מידע על בה"ד 1

• פותח הנושא ttqw
  • פורסם בתאריך

ttqw

New member
מידע על בה"ד 1

כל מי שיודע משהו על בה"ד1 או משרת שם בבקשה תספרו לי כמה פרטים ותנו לי מידע, אני יוצא לקצונה ולא רוצה להיות שוקיסט אם אתם מכירים אתר שנותן מידע על בה"ד 1....

rshilkrot

New member
במחילה מכבודך כמובן

הוד רוממותו הקצין-TO-BE אבל אם אתה שואל איך זה להיות בבה"ד 1 כדי לא להיות שוקיסט - אתה שוקיסט. מהרבה אנשים הבנתי שזה בית-זונות אחד גדול, ומהפעמים שהייתי שם בעצמי הבנתי שזה מקום משמים ויבש ומדי. הכל עשוי מבטון, ואיפה שאין בטון יש חול.

ttqw

New member
ליותר פרטים

סבבה תודה, אבל ציפיתי ליותר פרטים

נוב 00

New member
בה"ד 1

אני משרת בבה"ד 1 במפקדה וליתר דיוק במודיעין שם. בתור צוער אתה מגיע לבה"ד 1 ויש לך מבחני כניסה שכוללים 3 דברים: מבחני עיוניים, בר -אור וניווטים אם אתה רוצה יותר מידע על זה תבקש המקום עצמו דיי אפור אכן הכל מבטון אבל סה"כ זה אחלה בסיס מבחינת תנאים לצוערים יש אחלה חדרים ותנאים טובים מאוד. בנוגע לשוקיסטיות כל צוער שמגיע לשם הוא שוקיסט מעטים הצוערים שאני פוגש שהם לא שוקיסטים והם בד"כ החי"רניקים אם יש לך עוד שאלות שאל....

ttqw

New member
או, על זה אני מדבר....

כמה שאלות טכניות... יש חימום בחדרים של הבסיסי? איך השק"ם? איך הכיתות לימוד? בסיסי עושים מסע בשביל הרקע הלבן לכומתה? מה אורכו? יש לך ICQ?

מצבך רע ....

תקשיב חמוד , אם אלה הדברים שמעניינים אותך על בה"ד אחד, אתה לא תשרוד שם יותר מדיי זמן. השוקיסטיות שלך נשפכת לך מהאוזניים. אם אתה לא רוצה למצוא את עצמך תוך 4 ימים חזרה בבסיס שלך, כדאי שתתחיל להיות רציני. תשאל מה שואלים בבוחן כניסה, איך הרמה הפיזית והמנטלית, איזה מטלות יש, על מה אתה נבחן ואיך מסיימים. עכשיו זה הזמן שלך לצאת מהשוק אחרת חבל לך ליסוע עד מצפה רמון וחזרה.

ttqw

New member
חמודי

עברתי כבר את בוחן הכניסה, בהצטיינות! היה לנו בוחן פנימי, בקשר לחומר הלימודי והמטלות עברתי תדרוך צמוד עם סגן-אלוף של החייל שלי. לא נעים לשאול אדם במעמדו שאלות כמו- יש חימום בחדרים? ובשביל להחליט אם לקחת שק שינה למינוס 14 מעלות או סתם שמיכה וכרית למקרה שיש חימום אני צריך תשובה, אתה מבין.... אני יודע את כל הפרטים החשובים, עשיתי שעורי בית, עכשיו אני מנסה להשלים פרטים שוליים בכדי לקבל תמונה מושלמת. לא למדת לא לקפוץ למסקנות פזיזות בתור קצין? אני השוקיסט, אתה בטוח?

נוב 00

New member
הקיצר...

עם כל הריבים שלכם. יש חימום בחדרים יש רדיאטורים ליתר דיוק, השק"ם פחות או יותר בסדר יש חלבית ושקמית. בנוגע לבוחן כניסה לא מאמין שעברת אותו עדין כי אף אחד לא עשה אותו עדין נראה לי שהתכוונת לבוחן של סוף ההכנה. בנוגע למסע אתה לא עושה אותו בשביל הרגע לסמל של הכומתא אלה אתה עושה אותו בשביל התגיות. אי סי קיו-132336510

נוב 00

New member
במהלך הקורס

יש לך שבוע אבט"ש ועוד שבוע שזה לא שדאות , זה כבר לא טירונות זה שבוע שאתה בשטח לאו דווקא אתה לומד שדאות נדמה לי שקוראים לשזה שבוע פיקוד

bookey11

New member
גם כושר מוגבל?

גם למי שיש פרופיל 64 או 45 (על אסטמה) צריך לעשות אבטשי"ם / שבוע בשטח, כי לי יש פטור מאבטשי"ם

נוב 00

New member
אם יש ....

לך פטור מאבט"שים אז לא ישלחו אותך לאבט"ש תיהיה משועבד לרס"ג שלך ולטאיטו . ובנוגע לאסטמה שלך ולשטח אני ממש לא יודע

אל תדאג

גם לי יש פרופיל 45 על אסטמה. אתה תעשה אבט"שים ותישן שבועיים בשאח כמו גדול. זה ממש לא סיפור ואתה תהנה מאד. רק אל תבוא בגישה של "יש לי פטור" כי זה רק יהיה לרעתך בסוף. אתה נמצא בפלוגת כושר מוגבל 2, שם כולם עם 64 או 45, ומתחשבים בך אם יש בעייה. אבל אם יראו שאתה בכלל לא מנסה וישר מוציא פטור, יעיפו אותך מהר מאד. הגישה שם זה "תנסה, ואם לא תצליח אז לא נורא". המון בהצלחה.

תראה, תשמע

קודם כל , לא עברת עדיין אף בוחן כניסה. בוחן כניסה נערך אחרי 4 ימים בבה"ד 1. דבר שני אם אתה כל כך בטוח בעצמך, ואתה חושב שאין לך מה ללמוד ותעבור את זה בקלות, כל מה שנשאר לי הוא לאחל לך בהצלחה. אני בצד שלך אבל לי לא אכפת - אני כבר עברתי את בה"ד 1. וד"א אני לא בטוח שאותו סגן אלוף, עם כל הכבוד, זוכר משהו מהתקופה שהוא היה בבה"ד 1, ואם כן אז זה כבר בטח השתנה. וכן, אתה עדיין השוקיסט ....

למעלה