מיאמי היט - לאן?

the mnm factor

New member
האמנם מיאמי יהיו טובים יותר בשנה הבאה?

כשקבוצה עוברת שינויים רבים במהלך האוף סיזן, נהוג לומר עליה שהיא קבוצה בבנייה ושייקח לה שנים להתחבר. שחקנים מגיעים לסיטואציה חדשה וצריכים זמן ללמוד את המקום, את החברים החדשים, ובעיקר ללמוד איך לעבוד תחת מאמן חדש עם שיטות חדשות. לכן קבוצה שעברה שינויים רבים מקבלת אוטומטית הנחה בדמות הדעה שבשנה השנייה שלה היא תתחבר ותהיה מנוסה יותר. האמנם הדבר תופס גם למיאמי? אני חושש שהדבר לא חד משמעי כמו במקרה של קבוצות אחרות. מיאמי לא נבנתה ככל הקבוצות. היא נבנתה באינסטנט, שחקנים בעלי סטיסטיקה מפוארת נחתו בה כדי לקחת אליפות תיכף ומיד. לא אחת, לא שתיים, לא שלוש... היא אף פעם לא הייתה קבוצה בבנייה שניתן למאמן שלה הסמכות להרכיב את חלקיה. למעשה עמדת המאמן ניתנה לספולסטרה כמו פרס. אריק, יש לך הזכות לקחת אליפות אינסטנט. במובן של הדחיפות, כמו בעוד מספר מובנים, הקבוצה הזו דומה לסלטיקס של השלישייה יותר מלכל קבוצה אחרת. אלא שכוכבי הסלטיקס היו צנועים, נתנו לדוק לאמן, נתנו לבחור צעיר לרכז ולנהל את המשחק ובערבות השנים השכילו לפתח כשרונות צעירים לצדם (רונדו, פרקינס, טוני אלן, בייבי דייויס ועוד ועוד). הדרך היחידה בה ההיט יכולו להשתפר בעונה הבאה, היא אם הכוכבים שלה ילמדו שיעור בצניעות ויתנו סוף סוף למאמן לאמן אותם. לטעמי ההיט לא יוכלו להשתפר יותר בדרך המשחק שלהם. הלא הם מסתמכים על בידודים של הכוכבים שלהם, ואלה מהלכים פשוטים שלא דורשים הרבה חיבור. חיבור בין שלושת הגדולים יש, ואכן כשהם משחקים משלוש הם טובים במיוחד. אבל יותר מזה? לא נראה לי. אם כבר יקרה דבר הפוך: יותר ויותר קבוצות ילמדו את מה שדאלאס עשו השנה, וילמדו איך עוצרים את ההיט. ההיט יצטרכו למצוא תשובות לשאלות שדאלאס הותירה במגרש הביתי שלהם, ואני לא רואה אותם עושים את זה בלי אותו שיעור בצניעות. נקודת הסיכום היא תשובה לנקודת המוצא שלי: להיט אין לאן להתחבר יותר כקבוצה, כי הם לא קבוצה במובן המקובל. הם לא ישתפרו רק בגלל שעברה שנה, כמו במקרים אחרים, והם יצטרכו לעשות חשבון נפש, כל שחקן ואיש צוות, ולהתבגר מההתנשאות והזלזול, שהיו טבועים בקבוצה הזו מיום היוולדה, בלידת אינסטנט מהדלת האחורית, כלומר מהעכוז.

אכן שיעור בצניעות דרוש

אני מקווה שההפסד בסדרה שהם היו משוכנעים שהם יכולים לנצח יוריד אותם לקרקע. אני לא חושב שיש משהו שדאלאס עשתה שיש מישהו שיכול ללמוד. שיקאגו עצרה את מיאמי על פחות נקודות מאשר דאלאס (וזה אפילו לפני שמזכירים את זה שלברון נעלם), ואף אחד לא יכול באמת לחקות את ההתקפה של דאלאס. מיאמי יכולה להשתפר, אם היא תביא שחקנים משלימים טובים יותר. אני גם חושב שכמו שהיא הצליחה להשתפר בפלייאוף היא מסוגלת להשתפר גם בתוך עצמה.

