טענה מעגלית
לומר שגם הדברים המופשטים כביכול קיימים בצורה של חומר, זה בריחה לטענה מעגלית, שלא ניתנת להוכחה, נכון שאם תסיר את המח הם כבר לא יהיו שם, אבל זו אינה הוכחה, מצד שני אם המטריליזים היתה טענה שלכל תופעה יש גם הביט חומרי אנרגטי כל שהוא, לזה כבר היה קשה לי יותר להתנגד, מאחר והמציאות היא אחודה וכל דבר משפיע בה על כל דבר, הסביבות המבודדות הן רק אשליה שלנו, התפיסה שלי מניחה מימדים נוספים אשר אנחנו לא מודעים אליהם אבל בקלות אפשר היה להרחיב את ההגדרה של החומר אנרגיה גם אליהם כל עוד מתקיים חוק שימור כל שהוא בין הממדים, מה שכן דבר אחד יהיה קשה להכניס לתאוריה המטרייליסטית והוא המשמעות, האם המשמעות של כל דבר יכולה להחשב חומרית? המשמעות היא מושג די אבסטרקטי ואם לא היינו מרגישים אותה היינו יכולים להתכחש לקיומה די בקלות, לדבר על משמעות זה כמו לדבר על אינפורמציה נפרדת מהצורה בה היא מוצגת, גם הצורה של האות ח עדיין לא מרכיבה את המשמעות שלה אלא מעין הסכמה להעמסת משמעות על אותה צורה, ההסכמה הזו אינה חלק מהחומר, וגם אם יש לה ביטוי כל שהוא בחומר הרי ביטוי זה הוא תוצאה ולא סיבה, יכול להיות שזה לא משנה לכם אם זה סיבה או תוצאה, אני חושב שזה משמעותי, זה בדיוק כמו הדימוי שמחזיק המשורר במוחו, ואשר מתבטאת בסופו של דבר במילה היוצאת החוצה , מילה זו היא מעין שרטוט סקיצה של אותו רעיון, היא אינה מכילה אותו כלל, אלא רק מבטאת היטל אחד שלו, מעין רמז אשר בעזרת הפחת משמעות באותו גחל אפשר לקבל חזרה אש, לכן לראות את כל העסק כביטוי מטריאליסטי בלבד באיזשהו מקום מפספס את תאור התהליכים