מיאמי היט - לאן?

אשתקד

New member
העניין הוא - הרגל

גם ווייד וגם לברון מעולם לא נאלצו לשחק בלי הכדור. הראש שלהם ופילוסופיית המשחק שלהם בנויה על זה שהם עם הכדור. הם פשוט לא יודעים מה לעשות כשהכדור לא אצלם. זה לא שהם ישחקו דרך חסימות כמו רג'י מילר או ריי אלן כי זה פשוט לא בDNA שלהם כשחקנים. ולכן אני חושב שלמרות החברות שלהם הם לא צריכים לשחק ביחד באותה הקבוצה. ולמרות כל מה שכתבתי זה דיי ברור שגם אם הם יישארו באותה הקבוצה הם מסוגלים לזכות באליפות (תלוי בשאר החברים לקבוצה). רק שכנראה לא יהיה מצב בו 2 הכוכבים יגיעו ל100% באותו המשחק או הסידרה או שהם ימצאו שיטה לאזן את הקבוצה יחד עם שניהם. זאת דעתי.

נגד הבולס שניהם בלטו

סך הכל, היו להם כמה משחקים טובים יחד, והרבה משחקים העונה שהם עושים יחד 50+, 15+, 10+. זה לא מעט. ללמוד לשחק בלי הכדור - לשניהם יש המון מה לתת, זה רק עניין של אמונה שהכדור יגיע אליהם. לברון רק צריך לתפוס עמדה בפוסט - אם יש עליו דאבל טים הוא מוציא כדור (בוש יהיה פנוי ויתפור מחצי מרחק), אם אין - זה סל, או עבירה, או שניהם. וייד יכול לקבל כדור בפינה, יש לו גם זריקה לא רעה וגם בייס ליין. גם הוא יכול לעשות פוסט אפ על השומר שלו (רובם נחותים ממנו לחלוטין מבחינה אתלטית). מאמן טוב ומוליך כדור טבעי סוגר את זה. וגם שיקשיבו למאמן.

אשתקד

New member
זה כדור סל אחר

הם פשוט לא רגילים לזה. מתי ראית את לברון תופס כדור בפוסט? הוא רגיל לבוא לקבל את הכדור באיזור קו השלוש אם הוא לא מוביל אותו בעצמו עוד מהחצי של הקבוצה שלו. וווייד רגיל לבצע את המהלכים שלו ולמסור (אם הוא מוסר) לשחקן שחותך (ולכן הוא חי בהרמוניה עם האסלם) או לקלעי מחוץ לשלוש. לברון לא רגיל לחתוך או להיות בתנועה כשהכדור לא אצלו. ללברון אין משחק פוסט והוא לא קלעי טבעי (הוא יכול לזרוק וחלק מהזמן אפילו לקלוע באחוזים טובים אבל כשזה צריך להיות טבעי אין לו את זה). העניין הוא שכפי שאתה טוען (בצדק) שהיו משחקים שהם עשו 50+ נקודות יחד אבל זה לא ה100% של אף אחד מהם! אלה שחקנים שיכולים לשים 30+ נקודות כל אחד וזה שהם משחקים ביחד גורם להם לא לתת את ה100% שכל אחד מהם היה יכול אילו היה משחק בקבוצה אחרת שבנויה עבורו. ושוב, הטענה היא לא שדווייט האווארד הוא יותר שחקן אלא שהוא יתאים לפאזל יותר טוב ויהפוך את האינדיבידואלים לקבוצה יותר יעילה.

webber44

New member
../images/Emo45.gif לברון שחקן פוסט גרוע ביחס לציפיות

הוא אף פעם לא היה צריך את זה אז הפן של מהלכים מהפוסט לא מפותח אצלו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אין ספק שהאוורד עדיף

לא כי הוא יותר טוב, הוא פשוט יותר מתאים. במקרה כזה יש היררכיה ברורה בין השחקנים וברור מי השחקן המוביל בקבוצה, עם לברון ו-וויד אין היררכיה ברורה ואת אחת מהבעיות העיקריות שלהם. אבל שוב, תחשוב שעם כל הבעיות האלה הם עדיין היו רחוקים 2 נצחונות מאליפות, בעונה הבאה הם כבר יהיו הרבה יותר טובים גם בלי להחליף את לברון בהאוורד.