webber44

New member
לא יודע אם שיעור כזה יעזור להם

זה נשמע מתאים יותר לבחורה שעומדת בכניסה למקווה לפני החתונה. דווקא הגיוני שהכדורסל שלהם יתפתח והם ישתפרו ביחס לשנה שחלפה. דבר ראשון השיתוף פעולה של הטריו צפוי להיות מלוטש יותר. מילר יתן עונה בינונית ביחס לעונה הנוראית שהייתה לו. צ'אלמרס התבגר, אם עד לפני שנה אמרו שהוא חסר כישרון הוא הוכיח שהוא מסוגל להיות רכז פותח לגיטימי בליגה, ולדעתי הוא עוד לא הפסיק להשתפר. האסלם היה פצוע רוב העונה וחזר רק בפלייאוף. לפי כל אלה הכדורסל שלהם צפוי להשתפר, אבל לדעתי יש בעיה חדשה שצצה בעקבות הסדרה האחרונה מול דאלאס. נראה לי שלברון נפל לבור עמוק מבחנה פסיכולוגית שיהיה לו קשה לצאת ממנו. כבר לא נראה ממנו את ההופעות ההירואיות של 30+ נקודות באותה התדירות. משהו בראש שלו נדפק והיכולת על המגרש תושפע מזה. כמובן שזאת השערה, אבל אם קבוצות יתחילו לשמור את לברון כמו שעשו בדאלאס הוא עלול להישבר וייקח לו הרבה זמן עד שהוא ייצא מהבור. הפתרון הוא שהוא חייב להמציא את עצמו מחדש. עד עכשיו הוא היה בטוח שהוא השחקן הכי טוב בליגה ושאין לו מה ללמוד מאף אחד, כי כל מהלך שמישהו "מציע" לו לעשות הוא יכול לבצא בצורה טובה יותר ע"י אתלטיות וכוח. בגלל זה הוא גדל חונך והתפתח בצורה עקומה. הוא חייב לקחת מאמן אישי (כמו נוביצקי שסוחב אחריו את המאמן האישי גשווינדנר מגיל 16) שיתחיל לפתוח לו את הראש לכדורסל אחר. כבר הזכירו פה שלברון לא טוב במשחק פוסט, הגיע הזמן שייקח דוגמא מטובים ממנו קובי, מייקל) שלמדו רק בגיל מתקדם לשחק בפוסט ועם הגב לסל. לא יכול להיות שהבנאדם כ"כ שנים בליגה מסתפק בזריקות פייד מיותרות במקרה הטוב ובמקרה הרע מקבל שריקה לעבירת תוקף כל פעם שהוא במצב כזה. אם הוא לא יעשה את השינוי זה יהיה מאוד מאכזב לראות שחקן עם כישרון כמו שלו מתבזבז בליגה.

פרופורציות

נראה לי זה משהו שחסר פה מאוד (לא דווקא בהודעה הראשית) - אנשים כבר עפים על מיאמי על ימין ועל שמאל: הלו, זאת קבוצה בשנה הראשונה שלה שהגיעה לגמר NBA מהצמודים שהיו בכמה העשורים האחרונים (שמילולית הוכרע על כמה נקודות, ועם עוד שתי זריקות ברות מזל פה או אחוז קליעות עונשין פחות מזעזע שם עוד היה נגמר 4-0 או 4-1 מיאמי...) כשלפני ובתחילת העונה אמרו שגמר איזורי יהיה הישג בשבילה, בשלב הזה. הם היו במרחק נגיעה מאליפות, ממקום מס. 1 בNBA. זה כישלון מהדהד??? קריסה טוטאלית?? חורבן הבית??? פרופורציות! אם איפשהו חרב הבית באמת זה בלייקרס שדאלאס השאירו להם אדמה חרוכה... אבל בנוגע לעתיד, וכדי שהם גם ייקחו אליפויות הקבוצה צריכה לעבוד, כמו שאמרו פה, על כל העניין הזה של ביטחון ג'יימס-וויד, להצמיד פסיכולוג ספורט לג'יימס שיסביר לו שזה לגיטימי לגמרי לנסות לחדור לסל גם ברבע רביעי ועוד מאמן אישי (קרל מאלון?) שילמד אותו איך עושים פוסט ואיזה באסה זה לא לזכות בטבעות
בנוגע לעמדת המאמן - אז מצד אחד אני חושב שספולסטרה הוא פשוט על הפנים ואמרתי את זה כל העונה, מהBumpgate ועד למשחקי הפלייאוף אף פעם לא הרגשתי שמיאמי היא קבוצה בהתקפה, בהגנה הם היו מוצלחים מאוד ונתנו כמה מהלכים יפים, אבל האולטרא אתלטיות של הקבוצה עשתה לו את החיים קלים. עם מאמן אמיתי (כמה חבל שדוק לא התפנה לבסוף, עצוב לי לראות אותו עכשיו לפחות שנתיים מבזבז על קבוצה שבאמת כבר אחרי השיא שלה, לא יודע מה יעשו שם בבוסטון) - הם היו קורעים רשתות וקבוצות על ימין ועל שמאל. בכל מקרה, עונה טובה מאוד למיאמי, כמובן שצריך כבר להכניס כמה קלעים אמיתיים לרוטציה, להשאיר את צ'אלמרס (שהראה שהוא לא נחנק ברגעי האמת), להעיף את זי כבר ובעצם להשאיר רק את אנתוני ואת מילר, ולמצוא סנטר שהוא נגר מוסמך בהכשרתו עם חיבה לריבאונד.

