מיאטה - 2003 מול 98 - מוזר?!?

yarom82

New member
מיאטה - 2003 מול 98 - מוזר?!?

משהו מאוד מוזר לי. מחירון של מיאטה 98 - 72000 מחירון של מיאטה 2003 - 96000 איך יכול להיות שההפרש הוא 24000 לחמש שנים??? עוד משהו מוזר - ירידת הערך של 98 היא כעשרה אחוז, וירידת הערך של 03 היא כעשרים אחוז. האם מתישהו (בקרוב) 03 תעלה יותר זול, או תתקרב ממש ל98? דבר אחרון - מה בסופו של דבר עדיף? (אם שניהם במצב טוב - קמ נמוך וכו')? תודה מראש!!!

wil

New member
ה-2003 עדיפה

בכל זאת חמש שנים. העניין הוא שכמות המיאטות מודל 98 במצב תקין בלי תאונות וכו' היא מצומצמת ובהיעדר אלטרנטיבה אחרת בטווח המחירים הן נסחרות במחירים נאים מאוד (מעל המחירון לשמורות) וירידת הערך איטית. משנת 2003 כבר יש ייבוא סדיר ורציף, ולא בעיה גדולה להשיג מיאטה 2003-4 במצב טוב - כך שירידת הערך היא "רגילה" כאשן העוגן הוא מחיר החדשה והפחתה לכל שנתון אחורה מכך.

yiftah k

New member
אני לא יודע לענות לך על השאלה,

אבל אני לא יכול שלא לשאול מה אנשים מוצאים במיאטה? אני מניח שזה בעיקר הגג, אבל מעבר לזה, מכונית רגילה למדי.

SENDA

New member
אני יכול לענות על השאלה .

אני לא יכול אבל להבין מי שואל שאלות דפוקות שכאלו. אתה חושב שמיאטה זה אוטו רגיל למדי חוץ מהגג ?? אתה נסעת ברכב פעם ?? אי אפשר להשוות רכב פתוח ספורטיבי עם הנעה אחורית לרכב רגיל. המיאטה היתה ונשארה אחת המכוניות הטובות והמהנות ביותר שמזדה ייצרה ... בקשר לשאלה המקורית: יש מעט מאוד מיאטות 2003 ידניות. אם אתה מחפש ידנית תוכל למצוא או במחיר גבוה יותר או שרק אוטומטית. כיום המחירון איינו משקף את מחיר הידניות, בשל ההפרשים הגדולים כל דגמי המיאטה הידנייים משנת 2003 ועד 2005 ימכרו מעל המחירון לרכב במצב טוב ... הדגם השני לטעמי הינו המוצלח ביותר. גם לטעם מגזין אוטו - ראה כתבה בגיליון 240 ... גילוי נאות, אני בעלים של מיאטה 2004 ידנית ואף כתבתי טור בכתבת ההשוואה בין המיאטות ...

yiftah k

New member
מיאטה

אמת, לא נסעתי מעולם ברכב והנקודה של ההנעה האחורית חשובה. אבל...התייחסתי בעיקר לביצועים, שהם לא מרגשים למדי: 11 שנ' מ0-100 ומנוע 1.8 שלמעשה מפיק על המיאטה נתונים דומים מאד לנתונים של מכונית מנהלים, כמו מאזדה 6 למשל.

enigo

New member
צר עולמך כעולם נמלה...

מה שמפריד בין הנערים לגברים הוא ההבנה שמכונית ספורטיבית היא הרבה יותר מאשר מספרים על דף.

wil

New member
8.5 שניות, לא 11 (בידנית)

ראה http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=83259&Mazda זה כמובן למיאטה דור שני (2003-2005) ידנית. זה אמנם לא נתון היסטרי כמו אימפרזה טורבו ושות' - אבל ההנאה מהאוטו הזה היא בדברים אחרים מאשר תאוצה בקו ישר. וגם 8.5 שניות זה יותר מהיר מ-90-95% מהמכוניות על הכביש בישראל, ממש לא נתון מביש. ה-11 שניות זה הנתון של האוטומטית, וזה כבר באמת לא משהו מרשים במיוחד. האוטומטית היא יותר בשביל הפוזה וההנאה של לשייט ברגוע עם גג פתוח, מאשר נהיגה קרבית ממש.

הלו ? ? ?

נכון שלמאזדה 6 יש מנוע דומה וארבע גלגלים, אבל שמעת פעם על יחס משקל/הספק? יחסי העברה? זוית גלגול? אחיזת כביש? מערכת מתלים? היגוי? קשיחות שלדה?

yiftah k

New member
אכן התייחסתי לאוטומטית,

ודבריו של wil תואמים לטענה שלי: "ה-11 שניות זה הנתון של האוטומטית, וזה כבר באמת לא משהו מרשים במיוחד. האוטומטית היא יותר בשביל הפוזה וההנאה של לשייט ברגוע עם גג פתוח, מאשר נהיגה קרבית ממש".

wil

New member
אז אין מחלוקת בכלל

SENDA דיבר על הידנית. את דיברת על האוטומטי. מי שחובב נהיגה ורוצה לכשכש בזנב של האוטו בכל הזדמנות - יקח ידנית. מי שמעניין אותו הבחורות או הפוזה או אלוהים יודע מה ולא רוצה לערבב את הדלק לבד - יקח אוטומטית. זה כל הסיפור. המחירון אאל"ט זהה לשני סוגי הגיר.

enigo

New member
ועדיין

כחובב רכב, אם אני צריך לבחור בין מאזדה 6 למיאטה, שתיהן אוטומאטיות, אני יודע במה אני אבחר. (ואל תגלו לאלון שכתבתי מילה טובה על מכונית יפנית, זה עלול לשבור אותו...)

ועדיין

תוכל לכשכש בזנב הרכב ולתקוף איתו פיתולים. רק שמי שקונה רכב שיכול לבתק פיתולים ובוחר בתיבה ידנית כנראה מחפש יותר פוזה ולהנות מגג פתוח. אבל בהחלט יכול להשתמש בשאר התכונות הספורטיביות של הרכב. (ונראה לי שגם wil יסכים עימי בענין זה)

wil

New member
קראתי 3 פעמים ועוד לא הבנתי

מי שבוחר תיבה ידנית מחפש יותר פוזה?

falou

New member
זה לא נכון

ע"ע F1... מכוניות קבריולט, כאלו שתוכננו כמכוניות גג סגור והורד להם הגג עלולות לסבול מבעיה בקשיחות המבנית יחסית לדגם עם הגג הקשיח ו/או ממשקל עודף, כתוצאה מחיזוקים שנוספו על מנת לפצות על חסרונו של הגג. רודסטרים תוכננו מראש כמכוניות פתוחות ואף אחד לא "בנה" על הגג שישמש להקשחת המרכב.

sopranosax

New member
השוואה מצוינת...

הגג הפתוח פוגע, מעבר לתוספת המשקל שבהקשחה, בביצועים האווירודינמיים של הרכב בצורות שונות. למכונית פורמולה אחת יש שני ספוילרים גדולים ואינספור "כנפונים" (קנארדים) ועזרים שונים. בעיקרון, מעבר למשקל למכונית כמו ה-SL של מרצדס אמור להיות יתרון כשהגג סגור ומכסה את הרכב. אם כי, העברה מסוימת של משקל אחורה בעת קיפול הגג משפיעה מעט גם היא. זה ניכר בנסיעה של שעות סביב מסלול הרבה יותר מאשר בנסיעה פרועה ברחוב, שם זה בטל בשישים.

למעלה