אשתקד

New member
אבל לא רק הם יהיו יותר טובים...

קח לדוגמא את הלייקרס שבהחלט יעשו את מה שצריך על מנת להשתדרג. ואת שיקאגו אולי? גם שיקאגו לא היו רחוקים מידי מלנצח את מיאמי, קצת יותר נסיון ועוד שחקן שמגיע למאני טיים. אפילו בוסטון אלמלא הפציעה של שאקיל ועם סנטר דומיננטי אחר ואולי עוד שחקן יכולים עדיין להפתיע את מיאמי ודאלאס עם הבית חולים שהם פתחו שם אם, הם בריאים אז גם הם יוכלו למיאמי בעונה הבאה ואוקלהומה שמתפתחת וצוברת נסיון ואולי ניו יורק ניקס שאם היא תצליח להחתים עוד סופר סטאר תוכל להקשות על כל קבוצה שתשחק מולה. בקיצור, לא רק מיאמי תשתפר אלא כל הקבוצות שרואות עצמן מעומדות וזה כמובן תלוי בשביתה ותוצאותיה. בוא לא נשכח שהשנה היה למיאמי את יתרון ההפתעה על המהלך שלהם שהם עשו בקיץ (ההחתמה של לברון ובוש) והקבוצות לא היו מוכנות לזה בפליי אוף הנוכחי. עכשיו אחרי שלכולם ברור מה היתרונות היחסיים ומה החסרונות הברורים של ההרכב של מיאמי אז קבוצות ייבנו את עצמן על מנת לעצור את מיאמי כי זו עדיין אחת הקבוצות שיהיה צריך לנצח בדרך לאליפות. בדיוק כמו שקבוצות קונטנדריות היו מנסות להתגונן מול הקבוצות בהם שיחק שאקיל והחתימו נגרים שינסו לעצור אותו או לשלוח אותו לקו (ויש כמה שחייבים לשאקיל לפחות חצי מהחוזה שהם חתמו) רק שבמקרה של שאקיל זה היה יותר תלוי בו מאשר במי ששמר עליו בחלק גדול מהזמן ואילו במקרה של מיאמי כפי שזה נראה כרגע עם הגנה טובה וחכמה אפשר לשתק (באופן יחסי) את ההתקפה של מיאמי. בשורה התחתונה - אם קיימת כזו אפשרות על המנהלים והבעלים של מיאמי לשקול כזו אופציה לטרייד עם אורלנדו לפי דעתי בלי לחשוב פעמיים. אגב אופציה אחרת (פחות סבירה בעיניי בגלל הסמליות) שיעבירו את ווייד לאורלנדו תמורת האווארד כאן הרווח למיאמי הוא יותר גדול מבחינות מסויימות משום שלברון הוא גם מוסר מעולה וגם סוג של רכז גבוה שהאווארד ובוש ייהנו ממנו. הבעיה שנשארה היא עם זה שלברון צ'וקר ואולי רק בגלל זה עדיף להשאיר את ווייד במיאמי ולהעביר את לברון.