אה, וכמובן

להשאיר את האסלם, אם זה לא היה ברור מאליו. ובקשר להודעה המקורית שלי, מה שרציתי לרשום היה עד כמה ההיסחפות פה הגיעה, שאשכרה מדברים על טרייד (?) על לברון ג'יימס (???). ממש "אתה מה שהיית בהופעה האחרונה שלך". ברצינות, הבנאדם שחקן הכדורסל הכי טוב ביקום (כולל ליגת הכדורסל של אלפא סנטאורי), היה הMVP של העונה הזאת מבחינת יכולת (רוז היה MVP ההייפ...) והיה פשוט רוצח שכיר בפלייאוף עד לגמר, עם הצגות מדהימות נגד בוסטון ושיקאגו... בתכל'ס הוביל את הקבוצה עצמה למרחק נגיעה מאליפות, ממש לא נכס שמוותרים עליו מה עוד שהפרנצ'ייז יהפוך למרושע ביקום אם זה יקרה. המשעשע הוא שאני חושב שאם יהיה טרייד כזה, זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לקריירה של לברון מבחינת יחסי ציבור. ימחלו לו לחלוטין והוא יהפוך לסוג של ישו אני חושב אם הוא ייקח אליפות אחרי זה.

halfdink

New member
וויד+דווייט+בוש > וויד+לברון+בוש

אתה באמת חושב אחרת?

זה תיאורטי כמו הוכחה של חלקיק בוזון האגדי

שאמור להסביר סופית למה חסר 40% מהמסה ביקום בחומר אפל... כלומר, יכול להיות שזה יקרה, אבל לא ב10 השנים הקרובות, ובקרוב הסיכוי הוא אפסי - אין סיכוי בעולם שמיאמי יוותרו על לברון ג'יימס. זה דבר מטומטם מכל כך הרבה בחינות שפשוט אין סיכוי שיקרה, ולכן כל הדיונים של השלב הבא (כמו מי יכול לסחוב עליו קבוצה יותר טוב כשוויד יזדקן, מי הרמוני יותר וכו') הם פשוט חסרי תוחלת...

ואגב ב"מטומטם" התכוונתי מבחינת הבעלים של מיאמ

י. בגלל שהביקורת הציבורית עליהם, הפגיעה בפרנצ'ייז (לברון מכניס מלאאאא כסף) ובכלל - לוותר על פאקינג לברון ג'יימס??! זה משהו שהם פשוט לא יכולים להרשות לעצמם - לא ציבורית ולא כלכלית...

אשתקד

New member
מטומטם?!

