מטריצות..

Andrea18

New member
מטריצות..

אם נאמר לי שמטריצות A ו-B מתחלפות בכפל כלומר :AB=BA אז לא נובע מכך ישירות שמטריצה A מתחלפת עם המטריצה B^2 הרי: A*B^2=B^2*A ניתן לכתוב גם כ- A*B*B=B*B*A והרי ידוע לנו ש- AB=BA ופשוט נשארים עם B=B... אני אמורה להוכיח כי הטענה הראשונה גוררת את השנייה ואני לא ממש מבינה מה יש להוכיח פה.

Vlad5

New member
למה את אומרת שלא נובע?

AB^2 = ABB = (AB)B =(BA)B = B(AB) = B(BA) = BBA = B^2 A​
מקבלים שB בריבוע וA מתחלפות לפי ההגדרה.

Vlad5

New member
לפי מה שאני זוכר,

גם קיימת טענה שאומרת שאם A וB מתחלפות - אז כל פולינום בA מתחלף עם כל פולינום בB.

Andrea18

New member
לא הבנתי את המעבר הזה:

=(BA)B = B(AB) הרי אם BA=AB נסמן נגיד ששתיהם שוות לאיזשהי מטריצה C מתקבל ש- CB=BC וזה לא תמיד נכון!

eladי

New member
זה לא מעבר קומוטטיבי אלא מעבר

אסוציאטיבי. שימי לב שלא נעשה שינוי בסדר האברים אלא רק בסוגריים המקבצים אותם.

eladי

New member
מה הטענות שצריך להוכיח ?

אם אני מבין נכון, צריך להוכיח שאם A,B מתחלפות אז גם כל החזקות השלמות שלהן מתחלפות ? אם כך, אז
AB^2 = ABB=BAB=BBA = B^2A​
ובאינדוקציה על כל חזקה. או שלא הבנתי נכון ?

dot27

New member
שאלה באותו ענין

נתונה A מטריצה רגולרית הוכח כי אם: AB=AC אז B=C. הוספתי לשני האגפים את המטריצה הנגדית לAC, הסכום יתן את מטריצת האפסים מאותו הסדר: AB-AC=0 דיסטריבוטיביות: A(B-C)=0, ועבור A שונה ממטריצת האפסים, B-C=0 B=C האם הוכחה בצורה כזו נכונה?

The Transposer

New member
הפתרון הרבה יותר פשוט

כופלים את שני האגפים משמאל בהופכית של A. בקשר למעבר האחרון שלך, הוא לא מנומק היטב, כי בטענה שלך A(B-C) = 0 גורר ש B-C = 0 מכיוון ש-A היא אינה מטריצת האפס, אולם לא מספיק שA אינה מטריצת האפס, צריך גם ש A תהיה רגולרית כדי "לצמצם" אותה.

eladי

New member
נכון למעט נקודה קטנה

שורה שלישית מהסוף: לא "A שונה ממטריצת האפס" כם אם "A רגולארית". אם A רגולארית, אזי כפל שלה בכל מטריצה שונה מ-0 יתן בוודאות משהו שונה מ-0 (שהרי הגרעין של A ריק למעט וקטור האפס).

dot27

New member
אוקי, ולענין אחר

הוכח: נניח L1 מוכל שווה ל L2 שמוכל שווה לRn. הוכח כי אם dimL1=dimL2 אז L1=L2.

The Transposer

New member
פתרון

נסמן dim L1 = k {u1,u2,...,uk} בסיס של L1. נניח בשלילה שישנה הכלה ממש - L1 מוכל ממש בL2. קיים v, הנמצא בL2 ולא בL1, ולכן v אינו צירוף לינארי של {u1,u2,...,uk} הקבוצה {u1,u2,...,uk,v} היא קבוצת וקטורים ב.ת.ל של k+1 וקטורים בL2, ומכאן שdim L2>=k+1, ולכן dim L2 > dim L1 - והגענו לסתירה.

למעלה