מידע על ישראל!

dandi99

New member
מידע על ישראל!

נבחרתם למשלחת לארה"ב . אתם צריכים להופיע מול כיתות באמריקה ולהסביר על ישראל. מה הייתם מסבירים? מה הייתם אומרים? במה הייתם בוחרים בתור נושא? -סליחה שפתחתי הודעה חדשה אבל לא ראיתי שום הודעה שבה אני אוכל להשתמש כדי לפתוח שרשור..

liavsayegh

New member
חחחח די אקטואלי לשעבר לגביי

לי אישית היה חשוב להוריד את כל הסטיגמות הלא נכונות שהיה להם על ישראל. מנסיון אנשים שם חושבים שבישראל רוכבים על גמלים ושאנשים מסתובבים עם רובים ברחוב ומאוד מסוכן בכל מקום ומפחיד לצאת לרחוב. וכאמור, זה לא נכון. צריך להסביר להם שלא כל מה שהם רואים בחדשות הוא נכון ושהעיתונות משנה את האמת כדי שיהיה יותר רייטינג. אחרי שהם יבינו מה הולך בישראל ברחוב ולא מה שהם שמעו במקומות אחרים, אז נוכל לדבר איתם על פוליטיקה.

Bassman

New member
הכי פשוט לדבר עלייך.

לגדול בישראל ולהשוות את זה כל הזמן לאמריקה. אם את צריכה לעשות את זה יותר אינפורמטיבי ופחות אישי (למרות שסיפורים אישיים עובדים הכי טוב) אני יכול לעזור לך עם כמה הרצאות (הייתי שליח מטעם הסוכנות היהודית בפלורידה במשך השנה האחרונה...)

liavsayegh

New member
אבל אני יודעת שזה דיי מעצבן אותם

שמשווים הכל בישראל. ככה אני הייתי. זה היה מן ריפלקס "בישראל יש ככה, עושים ככה". בהתחלה זה היה נחמד אבל אחר כך ראיתי על הפנים שלהם כמה זה מעצבן.

Bassman

New member
הכל בדרך שעושים את זה.

לא להציג כאילו אנחנו הרבה יותר כלים והרבה יותר עצמאים. אבל אין כמו סיפורים אמיתיים שלך. איך ילדים הולכים לביה"ס ומפסיקים באמצע לרדת למקלט. איך מקבלים טלפון מחבר שמספר לך שחבר אחר נהרג. סיפורים מהחיים. חשוב גם להוסיף דרך קומית משהו. אני נהניתי לדבר עם הסטודנטים שהרצתי להם על הרבה דברים "צעירים". דברים שכללו תמונות של בר רפאלי ודודי בלסר. צריך להיות אמיתיים ולא רשמיים מדי כי אז קשה להם נורא להתחבר אליכם. בקיצור סיפורים אמיתיים זה מספר אחת

הכי נדוש -

לספר על כך שכל נער בן 18 (כביכול כל נער) נעשה חייל. כשהייתי באירופה ובארה"ב לפני הגיוס זה מאוד הרשים אותם (אפילו קיבלתי המון חיבוקים מכל החברות הכוסיות של בני דודים שלי, שהיו משוכנעות שאני הלכה למעשה הולך למות).

Continuum

New member
..

בהוסטל בברלין חיכו לנו עם הארוחת בוקר 4 שעות כי אנחנו הולכים להיות חיילים.

Vrock

New member
שאלה טובה...

בהנחה שאני יכול לדבר קצת עם האנשים- קודם, אני מניח שהייתי שואל אותם מה הם חושבים על ישראל מבחינה ביטחונית, כלכלית ועוד.. אחרי זה, הייתי קצת מפריך (או מאשש) את הטענות, מספר על חייו של האזרח הפשוט, על פלגי העם בישראל (הרכבי אוכ' ומנהגים) מסביר קצת על הפילוג בעם. מספר על הדתיים בקצרה וכמובן שהייתי מספר על רעיון המדינה ולמה חשובה לדעתי מדינה יהודית.

sheep 007

New member
אני מציעה לך לנסות..

להעביר להם את ההרגשה של איך זה להיות מתבגרת בארץ, תנסי להראות להם חיים של ילדים בני גילם בארץ, שלמרות מה שמראים בטלוויזיה לא כול כך רע פה. אני הייתי אצל בת דודה שלי בארצות הברית לפני כמה זמן וכולם שם חושבים שכול צעד פה משהו מתפוצץ, וכול היום חיים במקלט בפחד, וזה בעיקר כי זה מה שהם רואים בטלוויזיה. התקשורת שם מראה להם רק את הצד הפחות טוב של הארץ, אף אחד (עדיין) לא אראה להם את הצד הטוב של המדינה וחבל.

dandi99

New member
צודקת..

כל אמריקאי או בכלל מישהו מח"ול שאני מדברת איתו או שואל איתי אייך זה שיש לנו חשמל ואם אנחנו רוכבים על גמלים או אייך אני לא מפחדת לצאת לרחוב והאם הייתי נוכחת בפיגוע. השאלה היא אם אתם חושבים לנכון לדבר ולהסביר על ההתנתקות?

כמו שכבר עשיתי בלא מעט הזדמנויות...

הייתי מספר לאנשים המאזינים לי, שבניגוד למדינות רבות אחרות בעולם, שמבצעות פשעים אלימים מבלי שאיש במדינה נותן על כך את הדעת, בישראל פועלת רשת עניפה של ארגונים ותנועות למען זכויות אדם, שנאבקים נגד הכיבוש, ההתעללות בעובדים זרים, הסחר בנשים והגזענות. הייתי מבקש מהם לא להכתים את כל הישראל בצבעי הכתום, לתרום מכספם לארגוני זכויות האדם הפועלים במדינה, ולהבין שאפשר, בנשימה אחת, לתמוך בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה, ועם זאת להתנגד לכיבוש בשטחים על כל גילויי האלימות הכרוכים בה.

Dudidud

New member
וממך הייתי מבקש

לא להכתים את הכתום בכל מיני "צבעים" שברצונך לטפול לו.

Bassman

New member
../images/Emo45.gif ובנוסף-

להסביר להם את ההבדל הגדול בין צה"ל לטרוריסטים הפלסטינאים (וכן, שאלו אותי מה ההבדל? אנחנו הורגים ילדים וגם הן). להסביר שאצלנו מתייחסים לכל מקרה כזה כמשהו שגוי, חוקרים את המקרה ושופטים את החייל ומפקדיו.

Dudidud

New member
מעולם לא הצלחתי

להבין איך אפשר לראות בשטחי יש"ע "כיבוש" בד בבד אם זכותה של ישראל להתקיים פה. אלא אם כן אתה רואה ב"זכות" הזו הכרח שנובע מתוך המציאות. ואם זה כך אזי זה לא מוסרי לגור בשטחי 48 באותה מידה שאין זה מוסרי בשטחי 67.

בו נתחיל מזה

שהצבא נמצא ממש בתוך הערים הפלסטינאיות, אבל עם זאת אין לפלסטינאים כל אזרחות. זה מספיק כיבוש בשבילך?

למעלה