אז אם אתה היית מנהל של פרנצ'ייז כמו מיאמי והיית חושב על המותג ולא על טובתו של שחקן כזה או אחר אז היית מעדיף להניח לדווייט האווארד לעבור לשחק בלייקרס ולחזק את המתמודדות מולך על התואר ולא לעשות טרייד דיי מתבקש על לברון תמורת דווייט? אני לא חושב שהיית איש עסקים מוצלח אם היית שם מעל לטובת החברה שלך את הצורך לא להודות בכישלון דרך מסויימת או לפחות לשקול אופציה שהיא יותר נכונה לחברה שלך. כפי שאני רואה את זה הביקורת הציבורית כבר כעת גדולה ותהיה גדולה פי כמה אם יידעו שמהלך כזה יכל להתקיים ולא התבצע. פגיעה בפרנצ'ייז?! הפגיעה הכי גדולה הייתה לעשות את המהלך עם לברון ובוש ולא לזכות באליפות. אתה לא קולט איך המועדון הזה הפך למועדון הכי שנוא? זה אפילו לא הלייקרס שיש להם בסיס גדול של אוהדים מול שונאים. למיאמי יש כיום הרבה יותר שונאים ולברון והפופולאריות שלו מאבדים גובה. אם מדברים ברמה הספורטיבית אז אין ספק בכלל שקבוצה שמבוססת על האווארד + בוש + ווייד + רכז סביר + צ'אלמרס ומילר מהספסל הרבה יותר שלמה ומאוזנת מהמצב הנוכחי + רכז סביר. מנהל שלא יעשה את כל מה שביכולותיו על מנת לשפר את המועדון ימעל בתפקידו ויימצא את עצמו מחוץ לתפקיד מהר מאוד. אז מטומטם?!

קיבל את כל התשומת לב

כנראה בגללי, פתחתי עוד הודעה פשוט כי הצטערתי על הבחירה במילה הזו בהקשר של הפורום, כי זה עשוי להשתמע כאילו אני חושב שהדעה שלך היא כזו, ואני התכוונתי יותר מבחינת איך יסתכלו על GM שיעשה כזה מהלך מבחינה ציבורית - GM לא יכול להרשות לעצמו לעשות את הדיונים התיאורטיים שאנחנו עושים בקול רם. כאמור, יש הרבה מאוד דברים שעומדים נגד ההחלטה: 1) לוותר על פאקינג לברון ג'יימס. כאילו, הולי שיט, זה כמו ההוא שלא בחר את ג'ורדן בדרפאט. (ואז ההוא השני שלא בחר אותו!!!) 2) אתה יוצא הכי דוקר עם סכין בגב בעולם והופך את הפרצ'ייז רשמית לשנוא ביקום - אם עוד היו לך את האוהדים של לברון הרי שכולם בין לילה הופכים לשונאים... ולברון להזכירך בחר בפרי אייג'נסי קבוצה אחרת - לא שבר הבטחה לשחק שם כך וכך שנים או עשה שביתה איטלקית בשביל טרייד... 3) יותר מזה, המוניטין של הפרנצ'ייז נפגע בענק - תחשוב על זה, הביאו את לברון ובוש על סמך הבטחה שיבנו קבוצת אליפות, עשו להם הצגה אדירה, הם הגיעו לפאקינג גמר הNBA ושנייה מגביע לא הרבה אחרי שהיו למיאמי 15 נצחונות בעונה ו900 הפסדים... ועכשיו הם יזרקו את לברון? אותו לברון שהסכים להוריד בשכר שלו בשביל לשחק שם??? שום סופרסטאר לא יבטח יותר בהיט ל50 השנה הבאות, שלא לדבר על נגרי משנה ורול פליירס שיברחו מהפרנצ'ייז כמו מאש, כי מחר