מידה כנגד מידה בתנ"ך

eyalnadav

New member
מידה כנגד מידה בתנ"ך

האם אתם מכירים דוגמאות של אירועים ואישים שמתואר עונש או שכר של מידה כנגד מידה?

כאשר שיכלה נשים חרבך כן תשכל מנשים אמך או משו

כזה. אגג. וכן המן שנתלה על העץ עליו ביקש לתלות את מרדכי. מה הבעיה?

נזכרתי גם ב...

והלכתם עימי בקרי והלכתי אף אני עמכם בחמת קרי (משו כזה) אין ספק, אל נקמות, ותורתו תורת הנקמות. (רק לעמו אסר על הנקמה והנטירה, ואף זאת רק לבני עמם)

ועוד:

והלכתם עימי בקרי והלכתי אף אני עמכם בחמת קרי (משו כזה) אין ספק, אל נקמות, ותורתו תורת הנקמות. (רק לעמו אסר על הנקמה והנטירה, ואף זאת רק לבני עמם)

יוסי ר1

Active member
נו, אבל זה הרי הסדק שאתה מבקש בחתימתך:

העם הולך עם הבורא בקרי - הבורא משיב בחמת קרי...

צחור

New member
מירמיה

ישנם מספר נביאי שקר: חנניה בן עזור פשחור בן אימר ויש עוד שניים, נראה לי שהם כתובים באותו פרק עם פשחור. בכלל, ניתן למצוא בדברי נביאים הרבה ביטויים של מידה כנגד מידה כלפי ציבור מסויים (ישראל/יהודה/כהנים/נביאים וכו')

מוגג

New member
בדבר אשר זדו עליהם.

פרעה גזר "כל הבן הילוד - היאורה תשליכוהו" וסופו - "סוס ורוכבו רמה בים".

eyalnadav

New member
כנ"ל לגבי שאר10 מכות מצרים

במדרש (תנא דבי אליהו) מובא מה מידה כנגד מידה

eyalnadav

New member
כמה דוגמאות מספר בראשית

1. קין הרג את אחיו הבל - וקין טען כל מוצאי יהרגני (בגלל ששב בתשובה עונשו הומתק לגלות ). 2. יהודה אמר לאביו יעקב "הכר נא" למי - ותמר השיבה לו "הכר נא" למי החותמת והפתילים 3.יעקב החריד את יצחק אביו בברכות "מי אפוא הצד ציד" וקיבל אחרי שחזרו השבטים עם הכסף ממצרים " איפוא זאת עשו" 4.יעקב החליף בינו לבין עשו (הקטן לגדול) ולבן חותנו החליף בין רחל הקטנה ללאה הגדולה ("לא יעשה כן במקומנו לתת בצעירה לפני הבכירה" לא כמו מקומך שהחלפת) - ככה גם אמרה לאה ליעקב ששאלה למה לא אמרה כלום לגבי ההחלפה(מדרש). 5.יוסף הוציא דיבה על אחיו ,טען שבני לאה קורים לבני השפחות עבדים והם אוכלים אבר מן החי - ונענש שנמכר לעבד, אשת פוטיפרע הוציאה עליו דיבה ונאסר , והשבטים שחטו צאן ולא תלשו אבר מבשרו לצורך הדם בכותנת. 6.

למעלה