לא סביר, לדעתי בעייתי

קודם כל הטרייד הזה לא סביר כי זו למעשה הודאה של מיאמי תוך עונה אחת על כשלון מוחלט של מקבלי ההחלטות שם. זה גם לא סביר כי לדעתי לוייד וללברון עדיין יש יותר מדי מה להגיד בעניין - אם וייד יתייצב לצד לברון ונגד טרייד, מיאמי בבעיה. השניים האלה הולכים יחד, לפחות כרגע, אם וייד יחליט שהוא בוגד בחברות שלו עם לברון בשביל דוויט (והבוגד כאן לא במרכאות), הוא ייצא מניאק עולם (זכותו, אמנם), וגם יודה בעצמו בכישלון בעצם המהלך (למעשה, אם יוייד יאפשר מהלך כזה, הוא פשוט אומר: לא הלך לי עם לברון, אולי עם דוויט ילך יותר טוב). אם זה בכל זאת יוצא, זה לטובת הליגה. למה? כי לליגה כבר יש בעיה בשם מיאמי היט. היא כבר עכשיו קבוצת כוכבים כך שחילוף של שני כוכבים זה כנגד זה לא משנה כל כך הרבה. כי לברון ישקם את האהדה שלו בציבור אחרי שהוא נבגד בידי הקבוצה שלמענה הוא עשה את הדסיז'ן. ואולי אפילו לברון יבין שהוא לא יכול לבד. שזה לא תלוי רק בו. שצריך גם מאמן תותח (אין כרגע באורלנדו, אבל יש מספיק בשוק), שצריך ג'נרל מנג'ר רציני (גם בעיה), ושצריך *קבוצה*. ואז אולי גם נראה אותו לוחם בשביל זה. לברון יכול להוביל כל קבוצה למקום שני. אתה מדמיין לרגע חצי גמר או גמר מזרח - לברון נגד וייד, רק מלחשוב על זה נהיה לי חם. וזה טוב כי זה יהפוך את הליגה למעט יותר מאזנת, בכל זאת, מה שהולך במיאמי כרגע לא סביר.

Or Amit

New member
אני חשבתי על משהו אחר

לברון לניו ג'רזי עבור די-וויל וברוק לו מאפשר למיאמי לפתוח עם וויליאמס-וייד-מילר-בוש-לופז, אמנם עדיין קצת רכים מתחת לסל, אבל יש לי הרגשה שמייק מילר יתן עונת קאמבק שנה הבאה. לעומת זאת בלרון יקבל את הפרנצ'ייז 'על שמו' בברוקלין ויש מספיק כסף כדי להביא סטאר נוסף - נניח מונטה אליס או אפילו כריס פול - שישלים את לברון.

webber44

New member
לשים את מונטה אליס ליד לברון?

זה גרוע לא פחות מלשים את וויד ולברון באותה הקבוצה.

asafsuf2

New member
אני מקווה שאורלנדו לא מספיק טפשים לעשות טרייד

כזה... יש הרבה ספקולציות על הטרייד הזה ולכאורה זה טרייד מצויין לשתי הקבוצות כי אורלנדו מקבלת את התמורה הכי טובה שהיא יכולה לדמיין בשביל האוורד, שככל הנראה יעזוב בלי תמורה בתום העונה הבאה אם לא יעשו עליו טרייד, ומיאמי תהפוך לקבוצה כמעט בלתי עצירה שתבטיח את מקומה בגמר ה-NBA לשנים רבות. הבעיה מבחינת אורלנדו היא שמיאמי תהפוך לקבוצה בלתי עצירה שתבטיח את מקומה בגמר ה-NBA בשנים רבות. לברון לא יעזור ואין סיכוי שאף קבוצה במזרח (ואולי אפילו בכל הליגה) תוכל להדיח בסדרה קבוצה עם ווייד וקו קדמי שכולל את בוש והאוורד. מדובר במפלצת גם הגנתית וגם התקפית. ווייד ולברון כרגע מבטלים אחד את השני. אף אחד מהם לא מצטיין במשחק בלי כדור או בקליעה מבחוץ, כך שברגע שהכדור אצל אחד מהם, השני מנוטרל. ווייד והאוורד לעומת זאת זה זיווג מושלם - אף אחד לא נכנס לצבע של מיאמי, ובהתקפה האפשרויות הרבה יותר מגוונות כי האוורד לא צריך את הכדור בידיים שלו כדי להיות אפקטיבי. אם אורלנדו עושה את הטרייד הזה, הכי גבוה שהיא תוכל לשאוף בחמש-שש שנים הבאות זה גמר המזרח.

Ori L88

New member
פשוט מאוד סנטר.