הם יכולים באותו קור רוח להעביר אותך כמו כלום... 4) מבחינה כלכלית המועדון יידפק פעמיים - להווארד חוזה הרבה יותר גדול (מקסימום), ואני לא רואה סיבה שהוא יחליט ללכת על אלטרואיזם כמו לברון ולחתום בשנה הבאה על חוזה מקוצץ בשביל לשחק בהיט שהביאו אותו בטרייד, או יותר מזה - אפילו להמשיך איתם בכלל!!! לברון חתום לעוד 5 שנים, הווארד כולה לשנה - כבר זה אמור להדליק 500 נורות אדומות אצל GM מבחינת ביטחון. בגלל שההיט יצטרכו לשלם אפילו עוד יותר כסף לכוכבים שלהם (שלא לדבר אגב על המרמור האדיר של בוש ו-וויד, בהמשך) אפילו שרברבים הם לא יצליחו לממן וזה כי - **לברון הוא שם הרבה הרבה יותר גדול מדוויט** - בהרבה. מקום מס. 1 במכירת חולצות. מקום מס. 1 במכירת נעלי כדורסל אצל נייקי. איפה דוויט בכלל בהשוואה אליו? תעשה את "מבחן האמא" הידוע - האם אמא שלך תכיר את השם של לברון? (כמו למשל דיוויד בקהאם?) האם היא תכיר את דוויט האוורד? בדיוק. תזכור את מודל "האח הגדול" - מנצח מי שמקבל הכי הרבה SMSים, לא מי שבאיזון הכללי יש לו יחס שונאים:אוהבים יותר טוב, או אפילו מי שהוא ממש בחור נחמד וכולם מרוצים ממנו. לא משנה כמה שונאים יש, אבל משנה מאוד כמה אוהדים יש ללברון שיבואו בגללו למשחקים, יראו בגללו סדרות ויקנו מרצ'נדייז שלו - וכלכלית לברון מוחץ את דוויט, זאת לא שאלה בכלל... 5) אתה תגרום לחצי מרד אצל בוש ו-וויד, גם כי לדעתי וויד די אוהב את לברון, וגם כי הם ירגישו שההיט זיינו אותם בענק - במיוחד במיוחד וויד שפתח את החוזה שלו והסכים לקבל פחות כסף בשביל לשחק עם לברון. לבוא ולהחליף את לברון, לא משנה במי או במה, זה משהו שכמעט אי אפשר לעשות בלי הסכמה של וויד לפחות, מישהו שהוא הסמל של מיאמי בעשור האחרון - וכאן זאת משוכה עצומה. יותר מזה, גם ריילי שקיבל מנג'ר השנה על המהלך הזה, ששם את כל היוקרה שלו בשביל להביא את לברון - בחיים לא יסכים לדבר כזה שיהרוס את השם שלו (בשביל מה לו?) לנצח כנחש קר לב. זה יהיה אשכרה "על גופתי המתה" (פיטורים) שלו. ושים לב - כל אלה סיבות חזקות מאוד (אם מסתכלים על זה בצורה ריאליסטית ואמיתית כמו שGM מסתכל על זה, ולא אוהד) עוד לפני שאנחנו בכללים אומרים מילה אחת על היכולות של לברון ג'יימס כשחקן כדורסל, על הפוטנציאל האדיר שעוד יש לו כשחקן צעיר והאם בכלל דווקא הווארד זה מה שצריך או שאפשר לקחת אליפות גם לברון (ולדעתי בהחלט אפשר). אז כן, תכל'ס, GM שיעשה את זה הוא פשוט פסיכי, אין מצב בעולם שריילי יסכים לדבר כזה ואם יפטרו אותו בשביל להעביר את המהלך (כי זה מה שיידרש) אז הבעלים כנראה ייחשב למשוגע בהיסטוריה...

