lebron james2
New member
מטריקה דיסקרטית
האמת זה טיפה מבלבל אותי העניין הזה..
נניח יש לי מרחב מטרי (X,d) כאשר X=R ו-d זו מטריקה סטנדרטית.
ומרחב מטרי (Y,p) כאשר Y=R ו-p זו המטריקה הדיסקרטית.
אם אני מגדיר מ (X,d) ל (Y,p) את פונקציית הזהות.
אני רוצה טוען שהיא לא רציפה ומנסה להראות למה.
אז אם אני לוקח למשל את הקבוצה {1}.
אז מתקיים שהתמונה ההפוכה של {1} ע"י f (או בסימונים:
{f^(-1){1), היא {1} כי f זו פונקציית הזהות.
לכן התמונה ההפוכה של {1} תחת f, היא לא קבוצה פתוחה ב X=R
כי לכל x ששייך אליה (שזה למעשה רק 1) אין רדיוס כך שהכדור סביב ה-x הזה (כאמור, סביב 1) יהיה מוכל ב {1}.
אבל זה לא מראה שהפונקציה לא רציפה. בשביל להראות שהיא לא רציפה, אני צריך להראות שהקבוצה {1} שמוכלת ב-(Y,p) כאשר p היא המטריקה הדיסקרטית, היא קבוצה פתוחה.
זה נראה לי קצת משונה..לא יודע למה אבל אני קצת מסתבך עם זה למרות שזה נראה לי דבר שאמור להיות פשוט..
המטריקה הדיסקרטית עבור קבוצה X כלשהי מוגדרת ע"י
d(a,b)=1 אם a שונה מ-b. אחרת d(a,b)=0.
וזאת, לכל a,b in X.
אצלי, X=R. כלומר X הוא הישר הממשי.
אני רוצה להראות שהקבוצה {1} שמוכלת ב-R, היא קבוצה פתוחה ב-R. כלומר אני צריך להראות שלכל {x in {1, קיים r>0 כך ש:
(B_d(x,r (כלומר הכדור ברדיוס r סביב x=1 תחת המטריקה הדיסקרטית d) מוכל בקבוצה {1}.
טוב האמת שזה נראה לי מוזר כי כנראה אני רגיל לחשוב על "מרחק" בדרך הטבעית והנורמלית ולא כפי שהמושג הזה מוגדר ע"י המטריקה הדיסקרטית..
אם למשל אני לוקח כדור ברדיוס 1 סביב 1. למעשה זה אפילו לא באמת כדור נראה לי..אלא קטע סימטרי סביב 1..
נראה לי האמת שאני לא חושב על זה נכון..כי אם אסתכל על זה כך, זה מחזיר אותי להסתכלות על המושג של מרחק במובן הרגיל והנורמלי ואז יוצא שקטע סביב 1 בוודאי לא מוכל בקבוצה {1}.
כנראה שאני לא צריך להסתכל על זה בדרך "ציורית/גיאומטרית".
(אשמח אם במידה ואני טועה מישהו יעמיד אותי על הטעות).
קטע סימטרי סביב 1 שמרחקו משניי הצדדים של 1, הוא 1..מה יתקיים לגביו? לכל שניי מספרים ממשיים שונים, המטריקה הדיסקרטית קובעת שהמרחק ביניהם הוא 1.
לכל שניי מספרי ממשיים שווים, היא קובעת שהמרחק ביניהם הוא 0.
עדיין לא שם לב למה זה אומר שקטע סימטרי סביב 1 שרדיוסו 1, מוכל בקבוצה {1}.
משהו מבלבל אותי פה :[
אנסה אולי כך:
במטריקה הדיסקרטית, המרחק בין כל 2 נקודות במרחב שתחתיו היא מוגדרת, הוא או 0 או 1.
אם אקח דווקא כדור (סביב 1) ברדיוס קטן ממש מ 1/2, אז כל 2 נקודות במרחב, ששונות זו מזו, לא יכולות להיות בתוך הכדור (כי מרחקן זו מזו הוא 1).
מאחר והכדור הוא סביב 1, רק 1 שייך אליו. ולכן רק כל r שקטן ממש מ1/2
יעשה כאן את העבודה, כי יתקיים שהכדור ברדיוס r סביב 1, לא יכול להכיל שניי איברים שונים מהקבוצה (שאצלנו היא קבוצת המספרים הממשיים). לכן הוא שווה לקבוצה {1} ובפרט מוכל בה ולכן הקבוצה {1} פתוחה ב-R תחת המטריקה הדיסקרטית
האם לבסוף מכל ההסתבכות הזו אני צודק או עדיין טועה?
מקווה שלא כתבתי יותר מדי שטויות
אשמח לתגובות/הבהרות/הערות..
אגב אם מישהו יכול להסביר לי איך להסתכל על המטריקה הדיסרקטית מהבחינה הזו..במובן שזה יראה לי אולי טיפה פחות מוזר..לקבל איזשהי אחיזה בזה..