הם צריכים סנטר כלשהו לשחק כל העונה שהסנטר המוביל שלך הוא ג'ואל אנתוני , ובפליאוף לשחק עם האסלם כסנטר שהוא מגרד את ה9'6 מלמטה זה לא רציני. זה נחמד כגימיק לכמה דקות בכל משחק הסמול בול הזה , אבל אי אפשר לשחק עם זה לאורך זמן. לנסות לפתות סנטר בינוני כלשהו , דיאנדרה ג'ורדן,סמואל דלמברט אפילו כריס קיימן אנערף. אני חושש שעם סנטר ברמה הבינונית יהיה מאוד קשה לעצור אותם , מצד שני וייד מגיע לגיל 30 ואולי הדעיכה תתחיל. במקרה שלו שחקן ללא קליעה יציבה שחיי מאתלטיות נטו אני חושב שהנפילה תיהיה חדה. בנוסף ואולי הדבר הכי חשוב לברון חייב להוריד משקל בהרבה , האיש תפח זה כאילו שהוא לקח שיעורים אצל צ'ארלס בארקלי. הוא צריך לוותר על כוח בשביל מהירות. ואם הוא ימשיך לסחוב כל כך הרבה משקל הפציעות גם יגיעו. הוא נראה מאוד לא נייד במשך כל העונה.

אכן נקודה כאובה

ווייד כבר מתחיל להזדקן, וסוג הכדורסל שלו מותאם לשחקן צעיר ואתלטי. זאת הסיבה שמראש לא ממש ציפיתי שהוא ולברון יתחילו שושלת ארוכה.

תכלס - קוסמטיקה ומאמן

דגש גדול על מאמן. אם אני פט ריילי, אני מביא את אדלמן, לוקח את ג'יימס ווייד ואמר להם פשוט: או שאתם מתחילים להקשיב למאמן, או שאני מעביר אחד מכם בטרייד, ושיתהפך העולם. (ככה זה עם ערסים, מפרידים אותם והם מפסיקים לתפוס תחת) אחרי זה, לבנות איפה שחסר. צ'אלמרס, האסלם ואנתוני הוכיחו שהם טובים מספיק, אולי יצטרכו לוותר על אחד מהאחרונים בשביל גבוה משמעותי יותר, לדעתי נגר סביר יספיק בהחלט. צריך גם מישהו שיכול להחזיק כדור - לברון יכול להוליך כדור, אבל במצבים מסויימים צריך מישהו אחר שיודע לכדרר. ולברון גם צריך ללמוד לסמוך על החברים שלו שיתנו לו כדור בפוסט גם אם הוא לא מכדרר מהחצי שלו, כנ"ל וייד (לא בפוסט, אבל עדיין, שיסמוך). סכה"כ זו תהיה קבוצה של רוטציה קצרה - 8-9 שחקנים (תלוי גם בתקרת השכר החדשה), כשהטריו עדיין לוקח את רוב ההוצאה לפועל עליו, אבל מקבל עזרה. ושוב - מאמן רציני, שיעמיד את השחקנים במקום, יריץ תרגילים בהתקפה, ישנה מאצ' אפים וייתן לשחקנים להביא את היתרונות שלהם לידי ביטוי. מקווה שתקרת השכר החדשה תשים אותם קצת בבעיה, זה יעזור לאזן קצת את הליגה, אבל לדעתי לברון ווייד נשארים, וגם בוש.

Ori L88

New member
אני חושב שלא משנה מי יהיה המאמן.

שני הערסים לברון ו וייד יעשו כל מה שהם רוצים.

אז גם בשנה הבאה מחכה לנו שרשור כזה ../images/Emo13.gif

האמת, הקש ששבר אותי היה השיעולים. פשוט הראו שהם הילדים האלה שבטוחים שהם כל כך טובים שהם לא צריכים לשים על אף אחד. עד שיום אחד בא מישהו ומשפיל אותם. ומאותו רגע, שקט. הצרה היא שלשניים האלה יש עדיין מספיק תירוצים, אז עוד נדמה להם שהם טובים מספיק למרות ההפסד. וייד מזדקן והולך, וגם נפצע לעיתים קרובות. אני נותן לו עוד שנתיים שלוש גג (נכנס לשלושים שנה הבאה). אם יצליחו לעצור אותם שלוש שנים נוספות, אולי לברון ילמד מה זו צניעות...

Ori L88

New member
זה קצת טראש טוק זה לא מה שהפריע לי.