אשתקד

New member
העלית כמה טיעונים יפים.

אני אנסה לענות על חלק. 1. לוותר על לברון בתמורה לקבוצה הרבה יותר נכונה ועם אפשרות יותר ריאלית לייצר שושלת אליפות במיאמי? אם אתה שואל את דעתי אז כן! נכון שזה מוקדם מידי אבל הנסיבות הן כאלה שדווייט הופך לשחקן חופשי בקיץ הבא ואורלנדו תנסה לעשות עליו טרייד כבר במהלך העונה הנוכחית. אז נכון שמבחינת תיזמון זה לא נוח למיאמי אבל הם צריכים לבחור או לשחק עם האווארד בקבוצה או לשחק מולו כשהוא יצטרף לכל אחת מהקבוצות האחרות שמאיימות עליהם ושיהיו מסוגלות לנצח את מיאמי בעונה הבאה (תזכורת למיאמי אין סנטר ואפילו ביג זי פורש ואת דאמפייר אני מסרב לספור ולא שיש מציאות בשוק). תחשוב על האווארד בלייקרס המתחדשת, בניקס, בבוסטון, באוקלהומה או בשיקאגו (כמובן שזה יהיה תלוי במחיר שהקבוצות ישלמו על מנת להעביר לשירותיהן את דווייט - אבל היות שמבחינת אורלנדו מדובר במכירת חיסול בלית ברירה אז יהיה אפשר לקבל אותו במחיר סביר). אז התשובה בעצם נובעת מתוך השאלה - האם אתה מאמין בשילוב של ווייד, בוש ולברון שיכול להביא להישגים. אני מסכים שכן אבל משוכנע ששילוב של ווייד, בוש, האוורד יהיה הרבה יותר קטלני לליגה. בוא לא נשכח שווייד וקובי (למעשה גם מג'יק ובירד) לקחו אליפות לא עם עוד סופרסטאר לידם אלא עם סנטר סופר סטאר לידם (ואולי אפילו ג'ורדן אם מחשיבים את התולעת). 2. לא מדובר כאן בדקירות בגב - זאת לא המאפיה כאן ולא עסק משפחתי. זה הכל ביזניס ושום דבר לא אישי. זה לא חדש שעושים טריידים על שחקנים או שאפילו מחתימים שחקן בשביל לעשות עליו טרייד. זה כדורסל מקצועני וזה שקוראים לשחקן לברון לא אומר שצריך להתייחס אליו אחרת. אם הוא יביא יותר תועלת באמצעות טרייד מאשר על הפרקט אז אין כאן התלבטות בעיניי. בנוסף לא מדובר כאן באיזה סמל של מיאמי כמו קובי בלייקרס אלא בשחקן שהגיע בקיץ הקודם ועדיין כל הקהל קרא MVP לווייד גם בסדרה מול שיקאגו. 3.הם יקיימו את ההבטחה ויבנו קבוצה רצינית לאליפות - רק בלעדי לברון ועם האווארד. עם כל הכבוד להבטחות אם לברון היה מרגיש שהקבוצה הזו לא תעזור לו להגיע לאליפות הוא לא היה מבקש לעשות את מה שצריך כולל שיעשו עליו טרייד לקבוצה מועמדת? אז אותו היחס עובד ל2 הכיוונים. מה שהיה בקליבלנד מבחינת לברון יכול לעבוד הפוך מבחינת מיאמי. גם לברון הבטיח שהוא לא יעזוב את קליבלנד בלי אליפות אז?! מישהו תבע אותו לדין על זה? אז הבטיח... דווקא מיאמי יכולים לחזור להיות מועדון סימפטי אחרי ההתנערות מלברון וכאילו לכבס את זה שהם עדיין אינסטנט טריו של מגה סטארים שמשחקים ביחד למטרת אליפות. אבל הטרייד הזה כאילו מזכך אותם תודעתית ומצמיד את הכל על לברון מבחינה תדמיתית. 4. הסיבה שהאווארד לא מעוניין להמשיך באורלנדו זה משום שהוא (ולא רק הוא) לא רואה בה מעומדת לאליפות. האווארד רוצה לעבור למעומדת לאליפות ולשם כך אני מניח שהוא מבין שהוא יצטרך להתפשר על ההכנסה שלו. נכון להיום בעיקר עם השביתה וכו' זה דיי ברור לכל סופר סטאר כזה שבשביל אליפות צריך להתפשר על המשכורת. בקטע הזה האווארד לא שונה מלברון לטעמי. אז מבחינת החוזים סביר להניח שאם הדברים יילכו טוב האווארד יחתום במיאמי ל3 עונות אחרי עונת הטרייד (גם ככה זה מה שאפשר עוד לסחוט מווייד). 5. כל מי שמבין קצת בכדורסל יודע שהמהלך הזה הוא טוב ספורטיבית לשחקנים ולמועדון. גם השחקנים יבינו את זה ואם המטרה של ווייד ובוש בכל המהלך היה לזכות באליפות אז גם הם יבינו שהטרייד מקרב אותם למטרה. אם הם מחפשים לשחק עם חברים אז שיילכו לשחק בשכונה. פה מדובר בכדורסל מקצועני עם כל הכבוד ואם שחקן כמו פרקינס עוזב את בוסטון בגלל עניין פעוט אז זה בטח יותר הגיוני לעשות טרייד שהוא נכון מכל כך הרבה בחינות. ועם כל הכבוד בוש רוצה אליפות ובגלל זה הוא בכה בהפסד. אני מניח שאם תבקש ממנו לבחור בין לשחק עם החבר שלו לבין לזכות באליפות אז התשובה תהיה לזכות באליפות או שהוא הרבה יותר אינפנטילי מכפי שנראה. 