תודה על העזרה!!
האמת זה טיפה מבלבל אותי העניין הזה..
נניח יש לי מרחב מטרי (X,d) כאשר X=R ו-d זו מטריקה סטנדרטית.
ומרחב מטרי (Y,p) כאשר Y=R ו-p זו המטריקה הדיסקרטית.
אם אני מגדיר מ (X,d) ל (Y,p) את פונקציית הזהות.
אני רוצה טוען שהיא לא רציפה ומנסה להראות למה.
אז אם אני לוקח למשל את הקבוצה {1}.
אז מתקיים שהתמונה ההפוכה של {1} ע"י f (או בסימונים:
{f^(-1){1), היא {1} כי f זו פונקציית הזהות.
לכן התמונה ההפוכה של {1} תחת f, היא לא קבוצה פתוחה ב X=R
כי לכל x ששייך אליה (שזה למעשה רק 1) אין רדיוס כך שהכדור סביב ה-x הזה (כאמור, סביב 1) יהיה מוכל ב {1}.
אבל זה לא מראה שהפונקציה לא רציפה. בשביל להראות שהיא לא רציפה, אני צריך להראות שהקבוצה {1} שמוכלת ב-(Y,p) כאשר p היא המטריקה הדיסקרטית, היא קבוצה פתוחה.
זה נראה לי קצת משונה..לא יודע למה אבל אני קצת מסתבך עם זה למרות שזה נראה לי דבר שאמור להיות פשוט..
המטריקה הדיסקרטית עבור קבוצה X כלשהי מוגדרת ע"י
d(a,b)=1 אם a שונה מ-b. אחרת d(a,b)=0.
וזאת, לכל a,b in X.
אצלי, X=R. כלומר X הוא הישר הממשי.
אני רוצה להראות שהקבוצה {1} שמוכלת ב-R, היא קבוצה פתוחה ב-R. כלומר אני צריך להראות שלכל {x in {1, קיים r>0 כך ש:
(B_d(x,r (כלומר הכדור ברדיוס r סביב x=1 תחת המטריקה הדיסקרטית d) מוכל בקבוצה {1}.
טוב האמת שזה נראה לי מוזר כי כנראה אני רגיל לחשוב על "מרחק" בדרך הטבעית והנורמלית ולא כפי שהמושג הזה מוגדר ע"י המטריקה הדיסקרטית..
אם למשל אני לוקח כדור ברדיוס 1 סביב 1. למעשה זה אפילו לא באמת כדור נראה לי..אלא קטע סימטרי סביב 1..
נראה לי האמת שאני לא חושב על זה נכון..כי אם אסתכל על זה כך, זה מחזיר אותי להסתכלות על המושג של מרחק במובן הרגיל והנורמלי ואז יוצא שקטע סביב 1 בוודאי לא מוכל בקבוצה {1}.
כנראה שאני לא צריך להסתכל על זה בדרך "ציורית/גיאומטרית".
(אשמח אם במידה ואני טועה מישהו יעמיד אותי על הטעות).
קטע סימטרי סביב 1 שמרחקו משניי הצדדים של 1, הוא 1..מה יתקיים לגביו? לכל שניי מספרים ממשיים שונים, המטריקה הדיסקרטית קובעת שהמרחק ביניהם הוא 1.
לכל שניי מספרי ממשיים שווים, היא קובעת שהמרחק ביניהם הוא 0.
עדיין לא שם לב למה זה אומר שקטע סימטרי סביב 1 שרדיוסו 1, מוכל בקבוצה {1}.
משהו מבלבל אותי פה :[
אנסה אולי כך:
במטריקה הדיסקרטית, המרחק בין כל 2 נקודות במרחב שתחתיו היא מוגדרת, הוא או 0 או 1.
אם אקח דווקא כדור (סביב 1) ברדיוס קטן ממש מ 1/2, אז כל 2 נקודות במרחב, ששונות זו מזו, לא יכולות להיות בתוך הכדור (כי מרחקן זו מזו הוא 1).
מאחר והכדור הוא סביב 1, רק 1 שייך אליו. ולכן רק כל r שקטן ממש מ1/2
יעשה כאן את העבודה, כי יתקיים שהכדור ברדיוס r סביב 1, לא יכול להכיל שניי איברים שונים מהקבוצה (שאצלנו היא קבוצת המספרים הממשיים). לכן הוא שווה לקבוצה {1} ובפרט מוכל בה ולכן הקבוצה {1} פתוחה ב-R תחת המטריקה הדיסקרטית
האם לבסוף מכל ההסתבכות הזו אני צודק או עדיין טועה?
מקווה שלא כתבתי יותר מדי שטויות
אשמח לתגובות/הבהרות/הערות..
אגב אם מישהו יכול להסביר לי איך להסתכל על המטריקה הדיסרקטית מהבחינה הזו..במובן שזה יראה לי אולי טיפה פחות מוזר..לקבל איזשהי אחיזה בזה..
תודה על העזרה!!