד כל חייו, אולי אני לא דוגמא כי אצלי אישית, כל מסלול וכל נושא הוא פרוייקט למחקר והידע הנרחב שלי לא בא בשום אופן מהקורס אלא מלימודים עצמיים לאורך עשרות שנים, ואצלי למשל לא יכול להיות מצב כמו שראיתי מורת דרך ותיקה שהסכימה להדריך טיול שהיא מכירה בו רק 80% מהאתרים, אותי דבר כזה מזעזע כי זו חוסר אחריות ומעילה באמון, אומ מי שהדריך בשטח והתברבר וחזר עם הקבוצה בלי להגיע ליעד. אבל אלו דוגמאות בודדות, מורה דרך רציני לא ידריך קבוצה או נושא או מגמה שאינם מתאימים לו, ולכן בזמנו כשהסכמתי להדריך בתי ספר, זה היה כיוון שהיתה לי התאמה אישית לנושא, ופרשתי מהדרכת בתי ספר כאשר נדרשתי לשעשע את התלמידים ולהיות להם בייבי-סיטר ונושא ההדרכה ממש לא ענין את המורות והן התנגדו מאוד למסלולי הליכה רציניים, גם אם לכתה היתה המוטיבציה לכך, כמו כן כשהתברר לי כי למעשה מורה הדרך לא מופיע כלל ברשימת בעלי התפקידים על פי משרד החינוך, כך שאם תהיה בעיה, אני בבעיה, ולכן פרשתי מכך. ואמנם, תו-התקן האומלל הזה הולדתו בחטא. משך שנים רבות, עשרות שנים, משרד האי-חינוך פעל בניגוד לחוק בהעסיקו מדריכים מתחזים שאינם מורי-דרך מוסמכים בניגוד לחוק במדינת ישראל. בחוזר מנכ"ל משרד החינוך כתוב במפורש שמי שאחראי על הטיול הוא המורה, ומי שמוביל את הטיול הוא מי שמכיר את הדרך - ממש כך(המושג מורה-דרך לא קיים שם), וכל זה בניגוד לחוקי המדינה. משך הזמן נולדו כל מיני נסיונות של המצאת מדריכי-של"ח ואחרים כפתרונות לתת תשובה להדרכות בבתי הספר מהבחינה היחודית של טיולי בתי ספר, מה שמהווה שוב עבירה על החוק במפורש. הדרכתי כמה שנים בתי ספר, ובהיותי בתוך העניינים ממש, התברר לי כי בעצם המורים (או יותר נכון המורות, כמה מורים יש?) מחפשות בעצם בייבי-סיטר לילדים שישעשע אותם בטיול ויעסיק אותם ושלמורה יהיה שקט ושלווה, ובעצם תו-התקן נולד כדי להפוך את המגמה לרשמית ושמדריך הכתה יטפל בכתה והמורה תהיה רק ברקע. וזה כמובן בניגוד למטרה הבסיסית שבעבורה התלמידים יוצאים לטיול: הכרת הארץ, חיזוק הקשר לארץ, הקשר בין מקומות ואתרים לבין הנלמד בבית הספר, וחשוב מאוד- גיבוש חברתי. אין שום ספק שמי שמדריך את הכתה יום אחד, לא הוא הדמות לגיבוש החברתי אלא המורה, תפקידו אמור להיות הדבק המחבר בכתה והמקשר בין החומר הנלמד בכתה למציאות בשטח בסיור למורה-הדרך. אבל זה לא קורה אלא במקרים נדירים עד מאוד. המצאת תו התקן נולדה גם היא בהתחכמויות ובנסיון להקים תפקיד חדש במשרד החינוך בניגוד מפורש לחוק במדינה. והסיבה העיקרית הנראית היא שמורי דרך ברחו מהדרכת בתי ספר שהפכו יותר לנסיעות מפונקות עם מסעדות ובתי מלון ואטרקציות, ואם אתה מגיע לאתר ומנסה להסביר אותו והתלמידים מפריעים, אתה פונה למורה ומקבל תשובה "תזרום איתם"....... בתחילה נאמר במפורש שבעל תת (תו תקן) לא צריך להיות מורה דרך, וכאשר התברר כי הנושא מעלה גלים כיוון שיש כאן עבירה חד משמעית, תוקן הנושא ונאמר שרק מי שהוא מורה דרך יכול להירשם לקורס תת ולהדריך בבתי ספר, אחר כך אמרו שבמשרד החינוך יישב פקיד של משרד התיירות כחותמת גומי, והיום אני לא יודע מה המצב. בשורה התחתונה, עד שלא ישונה החוק, בהוראת דרך מותר לעסוק רק מי שבידו ועל חולצתו תעודת מורה דרך המוסמך על ידי משרד התיירות. נקודה. אם משרד החינוך רוצה לבצע השתלמויות למי שידריך בבתי ספר, זה עניינו, למרות שעד המצאת ה-תת מורי הדרך ידעו לנתב עצמם מי שמתאים ומי שלא מתאים, עד שבגלל דרישות המורים ממורי-הדרך להיות בייבי-סיטר, נמלטו מורי הדרך בהמונייהם מהדרכת בתי ספר, ובמקום לתקן את המצב, מעוותים אותו עוד יותר בהמצאת ה-תת שבעצם נותן הכשרה לצעירים להיות בייבי-סיטר לתלמידים, העיקר שלמורות יהיה שקט בטיול......

איני מתבייש בזה שהייתי מאבטח טיולים

הייתי מתבייש אם הייתי סלפן המסלף דברי אחרים. איני יודע מהו אותו פורום "חיות בית", אולי תוכל להאיר את עיני? נ.ב גיליתי עוד חוסר אחד בקורס שלמדתי- שכחו ללמד אותי פסיכולוגיה בגרוש.

pinzo01

New member
פגע רע או שפם המקובלים או איך שלא

תכנה את עצמך באם הזכרון שלך לוקה אז דחילק עזוב אותנו אין לי ולעוד כמה, כוח לקרוא את השטויות שלך ולהגיב לכל מיני מניפלציות משועממות של ילד שעדיין לא התבגר וחושב שמצא לו במה ואם אתה מתעקש כנס לחיפוש מתקדם תחת שמך ועיין מה כותבים עליך בפורום משוב לגבי הרעלת חתולים ופתרון כימי לבעיות היקום דבר נוסף בקשה אחרונה ממך אל תגיב יותר אל הודעתי בכל פורום כלשהו רק טוב שיפגוש אותך

אני יודע מה כותבים עלי

וכמוך, גם החתוליסטים סילפו את דברי. אם אינך רוצה שאגיב לסילופיך- אל תסלף.

mottitol

New member
רק תיקון קטן

"למען הסדר הקיבוצי הטוב" מיכה (מייק) ליבנה ,חבר קיבוץ מעיין ברוך ולא איילת השחר.............................................

למעלה