6. אני לא מפקפק ביכולות של לברון. אבל עם כל הכבוד הוא וווייד לא למדו לשחק יחד ואני בספק אם יצליחו. זה בכל זאת "קשה ללמד כלב זקן טריקים חדשים" כפי שהפתגם הידוע אומר. אז אם אני הGM או הצוות המקצועי של מיאמי אז אני מבין שבדרך הנוכחית הקבוצה הזו לא תממש את המלוא הפוטנציאל של השחקנים ואילו עם האווארד במקום לברון יש סיכוי למיקסום היכולות של הקבוצה. כמו שפיני גרשון נוהג לומר - אם אתה לוקח שחקן שקולע 30 נקודות בממוצע למשחק ושם לידו עוד שחקן שקולע 30 נקודות בממוצע זה לא אומר שתקבל 60 נקודות ביחד ולרוב אפילו לא 40 ביחד. על הנייר הכל עובד והנייר סופג הכל ועם כל הכבוד האולימפיאדה היא לא המבחן של הדברים האלה. במציאות יש שם משהו מהותי שלא עובד. הם עדיין יכולים לזכות באליפות אמנם אבל לטעמי זה יהיה רק על בסיס חולשה של הליגה ולא בגלל שהם ימצו 100% מהפוטנציאל. 7. הטיעון שעוסק במכירת חולצות הוא אכן טיעון חזק... אבל ניתן להסתכל על הדברים מזווית אחרת והיא פוטנציאל שוק. אין ספק שאת הבום הגדול של המכירות של החולצות של לברון הם כבר עברו (אלא אם הקבוצה הזו כן תזכה באליפות/ אליפויות) אז חלק מהשוק כבר רווי (כמובן שלא כל השוק - אבל במצב בו לברון מסומן כאוייב הספורט וכלוזר וצ'וקר אז זה מן הסתם פוגע בשאר השוק). מאידך אם ההבאה של האווארד תביא תוצאות אז גם מכירת החולצות כמו כל פרמטר אחר יתיישר בהתאם. אבל בשורה התחתונה אני לא רוצה לומר לך איזה GM אתה תהיה אם השיקול שלך יהיה מבחן האמא או כמות החולצות שנמכרות. זה יהיה אחד מהשיקולים אבל ממש לא השיקול המרכזי או המוביל. 8. ריילי הסכים להרבה דברים ואם הוא רואה את טובת המועדון ולא את האגו של עצמו או את טובת לברון אז אני הייתי בהחלט הולך על האופציה של הטרייד של האווארד. כי אם המטרה של ריילי הייתה להביא אליפות אז המהלך עם האווארד יקרב אותם יותר לזה (ויחליש יחסית את היריבות הפוטנציאליות). אם המטרה של ריילי הייתה להיות פופולארי יותר אחרי המהלך של בוש ולברון אז זה כמובן התפוצץ למיאמי בפנים והפך אותם לקבוצה מאוד שנואה ולמועדון מבוזה בליגה. הדרך לשקם את התדמית יכולה לעבור או בכמה אליפויות - ויותר מאחת או שתי אליפויות. או במהלך שגם ינקה את הקבוצה וגם יביא לקבוצה שחקן חיזוק. חשוב לזכור שחלק גדול מהשנאה כלפי מיאמי נובעת בעצם מהכעס על הצעד של לברון ועל הדרך בה הוא שיחק את כל המהלך הזה (ההחלטה וכל השטויות שהוא עשה עם עצמו והפה שלו). לברון הוא הגורם לעיקר האנטגוניזם כלפי מיאמי ואין שום סיבה שמיאמי תשכב על הגדר עבורו. והוא הראשון (ווייד ובוש השניים) שצריך להבין שככה זה בספורט מקצועני. לפי דעתי, הן מבחינה ספורטיבית והן מבחינה ציבורית זה יהיה מהלך טוב למיאמי. יתכן שתהיה ירידה זמנית במכירת חולצות וכו' אבל אם הם יזכו באליפות זה יתבטל. אז בקיצור - אני הייתי ממליץ ללכת על הטרייד הזה (שהוא גם הכי משתלם לאורלנדו by far!) גם מבחינת האווארד זה משתלם כי הוא יודע שהמחיר שהטרייד עליו ייקח מהקבוצות שיעבור אליהן עלול להפוך אותן ממעומדות לקבוצות טובות שצריכות עוד בניה. במקרה של מיאמי המעבר של לברון מול האווארד לא יפגע במיאמי אלא ישפר אותה כמעומדת. ולכן זאת גם יכולה להיות האופציה המעודפת על האווארד עצמו. ואם הקבוצה לא תזכה באליפות תוך 2 עד 3 עונות אני מניח שהוא ירצה לעבור משם בלאו הכי כי יצטרכו שם בניה מחדש. ולסיום. לא חשבתי שאתה חושב שהדעה שלי היא כזו והבנתי שאתה חושב שהGM יהיה מטומטם אם יתפתה לעניין מהסיבות שאכן תיארת. ואולי הדבר הכי חשוב, הרעיון הזה הוא לא ספקולציה שלי. דיברו על זה בין השאר בESPN. זאת אופציה שנמצאת על השולחן.