יודע מה הפריע לי? שבמשך עונה שלמה+פליאוף ארוך עדיין אין להם תרגילים שהם סומכים עליהם ברגעי ההכרעה. זה לברון קח כדור תיצור , וייד קח כדור תיצור. מה זה אמור להיות?

OrEl74

Well-known member
מנהל
כמו שהם נראו

שילכו לחוג מקרמה או משהו כזה. וגם אז אני בכלל לא בטוח שלברון יסיים את הריקמה עד הסוף ולא יעזוב אותה אחרי 3/4 מהדרך.

השאלה כיצד פט ריילי נתן להם להגיע למצב כזה

הוא איש מקצוע מספיק ותיק וחכם והוא אמור לדעת לעצור תופעות כאלה בזמן. לדעתי אתה צודק והוא צריך להעמיד אותם במקום או לשחרר אחד מהם. השאלה הגדולה על מי מהם הוא רואה את הקבוצה בנויה במקרה כזה לברון או וייד בעתיד וכיצד שניהם יקבלו את זה. בנוגע למאמן מסכים איתך,אבל המועמד הכי מתאים למיאמי פרש מאימון ואני מדבר על פיל ג'קסון שכנראה הכי מתאים לתפקיד, כאשר מדובר בכוכבים עם אגו כי יש לו הכי הרבה ניסיון בעשרים שנה האחרונות עם קבוצות כאלה משיקגו ושתי הקבוצות של הלייקרס. יש עוד אופציה,אך לא נראה לי שריילי יקח את זה על עצמו במעמד שלו היום כנשיא אחרי האליפות עם מיאמי ב 2005 כמאמן.

Or Amit

New member
ואלו השמות

קניון מארטין קורט תומאס אנתוני פארקר קוואמה בראון טרייסי מקגריידי טרוי מרפי ולדימיר ראדמנוביץ' מייקל רד קארל לאנדרי קלנה אזובוקי שון וויליאמס נאזר מוחמד וינס קארטר סמואל דלמברט סוני ווימס רג'י אוונס ג'וש הווארד כל החבר'ה הותיקים האלה מסיימים חוזה בקיץ הנוכחי ויכולים להתאים למיאמי - מי כפותח, מי כמחליף. מי כקלעי ומי כשומר פרימטר. זה עוד לפני שהזכרתי רכזים (כמו טלפייר או ארל ווטסון) או שחקנים צעירים יותר שמסיימים חוזה (מרקוס ואל ת'ורנטון). אסור לשכוח שלמעט הכישרון הגדול שיש במיאמי, זו גם עיר שהרבה שחקנים אוהבים, בעיקר המבוגרים יותר. אבל לטעמי באמת המקום שצריך להתחיל ממנו זו עמדת המאמן. ספולטרה וג'יימס פתחו ברגל שמאל וגם וייד לא ממש מעריך אותו. מיאמי לא ממש הראתה התאמות לאורך הסדרה, וזו בעיה. מצד שני אני לא רואה מאמן עם אוטוריטה מגיע לשם (אדלמן לא ירצה. סלואן יברח משם כמו מאש. אולי ואן גאנדי? אולי יצליחו לשכנע את בראון איכשהו? אולי יאתגרו את ששבסקי סוף סוף?) אבל זו לטעמי הנקודה שצריך להתחיל איתה. מעבר לזה - הרבה פסיכולוגיה בתוך הקבוצה. וייד לא מעריך את לברון (והיה אפשר לראות את זה מתגבר ככל שסדרת הגמר התקדמה) ומצד שני לברון מאבד ביטחון בקלות מדי. בנהחה שצ'אלמרס-לברון-וייד-בוש-האסלם-מילר-אנתוני נשארים, צריך עוד רכז טוב (ווטסון בהחלט יכול להתאים כאן), סווינגמן שיוכל מדי פעם לעשות נקודות ומדי פעם לתת הגנה, קצת כמו טוני אלן (סוני ווימס) ואיזה שחקן פנים דומיננטי. אני משער שיהיה אפשר למשוך את דלמברט על MLE לקבוצה כזו. ווטסון\צ'אלמרס וייד\ווימס ג'יימס\מילר בוש\האסלם דלמברט\אנתוני נראית כמו רוטציה לא רעה בכלל.

למעלה