מטרת דמות?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

דרגורן

New member
למה ידיעה סותרת אמונה?

מכוון שאמונה הינה תוצר של חוסר ידע - אינני מאמין שתזרח מחר השמש - אני יודע שתזרח מחר השמש. אני מאמין שיש חיים בחלל החיצון, אך מכוון שאין לי הוכחות - כלומר אינני בטוח בכך - אין לי ידע. לו היה לי הידע שיש חיים בחלל החיצון, לא הייתי "מאמין". אמונה ואמונה עיוורת באים מחוסר הוכחה ומחוסר ידע, ברגע שאני יודע - אין לי צורך באמונה.

Nihau

New member
עכשיו הבנתי את כוונתך

אני לא "מאמינה" שיש אל, שטאום קיים. אני יודעת שטאום קיים. בוודאות חסרת עוררין. אני מאמינה בטאום- אמונה באל. I believe in Taom בנפלאותו מלאת המסתורין ואהבתו לנו ולכל יצירותיו. אני מפנה את אמונתי אל האל כדרך שלי להעביר אליו את אהבתי אליו. זה דבר שבין כוהנת לאל שלה. מילים פשוט לא יכולות להסביר את הרגש.

JuffoWup

New member
מצטער להתערב באמצע הראיון!

ניהאו, אני מבקש את סליחתך, אבל פשוט הייתי חייב להגיב. יש לי בעיה עם ההבדל שנתת בין אמונה לידע, וספציפי לדוגמא שלך- איך אתה יודע שמחר תזרח השמש? אתה אולי מקווה שמחר תזרח השמש, אתה אולי בטוח שמחר תזרח השמש, אבל אתה לא יודע ב- 100% שהיא תזרח מחר. רק שני דברים בטוחים לגמרי בעולם הזה- מוות ומיסים.

חומד, יש לך יותר מטעות אחת בהודעה

דבר ראשון, ניהאו היא גברת ולא אדון. דבר שני, אני ההוכחה החיה שמוות זה לא דבר בטוח בעולם. ומיסים? במהלך שנות ה90 אני לא זוכרת ששילמתי מיסים כלל וכלל. (למרות שבמאה ה18, כשהתושבים באחוזה שלי לא שילמו לי מיסים זה היה נורא מרגיז)

Nihau

New member
כמדומני שהודעתו מכוונת למר דרגורן

בנוסף אחזק כאן את ידיך- מוות אכן אינו דבר בטוח כלל ומיסים הם משהו שמעולם לא נדרש ממני וגם אין לי כל כוונה לשלם בעתיד. אם משהו אי פעם ינסה לדרוש מיסים מוואלר בתחום טריטורית השבט הוא ימצא את עצמו שקוע עד הצוואר באחת המלכודות היותר משעשעות שאחי יכול להמציא ויהיה לנו העונג לשחק איתו כמה ימים לפני שהוא כנראה ימות.

JuffoWup

New member
ראשית, אני יודע שניהאו היא איננה

ממין זכר, כיוון שהיא אינה אנושית אני לא רוצה להגדירה בתור אישה- ולקרוא לה נקבה יעלה לי בכמה מהאברים החיוניים שלי. אני מאוד קשור לאברים החיוניים שלי. באשר למוות, הוא מגיע לכולם בסופו של דבר, כמו שנאמר: You may be a king or humble street sweeper but sooner or later you dance with a reaper באשר למיסים, כמו מוות, רק הרבה יותר גרוע, אה, וליידי אלכסנדרה, גובה המיסים בדרך אליך. ותזכירי, תמיד יש עוד אחד.

סנדרין

New member
עכשיו נותר לי רק לתהות ../images/Emo142.gif../images/Emo131.gif

למה אתה רואה "נקבה" ככינוי גנאי.

JuffoWup

New member
סתם קטע של קונוטציה שלילית

אני לא מכיר הרבה בנות שרואות בחיוב שפונים אליהן בתור נקבה.

חמוד, היו תקופות

בהן ייחלתי למוות שיגיע, אך היה נראה שמלאך המוות החליט לפסוח עליי. יש האומרים שאני שיטיתי במוות, אני בעבר טענתי שהוא היה זה ששיטה בי. ולשמחתי, את המאה ה21 התחלתי כאזרחית שומרת חוק. כמעט. מקסימום, יגיע גובה המיסים, שיהיה לי בתאבון.

