מידע על ישראל!

Dudidud

New member
לא דיברתי על

היחס לאנשים ולמצבם. אלא על היחס לקרקע במנותק מהמציאות הנוכחית.

E טי

New member
הצבא כבר 14 שנים לא נמצא בתוך עזה.

אם כך, גוש קטיף זה לא כיבוש.

צודק.

כשנהרסים בתים בחאן-יונס, בית-לאהיה ורפיח, זו תוצאה של מתקפת חייזרים אימתנית. הפלישה ממאדים החלה ברצועת עזה, ייכתב ביום מן הימים.

E טי

New member
הבתים היחידים שנהרסים שם

הם בתי מחבלים. או לחילופין בתים שהמחבלים עצמם הורסים.

חחחחחחח

ומה קורה כשלצה"ל יש טעות בזיהוי? גם זה קורה. וגם את זה מטרפדים. יש לך מושג כמה משפחות חפות מפשע גרות ברחוב כי הרסו להן את הבית? לפי דעתי זאת גם אחת הסיבות שאותן המשפחות נהפכות לשונאות ישראל. ושהילדים שלהם נהפכים לשאהידים. ואז קורה פיגוע. ואז צה"ל הורס לאותה המשפחה את הבית שוב, והמעגל הזה חוזר על עצמו, והשנאה מחלחלת עמוק עמוק גם לראש של הילדים הקטנים...

E טי

New member
אתה טועה.

צה"ל התחיל להרוס בתים בגלל המחבלים ולא להיפך. ואם יש טעות בזיהוי, פותחים וועדת חקירה.

את*.

ומה עוזרת ועדת חקירה? זה לא שהועדת חקירה תבנה למשפחה המסכנה הזאת בית חדש. וגם אם כן, יעברו חודשים ושנים עד שזה יקרה, כי כמו שאתה בטח יודע, הם מטרפדים את זה, ולא באמת אכפת להם איפה המשפחה הזאת תגור בזמן שועידת החקירה הזאת פועלת.

E טי

New member
סליחה...

מסיקה מסקנות בשביל למנוע הישנות של מקרים כאלה.

סלוניק

New member
איך צה"ל הרס בתים

(בשבילך אפילו נעמיד פנים שכולם היו בתי מחבלים) אם הוא לא ברצועה כבר 14 שנה?

E טי

New member
בעיות בקריאה?

צה"ל לא בעזה כבר 14 שנה. ברצועה היו עד לא מזמן 24 ישובים יהודיים...

shay or eli

New member
בתי מחבלים לא נהרסים

תתעדכני: צה"ל הפסיק להרוס בתי מחבלים (ועדה צה"לית עלתה על ההבנה שהשמאל צעק אותה מאז שהמדיניות הזו החלה: אדם שלא איכפת לו לאבד את חייו לא איכפת לו שלמשפחתו לא יהיה בית! היחידים שנפגעים הם אנשים שלא היו מעורבים בטרור). לעומת זאת, כדי לפנות דרך לתנועת כוחות צה"ל כן נהרסו הרבה בתים פלסטינים (לדוגמא במבצעים "ימי תשובה" ו- "קשת בענן" ובהמשך מבצע "פרפר נחמד"). גם כשצה"ל רצה לתפוס עמדות תצפית (כדי לשמור על ההתנחלויות, שברוך השם כבר לא קיימות ברצועת עזה, ובעזרת השם גם מהגדה המערבית יעלמו בקרוב) הוא השתלט על בתי תושבים פלסטינים. והם, דרך אגב, לא קיבלו פיצויים, דיור חלופי, מלון ויחס של רגישות וחיבוק.

זאת אולי הבעיה הכי גדולה

שאפילו אנשים אינטיליגנטיים כמוך לא מסוגלים להתעסק בעיקר - האנשים הנשלטים, ולא השטח הכבוש. כשמעמדו בישראל של פלשתינאי משכם יהיה כמעמדו של אזרח ישראלי מאום אל-פאחם (אם נתעלם לרגע מהקיפוח), תוכל לומר שאין הבדל. אגב, אני לא יודע אם זכויות הן הכרח הנובע מהמציאות, אבל באופן כללי - דברים שהם הכרח הנובע מהמציאות הם בעיני חזקים בהרבה מכל מיני זכויות שכל אחד מנכס לעצמו.

Dudidud

New member
העיסוק באנשים

הוא במישור אחר- בפרקטיקה, שעליו כלל לא דיברתי (מבחירה לא מחוסר "יכולת"). לא דיברתי על האנשים שאני מסכים שהם אכן "כבושים", אלא רק על השטח באופן תאורתי, מנותק מהמציאות הנוכחית. "זכויות" שהן הכרח הנובע מהמציאות ניתן ל"שנות" ע"י שינוי המציאות, זה כלל לא פשוט אבל אפשרי באופן עקרוני. זכויות שאינן כאלו לא ניתן ל"שנות".

shay or eli

New member
על השטח

לא חל החוק הישראלי, והוא גם לא סופח ע"י ישראל (והוא גם לא יסופח - כי סיפוח חוקי צריך להיות בהסכמת הקהילייה הבינלאומית והאוכלוסייה המקומית, עפ"י החוק הבינלאומי).

Dudidud

New member
...

החוק הישראלי אינו מעניין אותי בקשר לעניין הזה. החוק הבינלאומי אינו מעניין אותי כלל.

shay or eli

New member
זכותך.

אותי אישית כלל לא מעניין המקרא בעניין הזה. אנשים שונים מגבשים תפיסות עולם שונות.

snea

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לא הייתי מערב פוליטיקה בכלל בכלל, גם אם היו שואלים(אלא אם כן דברים כמו עובדות, שאז זה בסדר לענות).

עם הנצח

New member
*ארגונים למען זכויות השמאלנים

והערבים. איפה "בצלם" כששוטרים שוברים לילדה בת 12, 4 צלעות ואת היד סתם כי היא עמדה וחילקה סרטים בצומת? איפה כל האירגונים רודפי הצדק כשיש מאות משפחות שאין להם מקום לגור בו? גם כן זכויות האדם....(אלא אם כן אנחנו לא מספיק "אדם" בשבילכם....)

למעלה