איפה התחרות??

גם אני יכול לשאול שאלות קשות חביבי
כמו למשל "איך הימרתי על מיאמי והפסדתי את המכנסיים"...

ומילה אחרונה על עמדת המאמן

רשמתי "מצד אחד" - שלדעתי ספולסטרה נעל, אבל מצד שני ריילי נותן לו תמיכה חזקה, וזה מאמן שהביא את הקבוצה לגמר NBA, כך שהדחה שלו תיראה "קצת" הזויה.. איזה מאמן בעל שיעור קומה יירצה להיכנס במקומו עם כזה נטל ציפיות פסיכי? עצוב להגיד את זה, אבל הדבר הכי טוב שיכול לקרות למיאמי שנה הבאה זה לעוף בחצי גמר אזורי כך שיהיה אפשר לנפנף את ספולסטרה ולשכור את סבתא שלי, שבלי לעזוב את תל אביב יכולה לאמן יותר טוב סוכריות קופצות.

Blaz0r

New member
צוות אימון חדש ומקצועי שיעשה סדר בבלגן...

אני לא מעריץ של לברון, אבל ההופעות שלו ברבעים האחרונים זו תוצאה של שחיקה מכל העונה הרגילה והפלייאוף. הסגנון משחק שלו מאוד אגרסיבי, ולכן הוא נשחק ככה. אז העונה, זה רק עלה להם באליפות, אבל בטווח הרחוק (אפילו לא כזה רחוק - 2 או 3 עונות), לברון יירד ברמה שלו בצורה משמעותית מדי! הם צריכים להביא מאמן טוב, ומאמנים שיסדרו להם תרגילים, שילמדו אותם מתי צריך להעלות הילוך ומתי לא, ובכלל שיקנו להם סגנון משחק יותר חכם ואלגנטי, ואשר "ערס" וארגסיבי כמו עכשיו. בתאכלס זה היה ידוע עוד לפני תחילת העונה - אבל זה הכל החלטה של ג'יימס ווייד עצמם - אם הם מוכנים לעבוד לפי מאמן, ולא לפי האגו שלהם.

kobyz21

New member
אין צורך בטריידים

הסגל של מיאמי מספיק טוב כדי שהם יחשבו למועמדת בחירה לאליפות בשנים הבאות, טריידים קיצוניים רק יסבכו דברים ויפדעו בקבוצה, חיזוק נקודתי משוק החופשיים לא יזיק. מה שהיה חסר למיאמי העונה כדי לזכות באליפות זאת שיטה קבועה ורצופה להתבסס עליה, שיטה קבועה שכל שחקני הסגל ידעו את מקומם בה ויוכלו ללכת אחריה גם כשדברים לא הולכים, כי גם קבוצה עם כישרון עצום כמו של מיאמי צריכה שיטת משחק עקבית, אפילו אם זה שיטת משחק פשוטה ולא מתוכמת(זה מה שפיל ג'קסון ידע כשאימן את הקבוצות המוכשרות שהיו לו והדביק להם שיטת משחק פשוטה כמו התקפת המשולש). לכן מאמן כמו אדלמן שידוע כגאון מבחינת בניית שיטת התקפה יכול להיות מאוד מתאים עבור מיאמי הנוכחית ואולי מיאמי צריכים לעשות את השינוי הזה בעמדת המאמן למרות שאני מעריך את ספלוסטרה כמאמן טוב מאוד.

למעלה