Nihau

New member
תגובתך המשעשעת העלתה חיוך על פני

לגבי מוות, במחשבה שניה יש משהו בדבריך. מוות מגיע כמעט לכולם. אם כי אני חייבת לציין שמעולם לא שמעתי על מישהו שמת בריקוד בזמן קציר אבל זה בהחלט רעיון מעניין. המוות הוא חלק מתהליך הקיום. רובנו נולדים לתוך שלב החיים, חיים את חיינו ומסיימים אותם במותינו, נשמותינו מכוונות אל מנוחת עולמים או אל גלגול נשמות נוסף לפי בחירתן- חזרה אל הקיום עלי אדמות. אבל לא כולם עוברים תהליך מוות זהה, קוסם חזק ומלומד בתחומי החיים והמוות יכול להפוך לליץ', ערפדים נהנים מחיים בלתי פוסקים משלהם, אלפים 'עוברים' הלאה, אבירים הופכים במותם לאבירים נאצלים- מעין רוחות רפאים קדשות בשירות האל... יש הרבה צורות למוות ופגשתי לא מעט אל-מתים בחיי כדי לדעת שזה לא תמיד מציין את סוף הדרך בעולם החיים. וכמובן יש את המעבר לצורת חיים אחרת- בריות חזקות מספיק מסוגלות לצבור מספיק עוצמה כדי להפוך לדרקונים- ישויות קסומות לחלוטין. זה לא נחשב כמוות אבל משנה את חיי היצור למשהו אחר ובאיזו שההיא רמה יכול להחשב כצורה הסמלית של מוות - הלא היא שינוי.

JuffoWup

New member
השאלה היא לא אם דבר יכול חיות לנצח

השאלה היא האם הוא יכול למות. אם כן, הוא ימות בנקודה מסויימת. רק עניין של זמן. גם אם קוסם הופך, לליץ', שהופך לדמי ליץ', עדיין ניתן להורגו, לוקח פשוט הרבה זמן. אבל זה אפשרי. בהנחה שהזמן הוא אינסופי, יש בו אינסוף אפשרויות, הכוללות גם את נפילת הגדולים מבינינו. ונעלה את התאוריה הישנה: אם תשים אלף קופים בחדר לאינסוף זמן, בנקודה מסויימת הם ייכתבו את רומח הדרקון. ואם הזמן הוא עניין בעל סוף- כל השיחה גם כך מיותרת.

Nihau

New member
כן, לכל יצור יש סוף פוטנציאלי

אבל לא כל יצור חייב להשיג את אותו סוף פוטנציאלי, גם אם יעבור הרבה מאוד זמן. אבל זה דיון פילוסופי על תחום שאני לא מתמחה בו כלל וכלל. באוניברסיטה ישמחו לשוחח איתך על הנושא הזה שעות על גבי שעות ויש להם הכלים הקסומים כדי לבדוק טענות שתעלו. ובכל זאת, אם תואיל בטובך לענות לי על תהייה קטנה: מעניין אותי לדעת למה אתה חושב שהשיחה הזו מיותרת אם לזמן יש סוף. הרי אנחנו מנהלים אותה ולומדים ממנה רבות. האם התהליך הזה של למידה משותפת והרחבת אופקים לא חשוב בפני עצמו? בלי קשר לפילוסופיה של הזמן.

JuffoWup

New member
ובכן, אם לזמן יש סוף

אז בסופו של דבר- ואז כל מה שחי כאן ייגמר איתו.

Nihau

New member
מטרת החיים היא לחיות אותם

זה שיש לחיים סוף פוטנציאלי לא מוריד או מעלה מכך.

JuffoWup

New member
לא ירדת לסוף דעתי

אם הזמן הוא סופי, וכך דבר ימות בסוף, אזי השיחה באשר אם המוות הוא אופציונלי אינה נחוצה. הוא בטוח.

Nihau

New member
|מחייכת| גם נכון

אך מוות הוא שינוי, חלק מהתהליך של החיים ונשאלת השאל: ה אם כאשר הזמן יעצור יכול להתרחש שינוי כמו מוות למי מהיצורים שלו.

Nihau

New member
ליידי אלכסנדרה, שאלה לי אליך

אם יותר לי לשאות שאלה אישית במיוחד, איך האל שלך הכזיב אותך? אם השאלה פוגעת או מדובר בנושא רגיש מידי לפורום ציבורי, אל תרגישי חובה לענות.

יקירתי, האם זה נסיון להעביר את

הפוקוס אליי? האם את מרגישה שמיצית את השאלון הפתוח והגיע הזמן להעביר אותו הלאה? הנושא הוא מאוד רגיש ואני לא בטוחה שאני יכולה לענות. אני רק אומר בשלב זה, שהאל שלי צפה מלמעלה ולא נקף אצבע כשעברו עליי זוועות שלא יאמנו, ולאחר מכן, הוא אפילו לא הואיל לתת לי למות והשאיר אותי כמעט בחיים, ליסוריי נצח. לקח לי 700 שנים לחזור להאמין בו שוב.

Nihau

New member
בינתיים עוד אין שאלות חדשות

וחשתי לפתח את הנקודה המעניינת הזאת. יש לי רק שתי שאלות קטנות. ניסית להתפלל לאל להנחייה? למה חזרת להאמין?

למעלה